N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Spiller I stadig lige så meget?

kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

Skrevet 31-05-2011 21:30

Vi nærmer os så småt en ny generation af videospil. Den er jo faktisk allerede gået i gang, da 3DS netop er udkommet. Og Nintendos "Project Cafe" rammer formentligt markedet næste år. Mit spørgsmål er: Spiller I stadig ligeså meget som for fem-seks år siden? Er I stadig ligeså interesseret og positiv overfor den retning gaming er på vej i?

Personligt er jeg næsten stoppet med at spille med videospil. Jeg var meget begejstret inden udgivelsen af Wii tilbage i 2005, men i forhold til "Project Cafe" er jeg ret ligeglad. Konsol gaming bliver mere og mere ensformigt, dvs. PC-agtigt, og det får mig til at miste interessen.

Jeg havde det egentligt på samme måde for seks år siden, men så fik jeg en Nintendo DS, som gav mig en masse gode oplevelser. Desværre kommer der ikke længere gode spil til den, da Nintendo er stoppet med at støtte den. I stedet er 3DS udkommet, som jeg ingen interesse har i.

Da NDS er død og 3DS er uinteressant, så er der ingen alternativer tilbage. Der er selvfølgelig muligheden for at spille lidt VC-spil og spil fra AppStore, men det er ikke rigtige alternativer, for ingen gider at spille gamle spil og ikke dedikerede mobil-spil i længden. Jeg gør i hvert fald ikke.

Med andre ord føler jeg mig tabt. Hvad føler I jer? Er jeres interesse i videospil ligeså stor som for et par år siden, eller er den også faldende?

Discuss!

Jonas
Jonas

204
Offline
Level: 15 (Geega)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 01-06-2011 10:18

Michael skrev:
Andre giver tit og ofte små 399,- for at opleve 6-8 timers spilletid (ikke medregnet CoD, FIFA og dertilhørende årsudgivelser).


Hey, faktisk en meget god pointe Smiley
Har det bare som Alexander, MMO siger mig ikke rigtig noget.
Tror også bare, at jeg ville føle, at jeg SKULLE spille et bestemt antal timer hver måned for at få mest ud af de 80 kroner, haha.


yasw
yasw

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 01-06-2011 10:28

For 5-6 år siden spillede jeg stort set ikke, så hvis jeg skal sammenligne med noget skal jeg nok 10 år tilbage til folkeskoletiden Smiley Og sammenlignet med det bliver det selvfølgelig mindre. Men det skyldes nok primært man har mindre fritid nu og ikke nødvendigvis spillenes kvalitet.

Dog bliver spil i dag oftest for mig til noget i kortere intervaller. Det sker aldrig mere det med at pludselig er der gået en hel dag med et spil, hvor man helt har glemt tid og sted. Det bliver lidt hist og her med mange forskellige spil, snarere end fordybelse og dedikation til et spil i timevis.

Og for tiden finder jeg det bedste i håndholdte spil, og ikke på mine konsoller. Når man netop ikke har tid og overskud til at dedikere flere timer foran fjernsynet, så er det nemmere lige at spille 5-10min på en iPad eller iPhone.
Det eneste jeg stadig kan bruge lidt længere tid på er strategispil som StarCraft og Civilization, men de er heller ikke gået væsentligt væk fra deres koncept i årtier.


yasw
yasw

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 01-06-2011 10:36

Alexander Brock Petersen skrev:

Jonas skrev:
Lidt unfair spørgsmål, fordi de fleste mennesker oplever faldende interesse i computerspil med alderen.


Det er vel ikke nogen naturlov? Jeg hører tit den påstand: Når folk bliver ældre, stopper de med at spille videospil. Men er der bevis for det? Hvorfor skulle spilmediet være det eneste medie, hvor det forholder sig sådan? For så vidt jeg ved, så stopper folk da ikke med at læse, se fjernsyn eller gå i biografen, når de bliver ældre?

Vi kan godt blive enige om, at der sker et fald i det antal timer, som man bruger på underholdning, når man bliver ældre. Men det skyldes vel det faktum, at studier, job og familie altid vil fylde meget i voksne menneskers liv - både af pligt og af lyst. Det giver selvfølgelig mindre tid til alt muligt andet.



