N-club Streams: Uge 40

Spar op til 75 % på over...

N-club Streams: Uge 39

The Legend of Heroes: Tra...

N-cast #146: Er Splatoon ...

Første trailer for Super...

Shovel Knight Dig ude nu

Førstehåndsindtryk af L...

Se mere til verdenen i ny...

NieR: Automate The End of...

Spil på vej til Switch

Cuphead

LEGO Super Mario

Mario Kart Tour

Nintendo Switch

Pokémon Sword / Shield

Pokémon Scarlet & Violet

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Film med videospilsrefere...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

Tilbudstråden

V: Forseglede Nintendo ti...

Original autentisk ubrugt...

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U: Fakta og rygter – Hvad synes du?

KJ85
KJ85

20825
Offline
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

Skrevet 11-08-2012 14:01 - Redigeret 15-09-2013 13:25

Undrede mig lidt, at vi med ganske få måneder tilbage af året ikke har gang i særlig mange diskussioner om Wii U. Jeg synes derfor at vi skal have en tråd, hvor vi kan diskutere det vi allerede ved om konsollen samt alle de rygter der måtte dukke op, som endnu ikke er blevet bekræftet eller afvist af Nintendo.

I det følgende vil jeg prøve, at overskueliggøre fakta såvel som rygter, og støder I på noget nyt spændende information skal I selvfølgelig være velkommen til at poste det, så vi kan få en diskussion i gang om emnet.

<h2>Fakta:</h2>
Denne del vil jeg dele op i flere sektioner for overskuelighedens skyld, sådan at konsollen, GamePad’en og konsollens features har hver deres sektion.


<h3>Konsollen:</h3>
Det meste, der indtil videre er at fortælle om selve konsollen og dens tekniske specifikationer er tidligere skrevet i <a href=https://n-club.dk/nyheder/410662-wii-u--konsollens-specifikationer/1#discussion>denne nyhed</a>. Herunder er informationerne reduceret til punktform.

 • Størrelse: 17,3 cm i bredden, 26,7 cm i dybden og 4,6 cm høj.

 • Vægt: 1,5 kg.

 • Udseende/Fremtoning: Som på billede. Kan ikke stå op som Wii, men kun ligge ned.

 • CPU: IBM multikerneprocessor – frekvens ikke offentliggjort.

 • GPU: AMD Radeon HD GPU – 2GB RAM (1 til spil og 1 til OS).

 • Video-output: Understøtter 1080p, 1080i, 720p, 480p og 480i. Kompatible kabler inkluderer HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV og Wii AV.

 • Lyd-output: Sekskanals lineært PCM-output via HDMI-kabel eller analogt output via AV multiudgang.

 • Lagring: 8 GB (Basic-model), 32 GB (Premium-model). Supporterer lagring på SD-kort såvel som USB-drev.

 • Optiske medier: 25 GB discs (læsehastighed 22,5 MB/s). Kan afspille Wii U discs såvel som Wii discs.

 • Netværk: Indbygget trådløst netværkskort (IEEE 802.11b/g/n). Wii LAN-adapter kan tilsluttes en af konsollens fire USB-porte.

 • Strømforbrug: Op til 75 W, men typisk omkring 45 W.

 • Controllere: Op til to stk. Wii U GamePad (ved brug af to nedsættes frameraten fra 60 til 30 fps), fire Wii Remote (Plus) eller Wii U Pro controller. Understøtter tilbehør som Nunchuk, Classic Controller og Wii Balance Board.

 • Kompatibilitet: Næsten alt software og dets tilbehør fra Wii. Game Cube-spil og -controllere er ikke længere understøttet. Digitale køb fra din Wii kan overføres til Wii U
<h3>Wii U GamePad:</h3>
Ligesom med selve konsollen har Wii U GamePad også tidligere været behandlet i <a href=https://n-club.dk/nyheder/410697-wii-u--de-nye-controllere>en nyhed på N-Club</a>. Tekniske specifikationer er herunder listet.

 • Størrelse: 25,6 cm i bredden, 13,3 cm høj og 4,1 cm i dybden.

 • Vægt: Ca. 500 g.

 • Skærm: 6,2” LCD berøringsfølsom skærm med 16:9 billedformat – ikke multitouch. Stylus til skærm placeret i controlleren.

