N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#46 - Skrevet 07-11-2012 23:01 - Redigeret 07-11-2012 23:10

Jeg har ikke selv læst Miller, men nu ved jeg måske hvad jeg skal forvente? Smiley

Den Man-Thing omnibus så jeg også på i Fantask forleden. Det er skægt hvor meget den og Swamp Thing ligner hinanden. Eftersigende er Man-Thing en smule ældre end Swamp Thing. Går man endnu længere tilbage, før de to "Things", var der The "mother f***ing" Heap:



Moebius er jeg slet ikke bekendt med og heller ikke Book of Human Insects.

Jeg står forresten forhåbentlig til at gøre en rigtig god lille tegneseriehandel i løbet af de næste par dage. Håber det flasker sig Smiley


JOEP
JOEP

74159
Offline
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#47 - Skrevet 08-11-2012 18:28

Jeg blev i dag færdig med Kick Ass 2. Den var ganske underholdende, overordentligt voldelig, og egentlig OK, men noget litterært mesterværk var det ikke. Jeg vil anbefale den, hvis man kunne lide 1'eren og finder den til 100 kr. eller derunder.

Nu vil jeg i gang med Civil War, som jeg glæder mig til at læse.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#48 - Skrevet 10-11-2012 11:21

Hassus skrev:
Jeg står forresten forhåbentlig til at gøre en rigtig god lille tegneseriehandel i løbet af de næste par dage. Håber det flasker sig Smiley



Det flaskede sig ikke Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#49 - Skrevet 17-11-2012 16:22 - Redigeret 17-11-2012 16:23

...Til gengæld går det fint med min Swamp Thing-samling: Jeg er kommet op på over 50 forskellige originale Swamp Thing-hæfter fra Moore's forløb og forløbene før Moore (fra 70'erne til de tidlige 80'ere) og 8 Swamp Thing-bøger. Det er efterhånden blevet meget overskueligt hvad jeg mangler for at have alle de hæfter og historier jeg er interesseret i p.t.


Når det er på plads skal jeg have færdiggjort min Promethea-samling af originale hæfter som jeg kun mangler at finde en håndfuld ud af de 32 hæfter af (evt. 34 hvis man tæller specialhæfterne med). Promethea omhandler mere eller mindre Alan Moore's perspektiv på "kunst som magi" fortalt gennem en filosofisk og psykedelisk historie om hvad måske kun lige akkurat kan kaldes en meget alternativ superheltinde.


Derefter har jeg høje ambitioner om at færdiggøre min Tom Strong-samling. Historierne i Tom Strong er meget afgrænsede og oldschool i deres fortællinger, så jeg tror de kunne egne sig til noget god toiletlæsning måske Smiley



Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#50 - Skrevet 29-11-2012 15:14 - Redigeret 29-11-2012 15:15

Et par flotte og sammenhængende sider fra Swamp Thing Vol. 2 #34 hvor en kvinde og Swamp Thing har et intimt øjeblik (klik for større billede). De eksemplificerer meget godt min fascination af Moore.




AND
AND

542
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#51 - Skrevet 29-11-2012 16:00

Det er virkelig fedt lavet, synes jeg Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#52 - Skrevet 29-11-2012 16:43

Det kan være du er interesseret i at gå i gang med Swamp Thing? Smiley


AND
AND

542
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#53 - Skrevet 29-11-2012 23:09

Uh, jeg synes at Moore lyder interessant og illustrationerne er super flotte, men jeg mangler vist både økonomien og tiden til det Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#54 - Skrevet 30-11-2012 00:31 - Redigeret 30-11-2012 00:33

Hehe, sådan er det jo desværre. Jeg får 10 originale Swamp Thing-hæfter med posten i morgen som jeg har købt på auktion halvt i frygt for at andre skulle byde på dem og jeg derved ville miste muligheden for at få dem til en fin pris fra en sælger jeg har gode erfaringer med. Nu kan min bankkonto heldigvis få lov at hele lidt igen, da jeg mangler meget få hæfter og der ikke lader til at være så meget mere at komme efter på det danske marked i.f.t. de Swamp Thing jeg er ude efter (i hvert fald i det åbenlyse). Det er vist meget godt...

Om ikke andet, hvis du får tid og lyst en dag, kan Watchmen jo lånes på biblioteket Smiley


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#55 - Skrevet 30-11-2012 08:39 - Redigeret 30-11-2012 20:08

Duke Nukem: Glorious Bastard


En meget lidt speciel fortolkning af serien, af de samme som lavede tegneserien til Duke Nukem: forever Balls of Steel edition (som nok var det bedste ved spillet).

Hvis i kender Duke Nukem, så ved i måske lidt om hvad der kan vente jer, men hvis ikke så kan jeg afsløre at du vil kunne lide det.


Sådan kan i forvente størstedelen af serien er.
Tegneserien har de 5 b'er som kan gøre alle serier gode: Beer, boobs, babes, bombs and bomms!
Var i skuffet over forever spillet, men stadig kan lide Duke, så er det her nok den sande comeback.
Hail to the king.


