N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Religion!?

Madskimo
Madskimo

1782
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

Skrevet 10-03-2005 21:04 - Redigeret 10-03-2005 21:04

Hvor meget betyder religion for jer, og jeres hverdag?

Personligt har jeg aldrig, og vil nok aldrig, haft den store interesse for religion - blander mig heller ikke i om hvad andre tror på. Jeg ser mig selv som ateist. Kan bare ikke forstå nogen kan tro på noget, som videnskaben jo har modbevist utallige gange, det må vel have noget at gøre med, at man har brug for noget at tro på. Gud er vel bare en "person" som vi mennesker, gennem tiden har udviklet. Verden ville vel også blive et bedre sted at bo, hvis det ikke var for religion. Hvis i tænker på krigene gennem tiden, hvor mange af dem ender så ikke ud i religion, tag fx. den nye mod terroren. Religion, bliver vel også misbrugt til at undertrykke befolkninger. Mange steder i den muslimske verden, bruger lederne Islam til at undertrykke folket, især kvinderne. Hvordan kan vi som mennesker acceptere det?

Hvad mener I?

CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#46 - Skrevet 17-03-2005 08:18

jamen tror sku heller ikke det er alle. men jeg nævner bare lige at jeg sku syntes det er for meget med dem der kommer for nærmest bare at lære at hade os og vide at vi er nogle idioter.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#47 - Skrevet 17-03-2005 09:09

Men emnet her er så religion? Smiley


CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#48 - Skrevet 18-03-2005 11:13

ja men det er det også en del afSmiley


Ignorancia
Ignorancia

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#49 - Skrevet 18-03-2005 14:15

Lige en pointer Ill Capitanõ, tro og religion er ikke det samme...


Triforce
Triforce

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#50 - Skrevet 22-03-2005 10:22

Må klart indrømme at jeg ikke tror det fjerneste på de ting som Angelus skriver men han har stadig ret til at mene/tro det Smiley, og er stort set enig i det Lasse skriver. Dem som tror ubetinget på en gud lever deres liv alt for passivt.

Jeg tror at Religion på mange punkter er skabt for at få at folk skal have noget at se frem til, kunne sagtens forestille sig hvor usselt livet har været førhen (og stadig er) for mange mennesker. Hvis der ikke havde været noget at se frem til var deres mening med at leve forsvundet.

Kristendommen har jo mange gode budskaber, men den er blevet misbrugt på det groveste samt andre religioner, Verden ville være et bedre sted uden religion.

Så det der med at Videnskaben er bagud i forhold til de fantastiske mediumer, ånderverdener osv. Er noget ævl videnskaben har bevidst mange fantatiske ting, som Mediumerne ikke har kunne bevidse, det eneste i kan er at påstå.

Men der skal være plads til alle...Smiley


Super Bowser
Super Bowser

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#51 - Skrevet 22-03-2005 12:18

Religion siger mig ikke en s**d. Kender i øvrigt MASSER af muslimer som elsker at drikke, selvom det er imod deres religion.


Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#52 - Skrevet 24-03-2005 09:12

Triforce:
HUN!
Og det indlæg finder jeg ærlig talt ret stødende. Jeg siger hverken at jeg er så kristin så hver søndag tropper jeg i kirke eller at du skal konvertere for det rigtige er at være kristen. Jeg har mange ting som jeg "tror" på(tror i gåseøjne fordi jeg ved de eksisterer), som ikke er i kristendommen, men det er den religion som ligger mig tættest og den jeg er opdraget med. Jeg finder det en hellig ting at være i kirke, og det virkelig er et sted hvor man kan være tæt på Gud. Gud i den forstand, at det ikke er en eller anden gut som sidder og siger hæhæ til alt, og Gud har slet ikke noget køn, men det er en kraft der findes.

Og videnskaben er ikke svaret på alt. Ikke i mine øjne, Mange i dag, mener at for at man skal kunne mene noget er rigtigt skal det bevises ved den videnskab vi har i dag, men den videnskab kan ikke alt, og derved kan alt ikke bevises. Alt er relativt.
Og så tror jeg videnskaben er ved at gå for langt. Om nogle år kan vi genmanipulere, og skabe det perfekte barn, og hvad sker der så? Balancen i universet bliver forstyrret fordi vi piller. Kort og godt, vi bliver vores egen undergang. Tænk over det næste gang du sætter din mp3 afspiller til. Er vi for langt fremme i vores videnskab, så vi styrter os selv i grus? Ikke svare med flames og spam, men tænk over det.


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#53 - Skrevet 25-03-2005 09:53

Det sidste du siger der er meget interessant, for det var noget mine studiekammarater og jeg kom til at diskutere igår. Og vi kom frem til en meget interessant konklusion: genmanipulering er en af de teknologier som først vil føre til vores undergang når uforstående får adgang til den. Der er mange eksempler på teknologier der kunne være burgte til så meget andet, men da en uforstående fik fat i den, gik det galt. Kernefusion kan bruges som glimrende eksempel her (A-bomben).

