Farewell North annonceret...

Lanceringstrailer for Pri...

Aksys Games annoncerer ad...

Prøv Vampire Survivor ga...

N-cast #210: Fuglen(e) sy...

Lanceringstrailer for Kin...

Paper Mario: The Thousand...

Lugii's Mansion 2 HD udgi...

Tre Game Boy-spil med Mar...

Mario-dagen fejres med ny...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Splatoon 3

Super Mario Bros. Wonder

Nintendo i medierne

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario Run

Spil på vej til Switch

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Religion!?

Madskimo
Madskimo

1702
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

Skrevet 10-03-2005 21:04 - Redigeret 10-03-2005 21:04

Hvor meget betyder religion for jer, og jeres hverdag?

Personligt har jeg aldrig, og vil nok aldrig, haft den store interesse for religion - blander mig heller ikke i om hvad andre tror på. Jeg ser mig selv som ateist. Kan bare ikke forstå nogen kan tro på noget, som videnskaben jo har modbevist utallige gange, det må vel have noget at gøre med, at man har brug for noget at tro på. Gud er vel bare en "person" som vi mennesker, gennem tiden har udviklet. Verden ville vel også blive et bedre sted at bo, hvis det ikke var for religion. Hvis i tænker på krigene gennem tiden, hvor mange af dem ender så ikke ud i religion, tag fx. den nye mod terroren. Religion, bliver vel også misbrugt til at undertrykke befolkninger. Mange steder i den muslimske verden, bruger lederne Islam til at undertrykke folket, især kvinderne. Hvordan kan vi som mennesker acceptere det?

Hvad mener I?

Madskimo
Madskimo

1702
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 11-03-2005 15:50

""blander mig heller ikke i om hvad andre tror på"
^ et lille citat fra første indlæg som du jo skrev Link-The-Hylian

Jeg er kristen ja "

Jeg siger bare hvad jeg mener om det, siger ikke det er forkert - Mener bare det er eng gang lort


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 11-03-2005 15:55 - Redigeret 11-03-2005 16:04

Så kom dog med en begrundelse? Jeg har også oplevet det Bonus siger flere gange, og det er også sket lidt for tit til at det bare har været tilfældighed.

Og jeg må sige, det er en sjov holdning du har. Du kan da i det mindste respektere andres mening, istedet for at sige at andre folk bare lukker lort ud, og din mening er korrekt.


Madskimo
Madskimo

1702
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 11-03-2005 16:46

Jeg respekterer da også anders meninger? Smiley Skriver bare hvad jeg synes om det....

Og kan godt være i har oplevet dit og dat, men kan i bevise noget af det? Hov hva!? Og ligger det ikke i vores natur, som mennesker at vi gerne vil være specielle, og hvda er mere speciel end at være et medium - Eller hvad vi nu skal kalde det


Christian Jessen
Christian Jessen

5
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 11-03-2005 16:53

Jeg er ateist.. For mig er religion ikke et spørgsmål om overnaturlige kræfter, men et spørgsmål om at man skal have noget at leve for..
Hvad jeg tror på? Gensidig respekt.. Jeg respekterer at folk tror på noget, og at de har deres religion - men hvis de forsøger at prakke mig noget på, eller sige at det jeg tror på er forkert - så er det at det efter min mening ryger over i ekstremisme.. (Nej, jeg kan ikke stave idag Smiley) Og er der noget jeg er imod, så er det ekstremisme.. At forsøge at overbevise andre om at man har ret i noget så latterligt som et tros spørgsmål..
Derudover må man tro på hvad man vil. For mig er det fysikken der betyder utrolig meget, og jeg "tror på hvad jeg kan se og føle".
Og så bryder jeg mig ikke om folk med fordomme, f.eks. mod satanisme.. Hvilket langt de fleste danskere faktisk ikke aner en skid om, men alligevel tillader sig at svine til.. Det er forkasteligt, og et eksempel på kristen ekstremisme.. For satanismen har INTET at gøre med kristendom.. Men det er ikke noget jeg gider sidde og skrive om her.. Hader bare fordomme og ekstremister..