 • Knapper: D-pad, to klikbare analoge styrepinde, A/B/X/Y-knapper, L/R- + ZL/ZR-knapper, power-knap, Home-knap, ”-” (Select)-knap, ”+” (Start)-knap samt en Tv-control-knap.

 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, geomagnetisk sensor, BlueTooth sensor bar og NFC-chip.

 • Batteri: Lithium-batteri. Holder 3-5 timer på en opladning.

 • Andre komponenter: Kamera, mikrofon, stereohøjtalere, rumble-komponent og tilbehørsindgang.
<h3>Features:</h3>
I denne sektion er nogle af de funktioner som konsollen byder på listet. Det gælder både online-funktioner, såvel som mere generelle ting.

 • Fjernbetjening: Wii U GamePad kan bruges som fjernbetjening til dit Tv.

 • Off Tv Play: Flere spil på Wii U vil understøtte muligheden for at spille udekukkende på Wii U GamePad uden brug af Tv’et.

 • Near Field Communication: Via NFC-chippen indbygget i Wii U GamePad kan controlleren interagere med andre objekter med en sådan chip.

 • Video-services: Afhængigt at tjenester understøttet i ens land kan Wii U bruge Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video og Youtube.

 • Internet: Browser vil være præinstalleret på konsollen og tillade surfing via din internetforbindelse.

 • Videochat: Ved brug af kameraet i Wii U GamePad kan du via nettet føre videosamtaler med andre ejere af en Wii U.

 • Nintendo eShop: Online-butikken vil være tilgængelig fra dag ét, og kommer til at indeholde mindre udgivelser såvel som retail-spil.

 • Miiverse: Nintendos nye online-univers for Mii-karakterer, hvor du blandt andet kan poste dine meninger om spil, hjælpe andre, der har brug for det og søge inspiration i andres meninger om spil. Det er også herfra du kan invitere dine venner til et spil eller sende dem en udfordring. <a href=https://n-club.dk/nyheder/410798-dine-miiverse-beskeder-vil-blive-censureret/1>Beskeder på Miiverse bliver løbende tjekket af Nintendo</a> for upassende indhold.

 • Kontosystem: Det vil være muligt at have 12 individuelle kontoer på en konsol. Konsollen vil gøre brug af universelle Friend Codes – om dette betyder en kode per konto er endnu ikke udmeldt. • Nintendo Network Premium: Loyalitetsprogram følgende med Premium-modellen. Giver adgang til 10 % rabat på alle digitale køb samt ekstra bonus i form af point til at handle for. Kører frem til december 2014.

  <h2>Rygter:</h2>
  Herunder vil jeg liste interessante rygter der dukker om vedrørende Wii U. Som nævnt tidligere skal I selvfølgelig bare poste når I finder noget, så vil jeg tilføje det til listen. Bekræftes et rygte vil det ligeledes blive flyttet til fakta.

  • Udgivelsestidspunkt: Som nævnt <a href=https://n-club.dk/nyheder/413867-rygte-nintendo-har-problemer-med-produktionen-af-wii-u--udgivelsen-skubbet>her</a> rygtes udgivelsen af Wii U at være blevet skubbet tilbage pga. produktionsvanskeligheder. Konsollen rygtes udgivet i Europa til December, mens den skulle udkomme i USA før Thanksgiving sidst i november.

   Et andet rygte lyder, at konsollen lanceres d. 6. december i Australien, hvilket passer meget godt sammen med det ovenstående rygte.

  • Farver ved lancering: Wii U rygtes at blive tilgængelig i både hvid og sort fra start. En bruger på GoNintendo skulle have modtaget følgende svar fra en Nintendo-medarbejder:

   “Finally, I can confirm that the Wii U will be released in both Black and White. In case you hadn’t yet had the opportunity, I wanted to let you know that everything we have available to share regarding Wii U has been added to our website.”
   “Additional details (like price and release date) will be unveiled later this year; however, we don’t have any specific dates or events to announce yet. I encourage you to keep checking our website’s ‘What’s New’ section (http://www.nintendo.com/whatsnew) for the latest information.”  • Wii-spil kan spilles på Wii U GamePad: Ifølge et interview med en medarbejder fra en spansk afdeling af Nintendo, skulle det være muligt at spille Wii-spil direkte på Wii U GamePad, da den har indbygget sensorbar.

  • Achievements på Wii U:Ifølge samme medarbejder indeholder Wii U et achievement-sytem. Begge ting kan du se ham fortælle i nedenstående videointerview.