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2688
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#56 - Skrevet 30-11-2012 18:09

Jeg lånte The Walking Dead med hjem fra Statsbiblioteket i dag - glæder jeg mig til at få kigget nærmere på. Normalt er jeg ikke den store tegneserielæser, men tv-serien var kool nok, og kan næsten forestille mig, at originalen er endnu bedre.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#57 - Skrevet 08-12-2012 22:12 - Redigeret 09-12-2012 15:47

For mig var det noget så tilfældigt som traileren til Watchmen-filmen, der fik mig til at låne Watchmen på biblioteket og fik snebolden til at rulle.

Tegneseriemediet er virkelig interessant synes jeg. De mere "self-contained" historier som The Walking Dead, Watchmen og Sandman er lette for udefrakommende at sætte sig ind i (der er dog referencer i de to sidstnævnte som man nok skal være hardcore tegneseriefan for at sætte pris på). Dog har Swamp Thing virkelig været indgangen for mig ind i hvor absurd mediet kan være. Jeg har overvejet evt. at lave en youtube-video om mine oplevelser som en udefrakommende. Måden forfattere uafhængigt af hinanden skriver videre på hinandens historier, omfortolker karakterer og er tvunget til at fokusere på at hvert enkelt hæfte sælger, fremfor at historien i det lange løb er værd at læse, skaber virkelig et mærkværdigt og dilemmafyldt forhold mellem læseren og mediet synes jeg. Det er også mærkværdigt hvor meget fokus generelt har været på illustratorerne og sjældent på forfatterne. Nu hvor jeg personligt er interesseret i kunsten ved historiefortælling er det mærkværdigt at se hvor fragmenteret. usammenhængende og svær at se den røde tråd i en karakters historieforløb kan være over flere hæfter i den samme serie. Der er en grund til at det hedder tegneserieindustrien - det kunstneriske og narrative overblik er ikke en høj prioritet i forhold til hvor godt det enkelte hæfte sælger.
Dette er dog alt andet end en kritik af selve Alan Moore's Swamp Thing-forløb, hvor det virkelig er imponerende hvor god han har været til at samle trådene fra tidligere og fortælle en dybt meningsfuld og overarkende historie. Det er mere en betragtning af de rammer som Moore's forløb befinder sig i, hvilket er de samme rammer jeg må antage har været for alle andre klassiske DC- og Marvel-tegneserier. Det har virkelig åbnet mine øjne for hvor absurd mediet er i forhold til den langstrakte historiefortælling, hvis man vil sætte sig ned med nogen af de klassiske serier.

På den anden side kan det også være ret humoristisk og der har helt sikkert sin charme Smiley

Edit: ^Jeg ved ikke lige hvad førte til den rant.


Dinmor
Dinmor

1
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#58 - Skrevet 24-12-2012 21:50

Hey. Jeg faldt lige over denne tråd i forbindelse med jeg ledte efter omtale af From Hell. Jeg har netop nu fået den i julegave, men på dansk, hvor jeg som regel læser bøger og graphic novels især på engelsk. Jeg har dog hørt at From Hell er lidt speciel på engelsk, da den er skrevet som man ville have skrevet den i den tid.

Nogen der har input ift. om jeg skal bytte den? Smiley


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#59 - Skrevet 24-12-2012 23:37 - Redigeret 25-12-2012 09:54

From Hell er klart lettest at finde på dansk og den er generelt set også billigst så vidt jeg ved. Jeg købte selv den danske udgave og gjorde meget de samme tanker som du har gjort selvom jeg intet vidste om talesproget, o.s.v. Generelt set er originalsprog nærmest altid bedst synes jeg, men jeg synes personligt denne oversættelse er særlig god - så god faktisk at jeg kontaktede oversætteren efterfølgende og gav hende en stor gang ros på email, hvilket er noget jeg aldrig i mit liv ellers har gjort. Jeg har også haft min oversatte udgave lånt ud til en studieven (som jeg personligt vil betegne som en meget akademisk person) og han havde også en god læseoplevelse med den og følte sig ikke mærkværdigt "frarøvet" af oversættelsen så vidt jeg ved.
In summation: Behold den med mindre du virkelig går op i at læse den på originalsproget Smiley Det er en flot og dyb fortælling der ikke tager særlig skade af at være blevet oversat.


Super Mario (Nex)
Super Mario (Nex)

1362
Offline
Level: 14 (Inkling)

0
1ups givet

#60 - Skrevet 27-12-2012 22:51 - Redigeret 16-09-2013 21:59

Jeg er selv stor fan af Todd McFarlane's originale Spawn tegneserier. Hovedpersonen er efter min mening en af de sejeste karakterer og (anti)helte nogensinde, og hele det univers det foregår i, er ekstremt voldeligt, mørkt og dystert... Derudover er det fantastisk godt tegnet, og indeholder både et fængende univers, dybe følelsesladet historier, action og komiske karakterer.

Jeg vil klart anbefale den til alle som er fan af den lidt mørkere helte-genre