Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Iwata: Apple er vores største konkurrent

Skrevet af Erik Madsen - 10-05-2010 09:54

Nintendo har fornyligt, for første gang i seks år, reporteret en faldende tendens i profitten. Normalt ligger netto-indtægten på 2,97 milliarder dollars i marts 2009, men i slutningen af dette regnskabsår, marts 2010, har Nintendo måttet nøjes med 2,43 milliarder dollars i netto-indkomst.
Dette kan umidelbart virke som et "harmløst" fald pga finanskrisen, da Wii og Nintendo DS stadig sælger langt mere end deres konkurrenter. Nintendo tager dog tallene meget alvorligt.

Satoru Iwata har givet vis udtalt at kampen mod Sony allerede er vundet, og truslen fra Apples iPhone og iPad ses som fremtidens trussel.

Undersøgelser har vist at teenagepiger og middelaldrende mænd hellere vil have en iPhone i lommen fremfor en Nintendo DS. Apple angriber så at sige også Nintendo ved at komme med udtaleser omkring iPhones udvalg af spil er bredere end Nintendo DS og PSP tilsammen.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

10-05-2010 11:48

iPhone har faktisk en del solide spil, og jeg vil mene at det nok ikke er helt forkert hvad Iwata siger. Nintendo DS er stadig stemplet som et børnelegetøj - i hvert fald i vores verden, i Japan forholder det sig ikke helt sådan.

Vi skal dog huske på, at Nintendo er på vej med en ny Nintendo DS. Samtidig skal vi også huske på, at selvom der findes mange solide spil til iPhone, så er det intet kontra hvor mange spil der er i alt. Der er virkelig meget lort til iPhone, modsat Nintendo DS hvor det ikke er lige så vildt.
0
1ups givet

#2 - @-boy

Level: 15 (Geega)

10-05-2010 12:28

Iwata har helt klar fat i noget, for iPhon/iPad er en reel trussel, personligt kan jeg godt lide ideen om at have en stor tablet som jeg kan spille diverse spil på.
Jeg er samtidig lidt forundret over at man egentlig ikke endnu har set de store kommercielle touch baseret spil flader, for teknologien er der og ideerne er der, tænk hvis man kunne købe en spilplade og så have uendelige antal spil at spille på den, er ret sikker på at det er fremtiden og det kun er et spørgsmål om tid før at vi får de første produkter henvendt til den almindelig forbruger at se.
0
1ups givet

#3 - 'Noes

Level: 1 (Goomba)

10-05-2010 13:32

må da sige jeg også går og overvejer en iPhone 4G (når den kommer) eller en iPad som jeg så vil bruge til at spille på, nu må vi se om 3DS'eren kan vippe de tanker af pinden?
0
1ups givet

#4 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

10-05-2010 13:35

Wat.

Forstår overhovedet ikke den sammenligning. Sammenlignet med DS har Iphone elendige spil. Granted, nogen af dem er måske sjove i 20-30 minutter, men det er da på ingen måde en seriøs gaming konsol. DS, derimod, kan ikke ringe - og ser ikke så "slick" ud, for at nævne få ting Smiley

Jeg forstår egentlig godt at Iphone kan være en trussel rent salgsmæssigt, men det er kun fordi folk ikke ved hvor dårlige Iphone-spil er i forhold til DS-spil.

Hvis i mener at Iphone har solide spil, så nævn nogle stykker. Selv har jeg hentet "Angry Birds", hvilket har underholdt mig i godt og vel 2 timer sammenlagt, tror jeg. Har også hentet "Tap Tap Revenge", hvilket er meget sjovt, hvis man for alt i verden ikke vil have en Guitar-hero iteration.
0
1ups givet

#5 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

10-05-2010 14:05

iPhone har ikke spil (eller i hvert fald meget, meget få) der holder lige så lang tid som et gennemsnitligt DS-spil, nej, men det er vigtigt at tage prisen i betragtning Smiley Classic Game Room HD har anmeldt en del iPhone-/iPod Touch-titler, tror kun der er én eller to af spillene som han ikke kan lide. Der er blandt andet et dungeon crawler-spil og et tower defense-spil som han anmelder, og som jeg personligt godt kunne forestille mig bruge mange timer på Smiley

Hvis du bruger, say, 20 timer på et DS-spil, der vel koster 300 kr., så får du måske 10 spil til iPhone, der hver varer 2 timer, og de koster blot én dollar hver (eller er det euro når nu vi er i Danmark?).