   Et billede, som skulle stamme fra et udviklingdokument til det kommende Project Carsnævner også achievements. Navnet skulle være Wii U Accomplishments. • Andreas Tarding
  Andreas Tarding

  5642
  Online
  Level: 18 (Twhomp)

  0
  1ups givet

  #1 - Skrevet 11-08-2012 14:17 - Redigeret 11-08-2012 14:23

  Denne tråd er episk. Vi manglede ligesom lidt en "Wii U Speculation Thread", af slagsen, som man også finder på f.eks. NeoGAF. Var næsten lige før, jeg selv lavede en. Smiley

  Og du har endda allerseneste rygter med i OP'en. Der skal nok begynde at komme brændstof til mere, her i løbet af de kommende uger, hvis "rytmen" af nyheder bliver bare nogenlunde den samme, som med Wii i 2006 (hvis release info blev annonceret 14. september.)


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #2 - Skrevet 11-08-2012 14:30

  Ja, håber da også der kommer godt gang i den her tråd. Vi skal have gang i lidt aktivitet folkens Smiley

  Kan godt lide, at de sider jeg har set citere interviewet i OP'en ikke har nævnt, at han kommer ind på achievements. Det andet lyder det jo ikke til, at hen egentlig ved så meget om, så det ved jeg ikke omvi skal tro på. Et achievement-sytem derimod lyder da som en glædelig nyhed, hvis det er sandt Smiley


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #3 - Skrevet 12-08-2012 09:55 - Redigeret 12-08-2012 09:55

  Måske er der nu yderligere tegn på en lancering med både hvide og sorte konsoller. GAME tager imod pre-orders på begge farver.

  Jeg vil alligevel have den hvide, så for mig vil det ikke gøre så meget, hvis kun den farve er klar til launch. Hvilken farve vil I andre helst have??


  Zøvnig
  Zøvnig

  10
  Offline
  Level: 20 (Moblin)

  0
  1ups givet

  #4 - Skrevet 12-08-2012 20:24

  Super med denne tråd og ja den er nærmest nappet direkte frs NeoGaf, hvilket i dette tilfælde er en ros Smiley

  Jeg skal med glæde byde ind med lidt spændende rygter med videre undervejs.


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #5 - Skrevet 12-08-2012 20:32 - Redigeret 12-08-2012 20:32

  Jeg vil godt have lov at sige, at jeg aldrig besøger NeoGaf, så det er da lidt sjovt.

  Tråden er ej heller udelukkende beregnet til rygter. Folk er mere end velkomne til også at bruge den til generel diskussion vedrørende konsollen Smiley


  AND
  AND

  1245
  Online
  Level: 35 (Lakitu)

  0
  1ups givet

  #6 - Skrevet 13-08-2012 09:35

  Kan Game pad'en mon bruges som fjernbetjening til alle former for TV'er, eller er det forbeholdt Smart TV eller lignende...?


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #7 - Skrevet 13-08-2012 09:41

  Mon ikke bare vi snakker en almindelig IR-sender, som kan bruges til alle nutidige fjernsyn? Det vil jeg gå ud fra.


  Andreas Tarding
  Andreas Tarding

  5642
  Online
  Level: 18 (Twhomp)

  0
  1ups givet

  #8 - Skrevet 13-08-2012 11:55 - Redigeret 13-08-2012 19:59

  Fjernbetjeningen fungerer vel bare som en standard universal remote. Man vælger sit fjernsyn på en liste eller lign, og så kører det..

  Det tør ellers siges, at de får proppet noget hardware i dimsen: stereo højttalere, bevægelsessensorer, elektronisk kompas, permanent lagerplads, IR transmitter (antageligvis også modtager), IR-dioder i fronten (Wii sensor bar), front kamera, NFC-teknologi, 6,2" touch skærm, Wi-Fi video link. Og oveni dette, er der så nu, formodentligvis, også kommet en selvstændig grafik hardware, så den kan vise sine menuer, før konsollen overhovedet er tændt.

  Der lægges mere og mere op til, at al den hardware kunne (og burde?) gå til andre selvstændige funktioner, end blot at være en glorified tv remote. Apps? Smiley


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #9 - Skrevet 13-08-2012 13:00

  Ja, teknologi mangler den vist ikke..

