N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Game on: Til DM i Tetris 2014

Skrevet af AND - 07-04-2014 08:17

Lørdag blev Danmarksmesterskaberne i Tetris afviklet på Forbrændingen i Albertslund. Det skete i anledning af videospillets 30 års fødselsdag, og sejren gik i år til Jakob Birksø.

”Ny rekord!” råber speakeren begejstret i mikrofonen. Klokken nærmer sig 14 lørdag eftermiddag og DM i Tetris er i fuld gang på Forbrændingen i Albertslund. Det sparsomt oplyste lokale runger af elektronisk musik og begejstrede stemmer. De mange opstillede fjernsynsskærme oplyser ansigter i dyb koncentration. Her er unge piger klædt helt i sort, unge mænd med hår til skuldrene og familiefædre i jeans og T-shirt. Her er børn og selv bedsteforældre.


Finalen i årets DM i Tetris mellem Svavar Gunnarsson og vinder Jakob Birksø.

DM i Tetris afholdes af den københavnske arkadehal Chassis Arcade. Der er præmier på højkant til de deltagere, som laver dagens bedste rekorder i Tetris. Ud over Tetris er der mulighed for at prøve adskillige arkade- og pinball-maskiner, samt spillet Bomber Man hvor syv personer dyster imod hinanden samtidigt. Arrangementet varer fra kl. 12 og resten af lørdagen. Om aftenen er der finaler og præmieoverrækkelser. Det hele kulminerer i fest, der fortsætter til langt ud på natten.

”Jeg kender ikke så meget til alt det her” smiler Jimmy Milne på 68 år, imens han hjælper barnebarnet Marvin på tre, med at holde balancen ved den store arkademaskine. Det er Jimmys søn Christian, far til Marvin, der har sørget for at familien er repræsenteret ved hele tre generationer til dagens arrangement. ”Jeg hørte om arrangementet på Facebook” fortæller Christian og fjerner kun det ene øje fra pinballmaskinen. ”Jamen, jeg er vokset op med Tetris. Jeg spillede det første gang da jeg var omkring de otte år” fortsætter han: ”Jeg har spillet det næsten hele mit liv.”

I år er det 30 år siden videospillet Tetris udkom første gang. Det er siden genudgivet til utallige platforme, men dagens konkurrence afholdes på Nintendos 8-bit system fra 1986. Tetris udkom første gang d. 6. juni 1984.


Tetris som det ser ud på Nintendo 8-bit.

”Dengang Tetris kom til Gameboy, kunne alle pludselig spille det, alle steder.” Benjamin Andersen retter på kasketten, der gemmer det halvlange lyse hår og tager et hvæs af sin cigaret. Han er ikke i tvivl om, hvorfor det netop er Tetris, som stadig samler så mange mennesker: ”Det reddede simpelthen spilindustrien. Dengang var der alt for mange dårlige spil på markedet. Det lavede Tetris om på.”

Benjamin er fuldblods retro gamer. Sammen med sin bror tager han rundt til retro spil-messer, blandt andet i Göteborg, for at se de store spilsamlinger og opleve de bedste spillere lave speedruns. Fascinationen af de gamle videospil lever i bedste velgående. ”Jeg kan snart ikke være på min lille 1-værelses mere, for alle mine spil” griner Benjamin.

DM i Tetris forventes gentaget til næste år og hvad end du er hardcore gamer, nostalgisk anlagt eller bare nysgerrig, så kunne dette være noget for dig.

4
1ups givet

Kommentarer:

#1 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

07-04-2014 14:48

Tillykke til Jakob. Det er godt nok længe siden, jeg sidst har set ham. Håber alt går godt Smiley
0
1ups givet

#2 - AND

Level: 35 (Lakitu)

07-04-2014 15:49

Var der andre her fra N-club, som var i Albertslund i lørdags?

Jeg undrede mig en del over, at der ikke var nogen af dem jeg snakkede med, som kendte til siden her. Måske man kunne lave noget samarbejde med nogle af retro gamerne i kbh? Jeg tænker Ruben og Bobby, Chassis Arcade og lignende.
2
1ups givet

#3 - BamBamthePyro

Level: 17 (Deku Baba)

08-04-2014 22:55

Jeg vil havde meget gerne være med. Stakkets mig skal lave voksne ting.
Smiley
0
1ups givet

#4 - BamBamthePyro

Level: 17 (Deku Baba)

08-04-2014 22:56

Jeg vil havde meget gerne være med. Stakkets mig skal lave voksne ting.
Smiley
0
1ups givet

#5 - Container

Level: 10 (Bomchu)

25-10-2014 18:00

Jeg var til det, men jeg gik hurtigt igen. Det var ellers et superfedt arrangement!
0
1ups givet