I forhold til pengene vil jeg da mene at du får meget mere - men omvendt så har jeg heller ikke selv en iPhone/iPod Touch, så jeg ved det ikke Smiley
0
1ups givet

#6 - 'Noes

Level: 1 (Goomba)

10-05-2010 14:14

i Danmark er det bare 6 kr. Lukas Smiley

@Navn der er da:
1. Plant vs. Zoombies,
2. Peggle,
3. crash bandicoot Nitro kart 3D,
4. Gamebox 30-in-1 (6 kr.)
som man kan bruge lang tid på de koster 18 kr. den der gamebox er der som navnet angiver 30 spil i, det kan man sagtens bruge lang tid på og det er faktist udmærkede spil i.
0
1ups givet

#7 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

10-05-2010 18:10

Plants Vs. Zombies, Peggle og Worms, er epiq til iPhone (iPod Touch som jeg har). Helt klart i orden. Det ærvelige er dog, at de har priser på over 10,- Smiley Men det er jo også rigtige titler, som kommer til andet end iPod/iPhone som f.eks. PC.
0
1ups givet

#8 - Kristian Mols

Level: ()

10-05-2010 19:24

GTA china town wars er pænere til iphone og IMO også bedre, derudover er der spil som Chaos rings og den der Zelda klon. Samt tidsrøvere som peggle... Iphone kan sagtens levere gode spil hvis udviklerne vil det... Ligesom Wii *suk*
0
1ups givet

#9 - martin31

Level: 9 (Bob-omb)

10-05-2010 20:28

Det jeg opponerer imod ved ipod touch når det drejer sig om at spille, er de manglende knapper. Det at man på en DS kan hvile fingrene på knappen uden at trykke er en kæmpe fordel synes jeg. Det kan man ikke med en ipod touch. Det ødelægger oplevelsen ved visse spil, f.eks platformsspil. Fordelen ved den er til gengæld tilt-funktionen som giver fordele i andre spil. Jeg synes også at DS har en fordel ved mange puzzle-spil da den har den trykfølsomme skærm, hvilket sikrer mere præcis styring. Jeg vil til hver en tid vælge en DS når det drejer sig om spil, ingen tvivl om det.
0
1ups givet

#10 - Kanin

Level: 23 (Skree)

10-05-2010 20:58

Det er klart at hvis Nintendo ønsker at sælge maskiner til causuel markedet, så er iPhone én af de aller størte konkurrenter.

Hvis jeg skulle vælge imellem en DS eller en ny iPhone, så havde det ikke taget mig længe at vælge... iPhone Smiley

Problemet er at causuel købere ikke tænker i hvor "hvor mange knapper maskinen har", eller hvor meget holdbarhed spillene har. De spiller ikke spillene på et særligt højtplan og ikke særlig engageret. Hvorfor så vælge en maskine kun med det formål at spille spil?
0
1ups givet

#11 - martin31

Level: 9 (Bob-omb)

10-05-2010 21:30

Det er rigtigt. Jeg ser bare en Iphone som en "multimediemaskine" og ikke en decideret spilkonsol. Synes det er lidt kedeligt hvis tendensen kommer til at være at de både skal kunne det ene og det andet (altså spilkonsollerne). Hvor stor en succes har det været at man ku se film på sin PSP ? Håber at den nye 3DS vil have 99,9 % fokus på spil og så måske det sidste 0,1 på alt det andet.
0
1ups givet

#12 - Navn

Level: 19 (Bullet Bill)