  Jeg er noget spændt på effekten af den geomagnetiske sensor, da den skulle forbedre motion-controllen en del. Spørgsmålet er så, om der endnu engang kommer nye forbedrede Wii Remotes, hvor man propper den sensor i. Det håber jeg ikke ihvertfald, for jeg har nu både fire gamle og fire i Plus-versionen ..


  Andreas Tarding
  Andreas Tarding

  5642
  Online
  Level: 18 (Twhomp)

  0
  1ups givet

  #10 - Skrevet 13-08-2012 19:52 - Redigeret 14-08-2012 11:29

  Kompasset er totalt random. Den skal lige med på listen også. Smiley

  De har selvfølgelig en eller andet konkret idé, det kan bruges til, når nu det bliver inkluderet. Man ser dem normalt i smartphones, hvor de bruges sammen med GPS'en... Dem, som sidder i iPhone 4S og iPad 3, er dog enormt langsomme, så jeg er egentlig lidt spændt på, hvordan, en sådan sensor skulle kunne bruges til motion gaming.

  Håber i øvrigt, at de analoge styrepinde bliver relativt lette at udskifte (læs: ikke loddet fast). Det ville være temmeligt troll, hvis man skulle erstatte hele controlleren, blot fordi, at styrepindene var blevet slidt op.


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #11 - Skrevet 14-08-2012 09:43

  ^ Hvad mangler på listen, siger du? Den geomagnetiske sensor står under punktet sensorer.

  Jeg har læst at PS Move benytter sig af et magnetometer til at forbedre motion control, så går ud fra det er noget lignende her. Hvordan det fungerer i Move er beskrevet herunder:

  An internal magnetometer is also used for calibrating the controller's orientation against the Earth's magnetic field to help correct against cumulative error (drift) by the inertial sensors.


  Et nyt rygte omkring udgivelsesdato lyder, at Wii U udgives i Australien torsdag d. 6. december.

  Følger Nintendo samme mønster som med Wii kan det betyde en udgivelse i Europa fredag d. 7. december.


  AND
  AND

  1245
  Online
  Level: 35 (Lakitu)

  0
  1ups givet

  #12 - Skrevet 14-08-2012 10:20

  KJ85 skrev:
  Mon ikke bare vi snakker en almindelig IR-sender, som kan bruges til alle nutidige fjernsyn? Det vil jeg gå ud fra.  Haha - ja, det siger måske også noget om min teknologiske viden, når jeg ikke anede at man kunne sådan noget! Smiley


  Andreas Tarding
  Andreas Tarding

  5642
  Online
  Level: 18 (Twhomp)

  0
  1ups givet

  #13 - Skrevet 14-08-2012 11:36

  KJ85 skrev:
  ^ Hvad mangler på listen, siger du? Den geomagnetiske sensor står under punktet sensorer.

  Snakkede skam bare om min egen lille impromptu opremsning, i posten ovenfor. Smiley

  Mht. release, kunne jeg egentlig godt forestille mig, at maskinen udkom nogenlunde samtidig i USA og Europa, med Japan nedprioriteret. Det nummer har de jo lavet et par gange, efterhånden. Skulle ikke undre mig, hvis rygtet om problemer med produktionskapaciteten passede, dog.


  KJ85
  KJ85

  20825
  Offline
  Level: 58 (Tektite)

  0
  1ups givet

  #14 - Skrevet 14-08-2012 11:53 - Redigeret 14-08-2012 11:54

  Ah, troede du refererede til min liste i OP'en Smiley

  Lige nu hælder jeg meget til at tro på en amerikansk udgivelse d. 18 november (fire dage før Thanksgiving), en australsk udgivelse d. 6. december og en europæisk d. 7. december. Sker dette følger Nintendo det præcis samme udgivelsesmønster som med Wii'en i 2006.


  Andreas Tarding
  Andreas Tarding

  5642
  Online
  Level: 18 (Twhomp)

  0
  1ups givet

  #15 - Skrevet 14-08-2012 13:05 - Redigeret 14-08-2012 13:07

  På NeoGAF snakker de jo om, at den så småt tiltagende strøm af leaks/udtalelser fra udviklere/etc. godt kunne pege på, at vi får en ny Nintendo Direct at se om et par uger. Mønsteret ligner åbenbart, hvad man hidtil har set, i ugerne op til en sådan.

  De annoncerer dem i hvert fald med vanvittigt kort varsel, så man ved sgu aldrig Smiley