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 11-03-2005 18:24

Link-the-hylian, det prøver at overså du sagde, for nu har du vist mig du ikke kan respektere en andens holdning. Og jeg har vist overfor flere mennesker at jeg kan ting har de blev overraskede, og de testede mig, og havde ikke andet valg end at tro på mig.
DU siger du kan respektere en andens holdning, hvorfor siger du så det er noget lort? Det er selvmodsigelse i højeste grad.
Men bare rolig, jeg vil ikke omvende dig til noget, det er noget DU skal beslutte med dig selv, men det mindste du kan gøre er respektere.


Madskimo
Madskimo

1702
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 11-03-2005 19:13

Det er så din mening, ikke MIN!


Christian Jessen
Christian Jessen

5
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 11-03-2005 20:58 - Redigeret 11-03-2005 20:58

Og så stopper vi diskussionen her..
Link-the-hylian: En anden gang, lad være med at sige andre's meninger er noget lort, og så derefter sige du er ligeglad - du modsiger dig selv, og irriterer mange folk.. Så slap lidt af med det.. Hvis du har en negativ mening om andres, så undlad og sige det - specielt når du udtrykker det sådan..


Geisler
Geisler

4
Offline
Level: ()

0
1ups givet

#23 - Skrevet 11-03-2005 21:02

Jeg tror også på, at der er mere mellem himmel og jord end mennesker kan forklare. Der sker sgu egentlig for mange mærkelige ting rundt omkring til, at jeg vil tilskrive videnskaben det hele. Selv om jeg selv er ivrig læser af Illustreret Videnskab og elsker naturvidenskab, er jeg meget åben for sådan noget, og jeg kan faktisk godt lide at være i tvivl. Så har man også lidt at gruble over på en regnvejrsdag Smiley

Mht. krigene. Prøv at forestille jer et dansk samfund uden f.eks. alle de kristne værdier der bygger på De Ti Bud? Mange af de ting vi synes er moralsk forkerte, endda mange af vores love er bygget op omkring disse. Så jeg vil sige, at de har hjulpet mere end de har skadet.


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2633
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 11-03-2005 23:11

Jeg er konfirmeret i den kristne tro, altså tror jeg på Gud. Jeg har også oplevet lignede episoder som nogen tidligere nævnte, f.eks. ved at se steder i drømme som jeg så kan genkende pludseligt når jeg er der. Men er det ikke det man kalder Deja-vu? Det skulle der være et videnskabligt svar på, noget med ens hjerne snyder en.

Jeg kan ikke give mig selv en forklaring på, hvordan det ikke kan være en guds værk at vi er til. Det hele virker gennemført og uden fejl, og på en anden måde tomt. Jeg kom også til at tænke på et atoms opbygning idag i fysik (Smiley), hvor meget det minder om et solsystem, hvor solsystemet går i et system, der minder om sig selv i en galakse. Man skal ikke tænke for meget på det, så kommer den blå vogn snart forbi.


Mads_7
Mads_7

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 11-03-2005 23:30

, så man kan få det hvide snit Smiley

Deja-vu er fedt, men jeg har også oplevet, at når jeg tenker på: Hvad nu, hvis jeg mødte den person lige nu..?

Hov? Hvad sker der ca. 2,5 sekunder senere....
Ikke for at sige jeg er synsk eller noget, men det er ret sært.....

Men jeg kan ikke lide det, for sådan som jeg husler det, er det mest negative situationer, som opstår hvis jeg tænker på dem....


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 12-03-2005 11:35 - Redigeret 12-03-2005 11:38

Jeg har også tænkt over det der med at et atoms opbygning minder om et solsystem, men efter at have gennemgået atomteori i kemi (og jeg skal gennemgå det dybere næste blok, dvs om 4 uger), så har jeg set at ligheden ikke er så slående alligevel. Atomet er baseret på elektrostatisk/magnetisk tiltrækning, og bevægelse af det kredsende legeme er tilfældig, uforudsigelig, og kan ikke måles som sådan (Heisenbergs (sp?) usandsynlighedsprincip). Derimod er et solsystem baseret på tyndepåvirkning, bevægelsen er regulær og forudsigelig, og kan meget let måles.