10-05-2010 21:32

Ja, det er kommet på mode at proppe et kamera og en mp3-afspiller ned i alt =]

Ellers synes jeg at martin31 og Thomas Dyregaard har gode pointér. Med det marked Nintendo sigter mod for tiden, er Iphone helt sikkert en trussel.
0
1ups givet

#13 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

10-05-2010 22:21

Det er ærgeligt at folk ikke ved, de vil kunne synes om langvarige spil. Man kan nemt blive stemplet som en nørd/hardcore gamer, fordi man spiller de spil, der ikke bare tages op i 10 minutters ventetid. Så længe det er sådan, vil gaming aldrig blive et anerkendt medie som bøger og til dels musik etc. - Disse er så godt nok også nogle medier der af nogle ikke bliver brugt mere end 10 minutter, da de vel og mærke er på farten. Det er bedre at sammenligne med en tv-serie, fordi det er noget man bliver bidt af, ligesom rigtige gamer gør med spil.

Nå, jeg må hellere holde mig inde på emnet.
Jeg tror personligt, at lige meget hvor cool den nye DS bliver, så ender den alligevel som "børnelegetøj" hvor hårdt Nintendo så end prøver.
Et godt eksempel på den generelle danske befolknings idé om hvad Nintendo er, kan fx høres meget vel i den fantastiske *host* sang med Joey Moe "Jorden er giftig" hvor han synger et pun over disse.
0
1ups givet

#14 - Ignorancia

Level: 1 (Goomba)

10-05-2010 23:56

Det undrer mig meget at Iwata skulle have udtalt at kampen mod Sony "er vundet" - nogle der ligger inde med et link?

Ingen CO eller CEO i deres rette forstand ville komme med sådan en udtalelse, specielt ikke nu hvor PS3 har ramt momentum, og med Move er på vej til at gøre et stort indhug i den slags titler Wii'en efterhånden kun består af.

At Apple er Nintendos største modstander er muligvis rigtigt, dette gælder dog hovedsagligt casual markedet og pick'n'play titler, og der må jeg ærlig talt indrømme at min Ipod Touch underholder mig væsentligt mere end min DS Lite. Spil som Spiderwick Manor og Puzzle Quest klarer det fint for mig på farten.
0
1ups givet

#15 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

11-05-2010 08:14

@ Ignorancia - Angående PS3 og Move, så tror jeg Iwata snakker om det håndholdte marked. På det felt kan jeg egentlig godt se, hvad han mener. DS er langt foran PSP, så det ville kun være naturligt at sætte sigtekornet mod Apple, da deres maskiner sagtens fungerer til spil (specielt iPad). De klarer sig også godt på det casuale marked. Jeg kender en del, der ejer en iPod/Phone/Pad og spiller på den, men aldrig har overvejet at købe en DS eller PSP.
0
1ups givet

#16 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

11-05-2010 14:08

synes det er plat af sammenline disse to da iphone kan har små spil det som nævt er gode i kort tid og til prisen med et iphone spil og et DS spil kan ikke sammenlignes med hinanden synes jeg men det er som man ser på det... Xbox er nintendo rigtige konkurrent vil jeg sige
0
1ups givet

#17 - Kristian Mols

Level: ()

11-05-2010 16:12

King Suhr... det passer bare ikke... iphone får langsomt men sikkert gode lange spil som GTA, Chaos Rings, Need for speed shift osv.
0
1ups givet

#18 - Kanin

Level: 23 (Skree)

11-05-2010 19:33

Nu er personlige meninger her ikke af den store betydning desværre... Nintendos købere: Almene mennesker (non-gamers / casuel gamers), vil være svære at overbevise om et køb af DS, da iPhone kan meget mere... Disse købere går ikke op i kvalitet som vi "hardcore gamers" gør.... ... Og ville garanteret gerne eje både iPhone og DS alligevel Smiley (Eller en anden smartphone, men det er ikke relevant i denne sammenhæng.)
0
1ups givet