Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

De gode Super Nintendo-spil

AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 19-11-2014 10:40 - Redigeret 01-01-2019 17:48

Så er turen kommet til at se, hvad n-clubberne anbefaler af kendte klassikere og hidden gems til Super Nintendoen. Hvilke spil synes du er de bedste og hvorfor?

Jeg lægger gerne selv ud:

-A Link to the Past - et super oplagt og allerede meget anerkendt spil. Jeg synes at 2D Zelda-konceptet perfektioneres i aLttP. Spillet tagerdet originale Zeldas grundkoncept (undersøg overworld, gennemfør action og puzzle-fyldte dungeons) med sig, men udvider med mere historie, indfører den dualitet som siden har karakteriseret en del Zelda-spil (light-dark, barn-voksen, himmel-jord, etc.), bedre styring, flottere grafik, nye spændende items og nogle godt udtænkte side quests. Et must have til konsollen.

-Strike Gunner - et af de fedeste co-op shooters til SNES. Spillet er ganske simpelt; auto-scroll topdown gennem banerne i dit lille jetfly, hvor du skyder alt hvad der rør sig. Det fede ved spillet er, at du inden hver banes start, skal vælge et nye special-våben, ved siden af standard blasteren. Man kan fx vælge et våben, som aktiverer et beskyttelsesskjold omkring flyveren i en kort tid, eller man kan vælge varmesøgende missiler, bomber, og et hav af andre ting. En fed variation, som gør at man kan benytte mange forskellige strategier. Endvidere kan de to flyvere (hvis du spiller co-op) linkes sammen, hvorved du får mulighed for at bruge et helt tredje våben. Super sjovt og simpelt fly-shooter.

-Legend of the Mystical Ninja - første spil i Goemon-serien, som slap ud af Japan (så vidt jeg husker). Spillet har massere af japansk charme, som vi også kender det fra de efterfølgende to N64-titler i serien. I denne første version skiftes der mellem action-/platform baserede side scroller-sekvenser, hvor man kæmper sig frem gennem fjender og forhindringer, for til sidst at skulle møde en boss, og mere adventure orienterede 2.5D sekvenser, hvor man udforsker byer og landområder, for proviant, liv og våben, samtidig med at man stadig skal kæmpe sig igennem et hav af fjender. Spillet er genialt i co-op, hvor Goemon får selskab af Ibizumaru - eller Kid Ying og Doctor Yang, som de to venner blev omdøbt til, i denne første PAL-version i serien.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mystical Ninja: Starring Goemon Greatest '98
Ibisumaru: "Igimagiocar!!"
Konami Yeah!!
Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#1 - Skrevet 19-11-2014 19:33

Fed tråd/ide! Smiley

Rock n' Roll Racing
Nøj, det har jeg brugt mange timer med. Det var bare en type racing som SNES i min optik afviklede mesterligt. Og så var det bare et spil, der da jeg prøvede det første gang, bare havde en umiddelbart intensitet og et tju-bang tempo, om jeg ikke havde oplevet i mange andre spil. Men klart et spil, hvor lydsiden for nogen er en absolut appetitvækker, mens den for andre ødelægger spillet. Lydsiden er i hvert fald med til at gøre det til en kult-klassiker, men at gameplayet også holder, gør jo ikke noget.



Actraiser
En sjov kombination af simulation og action, som funger overraskende godt. Jeg synes især det visuelle i action delen, var super flot på daværende tidspunkt. Lydsiden, super gode elementer, men også en meget træls lyd i forbindelse med tekst (som der er en del af), men kan huske, at jeg sad med en af Gyldendahls røde ordbøger (ja, man er vel gammel), og oversatte, så jeg kunne forstå, hvad jeg skulle i simulationsdelen. Smiley



Super Off Road
Tja, så kom der lige et racer-spil mere. Ikke prangende grafisk men ret catchy på lydsiden (dog knap så meget i menuerne), men super intenst og fungerede rigtigt godt både i single-layer og i 2-player. Fandt også mange timers sjov her.


Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 19-11-2014 19:35

Glemte lige video af Super Off Road... Smiley




Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#3 - Skrevet 19-11-2014 20:03

AND:

Kender ikke Strike Gunner, men kom til at tænke på Super SWIV (har altid undret mig over navnet). Det var også en fed co-op shooter. Smiley Og så er der vist noget med at musikken til boss-fights og et par andre steder er tyvstjålet/inspireret af Terminator. Smiley




Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#4 - Skrevet 19-11-2014 20:09 - Redigeret 19-11-2014 20:10

Super SWIV er et klassespil. SWIV står for Silk Worm IV (4) Smiley Silkworm er vist det originale navn for de første spil i serien, såvidt jeg husker.


Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#5 - Skrevet 19-11-2014 20:20

Neffets:

Mega fed info. Nu reddede du mig fra igen at gå og spekulere over navnet i flere timer. Smiley
...Det er kun sket en eller to gange før... Smiley


AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 19-11-2014 22:31

@Jonas - wow, Silk Worm IV ligner jo fuldstændig Strike Gunner - minus specialvåben og med en bredere panoreret skærm! Smiley

Jeg bliver nødt til lige at være Captain Obvious igen og nævne Donkey Kong Country. Det spil er simpelthen genialt! Super tight platforming, god stigende sværhedsgrad, fantastisk grafik - lige så fantastisk musik. Alt spiller bare.


Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#7 - Skrevet 19-11-2014 23:12

AND skrev:
@Jonas - wow, Silk Worm IV ligner jo fuldstændig Strike Gunner - minus specialvåben og med en bredere panoreret skærm! Smiley

Jeg bliver nødt til lige at være Captain Obvious igen og nævne Donkey Kong Country. Det spil er simpelthen genialt! Super tight platforming, god stigende sværhedsgrad, fantastisk grafik - lige så fantastisk musik. Alt spiller bare.



Ja, DKC er objektivt set en fantastisk platformer. Subjektivt, er det den ypperste platformer. Som du siger, AND, så er alt i top, og i sammenhæng, så er spillet no 1 platformer i den (hedengangne) æra - i min ydmyge mening.

Ang. Silk Worm IV (Tak Neffets!), så er det en dårlig video jeg har valgt. Der er ikke vild variation i våben anvendt, men der er dog mere, end der lige umiddelbart vises. Jeg kan så se, at våben i Strike Gunner faktisk ikke bare er "hold knappen nede"-typen + 3-5 special våben, men at de er også kan bruges på mere taktisk vis. I SNES æraen er det faktisk ret fedt. Kan godt forstå du fremhæver den del.


Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#8 - Skrevet 19-11-2014 23:28

For at blive i "Det siger jo sig selv"-kategorien, så må jeg nævne Secret of Mana (og samtidig begræde, at jeg endnu ikke har spillet hverken Chrono Trigger eller Final Fantasy II).

Det var dengang "firkant" lavede fede spil (OK da, FFVII til Playstation var også unikt). Smiley




AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 20-11-2014 00:30

Lige angående Donkey Kong Country, så hører jeg tit at 2'eren er bedre. Det er jeg ikke umiddelbart enig i, men har også mest spillet originalen. Hvad mener I andre? Og hvad med 3'eren (som jeg har liggende, men endnu ikke har spillet Smiley )


LocoLogo
LocoLogo

3
Offline
Level: 7 (Korok)

1
1ups givet

#10 - Skrevet 20-11-2014 22:14

Dem jeg er mest interesseret i for tiden (som ikke er blevet nævnt) er:
Super Metroid, Yoshi's Island, Earthbound, Super Mario RPG og Mega Man X (1,2,3,4)


DrRoland
DrRoland

133
Offline
Level: 11 (Octorok)

1
1ups givet

#11 - Skrevet 21-11-2014 08:59

Secret of Mana
Super Mario World
Super Metroid
Yoshis Island
Super Mario Kart
DKC 1-3 (3eren er også skidegod)
A Link to the Past
Street Fighter II
Killer Instinct

^^ er nok dem jeg umiddelbart har de bedste minder med.