Mht. til ESP og empati, så har jeg lidt blandet meninger. Jeg tror ikke på ESP som sådan nu (men vil ikke udelukke at mennesket har mulighed for at udvikle det). Det de fleste opfatter som empati, tænkelæsning, osv. (bl.a. det Angelus beskriver), tror jeg oprinder mere i underbevidst opfattelse af microsignaler, bl.a. kropsprog, som man ikke lægger mærke til at man ser eller udfører, og i tanke manipulation vha. underbevidste signaler med samme princip. Det er så min mening, jeg kan ikke påvise den, og jeg vil så ikke udelukke helt at det andet kan være muligt, og jeg synes alle skal have ret til deres egen tro.

Déja Vu er et kapitel for sig, jeg kender selv til det der med at man VED (ikke tror, VED) man har set et splitsekund af en situation før. Jeg synes det er ekstremt uhyggeligt, og jeg kan ikke rationalisere det 100%. Jeg tror det er en kombination af tilfældighed og hjernen der snyder os. Men igen, jeg siger tror: jeg kan ikke forklare det 100%, jeg vil ikke udelukke at det andre mener er sandt, jeg har valgt min egen trosretning. På mange måder er dele af videnskaben ligeså stor en trossag som religion er.

Og lige en ting til: mht. det der med de danske værdier bygget på de ti bud, så synes jeg lige man skal huske at meget af det går igen i alle religioner, og alle grundlæggende samfund. Det er nødvendigt for at koeksistere på en fornuftig måde. Ja, mange af vores love er som de er pga. kristne værdier (sammenlign med muslimske værdier), så ja, jeg tror de har gjort mere gavn end skade, men husk lige at noget af det ligger dybere end kristendommen.


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 12-03-2005 16:23

Når nu vi snakker déjà vu, så skal ejg lige tilføje noget. VI har jo alle oplevet hvor det føles som om man har prøvet det før.
Det har jeg naturligvis også, og i flere tilfælde har jeg været i stand til at sige hvad der ville ske derefter, inden det var sket, fordi jeg har været der før. Hvordan og hvorfor har jeg naturligvis ingen forklaring på.


Geisler
Geisler

4
Offline
Level: ()

0
1ups givet

#28 - Skrevet 12-03-2005 16:50

Det var også kun fordi der blev nævnt, at kristendommen var skyld i så mange krige. Jeg ved godt, at der er mange fællestræk, f.eks. optræder syndfloden i mange religioner, det var bare for at "forsvare" kristendommen lidt.


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#29 - Skrevet 12-03-2005 19:45

Forståeligt nok, for det er ikke kristendommen men den Middelalderlige Kirke der var årsag til krigene. Paven selv sagde god for Korstogene, selv om det egentlig er stærkt imod Kristendommens grundprincipper.

Og mht. til lighederne talte jeg mere om værdierne end enkelte historier. Jødedommen, Kristendommen og Islam minder selvfølgelig om hinanden da de er viderebygninger af hindanden. Men mange af grundprinciperne, som at man ikke skal slå i hjel, man skal hjælpe sin næste osv. går igen i vidt forskellige religioner, sammenlign f.eks. Buddhismen og Kristendommen.


Niklas Kjær
Niklas Kjær

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#30 - Skrevet 14-03-2005 00:11

Tjaa. Massere har jo allerede sagt alt det jeg egenligt ville Smiley
Men noget der bare kan irritere mig SÅ meget er de typer der prøver at overbevise og pådutte mig at gud eksisterer. Fair nok, hvis man ønsker/har brug for en gud at tro på (ikke negativt). Man skal da have lov til at tro på havd man vil. men kan slet ikke klarer dem der vil bestemme hvad jeg skal tro. Tro er en personlig ting. Deraf navnet -.-
Ingen skal (eller kan for den sags skyld) bestemme hvad jeg skal tro eller ikke tro på.
Jeg tror på videnskaben og før alt det (for mig) overtroiske er bevist, så tror jeg ikke på det.