Nej folk stopper ikke, men der bliver bare brugt mindre tid på det. Da jeg studerede læste jeg i snit 40 romaner om året. Det er nu med fuldtidsarbejde faldet til ca. 15. I folkeskolen kunne jeg købe det nye Final Fantasy spil om fredagen, spille 48 timer og være færdig med det mandag morgen. Den slags går sgu bare ikke i dag Smiley

Men det er jo desto endnu mere grund til at søge høj kvalitet i de spil vi faktisk finder tid til, hvilket så i praksis bliver at man som ældre falder tilbage til det man kender, og ikke får prøvet noget radikalt nyt.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 01-06-2011 11:54

Som jeg også skriver, så er det klart at 'fritidstimer til underholdning' falder, når man påbegynder en uddannelse eller et job. Ens interesser ændrer sig selvfølgelig også.

Min pointe er bare stadig, at det individuelle behov (demand, utility.. whatever) for videospil ikke forsvinder, bare fordi man bliver voksen. Det falder måske, men forsvinder ikke.

I øvrigt var netop Wii'en og DS'en jo et godt eksempel på, at ældre pludselig kunne bruge masser af timer på at spille. Det samme med smart phones.

Men jeg tror i øvrigt, at vi er enige. Smiley


E
E

14
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 01-06-2011 16:33

Personligt bruger jeg næsten aldrig min Wii mere idag. Den var interessant i starten og jeg hyggede mig med at spille TP og Mario, Sports. Nu smuttede jeg jo selvfølgelig også på efterskole og er ved at være færdig med 3.g nu, så tiden er jo også blevet indskrænket en del. Alligevel når jeg tænker på, hvad jeg har spillet, når jeg endelig har haft frirum til at game lidt, så har det i større grad været Xbox 360 (kan godt lide at spille Fable, Assassins Creed mm.). Derudover har det også været PC, jeg har spillet på og jeg går nu og planlægger min næste stationær efter sommer, som primært skal bruges til at game på, hvilket jeg ser frem til.
Jeg har ikke investeret i 3DS, da jeg simpelthen ikke tror jeg vil kunne få kvalitetstid nok ud af den for 2400 kr med OoT (hvilket ville være det oplagte spil at købe). Desværre.

Det skal da lige siges, at jeg spiller lidt DS en gang imellem, for jeg synes der er nogle fremragende serier på den (Ace Attorney, Layton etc.) - og Pokemon, men det er kun fordi jeg har lovet min lille fætter, at han skal have bank i ferien Smiley

Soo.. Alt i alt, så tror jeg interessen i min Wii er gået lidt sin vej, hvilket jeg er sikker på er spiludvalgets skyld. Derfor håber jeg også, at jeg kan få lidt fornøjelse klemt ud af den, når Zelda kommer engang.



LocoLogo
LocoLogo

3
Offline
Level: 7 (Korok)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 02-06-2011 17:22

For mit vedkommende er det en kurve der bølger meget. PS1/N64 spillede jeg rigtig meget, hvor begge konsoller havde massere spil i mine favoritgenrer. (Mario, Donkey Kong, Zelda, Spyro, Crash, Pokemon)

Ps2/GC/Xbox spillede jeg næsten ikke, da der ikke rigtigt var nogle spil der tiltalte mig. Nintendo gjorde nogle mærkelige ting, som jeg ikke brød mig om (bl.a. Toon Link og 2 i hver bil i Mario Kart) En af mine yndlingsudviklere, Rare, skiftede til Xbox og mistede talentet.
Naughty Dog (Crash) og Insomniac Games (Spyro) droppede deres gode serier, og startede nogle nye. Hhv. Jak og Ratchet.
Eneste positive oplevelser fra denne periode for mig, var Sly 1,2,3 og Super Mario Sunshine (sat meget på spidsen)

Denne generation har jeg spillet langt mere pga. Wii'en. Nintendo har rettet op på nogle af de ting jeg ikke kunne lide ved GC, og har fået mere fokus på nogle af mine yndlings franchises, bla. ved at genoplive Mario i 2D. Donkey Kong har også langt om længe fået et værdigt spil i DKCR, men vi mangler stadig et i 3D!
Sony tilbyder mig desværre ikke det samme som de gjorde før hen, hvor LBP har været det eneste der rigtigt hypede mig. Ser dog frem til Sly 4!

I dag bruger jeg mere tid på gaming end for 5 år siden, men jeg bruger mest tid på at studere markedet og salgstal. Jeg bruger også rigtig meget tid på at se speed runs, som jeg mener er en gave! Smiley


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 03-06-2011 10:29

i sin tid var jeg PC spiller, så fik jeg øjenene op for konsoller som så blev favoritten men nu er PC helt klart favorit.
det er meget svært at sætte sig til en konsol med samme lyst som jeg kan gøre det ved en PC.

