Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Amiibo!

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 13-08-2012 09:14

Jeg kan varmt anbefale The Long Halloween, i hvert fald Smiley Lyder fedt med Year One og The Dark Knight Returns - jeg må se om jeg kan få fat på dem, her inden for den nærmeste fremtid Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 30-09-2012 23:13 - Redigeret 01-10-2012 10:31

Jeg har lige købt 27 originale Swamp Thing-hæfter, fra tiden omkring Alan Moores forløb, på QXL. Godt nok ejer jeg stort set dem alle i hardcover samlinger, men jeg holder så meget af dem at jeg synes det kunne være fedt at have dem i deres oprindelige form.

De bedste fangster i handlen er nok The Anatomy Lesson, der på mange måder markerede Alan Moores overtagelse af serien, samt The Nukeface Papers Part 1 og -2, og #64, som er det sidste nummer Alan Moore skrev.

Af en eller anden grund glæder jeg mig til at holde Loving the Alien i hænderne. Det er meget muligt en af de underligste historier jeg nogensinde har oplevet og stilen i det hæfte skiller sig meget ud fra andre Swamp Thing-hæfter:


Den dyreste i stakken endte med at blive Growth Patterns, hvilket der er en særlig grund til. Karakteren, John Constantine, der er kendt fra Hell Blazer-serien samt spillefilmen med Keanu Reeves, gjorde nemlig debut i Swamp Thing og det ovennævnte nummer er hvor han gjorde sin officielle debut.
Hans egentlige debut kom dog allerede flere numre tidligere som en gådefuld person i baggrunden(det nummer er heldigvis også med i stakken, så det er helt fintSmiley )

Der er stadig Swamp Thing-numre jeg rigtig gerne vil have fingrene i:
Der er 2 ekstra store Swamp Thing-hæfter kaldet Down Amongst the Dead Men og The End, som begge er super fede(især The End).
Ellers er der Ghost Dance, som er mit yndlingsnummer, My Blue Heaven, hvor Swamp Thing "leger gud", samt hvad jeg ellers mangler for at gøre det såkaldte "American Gothic"-forløb komplet.

Det er stadig en god fangst synes jeg og hu-hej hvor jeg glæder mig til at modtage dem med posten Smiley


AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 01-10-2012 07:22

Fedt at høre, at du har fået fat i nogle originalhægter, Hassus - det er lidt det samme som at vinde et gammelt videospil, i mint condition med boks og manual Smiley
Jeg har ikke selv læst Swamp Thing, men er det sådan en form for super hero comic, eller hvordan ville du beskrive historien?

On another note, så har jeg netop selv fået anskaffet og læst Batman: Year One og The Dark Knight Returns - begge som tidligere nævnt klassiske Frank Miller tegneserier - sidstnævnte har han endda selv tegnet.
Begge blade er fede nok, men jeg synes helt klart at Batman:: Year One skiller sig mere ud, end TDKR, som på mange måder virker en smule random, når man først er kommet et stykke ind i historien - men den er velskrevet og spændende, så det gør ikke så meget. Min favorit må dog stadig være The Long Halloween, selvom Batman: Year One er helt fantastisk tegnet - krimielementet er bare perfekt inkorporeret i Long Halloween, hvilket gør den til noget nær den perfekte Batman-tegneserie, fordi det netop (ifølge min egen smag) er mystikken, gåderne og detektiv-legen, som gør Batman til en helt unik tegneserie.


JOEP
JOEP

74256
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 01-10-2012 08:42 - Redigeret 01-10-2012 08:43

AND skrev:

Begge blade er fede nok, men jeg synes helt klart at Batman:: Year One skiller sig mere ud, end TDKR, som på mange måder virker en smule random, når man først er kommet et stykke ind i historien - men den er velskrevet og spændende, så det gør ikke så meget.



Sjovt nok var det også den følelse, jeg havde, da jeg læste den for nogle uger siden. Der var mange steder, hvor jeg bare slet ikke var med på, hvor historien pludselig befandt sig, og der gik lang tid, før jeg fik styr på det igen. Derfor glæder jeg mig også til, at Part 2 af filmen bliver udgivet (der går vist ret lang tid, desværre). Det er en tegnefilm, bygget meget stringent op omkring tegneserien. Trailer for Part 1:



Jeg har netop været i Dublin, hvor de gør meget mere ud af tegneserier og graphic novels. Der købte jeg tre: Watchmen, som jeg fandt til €10,
Teenage Mutant Ninja Turtles: Classics vol 1

og Marvels Civil War, som jeg er ret spændt på at læse.

Jeg kiggede også efter Batman: The Long Halloween og Batman: Knightfall vol 1+2, men de var absurd dyre. Til sidst gik jeg også butikkerne igennem for Kick-Ass 2, men den kunne jeg få billigere fra Amazon. Jeg forsøgte også at finde nogle Spider-man-bøger, men de findes ikke i samme omfang som Batman, og det er lidt ærgerligt. Må have noget at gøre med, at Spider-man-serien er så gammel og stadig udkommer ret tit og sådan.

Det er først nu her for nyligt, jeg egentlig har opdaget, hvor rart det er at læse tegneserier ind i mellem.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 01-10-2012 11:50 - Redigeret 01-10-2012 12:23

Tror jeg vil beskrive Swamp Thing som en radikal nytænkning af en super hero comic.
Den har før taget æren for at revolutionere mediet, hvilket jeg ikke helt selv forstår implikationerne af da jeg ikke har en særlig bred historisk viden om tegneserier. En ting man konkret kan give Swamp Thing æren for var at vove pelsen og blive udgivet uden godkendelse af Comics Code Authority, hvilket var en slags forsikring for forældre om at de tegneserier de købte til deres børn ikke indeholdte en lang række forskellige "fy-ting", som bandeord, ekstrem vold, forskellige voksentemaer, etc. Friheden fra koden er blevet brugt til at udforske en række forskellige tabuer som racisme, kvindeundertrykkelse, euforiserende stoffer og mange andre emner, mange gange udtrykt gennem Swamp Things kamp mod klassiske monstre som zombier, vampyrer, osv i det såkaldte "American Gothic"-forløb. Der er rigtig mange lag i serien(det er jo Alan Moore vi snakker om Smiley ), så det er ikke let at forklare med få ord.



