KuvertLEGO annoncerer LEGO Lege...

KuvertMinecraft fejrer 15 års ...

KuvertSuika Game får ny multip...

KuvertN-club Streams: Uge 21

KuvertNintendo World Championsh...

KuvertTre nye Game Boy-titler l...

KuvertN-cast #218: Endelig tale...

KuvertSalgstal for perioden mar...

KuvertNintendo Switch-efterføl...

KuvertAnimal Well ude nu - se l...

KuvertLegend of Zelda: Tears of...

KuvertHvad spiller du nu? Hvor ...

KuvertPaper Mario: The Thousand...

KuvertAmiibo!

KuvertSpil på vej til Switch

KuvertSwitch - spilrygter og sp...

KuvertSuper Mario 3D World + Bo...

KuvertSwitch 2 - rygter og disk...

KuvertNintendo Switch

KuvertAnnonceringer af annoncer...

KuvertTilbudstråden

KuvertK: Diverse 3ds spil

KuvertV: Wii U Basic med Wii Fi...

KuvertS: Starlink inkl figur og...

KuvertS: Mario samlerting

KuvertGBxCart eller lignende GB...

KuvertSwitch spil købes

KuvertS Bayonetta 3

KuvertK> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

KuvertS:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

F-Zero-serien er ikke død, men kræver nye idéer

F-Zero-serien er ikke død, men kræver nye idéer

Skrevet af JOEP - 16-04-2021 10:43

En af de serier, flest fans har skreget på i årevis er F-Zero-serien, hvor du med superhøj fart skal ræse gennem galaksen mod 29 andre ræsere. Det sidste spil i serien var F-Zero GX til GameCube, der udkom i 2003, og mange anser derfor serien som glemt.

I januar i år forlod en af tegnerne, Takaya Imamura, på serien Nintendo efter 32 års tjeneste, og han har for nyligt udtalt sig om seriens fremtid. Han nævner, at han da har tænkt på en genoplivning mange gange, men at det vil være svært uden en ny stor idé, der kan bære serien fremad. Du kan læse mere her.

Det understøtter meget godt tidlgiere udtalelser om seriens fremtid.

Hvad mener du, har serien brug for nye idéer for at blive genoplivet, eller kan du "nøjes" med mere af det samme?

4
1ups givet

Kommentarer:

JOEP

#1 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

16-04-2021 11:16

På den ene side kan jeg da godt forstå, at de gerne vil have en god idé, når de skal lave et nyt spil i en serie, men når vi snakker en serie, der ikke kan spilles på nyeste konsol på nogen måde, og hvor sidste entry er knap 20 år gammel, så tror jeg godt man kan slippe af sted med at lave en ny udgave med mere af det samme og moderne kapabiliteter - HD-grafik, online osv. Det er jo noget, de har gjort med Animal Crossing, der ikke som sådan har udviklet sig synderligt over de 20 år, den serie har eksisteret.

Eller om ikke andet kan de jo bare arbejde på at bringe F-Zero GX over i en HD-udgave. Det vil fans blive glade for, og det kunne bane vejen for et nyt spil i serien.

Det sagt, så handler det jo om salgstal. Så vidt jeg husker solgte F-Zero GX ikke særligt godt, og de tidligere spil var heller ikke meget populære, så der er nok ikke nogen argumenter for at bruge resurser på det.
0
1ups givet
Shajita

#2 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

16-04-2021 13:36

Jeg må indrømme, at jeg er begyndt at finde Nintendos tilgang til tingene en anelse frustrerende. Dette er ikke en ny eller original holdning overhovedet, men jeg forstår ikke hvorfor at Nintendo holder deres mindre-populære serier til den standard, at de skal genopfinde hjulet for at blive mere end Smash Bros figurere, mens at Mario kan klaske en faldskærm på en go-kart og få det grønne lys. At vi kan svinge mellem Donkey Kong Country: Tropical Freeze og Star Fox Zero bryder alt logik.