Jeg spiller da garanteret også mindre nu end jeg gjorde for 10 år siden(er 26) men jeg har igennem den tid jeg er kommet sammen med min kæreste spillet både Battlefield og MMOs sammen med hende som har/og stadig er rigtig hyggeligt til tider plus efter jeg er begyndt på IT skole i vejle har jeg fået nogle kammerater som stadig spiller med glæden og hvor vi 4 hver onsdag spiller et par timer sammen, fx L4D2. de er alle PC folk. Det sjoveste var her iforegårs hvor jeg fik dem lokket med ind i All Points Bulletin og der blev klokken hurtig 2 om natten.
Har aldrig spillet noget så fedt Smiley

Men bliver ikke vildt hypet omkring nogle spil mere, sidst var det Mortal Kombat 9 fordi det er præcis som i gamle dage


chessr
chessr

341
Offline
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 03-06-2011 10:32

Jonas skrev:

Michael skrev:
Andre giver tit og ofte små 399,- for at opleve 6-8 timers spilletid (ikke medregnet CoD, FIFA og dertilhørende årsudgivelser).


Hey, faktisk en meget god pointe Smiley
Har det bare som Alexander, MMO siger mig ikke rigtig noget.
Tror også bare, at jeg ville føle, at jeg SKULLE spille et bestemt antal timer hver måned for at få mest ud af de 80 kroner, haha.



2 timer så har du fået det ud af som du burde for de penge stort set, sammenlignet med film også Smiley


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 03-06-2011 21:54

For mig har det altid været lidt op og ned i perioder af mit liv. Der har været år hvor jeg spillede ufattelig meget og nogle år hvor jeg skrev mere om den end jeg egenlig nåede at spille dem. Der har også været tørke perioder, men jeg har fået blod på tanden igen efter 3DS kom. Den har for en stund givet mig spilglæden igen og så håber jeg, at det samme sker når Wii 2 udkommer.

Men overall spiller jeg ikke så meget som før i tiden. Det var væsenligt lettere at få tid til det, da jeg var 15-25 år, ikke var i et forhold osv.

Som tingene er nu, så arbejder jeg en del, har et hus der skal passes, hund der skal luftes, hjælper kæresten med hendes firma, har flere forpligtelser i forbindelse med mit engagement i Det Nye Brøndby med videre.

Det giver desværre ikke så mange timer tilbage at spille i, i løbet af en uge. Men når kæresten går død på sofaen, eller jeg en dag må tage toget hjem eller vi intet skal i weekenden så lykkes det stadig at få gamet lidt. Det bedste for mig er næsten, når vi rejser til paris en 5-6 gange om året. Der er jeg sikret 2 timers ro hver vej i flyet, uden at kæresten blander sig, telefonen ringer, hunden gør eller andre af den slags ting Smiley


Zalman
Zalman

322
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 04-06-2011 19:05

Jeg spiller mere nu, end jeg nogensinde har gjort før. Grunden er, at jeg efterhånden er blevet mere interesseret i, hvordan et spil er bygget op. Som barn handlede det bare om spillet var sjovt eller ej, men i dag kigger jeg mere på kvaliteten og sammensætningen af gameplayet, musikken osv. Derudover følger jeg nu også med om alt gaming på nettet, hvilket ofte vækker min interesse yderligere og motiverer mig til at spille.

I dag har jeg selvfølgelig lettere adgang til spil, da jeg nu kan styre min egen økonomi. Jeg kan dog godt forstå, at folk hopper mere og mere af vognen, som de bliver ældre, da der kommer andre værdier i livet. Jeg kan sagtens forestille mig, at jeg begynder at få mindre tid til at spille i fremtiden, men jeg er sikker på, at min interesse for "gaming" aldrig vil forsvinde - så hvis jeg begynder at spille mindre, er det ikke af egen vilje.


stelzig
stelzig

4775
Online
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 05-06-2011 21:41 - Redigeret 05-06-2011 21:50

Udover smash så kommer det an på om jeg lige har et spil jeg gider. Men det er ikke fordi jeg købte flere spil tidligere (nærmere omvendt), men at jeg brugte mere tid på hvert enkelte spil både for at gennemføre dem helt, men også bare at genspille dem under "tørke".

Ratchet and clank og burnout er de eneste spil (serier) jeg har købt til ps2, men har brugt pænt meget tid på samtlige af dem (burnout er mest burnout 3 dog, klart det bedste)

Edit: Samtidig var jeg også en ret aktiv high-score gamer tidligere - og det går jeg heller ikke så meget op i længere, selvom jeg stadigvæk godt kan finde på lige at gå efter en god score i et eller andet, bare ikke i lige så høj grad.

Edit2: Jeg finder forresten stadigvæk spil jeg allerede ejer frem igen for at spille dem forresten, jeg gør det bare ikke nær så meget eller nær så hurtigt.