Edit:

JOEP skrev:

Jeg har netop været i Dublin, hvor de gør meget mere ud af tegneserier og graphic novels. Der købte jeg tre: Watchmen, som jeg fandt til €10,
Teenage Mutant Ninja Turtles: Classics vol 1



Jeg tror faktisk det kunne være meget sjovt at læse de oprindelige Turtles-tegneserier. Hvis du evt. får skrevet lidt om hvad du synes om den herinde på et tidspunkt kunne det være nice Smiley


AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 01-10-2012 14:53

^Det lyder ret blæret - jeg vidste faktisk ikke at der på den måde var censur på tegneserierne - ikke at det overrasker mig, nu du nævner det Smiley

Arh ja, jeg var helt tosset med Turtles som de udkom på film osv. i 90erne, men har også tit tænkt at det kunne være fedt at læse noget at det gamle, som skulle være rettet imod en lidt ældre målgruppe, så vidt jeg har forstået.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 01-10-2012 23:40

Jep. Som jeg har forstået det begyndte censuren fordi horror-tegneserier som Tales from the Crypt kom til at vække meget negativ opsigt hos forældre i USA pga. det makabre indhold. Comics Code blev, som jeg husker det, dødsstødet for den slags tegneserier. Det stoppede den dog ikke fra at efterlade et permanent indtryk hos en række dygtige personer som Stephen King og andre, der sidenhen filmatiserede den og producerede en meget succesfuld Tales from the Crypt-tv-serie på HBO.




AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 02-10-2012 00:23

Suk, det er altså bare så hamrende træls, når man på den måde går ind og forsøger at censurere - det var jo lidt samme ballade man havde i 80erne omkring hard rock scenen i særdeleshed.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 05-10-2012 01:30

The man is trying to bring us down...
Godt at der er nogen der prøver at bryde rammerne.

Det minder mig også lidt om Manhunt 2-kontroverserne for ca. 5 år siden.


AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 05-10-2012 09:24

Ja, dem kan jeg også godt huske - endte spillet ikke med slet ikke at blive udgivet i UK...? Altså, man kan jo sige at - modsat tegneserierne - så var konsekvensen for musikken "blot" at der kom advarselsmærker på de plader, som indeholdt stærkt sprog osv. - altså fik man et uønsket (selvom mange faktisk syntes at det var ret sejt at have) mærke på sit album, hvorimod det jo faktisk lader til at være omvendt inden for tegneserierne, hvor mærket netop er en form for kvalitetsstempel, hvis jeg har forstået det rigtigt.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 05-10-2012 16:48

Jeg kan ikke huske om det blev udgivet i UK, men det lyder meget sandsynligt at det ikke blev. I hvert fald var der rigtig meget der blev skåret fra i sidste ende. Bl.a. mener jeg at have læst at man i den oprindelige version af spillet som anmeldere fik lov at prøve skulle simulere brugen af en tang med Wii remote og nunchuck, for at torturere fjenderne i deres "ædle dele". I sidste ende er det måske ikke så mærkeligt at det blev sorteret fra Smiley

Et kvalitetstempel for forældre kan man vel sige, men måske ikke nødvendigvis for andre tænker jeg. Det blev måske mest af alt nok set som en slags kvalitetstempel, så længe man antog at kvalitet er lig med at følge visse anstændiggørende regler. Jeg ved forresten ikke hvad situationen er med tegneseriekode lige nu andet end at de vist ikke er lige så obligatoriske som de nærmest var dengang.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 06-10-2012 14:39 - Redigeret 06-10-2012 14:40

Hassus skrev:
Jeg har lige købt 27 originale Swamp Thing-hæfter, fra tiden omkring Alan Moores forløb, på QXL.


...hu-hej hvor jeg glæder mig til at modtage dem med posten Smiley




Sweeeet...


AND
AND

557
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#28 - Skrevet 06-10-2012 21:14

Fedt Hassus - så fik du dine tegneserier hjem - det er herligt at være samlerSmiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#29 - Skrevet 06-10-2012 22:50

Føler mig som Onkel Joakim lige nu!
(...hvilket er ironisk, da jeg lige har brugt en relativ stor portion penge...)

Du skriver som om du har erfaring med samle? Smiley


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#30 - Skrevet 07-10-2012 00:33

Jeg følger med i de månedlige tegneserier fra DC, siden deres New 52 reboot.
Følger med i Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman og Justice League. Læste også Green Arrow, da jeg elskede ham i Justice League tegnefilmen, men 6 issues inde i lortet så droppede jeg det.

Køber dem over comixology.com og deres dedikerede smartphone app. Plus, jeg har Watchmen, Ultimate Spider-Man Vol. 1,2,3 og 4, Kick-Ass og Wolverine: Oprindelsen på print.

Så ja, jeg pumper en hund i hobbien om måneden. Har så lagt den på is, indtil jeg har fået råd til en Wii U.

Og nu vi er på emnet, kender i til Injustice spillet? Et DC fighter fra Neatherrealm Studios. De har lige udtalt at de udgiver en tegneserie baseret på det univers, der ligger op til handlingerne i spillet. Andre end mig der glæder sig?