N-cast #116: Nostalgisk P...

Jackie & Daria-opdatering...

Du kan nu fortryde forudb...

Big Brain Academy: Brain ...

Pikmin GO bliver til Pikm...

N-club Streams: Uge 49

Næste Nintendo 64-spil t...

Så er årets pakkeleg i ...

Lanceringstrailer for Dis...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Pokémon-tråd

Game Builder Garage

Fire Emblem Heroes

Dit seneste køb

DR søger Mario ekspert!

Filmtråden

Triangle Strategy

Monster Hunter Rise

Animal Crossing: New Hori...

Indie-spil anbefalinger

K: Shin Megami Tensei V

Tilbudstråden

B: 2 Nintendo Switch spil

K: Zelda BotW

V: Gameboy Advance SP ags...

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Manhunt2 er stadig jaget vildt

Skrevet af Zøvnig - 21-11-2007 18:24

Ak ja så skal vi til den igen. Det er ved at være tid til at køre de næste præsident kandidater i stilling. Blandt dem er, som de fleste nok ved, Hillary Clinton. Hun har sammen med 3 andre Senators rettet henvendelse til ESRB der rater spillene i USA. Hillary Clinton, Joe Lieberman, Sam Brownback og Evan Bayh er ikke tilfreds med at Manhunt 2 har blevet rated "M" for Mature. Dette gør nemlig at spillet kan købes i butikker over hele landet.

Manhunt 2 blev ellers udsat flere måneder fordi Rockstar følte sig tvunget til at censurerer lidt i spillet. I første omgang havde ESRB givet det en rating der hedder "AO", hvilket betyder Adults Only. I lige netop USA ville sådan en rating have betydet at de fleste butikker ikke ville fører spillet og at Sony og Nintendo ikke ville lægge navn til at det udkom til deres konsoller.

Spillet udkom for en lille månedstid siden i USA og er blevet så censureret for detaljer at mange anmeldere har udtrykt at de var skuffet over spillet. Ikke fordi ultravold er en nødvendighed for et spil men fordi censureringen har fjernet spillets unikke stemning og ødelagt en del af gameplayet. Faktisk er det censureret så meget at det er væsenligt mindre voldsomt at spille en etteren der uden problemer blevudgivet over store dele af verden.

Det er dog ikke nok for de frelste Senatorer i USA. Derfor har de sendt et samlet brev til ESRB, her godt en måned efter Manhunt 2 udkom:

"We ask your consideration of whether it is time to review the robustness, reliability and repeatability of your ratings process, particularly for this genre of 'ultraviolent' video games and the advances in game controllers. We have consistently urged parents to pay attention to the ESRB rating system. We must ensure that parents can rely on the consistency and accuracy of those ratings."

Kort sagt fortæller de på en pæn måde ESRB at hvis de fortsat skal anbefale folk at følge ESRB, bør de genoverveje måden de rater spil på.

Hvad er jeres mening. Er det ren hysteri det her eller er der en pointe med at staten blander sig i hvilke typer spil der ender i butikkerne?

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Triforce

Level: 1 (Goomba)

21-11-2007 18:34

Hvis eteren er blevet udgivet uden problemer så kan jeg ik se hvorfor 2eren skal ha det så svært.

IMO er manhunt noget afstumpet bæ. RE4 er vejen man skal gå hvis det skal være så voldeligt Smiley
0
1ups givet

#2 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

21-11-2007 19:33

har hørt et review af det, og hvis man kan smide GTA på gaderne så burde man også kunne sælge det her.
jeg synes at det er noget lort at blive ved med at klage over det.
ja, det er voldeligt, men der er langt flere voldelige spil der er blevet solgt.
for et være ærlig, er jeg træt af at høre om det. (det er fedt at i smider nyheden op, ikke noget der, men det var også mest dem der klager over det, jeg mente.)
jeg havde aldrig tænkt mig at købe spillet, men jeg syntes der er synd for dem der har set frem til det. >_>
0
1ups givet

#3 - ZharO-,,

Level: 1 (Goomba)

21-11-2007 19:54

shajita sagde:
jeg synes at det er noget lort at blive ved med at klage over det.
ja, det er voldeligt, men der er langt flere voldelige spil der er blevet solgt.Så som hvad ? du har virkelig ingen ide om hvor voldeligt det her efter sigende bliver ?

Da jeg for en 5 år siden havde tænk mig at spille Max Payne startede spillet med at der lå en splattet baby. ens kærestes barn sågar. der sagde jeg fra (den eneste gang jeg nogensinde har gjort det) fordi det var simpelthen FOR voldeligt absurd og groteskt. Nu er jeg selvfølgelig blevet ældre og der findes tons af voldelige spil men der findes kun meget få som når op på et så sindsygt plan som noget som det her ..

