Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Amiibo!

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Et kig på browseren på Wii U

Skrevet af KJ85 - 18-09-2012 12:54

I torsdag eftermiddags Nintendo Direct fra Japan blev der givet et indblik i funktionerne i konsollens internetbrowser med informationer, der ikke blev nævnt under de vestlige Wii U-præsentationer. Har man brugt de ineffektive browsere på Wii og 3DS ved man, at der er plads til forbedringer, så hvordan kommer browseren til at være på Wii U? Det ser vi på her.

Først og fremmest blev det afsløret, at browseren ikke understøtter Flash, men får support for den nye HTML5-standard, der stadig er under udvikling, og så småt er ved at blive taget i brug på flere hjemmesider – blandt andet hos Youtube, der allerede har taget springet. Dette skulle gerne betyde, at der er tale om en nogenlunde fremtidssikret browser, men hvordan ser det hele ud. Det kan du få et indblik i, i den nedenstående præsentationsvideo.


Blandt de nye features finder vi muligheden for at åbne flere sider på forskellige faner, som vi kender det fra de fleste nutidige browsere – en funktion, der på Wii U tillader dig at sende en Youtube-video op på tv’et, mens du surfer videre i en anden fane på Wii U GamePad. Tv’et behøver dog slet ikke at være involveret, for man kan selvfølgelig også surfe på GamePad alene mens tv’et benyttes til almindeligt fjernsynskiggeri.

For at scrolle i browseren kan man ganske enkelt vippe Wii U GamePad frem eller tilbage, men der kan også zoomes og scrolles mere almindeligt på den trykfølsomme skærm.

Pauser du et spil for at søge information på nettet husker browseren spillets navn, og udfylder automatisk navnet i søgefelter sammen med forslag, der skulle gøre det let hurtigt at finde relevant hjælp. Når et spil er sat på pause tillader det også dig, at tage screenshots, som du kan poste online via, men hvordan dette præcis vil foregå må stadig stå hen i det uvisse.

Selv kalder Nintendo browseren for deres hurtigste til dato, men det skal den simpelthen også være for at den er værd at benytte. Forhåbentlig er den lige så god som de browsere vi til daglig bruger på vore Pc’er. Hvilke forventninger har du til browseren på Wii U?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

18-09-2012 13:49

Jeg synes, det er interessant, at de lader browseren optage så meget plads (både her i PR'en, og rent teknisk, i systemets RAM), når de fleste mennesker, der har et HDTV hjemme i stuen og spillekonsoller, vel også har en smartphone eller iPad i huset, der mindst lige så hurtigt kan fiske websider frem. Er der virkelig håb i, at konkurrere med disse devices? Måske er forholdene anderledes i Japan.

Auto-complete i tekstfelter, med tekststrenge, der vedrører spillet man sidder med, lyder dog rigtig smart. Der er måske også et kollektivt appel i, at have web browsing på den store tv-skærm i stuen - og når dét alligevel er udviklet, kan de vel lige så godt smække det på GamePad-skærmen også.

Jeg tror bare ikke, at jeg selv kommer til at røre browseren, når nyhedsværdien er ovre. Smiley
0
1ups givet

#2 - odensen

Level: 11 (Octorok)

18-09-2012 17:44

1@ sådan er vi så forskellige.. Jeg synes det er vildt vigtigt at den også kan surfe nettet..Smiley Og på den måde og med html5.. for mig er det kæmpe.. wow..

Og det med smartphone (og dem der har ipad) forstår jeg slet ikke.. surfer du selv på din smartphone der hjemme..

Så omvendt tror jeg at det bliver meget stort.. og se på alle de tv's der sælges også mange smart tv's nu.. folk vil ha det.. og det her ser ud til at virke noget bedre end nogle andre løsninger der er på markedet pt.

PS som jeg ser det.. er wii u en potentiel pc, apple tv, mm. killer.. (altså de mere "casual" pc brugere vil ikke have brug for en pc med en wii u)
0
1ups givet

#3 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

18-09-2012 18:43

Jeg synes også, at browseren som helhed, altså inklusiv de tilpassede features, ser interessant ud. Game Pad-selvstændigheden alene, ser jeg dog ikke megen nytte i, når jeg allerede omgives af devices, der klarer opgaven fint. Og ja, jeg benytter mig både af min iPhone og iPad, til at surfe derhjemme, og kender mange på min egen alder, der gør det samme (selv, når de er i nærheden af deres computere.)

Men det er jo, igen, en bi-feature; fokusset er på HDTV-skærmen, og den store flade, det tillader at vise websider på, selv uden, at et spil skal lukkes ned. Så det er jo fint nok.

Jeg tror bestemt også, Nintendo ønsker, at hive fat i de mere "casual" brugere af teknologi. Spørgsmålet er måske mere, om ikke, Apple allerede har været der, på den front. Smiley Vi snakker mere om en anledningsvis indførsel af Nintendos platforme, til folk, der allerede har købt maskinent til spil.

Hvis det virkelig kun er 3 faner, den kan holde åbne, optager browseren nok heller ikke mere 1/4 af RAM'en. Jeg synes måske stadig, det er lidt i overkanten, når det, man er kendt for, er at lave ting til spil, men der er selvf. stadig plads til overs. Så længe, Nintendo ikke fucker op med disponeringen af RAM, ligesom Sony i sin tid. Hvis der er noget, jeg slet ikke forstår, skulle det nærmere være 3DS'ens indbyggede browser. Smiley
0
1ups givet

#4 - odensen

Level: 11 (Octorok)

18-09-2012 20:08

3ds indbyggede browser er i den grad... ikke særlig brugbar.. Smiley Eller måske på 3dxl.. til 3d streaming og sådan.. men indtil nu har det ikke været nogen revolution..

Men som jeg forstår denne nyhed betyder det at vi ikke bare bare for den fulde internet surf oplevelse direkte (og med lækker kontrol) på vores store skærm i stuen..
Snart kan også bruge både skype.. messenger, mail, pokerstars, diverse "streaming" sider..mm på vores tv (og upad)

Og 1G ram til spillene (4 x ps3) er bekræftet..
0
1ups givet

#5 - Super Mario (Nex)

Level: 14 (Inkling)

19-09-2012 09:29

Det lyder nice nok det hele! Kan dog ikke forstå hvorfor browseren ikke også understøtter Flash... Smiley
1
1ups givet

#6 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-09-2012 09:39

Så vidt jeg forstår er Flash noget, der stille og roligt er på vej ud. Det tager alt for meget hukommelse, og er ofte skyld i at browsere crasher. Det er ihvertfald et valg jeg har set Nintendo blive rost for af dem der forstår sig på sådan noget Smiley
0
1ups givet