Spil med høj sværhedsgrad, spil med stiv online konkurrence, og spil med et farverigt udvalg af figurere som folk kan idolisere på sociale media, er alle populære nu om dage takket være de måder folk engagerer med videospil på. F-Zero får et flue-ben i alle tre kategorier, men serien får lov til at rådne op på grund af arbitrære standarder som Mario, Kirby og Yoshi ikke skal tynges ned med. Det er mildest talt bizart.

Og selvom at jeg har sympati for at der måske ikke er intern interesse hos Nintendo, så forstår jeg ikke hvorfor at det skal udelukke genudgivelser eller outsourcing.
Personligt ville jeg elske at se et nyt F-Zero som bragte konkurrencen online, med en videreudvikling på F-Zero X's tegneserie-inspireret artstyle, med ekstreme proportioner og hårde skygger, og et større fokus på karaktererne. Men på nuværende tidspunkt ville jeg bare tage en F-Zero GX Switch port med noget basisk online funktionalitet, og jeg ville betale en pinlig mængde af penge for det.
2
1ups givet
AND

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

16-04-2021 16:01

Altså, ANDen er nok mest enig med de herrer, men så alligevel... der er altså bare allerede to geniale og meget ens F-Zero titler, så hvis man vil retfærdiggøre et helt nyt spil, ville The Great N nok være nødt til at ryste posen lidt. Ellers stiller folk vel bare de samme spørgsmål, som med Splattoon 3...?
0
1ups givet
JOEP

#4 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

16-04-2021 19:42

Synes der er forskel på Splatoon 2 og Splatoon 3 i den henseende - for det er to (for så vidt vi ved) næsten identiske spil, der begge er tilgængelige på samme platform. Mange var jo også rimelig skeptiske over, at de bragte Splatoon 2 på banen så hurtigt, ligesom med Super Mario Maker 2, men det blev accepteret, fordi det trods alt var en ny platform til spillene.

For nu kan kun spille F-Zero (SNES) på Switch, et 30 år gammelt spil, mens det mange anser som det bedste i serien bare har samlet støv i et hjørne (GameCube). Det samme gælder Wave Race-serien, som Nintendo også er meget modvillig til at porte over, mens spil som Zelda: Twilight Princess og Zelda: Wind Waker uden videre fik en HD-udgave. Det er ikke for meget forlangt, at de også giver F-Zero GX en HD-remaster for at teste vandene.
1
1ups givet
martinmartin

#5 - martinmartin

Level: 12 (Fire Keese)

17-04-2021 00:32

Jeg synes kun en nyhed som denne bliver værre, når man tager højde for, at Nagoshi for nyligt udtalte at han gerne ville lede et nyt F-zero projekt. Mest fordi det ønske om at fornye F-zero virker som en manglende forståelse af seriens styrker. F-zero GX fornyer jo ikke vildt meget, men er derimod den stærkeste arkade ræser nogensinde. Som JOEP siger er det virkelig tragisk at F-zero GX også er "fanget" på Gamecuben, uden at være blevet portet. Det er virkelig et mesterværk og fortjener en bedre skæbne, end det spillet lige nu er tildelt.
1
1ups givet
AND

#6 - AND

Level: 35 (Lakitu)

17-04-2021 08:43

Hm, tiden er jo klart til, at man har sit spilbibliotek samlet på én konsol, så det er en god pointe, du har, Martin.

Jeg synes bare selv, at alle de remakes er lidt træls. Lidt ligesom alle de der Hollywood-film, som bliver remade igen og igen.

Hvis jeg vil spille F-Zero GX, så tager jeg hellere end gerne ‘cuben frem - men selvfølgelig kan man kun det, hvis man har en.

Men mon ikke vi ville få flere nye spil, hvis udviklerne ikke fokuserede så meget på genudgivelser?
0
1ups givet