Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Amiibo!

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Blip Festival Scandinavia 2010

Skrevet af Matthias Aurelian - 23-09-2010 22:27

Nu er Blip festivalen for 5 gang på verdensplan vel overstået, og for anden gang blev Blip Festival Scandinavia afholdt i Danmark. Igen foregik det i Aalborg ved Platform4 fra d. 17-18. september. Festivalen bliver igen i år kun afholdt 3 steder i verden. I Tokyo, New York og Aalborg.

Hjælpe-crew Sofus Berg og tidligere skribent på N-club Matthias Aurelian har dækket Blip Festival Scandinavia 2010.

Før vi ankom, kunne vi se det store lysshow på en nærtliggende silo der viste ordene Blip Festival samt skiftende symboler. Som vi langsomt nærmede os kunne vi høre musikken allerede på lang afstand fra Platform4. Pakhusene med nyligt tilføjet graffiti og det kreative miljø som Platform4 udgør, var med til at danne rammerne for festivalen. Inde i pakhuset var der ikke mange mennesker endnu, men musikken og lyset skabte allerede en fantastisk stemning.

Vi gik backstage for at orientere os og få et indtryk af hvilke kunstnere der var ankommet. Der fandt vi hurtigt en af aftenens kunstnere fra Sverige, Maskinoperatör som vi talte en smule med. Samtalen med Maskinoperatör gav et nyt perspektiv på 8-bit scenen. Han fortalte at mange kunstnere, både visuelle og auditive, ofte ikke havde deres inspiration fra en fascination af de gamle spillekonsoller og deres spil, men ofte at det var selve begrænsningen i den ældre teknologi som var drivkraften. Han lagde vægt på at det at begrænse sig i en niche og se mulighederne i f.eks. at lave musik ved hjælp af en Game Boy ofte var drivkraften. Han sagde faktisk da vi spurgte ham om udviklingen af 8-bit scenen, at han ikke mente at 8-bit scenen eksisterer. Han sagde at de fleste kunstnere indenfor genren faktisk ofte bruger 4-bit eller 16-bit – så selve 8-bit genren i sig selv er faktisk ret sjældent udelukkende 8-bit. Ydermere sagde han at publikum ofte blot er tilfredse når blot musikken (og grafikken) er retro orienteret.

Maskinoperatör opfordrede os i den forbindelse til at stille to spørgsmål til vores efterfølgende interviews, "Har du rent faktisk selv spillet de gamle videospil" og hvis ja, "lyver du?".
Det viste sig da også at de fleste af dem vi spurgte ikke startede på 8-bit scenen fordi de var fascinerede af de gamle spil, selvom mange dog faktisk har spillet en hel del af dem. Nogle startede med at programmere, andre havde fået inspiration direkte fra selve chiptune musikgenren, og endnu andre kom ind på 8-bit scenen gennem et spring i deres uddannelse.

Vi talte efterfølgende med den 18-årige pige Chipzel, fra det nordlige Irland, der gjorde brug af to Game Boys til at lave sin musik. Hun fortalte os at scenen for 8-bit musik har udviklet sig meget siden hun selv startede, hvor både antallet af tilhængere og udøvere er steget, hvilket man kan se på de enkelte shows som skulle blive større og større. Flere og flere er også blevet interesseret i at lære at lave 8-bit musik. Chipzel sagde at hun oplever at flere og flere jævnligt spørger hende om hvordan man gør.

Chipzel

Af andre vi talte med var blandt andre The c-men som er en af de visuelle kunstnere tilknyttet 8-bit scenen. Han har bl.a. lavet visuelt materiale til en musikvideo for Lenny Kravitz. The c-men startede med at VJ'e vha. en Commodore 64, men har også haft gang i bl.a. Amiga. Som en bekræftelse på at det ofte er begrænsningen i teknologien der driver interessen ses af, at han udtalte under lørdagens workshop "I am apparently retro now". Han er vild med de gamle maskiner, og ser ingen grund til at opgradere til nyere tids hardware for at skabe gode Visuals. Han har lavet Visuals siden 1998.

Af andre spændende kunstnere som var til stede under festivalen var bl.a. Nullsleep og Bit Shifter, begge fra USA.

Blip Festival Scandinavia 2010 var endnu en gang en succes i Aalborg, og der var omkring 300 gæster i løbet af fredagen alene. Der var dans, salg af merchandise, og masser af sjove begivenheder i løbet af festivalen, heriblandt en af musikerne der smadrede sin Commadore 64 under sin optræden i bedste Rock'n' Roll stil. Dog med adskillige blasfemiske blikke fra tilskuerne – der dog skiftede til nysgerrige blikke af folk der gerne ville se maskinen indvendigt eller have en souvenir.


Forneden kan I se en række udvalgte billeder taget under festivalen.

For mere info omkring Blip festivalen og kunstnerne, kan man bl.a. tjekke Blip Festival Scandinavias officielle hjemmeside.

Fra festivalens live stream (der selvfølgelig ikke kører længere) kan man se og høre gemte sekvenser fra Blip Festival Scandinavia 2010.

Gode festivalhilsener fra Sofus og Matthias.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Dingler_

Level: 3 (Koopa-Troopa)

24-09-2010 00:01

Chipzel er hot!!

Jeg var der lørdag aften and had a blast! Kan klart anbefale alle der er vokset op med 8-bit spil at smutte forbi næste gang, nostalgasm all over!
0
1ups givet

#2 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

24-09-2010 00:14

Hvis jeg stadig boede i Aalborg, var jeg nok dukket op. Sounds pretty cool.
0
1ups givet

#3 - @-boy

Level: 15 (Geega)

28-09-2010 11:51

Hvis blot man kunne have været to steder på samme tid den weekend ... Smiley
0
1ups givet

#4 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

28-09-2010 11:52

Fysisk skizofreni Smiley
0
1ups givet