Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Religion!?

Madskimo
Madskimo

1787
Online
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

Skrevet 10-03-2005 21:04 - Redigeret 10-03-2005 21:04

Hvor meget betyder religion for jer, og jeres hverdag?

Personligt har jeg aldrig, og vil nok aldrig, haft den store interesse for religion - blander mig heller ikke i om hvad andre tror på. Jeg ser mig selv som ateist. Kan bare ikke forstå nogen kan tro på noget, som videnskaben jo har modbevist utallige gange, det må vel have noget at gøre med, at man har brug for noget at tro på. Gud er vel bare en "person" som vi mennesker, gennem tiden har udviklet. Verden ville vel også blive et bedre sted at bo, hvis det ikke var for religion. Hvis i tænker på krigene gennem tiden, hvor mange af dem ender så ikke ud i religion, tag fx. den nye mod terroren. Religion, bliver vel også misbrugt til at undertrykke befolkninger. Mange steder i den muslimske verden, bruger lederne Islam til at undertrykke folket, især kvinderne. Hvordan kan vi som mennesker acceptere det?

Hvad mener I?

Lasse
Lasse

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#31 - Skrevet 14-03-2005 00:39

Allright, jeg kan vist heller ikke bidrage med noget nyt her, eftersom alt hvad jeg finder relevant i forhold til denne diskussion allerede er blevet sagt Smiley

Men - med fare for at rode mig ud i en længere samtale - må jeg erklære at jeg ikke kan tro på nogen gud (som en tænkende "kraft" ). Det er ganske enkelt for dumt. Ligeledes har jeg svært ved at respektere folk der tror på en gud, uanset om de forsøger at pådutte mig ham også, eller ej. Ved godt det lyder meget kynisk, men det er jeg også på det punkt Smiley
Men altså - efter min mening er folk der tror på "en gud, der ved alt, kan alt, og har en plan med alt" ikke meget mere værd end en sten...

Nja...nu skal jeg da lige slutte af med et lille citat fra en fantastisk bog jeg er ved at læse:
"...hvis Gud, eller de blinde kræfter der styrer Universet i hans navn, ville det." - Det Mørke Tårn, bind 2 ("Udvælgelsen" ), Stephen King.

^^ Det er SÅDAN jeg tror på gud Smiley


BonusNinja
BonusNinja

1427
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#32 - Skrevet 14-03-2005 01:00

Nu vil jeg ikke begynde på at flame for vildt, og ved ikke lige hvor meget du synes en sten er værd (du taler nok ikke om en diamant), men som normalt tænkende menneske må du være klar over, at den holdning du så fint udtrykker, vil støde mange. Jeg tror heller ikke selv på en decideret omnipotent gud, men jeg synes da ikke at dem som tror på dét er "sten". Jeg synes din holdning er mildest talt latterlig, men det er din holdning, og jeg vil ikke prøve at ændre den, jeg synes bare det er dumt ikke at respektere hvad andre tror på, for det er da det du skriver mellem linjerne, er det ik'?


BonusNinja
BonusNinja

1427
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#33 - Skrevet 14-03-2005 01:04

Og så lidt om hvad jeg tror på...
Jeg tror ikke på en gud som en gammel mand med gråt skæg der sidder og monitorerer os individer, jeg tror mere på en samlet kraft som vi alle er en del af. Jeg tror på et liv både før og efter døden, muligvis i form af reinkarnation. Jeg tror på at godhed er ”det rigtige” og at ”forkerte” gerninger vil ramme en selv – en form for karma. Jeg tror ikke på at universet er udelukkende fysisk som vi kender det.


Bambi
Bambi

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#34 - Skrevet 14-03-2005 05:33

Jeg tror på guden over alle guder (Cliff BurtonSmiley)
Det er fedt i alle sammen snakker om ESP for min bas er faktisk en 5-strenget ESPSmiley

(og så til det seriøseSmiley)

Jeg tror ikke der er en gud som i biblen, men at gud er et slags symbol på alt godt (lidt ligesom julemandenSmiley)
og så alligevel tror jeg at det er 50/50 godt og ondt..
Så der er balance i naturen..