Og derudover så er det i menneskets natur at pille. Vi er nysgerrige er forståelsesbegærlige. Og hvilken balance er det helt præcist du mener vi forstyrrer? Intet her i verden er en statisk størrelse, alt er dynamisk. Mennesket VIL uddø. Om det bliver ved vores egen hånd eller ej kan ikke forudsiges, men det er stensikkert at mennesket som race vil forsvinde fra denne jords overflade for evigt på et tidspunkt. Vi kan ikke helt forudsige konsekvenserne af den forskning du nævner, det er ganske rigtigt, men jeg synes at vi har ret til at bestemme om vi vil forstsætte forskningen på det område. Skabelsen af det perfekte barn vil aldrig ske, fordi det er et teoretisk grænsetilfælde (efter min mening). Det der opfattes som perfekt nu er ikke det samme som om nogle få år.

Og til sidst, ja det er ganske rigtigt at videnskaben ikke kan forklare alt på nuværende tidspunkt. Et videnskabelgit faktum bygger på at hændelse kan gentages under kontrolleret omgivelser. Tror jeg på at alt kan forklares videnskabeligt? Både ja og nej, ja fordi jeg tror at meget af det vi mener er ikke videnskabeligt er illusion af hjernen, og nej fordi hjernen er en kompleks og unik størrelse, og visse tanker vil aldrig kunne genskabes.


Lasse
Lasse

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#54 - Skrevet 25-03-2005 12:30

Angelus>> Jeg hører hvad Undeath siger, og nikker ivrigt!
Først og fremmest vil jeg godt nævne at vi allerede nu kan genmanipulere, og hvad de fleste glemmer er at vi har gjort det i flere årtier efterhånden.
Det er efterhånden mange år siden vi erfarede (gennem videnskaben, sjovt nok), at man ved at krydse forskellige farvede blomster kunne få nogle med en helt ny farve. Det samme gælder når vi (hvodan ved jeg dog ikke) dyrker vindruer særlig fremavlet med den egenskab at der ikke er sten i. Eller kartofler der kan tåle meget lavere temperaturer end normalt.
Alt dette er ganske vist foregået gennem en langsom - og til en hvis grænse - naturlig proces, og det har vi fint kunne acceptere. Men pludselig den dag hvor vi finder en smart og hurtig måde at gøre nøjagtigt det samme ved, så bliver det pludselig et etisk dilemma, og noget "vi i særdeleshed skal gå langsomt fremad med". Hvorfor?!

Og hvad er det så i grunden for en "kosmisk" balance vi piller ved? Som jeg ser det er der 2 muligheder:
1: Den kosmiske balance er Gud, der ser ned på os og bliver gal, fordi vi piller ved nogle ting.
2: Den kosmiske balance er nogle kræfter, der af uforklarlige årsager begynder at opføre sig anderledes.
Udfra det du skriver ("Gud har slet ikke noget køn, men det er en kraft der findes" ) antager jeg at du må vælge mulighed nr. 2. Og så er jeg ellers lost!
Hvordan skal menneske-skabte forandringer forrykke den kosmiske balance? Og hvordan vil det forplante sig? Vil tyngdekraften holde op med at virke?

Næh du, jeg tror ærlig talt den universielle balance for længst er blevet rykket, i tatk med vores forurening, udnyttelse af naturlige resourcer, 10.000 tons flyvende metal i kredsløb om jorden etc. Tror næppe nogen/noget bliver gal over vores videnskablige udvikling...


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#55 - Skrevet 25-03-2005 13:16

Hmm den sidste her om mennesker ødelæger sig selv osv ved jeg ikke helt hvad jeg skal sige til. Vi kan idag bryste os af at kunne rigtig meget i den vestlige verden. Fint nok vi kan genmanipulere, fint nok vi kan misbruge dyr for at finde ud af hvilken make up vores kvinde skal gå med (NOT)
Jo videnskabelig kan vi kreare en hel masse. Men hvor i ligger det fantastiske i det? Folk i Danmark har alt fra microbølge ovne, mobil telefoner, konsoller til genmanipuleret mad på deres tallerken. Oooh nu kan man stoppe vitaminer i en is.... well..hvad med at let måsen og købe sund mad? Vi kan købe en maskine der giver os elektriske impulser der styrker vores muskel masser,....waauw nu kan vi motionere mens vi fylder os med slik... Men gør disse ting os glade? Hvor mange danskere er positivt anlagt? stiger fedmen i befolkningen? stiger volden?
Så hvad er der præcist så fantastisk ved alle disse ting?
Jeg har tidligere rejst i Afrika og oplevet hvordan livet er der. jeg kunne lige så godt være landet på Mars. Her er folk glade.. ikke fordi de har en masse ting. for det har e sgu ikke. Men hele deres livs opfattelse er så danm positiv så det ikke kan undgå at smitte en... Så nej teknologi og videnskab alene er tomt og giver kun kort varige glæder. Så at have videnskaben som sin eneste "tro" Må være ufattelig tomt og koldt. Ville jeg aldrig vende tilbage til. Been there..and it sure wasn´t pretty


Madskimo
Madskimo

1782
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#56 - Skrevet 25-03-2005 13:38 - Redigeret 25-03-2005 13:38

Zøvning, nu snakker vi genmanipulereing.. så jeg tillader mig at drage kloning ind i det.
Med kloning of genmanipulation, ville vi i teorien kunne kurere sygdomme som caner, HIV, parkinsos og mange flere. Er det dette i vil sætte en stopper for?