0
1ups givet

#4 - Mecha_tails

Level: 2 (Keese)

21-11-2007 20:23

Det er simpelthent noget pjat, så burde Saw filmene jo også blive censureret, eller slet ik blive solgt, da jeg sys Film og spil er det samme. Butikkerne må jo bare lade værd med at sælge spillene til mindreårige
0
1ups givet

#5 - J3pseN

Level: 8 (Pirahna Plant)

21-11-2007 20:53

Jeg prøvede den første ucensurerede version af Manhunt 2 til PS2, og jeg synes overhovedet ikke det var specielt sygt, stod det til mig skulle den version have været frigivet.
0
1ups givet

#6 - ZharO-,,

Level: 1 (Goomba)

21-11-2007 21:22

men J3pseN, var du igennem det hele ?
0
1ups givet

#7 - stelzig

Level: 23 (Skree)

21-11-2007 22:46

Well nu har jeg jo hørt om at Hillary er overbeskyttende før (med censur og lignende) så det overrasker mig ikke rigtigt. Den slags spil (eller film for den sags skyld) tiltaler mig heldigvis alligevel ikke så jeg kan jo bare fortsat kigge lidt grinene på ved siden af Smiley
0
1ups givet

#8 - odensen

Level: 11 (Octorok)

21-11-2007 22:55

Der er ( for vore børn, og os selv ) nødt til at være en regulering af anstødeligt/ulovligt indhold i alt.. også i spil.. klart..

Jeg har i mange år med undren set hvilke spil drenge i 12 -15 års alderen spiller... Enhver sykolog vil kunne bekræfte at DET gør noget ved ( nogens )virkeligheds opfattelsen, ens grænser osv..

For det er jo klart at spiludviklerne hele tiden skal overgå hinanden i voldlighed og perversitet... Da de jo ikke ligefrem tæmker på om de gør en i forvejen forskruet teenager toptrænet i mord. Det er kun penge der tæller for dem..

Dette er jo kun min min mening, og jeg ved at den vil provokere mange, Men ultravoldlige spil... fjern dem fra mig og mit barn... Dvs. Fjern dem fra alle,

PS Nu ikke noget med alders grænser osv for dem ved vi jo ikke virker overhovedet, er et spil ude,, ER DET UDE...hvem har ikke lige en storebror, it svage forældre, eller en ligeglad kvikly medarbejder..
0
1ups givet

#9 - CAPTAIN N

Level: 16 (Space Pirate)

22-11-2007 02:29

syntes det er tåbeligt at høre de der folk udtale sig om et spil de sikkert dårlig nok har hørt om eller aner hva handler om eller noget som helst. men det må de selv om

har hørt rygter om den ucensurede version kan købes i tyskland
0
1ups givet

#10 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

22-11-2007 09:28

Jeg er meget enig med dig i det Odensen. Min personlige holdning er at aldersbegræsningen ikke skal være vejledende med gælde ved lov. Forældre er ikke nok inde i spil og mange desværre også ligeglade med hvad deres børn foretager sig.

Jeg mener til gengæld at det er forkert helt at forbyde spil. Er man voksen må det være op til en selv at tage vare på sig selv.

Jeg er samtidig også enig med at branchen bare bliver ved med at gøre spillene værre og værre. Jeg mener ikke et spil gør en til psykopat men sammen med film, tv avisen osv. er det med til at skabe et glorifiseret billed af vold. Der kunne jeg godt ønske mig at spilbranchen tog mere ansvar selv.
0
1ups givet

#11 - Snullo

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 09:55

Jeg er også enig med Odensen. Jeg er overbevist om at disse spil har en negativ indflydelse på nogle børn. Og ja, børn kan nemt få fat i dem lige så snart de er på hylderne.
Efter det jeg har hørt om dette spil, er det bare for meget. Bare selve historien er jo grotesk. Jeg kan ikke forstå hvordan sådanne spil kan tiltale nogen?
0
1ups givet

#12 - Puggy

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 17:18

Neeej kan ikke vente mere på det spil. Det er fint nok kan de ikke bare smide det ud gaden
0
1ups givet

#13 - tigerplay

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 17:46

Psykologi er jo ikke en eksakt videnskab, og man kan ikke endeligt slutte at der er en kraftig korrelation mellem voldelige spil og voldelig adfærd. Dertil er der for mange mellemliggende variable. Hvad man dog kan se er at har man afvigende adfærd (voldelig tendenser, afstumpethed), så KAN voldelige spil påvirke dem, om end der ikke er et helt entydigt billede.
Skulle teorien holde stik, så skulle der være mange flere afstumpede personer fra min generation, der ville efterligne Duke Nukem 3d, eller Quake. Og det er der jo ikke, ej heller er der flere grænsepsykotiske tilfælde end i andre generationer.

Aldersbegrænsning hjælper nok mere på vores egen samvittighed, end på børnenes vilkår. Uden aldersbegrænsningen, og med aldersbegræningen for den sags skyld, har vi noget at give skylden for en fejlslået socialisering fra forældrenes og samfundets side. Det handler mere om at finde en syndebuk, end andet. Børn er i en meget tidlig alder i stand til at skelne mellem det virtuelle og det reelle, med mindre denne grænse er udvisket for dem, og så har det jo intet med selve spillene at gøre...

