N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#166 - Skrevet 20-03-2014 13:42 - Redigeret 20-03-2014 13:46

Så er der sgu kommet en stak nye bøger ind af huset, og denne gang står den på Superman.
Superman Birthright
Superman Earth One
Superman Whatever Happened to the Man of Tommorow
Superman For All Seasons
Superman Up, Up and Away
Superman Red Son
All-Star Superman
Og Superman For Tommorow
Gotta get readin'~

Look at 'em. LOOK AT THEM!! <3


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#167 - Skrevet 20-03-2014 15:10

^Der er da vist nogen der er glad for da man o' steel! Smiley Jeg er selv lige blevet færdig med Iron Man Extremis, som jo på mange måder minder om Iron Man 3-filmen, og så alligevel ikke, da det er en helt anden Tony Stark vi møder i den her historie. Men god, det er den skam Smiley


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#168 - Skrevet 20-03-2014 20:03 - Redigeret 20-03-2014 20:04

^ Not gonna lie, efter Green Lantern (Hal Jorden modellen) så er Superman min yndlings superhelt. Faldt over nogle anbefalinger for de bøger der, da jeg blev lovet at de havde lidt mere menneskeligt drama end "Kæmpe robot! Slå den i stykker!" så jeg tog chancen. Har fået læst Up, Up and Away, For All Seasons og WHTTMOT. De to første var ganske underholdene, men Whatever Happened var lidt... Meh? Må indrømme, jeg er ikke så stor fan af Alan Moore's fetich med at "formørke" superheltene, mens han samtidig prøver at holde fast på 60'ernes måde at skrive figurere på.

At Jimmy Olsen får superkræfter, klæder sig sådan her på og bliver myrdet lige bagefter, mens at narrator talekasser prøver at bilde mig ind hvor episk og grusomt det er, er sgu ikke lige min smag. Bogen indeholder også et Swamp Thing crossover, som jeg let og elegant sprang over (Don't hate Hassus Smiley) samt historien "For the Man who has everything", som jeg personlig syntes, at Justice League TV serien fortalte bedre.


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#169 - Skrevet 20-03-2014 21:38 - Redigeret 20-03-2014 21:39

"Elastic Lad" !? Arh, det er da den værste kopi af Mr. Fantastic nogensinde! Lad endelig høre, hvis nogle af de nye viser sig at være et køb værd Smiley

Jeg har selv lidt kig på nogle af de gamle Turtles-tegneserier - altså inden de blev til børnetegnefilm. Kan se at man kan få sådan nogle opsamlinger, hvor den første ser ud til at indeholde netop det gamle, lidt mere voksne (så vidt jeg har forstået) Turtles..


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#170 - Skrevet 20-03-2014 22:07 - Redigeret 20-03-2014 22:12

^ Actually, Elastic Lad er inspireret af en DC figur (eller rettere, en figur DC opkøbte tilbage i 50'erne) kaldet Plastic Man, som blev introduceret i '41. Hele tyve år før de Fantastiske Fire fik sin debut. The more you knoooow~

EDIT: Jeg gravede lidt dybere. Elatic Lad er nogle rester fra guld/sølv alderen af tegneserier, hvor Jimmy Olsen ville få superkræfter hver anden uge. Hans Elastic Lad persona blev introduceret i '58, stadig 3 år før Mr. Fantastic. Now you know, and knowing is half the battle!


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#171 - Skrevet 24-03-2014 18:56

Så har jeg fået læst Superman Birthright. Må indrømme, jeg sukkede da jeg opdagede at det var endnu en "else-world origin" historie for Superman, da For All Seasons, Earth 1 og All-Star Superman alle sammen fortæller den samme historie.
Når det så er sagt, så gør Birthright et godt arbejde med materialet. Den starter med at Clark rejser rundt i verden, hvor han så ender i et krigsramt område i Afrika, hvor en borgerkrig er i gang. Nogle konflikter opstår, som Clark prøver at løse, og der indser han at han bliver nødt til at gøre mere med sine kræfter.