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#57 - Skrevet 25-03-2005 16:24

Det er jeg faktisk. Jeg er imod de såkaldte kurer, fordi det ikke er en permanent kur. Vores tidsramme er præget af at vi ikke frygter de fleste sygdomme, fordi vi kan kurere dem. Men for bare 50 år siden var man stadigvæk angst for at ens børn skulle blive lammet af polio, dø af kopper osv. Den frygt er væk i dag, men ved du hvad? Om nogle år kommer den tilbage, større end nogensinde. Fordi så har vi prøvet hvrodan det er at være på toppen, men lige pludselig duer vores mirakelkur (pencillin osv.) ikke længere. Man ser allerede i dag MANGE microber som udviser resistens over de fleste antibiotika, som skyldes at vi har brugt dem hensynsløst.
Efter min mening så vil der aldrig findes en universalkur til de ting du nævner, pga. evolutionen. Det kan være vi finder en kur mod en art af HIV, men så fremmer vi bare de få andre den inficeret person bærer på (og dette ser man allerede nu, HIV muteret utroligt hurtig, og de fleste smittebærere har allerede flere arter i sig). Jeg er ikke som sådan imod forskningen for at forstå sygdommen (det kunne faktisk være jeg selv var med til det), men mod at vi forsøger at finde en egentlig kur, det er stort set en drøm. det eneste vi kan gøre er at prøve at hindre udbredelsen af de patogene sygdomme (infectionssygdommene), og prøve at udsætte andre sygdomme så længe som muligt. Og det sidste er jeg også dels imod, fordi mennesket ikke er beregnet til at leve evigt...


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#58 - Skrevet 25-03-2005 22:26 - Redigeret 25-03-2005 22:27

Link-The-Hylian : helt reelt set er vi nødt til at have disse sygdomme. Jeg har selv mistet venner og familie til kræft og selvfølgelig er det fuc'*** når man står i det. Men sygdomme er naturens måde at "kaste op" på. Jorden er overbefolket og vi tærer for hårdt på ressourcerne. Så for mig er sygdomme noget der er lige så naturligt som alt muligt andet. Jeg har selv kun med nød og næppe overlevet en bløder sygdom for en del år siden. Så det er ikke fordi jeg ike selv har haft glæde af moderne medicin. Men du glemmer en ting omkring disse v"vidunder" midler der kurere dødelige sygdomme.. De er kun for dem som har råd. dvs befolkningerne i de rigeste lande. Dem der f.eks virkelig har brug for AIDS medicin får intet da de simpelthend ikke har råd.


men by the way.. vi kommer vidst væk fra emnet her hehe. Sorry Smiley


Madskimo
Madskimo

1782
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#59 - Skrevet 25-03-2005 22:41

Ja, som du selv siger Zøvning, så er Jorden overbefolket. Og ja, Afrikas befolkning vil nok aldrig se skyggen af medicin mod HIV/Aids, men kommer jungleloven ikke ind her? "Den stærkeste overlever" sådan har evulotionen altid været, at de stærke vandt over de svage, måske er dette bare næste skridt i den fase.
Lad os sige i fik cancer, og vi rent faktisk havde en kur - ville i så kunne nægte at få den, eller er det bare tom snak?


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#60 - Skrevet 25-03-2005 23:11 - Redigeret 25-03-2005 23:57

Det har intet med tom snak at gøre. Uden moderne medicin var jeg ikke i live. Så selvfølgelig er jeg da glad for den. Men det forhindre mig ikke i at se ud over min egen næsetip og set det hele i et større perspektiv. Naturen vil ALTID finde en løsning. Og udover lige dengang så tager jeg stort set ikke medicin overhovedet. og det er ellers lige meget hvor syg jeg føler mig. I mit hoved er det for dumt at smide en masse møg ned i kroppen som ikke er naturligt. Hvorfor udsætte min krop for det når et par liter vand om dagen og en masse varme og søvn hjælper på det meste?

Lige meget hvad. så vil jeg sige som jeg hele tiden har sagt.
Som jeg ser det er videnskaben en tom og kold tro. Kald mig bare svag eller hvad folk nu har lyst til fordi jeg tror på de ting jeg gør. Kan sagtens leve med at andre ikke har samme opfattelse af tingene som mig.