Hvis man f.eks. kigger på det videnskaben kan gøre, med at lave noget ved generne ved en fødsel så de kan forhindre at folk bliver kriminelle..
Så ville hele verden jo pludselig være 100% god.. og sådan ville jeg sgu ikke leveSmiley




Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#35 - Skrevet 15-03-2005 02:54

Jeg tror heller ikke på en almægtig gud. Men jeg er 100% sikker på at jeg er en del af noget meget større. Jeg ved at guider/skytsengle eller hvad man nu vil kalde dem er omkring os. Jeg ved det fra den daglige kontakt med dem. Hvis man tror på der er en åndelig verden og det at visse guider virker som om de ved mere end andre, må man tro på der en en form for heraki i den åndelige verden. Og tror man på det må der vel også være en form for øverste i det heraki. Om det så er gud ved jeg ikke. Om du tror på en gud må du gør op med dig selv. Jeg skal ikke kunne fortælle dig hvordan virkeligheden ser ud for dig. Men jeg ved hvordan den ser ud for mig.

Når folk griner af, eller håner, folk der tror på gud, en religion eller det åndelige kan jeg kun trække på smil båndet. Der var engang hvor alle gik og grinte at ham landsby tossen der påstod at jorden var rund....




CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#36 - Skrevet 15-03-2005 14:26

altså jeg syntes religion er latterligt. men sådan set kun hvis det betyder begrænsninger for en. kan fx slet ikke forstå hvorfor man skal gå rundt med tørklder undlade at spise ting. eller slå andre ihjel for noget så komplet latterligt som. ja den rene luft jo. jeg er godt nok kristen. men det har egentlig ikke noget specielt med tro at gøre. men at kunne blive ordenligt gift begravet og konfirmeret og sådanne. syntes det er den bedste og rigtigste måde. men når man tænker på de 10 bud, så tænker jeg at man som normalt menneske selvfølgelig helt naturligt overholde de regler. for det er jo ren menneskelighed. og en person der ikke ovrholder dem. vil nok heller ikke gøre det på det grundlag.

men kort sagt tror jeg på ting som kan måles og vejes. alt andet er enten psykisk illution.

og som ovenstående siger. er religion gennem tiden sku været til mere udnytning og dårligdom end omvendt.

folk fik taget derespenge. mennesker blev slået ihjel uden grund.

se et sort får. de må være din skyld kvinde. du er en heks. hvor mange gange var det egentlig det var e heks.

og værst af alt så er meget af den østlige verdens terror også styret af det.

og forstår heller ikke at folk så tager herovre bare får at 3 dobble vores overfald og alt det lort fordi deres latterlige tro siger det.

jeg har ikke noget mod tro. medmindre den ødelægger folks liv eller gør verden dårligere for andre. derfor syntes jeg af kristendom er den eneste rigtige efter som vi ikke opførere som idioter over for andre. eneste latterlige ting er at bøsser og lesbiske ikke kan giftes på grund af at Gud ikke kan lide det. ja sorry så er gud da vist lidt af et barnligt svin.


Bambi
Bambi

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#37 - Skrevet 15-03-2005 14:34

I nærheden af hvor jeg bor er der da vist en præst der gerne vil vie homoseksuelleSmiley


Lasse
Lasse

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#38 - Skrevet 15-03-2005 20:43 - Redigeret 15-03-2005 20:44

BonusNinja:
Jo, det er nok det jeg i bund og grund skriver. Og sådan må det også nødvendigvis være: frihed til at tro, jo-tak, men der er også et punkt hvor man bør sætte en grænse. Det må være nødvendigt for at opretholde et velfungerende samfund at de mennesker der ønsker at deltage deri også forholder sig realistisk til deres omgivelser. Og det GØR mange religiøse mennesker ganske enkelt ikke. Særlig ikke de (citat: ) >>der tror på "en gud, der ved alt, kan alt, og har en plan med alt"<<.
Religion er forenklende, fornedrende og ikke mindst fordummende, og derfor kan jeg ikke andet end at forholde mig kritisk til den type mennesker, "der tror"...

Men forstå mig ret, jeg synes religion er enormt spændende, er meget stor "fan" af den Egyptisk/Romerske/Græske mytologi, den old-nordiske mytologi og Buddhismen...


Ignorancia
Ignorancia

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#39 - Skrevet 15-03-2005 21:31

Captain N - Det er sjovt du nævner det med terrorangreb, jeg går ud fra at du dermed hentyder til 11/09 og hvad der skete derefter. Har du nogensinde prøvet at sætte dig selv i de Fanatister der udførte angrebets sted? Jeg tvivler. Har det noget med deres religion at gøre? Næppe, jeg vil vove at påstå at grunden til de gjorde det er 10% tro 90% had. Man skal tænke på at nogle af disse unge mænd er vokset op i et "amerikaniseret" samfund, de har sikkert boet i små flygtningelejre, hvor manglen på mad har været stor, og kontrollen hård. Andre har måske set deres familie blive dræbt i et af US' utallige angreb i østen. Hvordan tror DU det har været at vokse op under sådanne tilstande, næppe morsomt.