Jonas_Leifi
Jonas_Leifi

361
Offline
Level: 14 (Inkling)

1
1ups givet

#12 - Skrevet 21-11-2014 12:29 - Redigeret 21-11-2014 12:32

@ AND
DKC: 2'eren har jeg også spillet en del, absolut et godt spil, men i min optik ikke så godt som 1'eren. 3'eren har jeg så endnu ikke haft fingrene i. Jeg er måske nok lidt forblændet af 1'eren, som brændte igennem med noget jeg aldrig havde oplevet før, og som derfor står meget stærkt i minderne. Lidt ligesom Goldeneye til N64, der også bare kom ud af ingenting og var lysår foran andre shooters til spillekonsoller (men, hør hov, er det ikke også en "Rare" titel, hr Leifi? Jo, det er det da vist. Smiley)


@ DrRoland
Også mange gode timers underholdning i dem du oplister. Super Mario Kart, ja, det kommer man jo ikke udenom. Minder mig i øvrigt om, at jeg havde en Kart-kopi ved navn "Street Racer". Ikke så gennemført som Mario Kart, men grafisk faktisk rigtigt pænt (pænere end Mario Kart) og med en 4-player mode, som også fungerede godt (4 player splitscreen på et mikro tv sammenlignet med dagens standarder - det gav sved på panden). Husker dog ikke om det nogensinde kom som PAL, eller om jeg havde det som NTCS og brugte en adapter? I øvrigt vores alles favoritfirma - UbiSoft - der var involveret.




Kom også i tanke om NBA JAM T.E.
Elskede også bare den fede arkade tilgang til basketball. Og så var favorit duo'en Olajuwon/Thorpe fra Huston Rockets unbeatable. Mener faktisk NBA Jam fik en ok genudgivelse på Wii, men hvor det måske trods alt falder lidt igennem som for simpelt et spil. Men masser af god underholdning i SNES dagene. Smiley








Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#13 - Skrevet 21-11-2014 13:51

Årh Street Racer!! Det spillede jeg hele tiden med min lillebror, som stadig har spillet hos ham. At spille 4 i fodbold- og battle-mode var klart det vi brugte mest tid på Smiley (PS: Ja det kom i PAL)

Jeg kan tilføje følgende spil, som ikke er nævnt endnu, og som jeg er helt vild med:

The Lost Vikings
Battletoads in Battlemaniacs
Super Ghouls 'N Ghosts
Killer Instinct
Magical Quest Starring Mickey Mouse
WWF Wrestlemania
Super Bomberman
Mortal Kombat II
The Lion King
Aladdin


AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 21-11-2014 16:16 - Redigeret 22-11-2014 11:06

Hvordan synes I at SNES-generationens Disney-spil holder, overfor NES-generationens?

Jeg har ikke rigtig prøvet andre end Chip 'n' Dales RR, men har hørt at NES'ens titler skulle være en del bedre.

EDIT: Bonus info: Donkey Kong Country-serien havde desuden 20 års fødselsdag i går - personligt mener jeg stadig at især det første spil stadig holder 100% dagen i dag.


Neffets
Neffets

68
Offline
Level: 15 (Geega)

1
1ups givet

#15 - Skrevet 22-11-2014 13:34

Jeg har ikke prøvet ret mange andre, end de 3 jeg nævner. De er til gengæld helt sublime, synes jeg, og mindst lige så gode som 8-bit Disney-spillene. Nu er det jo også Capcom der har lavet både Mickey og Aladdin, så det gi'r go' mening.