Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Er man flink eller....

SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

Skrevet 12-03-2014 00:18 - Redigeret 12-03-2014 00:21

Hej med-retroentusiaster.

Jeg ved overskriften er lidt kryptisk, men håber den giver mening efter nærmere forklaring.

Jeg har oplevet at der har været MANGE gode tilbud på diverse salgsfora/sites iløbet af den seneste tid, hvilket også har ført en ærgerlig/god tendens med sig. Her taler jeg om sladerhanke/hjertevarme mennesker.

Der er, interessant nok, rigtig mange mennesker der gør diverse sælgere opmærksomme på at de sælger deres retrospil for billigt. Dette kan både være meget venligt og væmmeligt.

Mit dilemma er følgende.

Jeg synes det er fint at man hjælper folk af sit gode hjerte, men samtidig bliver jeg også i tvivl om hvorvidt det kan skyldes smerter i bagpartiet over at man selv har betalt mere.

Med andre ord, bør folk(sælger) ikke selv gøre deres research inden de smider ting til salg, eller er det minoritetens opgave at gøre opmærksom herpå? Og, ironisk nok, er det sjældent at jeg oplever folk der gør opmærksom på overpriser, hvilke er eksisterende hvis man også kan sælge for billigt.

Skal ikke tage parti i denne sag, vil bare gerne kende jeres mening.

Håber i følger hvad jeg mener og i vil deltage. Smiley



[8-Bit] MoNkEy
[8-Bit] MoNkEy

1854
Online
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 12-03-2014 01:47 - Redigeret 12-03-2014 13:58

Det er et super interessant og super vigtigt emne, hr. Snesen! [=

Når folk handler med andre folk over nettet som her på N-Club, så mener jeg helt og holdent, at alle andre end de involverede skal holde deres ydmyge holdninger/tips/godhjertethed for sig selv, og da det jo foregår over nettet, skal det vel være op til køber at lave egen research, hvis denne eventuelt mener at skulle betale for meget...

Jeg griber da tit og ofte mig selv i at bide tænderne godt sammen for med nød og næppe at undgå at bryde ind i salg, men mener heller ikke at have gjort selvsamme endnu.

Har selv både købt og solgt over N-Club. Nogle gange til en genial pris og andre gange måske meget mere til sælgers fordel.
Handler mest retro guf, og her er der ganske frit slag i bolledejen hvad angår priser. Nogle er ganske nostalgiske omkring deres ting og kan derfor sætte en super duper anderledes pris på tingene, end andre måske vil synes, de er værd. Her mener jeg så STADIG, at det er helt og holdent op til sælger, hvad han/hun vil sætte af pris, og dette skal ikke være op til andre kloge hoveder at gribe ind i!

To put it short: Jeg mener at en handel foregår mellem sælger og køber og ikke andre kloge hoveder, hvad enten de måtte være godhjertede eller bare ha' ond i røveren.
Hvis køber ikke gider google emnet, så er køber vel ligeglad med at betale overpris, aye? (X

Do løwer well hellerik' in' midt i a Netto, for a reklamere mæ LiDL ting, well? ^-^

Let the lynching commence.



ThePatrickBay
ThePatrickBay

8110
Offline
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 12-03-2014 09:59

Jeg er helt enig med Aben.

Når man som sælger sætter en pris, så må man gå ud fra, at det er den pris, som sælger føler er en fair pris, og som kan gøre sælger tilfreds med handlen.

Hvis det viser sig at være under markedspris, så er det jo bare win-win, for så føler både sælger og køber, at der bliver gjort en god handel.

Jeg har før gjort handler, der har været helt latterlige i den forstand, at sælger har efterspurgt langt færre penge, end det egentlig er værd. For eksempel købte jeg en Game Boy Pocket og Pokémon Red for i alt 40 kr. Sælger var bare glad for overhovedet at kunne komme af med det. Jeg var glad for at få det til en, i forhold til markedsprisen, meget lav pris. Win-win.


AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 12-03-2014 13:17

Jeg oplever ofte det modsatte, nemlig at folk tror deres gamle lort er guld værd. Jeg mener ikke at man kan sælge for billigt. Derimod mener jeg at priserne bliver holdt kunstigt høje af folk der opkøber billigt fra entusiaster, udelukkende med henblik på at sælge videre til overpris. Det mener jeg er udtryk for grådighed, når nogle på den måde udnytter andres sunde interesse.


ThePatrickBay
ThePatrickBay

8110
Offline
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 12-03-2014 13:43

Det kaldes forretning. Jeg køber af og til "bundles" fra private, fordi der er nogle få af deres spil, der interesseret mig. Lad os sige, at bundlen indeholder 10 spil, og jeg er interesseret i de 4-5 af dem. Resten er jeg i princippet ligeglad med, men de har trods alt en vis værdi. Det ville være åndssvagt, når jeg ved, hvad værdien (markedsprisen) er, ikke at tage den pris for det. Markedsprisen dannes som bekendt ud fra udbud/efterspørgsel. Der må nødvendigvis være en efterspørgsel til de priser, de bliver solgt til. Hvis prisen er for høj i forhold til den værdi, det reelt har - jamen så får de heller ikke solgt spillet til den høje pris.