Han får så lavet sit kostume, flytter til Metropolis, og derfra er det superhero action 101. Bagsiden af bogen prøver at bilde nysgerrige læsere ind, at det er en bog der handler om hvorfor Superman er Superman, og der er helt sikkert noget af det. Men jeg synes selv, at den handler mere om Supermans forhold til verden, og omvendt, hans barndomsvenskab til Lex Luthor (Fordi Smallville) og kampen for at holde hans identitet og dobbeltliv i sikkerhed. Mit yndlings øjeblik i bogen, må være der hvor Clark og hans forældre udregner hans hemmelige identitet. Det har længe været en joke, at hele verden bliver narret af et par briller og uldet hår, men forfatteren tager det et skridt videre med Birthright. Clark går i tøj mange gange over hans normale størrelse, står mere foroverbøjet, og køber en masse bøger omkring skuespil. Han virker mere doven, står mere foroverbøjet og ser mere buttet ud som Clark nu. Det er ikke bare et spørgsmål om briller, han skifter fuldstændig udstråling når han skifter identitet, hvilket man kan komme langt med. Det var et sjovt lille øjeblik, og et der gav en ekstra dimension/troværdighed til Superman universet.

Tegningerne er fine nok. De har rigeligt af detaljer, stærke farver og et meget stilfuldt brug af skygger.

Alt i alt er Birthright en fin bog, men den gør ikke meget voldsomt nyt med figuren, så hvis du aldrig har været vild med Superman vil denne bog ikke ændre din mening. Men jeg hyggede mig godt med den, og regner med at læse den igen en dag.

ONWARDS TO THE NEXT BOOK!


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#172 - Skrevet 24-03-2014 20:00 - Redigeret 24-03-2014 22:22

^Lyder som om man godt kunne få en del ud af det værk, hvis man - som mig - ikke er vildt meget inde i Superman universet Smiley

EDIT: Nogen der har erfaringer med de efterfølgere til Batman: the Long Halloween, som Loeb & Sale lavede? Jeg har lidt kig på Catwoman: When in Rome og den anden Batman-historie, som makkerparret lavede, men har ingen ide om, om det er lige så høj kvalitet, som Long Halloween.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#173 - Skrevet 02-04-2014 18:34

Det var ikke så lidt Superman-læsestof. En lille sjov bemærkning angående Superman For All Seasons er at farvelæggeren er dansk.

Meget apropos Superman har jeg for nyligt fået genlæst The Maximortal, der er forsøger at gå ind til benet på hvad Superman-ideen er på en vild måde. For ikke så længe siden købte jeg "Brat Pack/Maximortal Heroica Super Special #2" (så bliver det vist ikke meget mere obskurt). Det er en brobyggende serie, der foregår mellem bøgerne i den såkaldte King Hell Heroica, der siden midthalvfemserne har manglet 2 bøger fra at være færdig. Skal man tro på Rick Veitch vil den blive færdiglavet før eller siden, men det er en serie, der på grund af indholdet skulle kræve at blive udgivet uafhængigt af store selskaber, så det fører vist sine udfordringer med sig. Veitch er inspireret af jungiansk psykologi og karaktererne i serien fremstår til dels som en slags arketyper eller symbolske manifestationer af karakterer eller koncepter fra det kollektivt ubevidste han finder relevante for sin undersøgelse af superheltens historie. Det er en både ambitiøs og bevidst "skæv" fortælling.

@Shajita: Jeg synes egentlig Whatever Happened to the Man of Tomorrow var en ganske sød historie. Det store twist er jo at det er kulminationen på flere årtiers Superman-historier, som historien repræsenterede slutningen på, hvorfor den bitre ende lurer over Superman igennem hele fortællingen. Det gjorde det sidste blink med øjet den del mere tilfredsstillende synes jeg og jeg er ret sikker på at manuskriptforfatterne af Dark Knight Rises tog et par notater med den slutning.

Jeg synes ikke du går glip af det store med den Swamp Thing crossover. Så synes jeg deres møde i Swamp Thing #79 fra 1988 er mere interessant. Det hæfte kan købes i Fantask i København for 15 kr. og The Maximortal er p.t. på tilbud til 50 kr. kan jeg se, så det var måske en mulig måde at slutte dit maraton af på, hehe.


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#174 - Skrevet 27-04-2014 15:28

Hej Hassus, beklager at jeg ikke fik svaret. Kender ikke den der Fantask butik, men kunne være jeg skulle tjekke den ud på et tidspunkt.

Så, jeg har fået læst lidt mere, Blev færdig med For Tomorow, Earth 1, og lidt af All-Star Superman.