Så kommer chancen, du får denne ene chance for at hævne dig på det land der har undertrykt dig, og din familie (i nogle tilfælde igennem flere generationer), endelig kan du fokusere alt den had du har opbygget igennem dit liv mod et enkelt mål, spørg så dig selv, ville DU ikke gribe den ene chance du fik? Så man skal nok overveje at indvandrernes høje kriminalitetstal sammenlignet med danskernes næppe skyldes deres religion, men deres opvoksning i hjemlandet. Alt dette er sikkert svært at forstille DIG ,boende i lille velfærds Danmark hvor ingen lider nød, du har masser af mad (nogle endda mere end de har godt af) og elektricitet, og vil du have en ting køber du den bare... Så tag lige at overvej dit synspunkt ang. indvandre en gang til.

Hvad ang. Nazismen så skyldes dette på ingen måde religion, Hitler var (hvad en du må sige) en genial strateg med nogle fanatiske synspunkter. Han formåede at udfylde det hul der var i den tyske nation, arbejdsløsheden! Da det gik op for tyskerne hvad Hitler var ude på, var de allerede "blændet," "han havde jo skaffet dem flere arbejdspladser, og lovede et "stærkere og forenet Tyskland"" Til al hel formåede Alliancen at nedkæmpe ham, og idag tager tyskerne da også idag _stærk_ afstand for hans handlinger.

Hvad ang. min tro, jeg er blevet konfirmeret, men... Jeg tror mindre og mindre på den kristne tro, og gud/jesus som en "fast" substans. Den tro jeg idag bedst kan relatere mig til er Buddishme, da den "lukker" en masse døre kristendomen lod stå åbne, (reinkarnation MM)

Just my 2 cent.


BonusNinja
BonusNinja

1427
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#40 - Skrevet 15-03-2005 21:43 - Redigeret 15-03-2005 21:43

>Lasse
Der er mange fortolkninger af den sætning du nævner. Nogle tror på gud som en større kraft inde i os alle, andre tror på gud som en personlig skikkelse. Hvis gud er en kraft inde i os mennesker, så ved gud også "alt", kan "alt" og har en plan med "alt". Smiley Sådan kunne man i hvert fald anskue tingene på. Smiley
Anyway, du skriver kun hvad du IKKE tror på samt får rakket godt og grundigt ned på dem som "tror"... hvad tror du egentlig selv på, hvis man må spørge?



Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#41 - Skrevet 15-03-2005 22:56

"og forstår heller ikke at folk så tager herovre bare får at 3 dobble vores overfald og alt det lort fordi deres latterlige tro siger det"
Captain N det der holder ingen steder. Der står ingen steder i koranen at man som muslim skal gå ud og slå andre ned. Det har intet med religion af gøre. Mit bud er at dårlig opdragelse, forældrernes manglende insigt og det at føle sig fremmed og ligegyldig, er skyld i den slags gerninger...
Fordomme og uvidenhed er ligeså skadeligt som religiøs fanatisme som jeg ser det.



Ignorancia
Ignorancia

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#42 - Skrevet 15-03-2005 23:00

Evt. læs min stil Smiley ^


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#43 - Skrevet 15-03-2005 23:56

Tror vi 2 er rimelig enige omkring lige det her Kajika bakkede bare din holdning op Smiley


CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#44 - Skrevet 16-03-2005 10:32

måske ikke helt zøvnig. men tro på det sætter sig på knoglerne og har en effekt. jeg ved at nogen kommer her og fandeme lære at hade os... og tak fordi i måtte komme så.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#45 - Skrevet 16-03-2005 22:30

Captain N: Der vil desværre altid eksistere idioter. Og det gør der klart også blandt invandere. Og måske er der %vis flere der begår kriminalitet. Disse mennesker skal selvfølgelig straffes og smides ud af landet hvis det de har gjot er groft nok. Men LANGT de fleste opføre sig ordenligt. Og når vi ser skævt til dem er vi med til af forvære problemerne meget mere end vi tror