Jeg mener ikke, at prisen kunstigt er holdt oppe - men derimod har et naturligt ekvilibrium. Jeg har lige solgt et Pokémon Red for 150 kr., som jeg har købt for 20 kr. Markedsprisen er i den gode ende af intervallet 100-150 kr., alt efter stand og om sælgeren har et godt ry. Jeg må være en af de grådige personer, der udnytter folk på det groveste, og nærmest burde få klippet fingrene af, fordi jeg er en grusom person.


SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 12-03-2014 18:25 - Redigeret 12-03-2014 18:32

Jeg ved ikke om denne tråd er blevet fejltolket en smule/taget en forkert drejning? Smiley
Mit oprindelige spørgsmål gik på de sælgere der sælger en komplet zelda samling til 200,- fordi de ikke ved hvad det er værd, hvorpå folk gør sælger opmærksom på dette? Så kan vi evt. Starte en tråd der omhandler resellers og folks holdning hertil.

Jeg har flere gange været lige ved at afslutte en god handel for så at modtage en besked fra sælger der er blevet informeret om at deres spil er meget mere værd, hvilket de også er. Men har svært ved at forstå hvorfor nogle vælger at gøre en sælger opmærksom på dette, det er jo ens eget ansvar at undersøge værdien på diverse ting man sælger.
Det virker lidt som om at det er noget folk gør hvis de ikke selv nåede at tage kontakt, så kan man ligeså godt gøre livet sur for den køber der kom først.


SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 12-03-2014 18:36

Glemte at tilføje at jeg er rørende enig med monkey, kunne ikke have skrevet det bedre selv. Smiley


m1chelsen
m1chelsen

177
Offline
Level: 11 (Octorok)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 12-03-2014 22:23

Mener ikke at der findes nogen "fast pris" på hvad ting er værd. Retrospil går lige fra GRATIS - mange 1000 kr. for samme spil. Ved at folk byder ind og leger dommer over hvad disse spil "er værd", skaber blot en unødvendigt højt pris, som kun sælgere kan være interesseret i.

En sodavand i brugsen som koster 5 kr., er mindre værd i denne arena, i forhold til selv samme sodavand, som koster 40 kr. på et spisested. Det samme med retrospil... De selv samme spil svinger lige fra 5 kr loppemarkedspris - til reseller priser, men synes egentlig folk skal holde deres mund, når folk laver en god deal.

Hvis en restaurant sælger sodavand for 10 kr., siger jeg jo heller ikke at den koster 40 kr. hos naborestauranten, lige så vel som jeg ikke betaler 15 kr for en liter mælk i føtex, fordi den koster dette på tanken.

At støtte op omkring at hæve prisen, er et fejlagtigt forsøg på at hjælpe, som kun kommer sælgeren til gode, og ligeledes har den bivirkningen at alle random folk pludselig tror at deres gamle Tennis spil til SNES er 1000 kr værd.

Personligt køber jeg ALDRIG spil til reseller overpris, og ser resellers som en absolut sidste udvej. Lidt som hvis man bare må have en liter mælk klokken lort om natten, og man derfor er NØD til at betale tank-prisen. Eneste ting som her retfærdiggører prisen er udbud efterspørgsel, eftersom alt andet er lukket = sidste udvej. Men hvis jeg købte mælken på tanken i dagtimerne, ville jeg i stedet være en idiot.


Thetof91
Thetof91

1196
Offline
Level: 30 (Blooper)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 13-03-2014 08:53

Jeg har selv oplevet en lignede situation hvor jeg også bare står og tænker ej men det var sgu en der fik ondt i røven over han ikke var hurtigere til at snakke med sælgeren end mig..

Det var nogle Pokemon kort, hvor en solgte 50 holo kort var det hvis nok ca for 100 kr, eller sådan noget.. Jeg skrev bare med brugeren over besked systemet de har på dba(skulle nok have ringet i stedet for og lave en aftale hurtigere)... Og så da stort set har aftalt det hele og sælger bare lige skulle sende bankinformation så jeg kunne overfører penge fortæller sælger at der er en som har fortalt at de kort her er mere værd.. Så sælger slutter handlen med mig og siger at i stedet for ligge det hele ind på QXL..

Der kan jeg bare heller ikke forstå at en person lige skal ind og ødelægge en handlen som stort set er afsluttet.. Altså det har nok bare noget at gøre med at vi er lige inde på internettet så der kan man være næsten anonym.. Altså hvis nu det havde været ude på et loppemarked, og jeg står og ved at lave en handle færdig, så vil jeg næsten vædde på at den samme person sikkert ikke vil have sagt noget selvom personen stod ved siden af, fordi så er det pludselig ude i det åben.. Men når det lige er inde på nettet så kan man jo nemt bare lige fyrer noget af og det hele uden at der kan ske noget for en...