For Tomorow har et fedt koncept. Lois, og en/et par million/er andre mennesker forsvandt som dug fra solen en dag, og Superman prøver at takle situationen. Det gør han så ved at snakke med en præst om sit liv. Superman og præsten's samtaler er ganske interessante, specielt fordi at forfatteren hele tiden sætter sammenligninger op mellem Superman og Gud. Mellem alt det hurlumhej er der også en del superhelte action, og det er gjort ganske okay, nok mest fordi at de til tider viser en Superman der tør skubbe grænsen lidt længere. For eksempel skræmmer han nogle monstre væk, ved at true med at ødelægge jorden. Desværre så finder vi ud af hvad der er sket med Lois og de andre mennesker i de sidste 2 issues, og det var ikke rigtig en tilfredsstillende konklusion. Første halvdel af bogen er konge dog.

Oh, og Jim Lee har tegnet den. Jim f***** Lee.
eksempel 1 eksempel 2

Anden bog jeg fik læst var Superman Earth One. Ganske fin historie. Endnu en else-world origin historie, hvor endnu en forfatter med en fjer i hatten kommer og føler at han skal "genskabe Superman for det enertyvende århundrede", ved at ændre et par små detaljer og kalde det for en dag. Heldigvis er det godt skrevet, og nogle af de detaljer de tilføjer er bestemt ikke ringe. Det er også interessant at se en bog, hvor den typiske SuperMAN er byttet ud med en forvirret Super-teenager. Okay bog, og kun halv længde af de typiske 11-issue mega epics, så den er god for lidt let-læsning. Cover art

Og til sidst har vi All-Star Superman... Jeg er ikke vild med forfatteren Grant Morrison, men jeg har kun hørt gode ting om bogen så imod min vilje gav jeg den en chance. Skulle jeg nok ikke have gjort. Bogen fejler ingenting, forstå mig ret, men det begraver sig lidt for dybt i 1940-60'er Superhelte stupiditet. Det skal der også være plads til, men det er bare ikke lige min smag, ikke engang inden for superhelte genren. Når Lois drikker en eliksir der giver hende de samme superkræfter som Superman for 24 timer, når Jimmy Olsen kan blive direktør for en international R&D rum station for en dag pga. en klumme han skriver, når der, flere tusind år ud i fremtiden, er et helt korps af tidsrejsende Supermænd, så er det at jeg bliver nød til at smide håndklædet i ringen. Smiley


JOEP
JOEP

74169
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#175 - Skrevet 27-04-2014 15:45

Fantask er hyggelig, men desværre alt for lille. Jeg foretrækker helt klart Farao's Cigarer. Nu hvor Amazon tager penge for porto kan den faktisk også være med på priserne. Vil i hvert fald helt klart selv vælge at købe derinde noget oftere fremover.


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#176 - Skrevet 27-04-2014 16:11

What Shajita!? Så har du aldrig fået dig en sludder med Marvel Morten nede i Fantask? Smiley Fin fyr, ellers - og han er altid god for en snak.

PS. fik jeg skrevet at jeg har fået mig første samling af originale Turtles-tegneserier? Super fedt at genopleve Turtles og se hvor alle historierne fra 80er tegnefilmene kommer fra - tegneren har en ret speciel - og egenlig ikke særlig pæn - stil, men jeg synes at det passer rigtig godt, især hans skildring af byen med alt dets skidt og dampende kloak dæksler.


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#177 - Skrevet 27-04-2014 16:47

^ Har aldrig været i en comic shop. Jeg bor i Holbæk, hvor vi hverken har dedikerede comic (eller spil) butikker, så jeg må finde mit stuff i mainstream butikker som Bog og Idé, men da deres udvalg er til at brække sig over plejer jeg at købe mine bøger over Amazon (Primært fra en af deres samarbejdere, Book Depository).

Also, de der turtles tegneserier. er det en reprint? Either way, så vile jeg sgu gerne læse de tegneserier en dag.


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#178 - Skrevet 28-04-2014 14:40

Det er reprint som har fået et skud farve - de første var vist i sort/hvid - helt sikkert anbefalelsesværdige. Jeg smider lige nogle billeder ved lejlighed Smiley


AND
AND

542
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#179 - Skrevet 30-05-2014 08:34

Jeg skal til at genoplive min interesse i Spider-man figuren. Nogen der kan anbefale noget?

Jeg har hørt gode ting om Spider-Man: Blue, som er skrevet af Loeb, så den er ret sikker, men derudover har jeg totalt mistet overblikket.


Junder
Junder

33
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#180 - Skrevet 31-05-2014 22:57

Man går ikke forkert med Spider-man: Kraven's Last Hunt!