Det er måske mere gavnligt for hel diskussionen at se på den kunstneriske frihed, og at se på hvad man kan tillade sig. Og tydeligvis kan man ikke tillade sig at udsende et spil hvor man er morder, men man kan godt udgive bøger, hvor der er detaljerede voldshandlinger, og film der udpensler volden i en ekstrem grad. Virkeligheden er også et grumt sted. Er det bedre at vi pakker alt ind? Måske.
0
1ups givet

#14 - Karstein

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 18:26

Tigerplay du har (med en meget gennemført analyse Smiley) nok fat i noget! Jeg er også imod at spil kan forbydes, om de så er ultravoldige. Man skal jo først acceptere eller kunne lide det man ser, før det på nogen måde kan influere en. Altså inspirere.

Jeg har set Saw, og sammenlignet med nogle virkelige operationer (en ven viste mig en operation af et dødt menneske) er det vat... Virkeligheden er hård som tigerplay siger...

[Teori]
Hvis man væmmes af det man ser, så vil chancen for at opsøge det være lige med nul. Brændt barn skyr ilden....
0
1ups givet

#15 - Cookieofdoom

Level: 2 (Keese)

22-11-2007 19:44

Det findes mange tossede mennesker.. Så som ham der torturerede den stakkels pige for nylig!

Har endnu ikke spillet det, set lidt af det første og intressere mig heller ikke meget for Manhunt serien, Men bedre grafik er vel lig med mere blod og vold! Og nu hvor de har fået erfaring efter 1`eren så kommer der vel noget ekstra.

Men det er fremtiden! Bare se Saw! Nasty og vildt voldelig, (men fede slutninger!)
Forældre må vel selv sætte sig ind i hvad børn laver og lærer fra spil, hvis det hvad de tror påvirker deres barn. Deres barn, deres valg af opdragelse! Tror ikke at der er meget andet at gøre.

Men måske får børn psykopaten i Manhunt som idol og prøver at efterligne.. Det er ikke alle forældrer, der har børn der er lige kvikke.. Kendte selv et vilddyr der burde aflives. Siges at han har haft en dårlig opvækst!
Psykologi er intressant! Måske ikke videnskab.. Men Intressant!
0
1ups givet

#16 - Puggy

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 21:49

Man i skriver nogle lange beskeder Smiley hvorfor? Smiley

Ej men det er så TYPISK at det lige sker for sådan et firma som rockstar. Det er faktisk lidt synd for dem skal i lige tænke på. De har lagt megen arbejde i det også taler de dårligt om det på den måde

If i forstår hvad jeg mener
0
1ups givet

#17 - Platon

Level: 1 (Goomba)

22-11-2007 23:17

Hvor latterligt, hvad med GTA? Det er mere voldeligt, jeg skal ik' røre Manhunt 2, det er SÅ skod, så anmeldelsen, nej hvor er det latterligt kedeligt, det er ikke en skid voldeligt. Sådan nogle fine senatorer skulle hellere stoppe de gigantiske summer af kriminalitet de har over i det forskruede land, som har været der længe før der var noget der hed Manhunt.
0
1ups givet

#18 - odensen

Level: 11 (Octorok)

23-11-2007 00:24

Tigerplay* Duke Nukem...s

Lige netop det har jeg brugt mange timer ... suk... Jeg synes også halo 3 ser for fed ud.. Det jeg ikke vil se, er når F eks. at man ser en mand blive trampet så tænderne flyver.. voldtager dernæst kæresten, inden man skær halsen over på hende.. og så vidre ...

Spil som call of duty, Skal der selvfølgelig også være. Det jeg er imod er "realistisk dødsvold" I HIGH DIFINITION,, rå kvindevold, politivold. Da det Gør ALLE nye gennerationer lidt mere voldlige, og som ved helt præcis HVAD man kan gøre ved et andet menneske osv. ..og det er en skidt ting.

Der bør være et helt klart kodeks, ligesom i reklamer.0
1ups givet

#19 - odensen

Level: 11 (Octorok)

23-11-2007 00:38

Tilføjelse.... OG hvis en film som SAV (som jeg ikke har set) indeholder ovenstående, skulle den i min verden også være forbudt... Lovlig snuf.. nej tak det tror jeg ikke er så godt.
0
1ups givet

#20 - tigerplay

Level: 1 (Goomba)

23-11-2007 07:02

For at præcisere: Psykologi ER videnskab. Det er bare ikke en eksakt videnskab, hvor man kan forudse resultaterne, som i naturvidenskaben.

Off topic... I know...
0
1ups givet

#21 - Destructo

Level: 3 (Koopa-Troopa)

28-11-2007 23:08

Al massehysteriet giver mig bare mere lyst til at prøve spillet, paradoksalt nok. SmileyHillary Clinton = epic phail
0
1ups givet