Altså det eneste tidspunkt jeg kan finde på at sige noget er når jeg nogle gange kan se inde på nogle steder med nye spil, at nogle prøver at sælge et spil til 400 kr, men at det rent faktisk kan købes i nogle butikker kan købes for 300 kr.. Så skriver jeg en privat besked til sælgeren af det og fortæller ham at han nok for svært ved at sælge spillet til den pris da stadigvæk kan købes som helt nyt et sted for mindre penge..
Det kan jo så ikke lige ske med retro spil.. Smiley

Men altså som andre siger så må sælger jo undersøge hvad spillene nu stor til på andre steder.. Men der kan det også være latterlig nogle gange at nogle folk så fortæller at ved nogle reseller står de til den pris eller der lige er en auktion på ebay hvor den bare har den store buy it now pris.. Fordi der er både forskel på en reseller, fordi han har råd til at han godt kan have et spil til at stå i længere tid og vente på at det bliver solgt til den pris, og på ebay er der stor forskel på hvad nogle af de buy it now står til og så hvad ting rent faktisk bliver solgt for..


stelzig
stelzig

4790
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 13-03-2014 15:24 - Redigeret 13-03-2014 15:26

Thetof91 skrev:
Altså hvis nu det havde været ude på et loppemarked, og jeg står og ved at lave en handle færdig, så vil jeg næsten vædde på at den samme person sikkert ikke vil have sagt noget selvom personen stod ved siden af, fordi så er det pludselig ude i det åben...

Det ville nok komme an på hvor godt vedkommende kender hinanden. Hvis en bekendt i en eller anden grad (hvilket i princippet også kunne være tilfældet i dit dba eksempel) ser en dårlig handel så vil jeg ikke tro at vedkommende er bange for at sige noget.

Lige så vil jeg nok selv blande mig hvis jeg kender sælger både til et loppemarked og på nettet. I andre tilfælde vil jeg være temmelig ligeglad, men ser som sådan stadigvæk ikke noget forkert i det. Surt for folk der gerne vil finde noget billigt, men vel ikke mindre surt end at finde ud af at man har solgt noget alt for billigt senere bare fordi de ikke har orket/kunne finde ud af at researche ordentligt selv.


[8-Bit] MoNkEy
[8-Bit] MoNkEy

1854
Online
Level: 31 (ChuChu)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 13-03-2014 15:37

@Hr. PatrickBay und hr. Snesen : Ja det er sgu rørende så enige vi alle er, hva? (;


@Hr Thetof91 : Ja det er mega irriterende at der hersker sådan en børnehavementalitet omkring det.
"Hvis JEG ikke liiige var hurtig nok til at få den røde bil, ska' de andre sgu heller ik' bare lige uden videre ha' den, om det så skal koste mig en tur i isolationen" Smiley

Og forresten så har vi jo et udmærket vurderingsforum her i klubben, der med fordel kan bruges til at finde den "rigtige pris" på sit køb/salg. (:
^eller man kan da ihvertfald sjusse sig ind på et und andet (;


PS: @ Anden : Mit lort ER guld værd! Muha! Smiley


Thetof91
Thetof91

1196
Offline
Level: 30 (Blooper)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 13-03-2014 15:38

Ja noget helt andet hvis en man kender.. Men det tror jeg nu ikke har været i denne situation lige Smiley

Hvis en man er ven med så fortæller man jo nok personen det, men hvor vi snakker om det er det jo nok bare folk der jo lige anonym på nettet og nemt lige synes de kan skrive en besked ind.. Og vil heller ikke undre mig i nogle situationer er det netop folk der lige har været for langsom og for af vide at de er ved at handle med en anden.. Og så fyrer de lige noget af at med at den pris han har til salg er kun halvdelen af hvad det der værd..


stelzig
stelzig

4790
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 13-03-2014 16:01 - Redigeret 13-03-2014 16:04

Det er ret fjollet at tænke sådan. Det skader jo kun "ens egne" (og dermed nok en selv på et tidspunkt) som jeg lige nu også føler er hvad denne tråd lige nu siger (alle tager parti med køber). Jeg kan godt se at man kan stille spørgsmålstegn ved hvorfor folk skulle gøre det, men synes stadigvæk ikke rigtig der er noget i vejen med det Smiley

Edit: Medmindre den person som gør opmærksom i det tilfælde rent faktisk også selv er villig til at overbyde så er det helt sikkert ikke noget i vejen for det hvis man selv kom for sent. Smiley


AND
AND

568
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 13-03-2014 16:15

[8-Bit skrev:
MoNkEy]
PS: @ Anden : Mit lort ER guld værd! Muha! Smiley



Touché monkey! Kan da lige tilføje, at jeg har indtryk af, at du er yderst fair at handle medSmiley


SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 13-03-2014 22:59

Jeg tager ikke købers eller sælgers parti, jeg synes bare man skal knappe aret hvis man ikke har intentioner om at tage del i den givende handel. Smiley


SNES
SNES

339
Offline
Level: 12 (Fire Keese)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 13-03-2014 23:01

Men kan da se at vi sagtens kunne starte en reseller tråd, der er stof nok til det. Smiley