Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Pokémon Unite

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

N-club har taget et kig på Nintendo 3DS

Skrevet af Erik Madsen - 14-03-2011 23:34

N-club har selvfølgelig været tilstede ved Nintendo 3DS arrangementet på Hard Rock Café i København. Her har vi taget et kig på Nintendo 3DS og dannet os en mening, som du kan læse mere om her.

Anders, Dennis, Alexander og jeg selv, Erik, tog på tur, og du kan nedenunder læse hvad vi fandt interessant og lidt mindre interessant ved Nintendo 3DS, og det den kommer med i pakken.

Vores meninger om Nintendo 3DS-konsollen


Dennis:
Jeg må indrømme at jeg har været ret skeptisk overfor selve 3D-effekten og om det vil kunne tilføje noget nyt og fungere godt. Efter at have oplevet det er jeg ikke overbevist om at det vil blive det store nye. Konceptet har dog potentiale og 3DS'en er uden tvivl den enhed der vil sætte gang i udviklingen for 3D på det håndholdte marked, men indtil videre er det ikke en gamechanger. Men det sagt så er det jo ikke 3D'en som 3DS'en har at gå på alene, man lægger hurtigt mærke til at man har fået en meget mere kraftfuld maskine i hånden som kan levere flottere grafik end vi tidligere har oplevet, men som samtidig også kan håndtere langt mere end Nintendos tidligere håndholdte - og det giver 3DS'en et stort potentiale.

Den nye tilføjelse af slide-pad'en giver en ny styringsmulighed som jeg synes giver en langt bedre følelse med spillet, og reagerer hurtigere end d-pad. Rent kosmetisk er der dog ting som kunne være gjort anderledes, blandt andet sidder den øverste skærm løs og kan finde på at rykke sig ud af sin vinkel, hvilket kun er irriterende når man spiller, specielt med 3D slået til. Det er dog muligt at dette blot er en fejl på denne ene 3DS. Man skal også lige vende sig til omrokering af de forskellige knapper så som lyd-slideren og start og select.

Erik:
Der er naturligvis altid forventninger og en stor hype når Nintendo er på banen med en ny konsol. Nintendo har altid et gimmick-es i ærmet. Touch screen ved Nintendo DS og motion control ved Wii. Jeg synes ikke at 3D-effekten her er lige så stærk en faktor som motion control og touch screen. Det ser tit udetaljeret og sløret ud, samt pointen i at bevæge 3DS samtidig med at holde fokuset i "sweet spot" langt fra er nogen god og gennemtænkt combo. Nintendo 3DS udmærker sig ved at have en større skærm med bedre opløsning og er mere kraftfuld end Nintendo DS. Personligt vil jeg finde større glæde blot i en mere kraftfuld DS, samt Virtual Console. 3D-effekten er fin og er en god detalje hvis det kommer oveni gameplayet, men som en integreret del af gameplayet er jeg ikke imponeret. Den nye Circle Pad er umiddelbart lidt upræcis i det, man kan godt mærke at den ikke styrer i alle 360 grader.

Anders:
Kvalliteten af 3DS'ens 3D-effekt varierer kraftigt fra spil til spil, og 3D Depth Slider kommer du muligvis til at skulle justere på fra spil til spil, men her er det godt, at denne slider nemt kan betjenes med højre pegefinger. Circle Pad fungerer i de fleste tilfælde godt. Jeg var selv skeptisk overfor om den nu sad det rigtige sted, men den er placeret et yderst uproblematisk sted. De fleste af spillene gjorde brug af maskinens mange funktioner, og ligesom med Wii'en skal du ikke altid forvente, at du kan få lov at sidde på den lade og slappe af, da du kan komme ud for at du skal op og stå. Der hvor maskinens har sine svage sider er i dens kamera. Billederne er desværre ikke i topkvalitet, og det kan af og til være svært at få skabt gode 3D-billeder.

Alexander:
Lad mig først og fremmest slå fast, at 3D-effekten virker. Nintendo 3DS kan vise et stereoskopisk 3D-billede uden brug af briller. Men samtidig følger der også nogle omkostninger med. Billedets kvalitet og skarphed er meget afhængig af, at konsollen bliver holdt i en bestemt vinkel, ellers bliver det hele sløret. Derfor oplevede jeg ofte, at billedet kom ud af fokus, når jeg bevægede mig en smule. Det medførte, at jeg gjorde en del brug af muligheden for at justere 3D-effektens styrke. I starten forsøgte jeg at skrue højt op for den for 'at opleve den ultimative 3D-oplevelse', men det medførte at jeg slet ikke kunne få et skarpt billede. Mit mest foretrukne niveau var derfor, at 3D-effekten var på maks. 10 %.

Selve kvaliteten af 3D-billedet er på ingen måde banebrydende, men minder om den stereoskopiske 3D-effekt, man har kunne lave ved hjælp af 3D-briller de seneste mange år. En ting jeg lagde mærke til var dog, at der ikke skete et tab af kontrast- og lysstyrke, hvilket ofte sker, når man ser en 3D-film i biografen - nok på grund af de mørke glas i 3D-brillerne. Til gengæld oplevede jeg, at mine øjne hurtigt blev anstrengte, og at jeg af og til følte lidt svimmelhed, hvilket overraskede mig, da jeg ikke har oplevet disse symptomer i biografen.

Det, jeg var mest interesseret i, var om den stereoskopiske 3D-effekt reelt forberede spiloplevelsen. Nintendo har sagt, at 3D-effekten ville give en helt ny oplevelse, da man pludselig kunne se dybden i billedet, men det synes jeg desværre ikke var tilfældet. 3DS-spillene ser visuelt anderledes ud, men spiloplevelsen er den samme.


Nintendo 3DS'ens præinstallerede software



Anders:
Nintendo 3DS er som bekendt udstyret to kameralinser på ydersiden af konsollen. Med disse kan du ved hjælp af et stykke software tage 3D-billeder, dog ikke uden besvær. Kravene for at billederne bliver gode er høje, så det er ikke altid du får dig et 3D-billede i høj kvalitet.
AR-kortene: En sjov feature, hvor du for alvor kan komme op af stolen og danse rundt om et bord eller hvor du nu end ligger dit AR-kort. Om belysningen ikke var med os skal vi ikke kunne sige, men billedet på 3D-skærmen var desværre lidt grumset.
Mii Maker: Yes! Mii Maker, så skal vi spare tid på at lave Miis - troede vi. Sådan er det nemlig desværre ikke. Meningen var ellers at man blot tog et billede af sig selv, og så ville man få lavet en Mii-figur der lignede en. Denne feature er desværre ikke så god igen som man kunne håbe på, og så er der intet andet at gøre end at forsøge igen, eller opbygge sin Mii manuelt, som vi kender det fra Wii.

Erik:
Jeg synes ikke rigtigt at de præ-installerede stykker software fangede mig. Ideen med at flytte sig samtidig med at man holder afstanden mellem Nintendo 3DS og øjnene er dømt til at fejle. Men AR-kortene og softwaren face-raider vil for mange være en sjov måde at starte forholdet til sin Nintendo 3DS.


Hvem fra N-club har ellers været afsted, og hvad er jeres førstehåndsindtryk af Nintendo 3DS?

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Super Mario (Nex)

Level: 14 (Inkling)

15-03-2011 11:31

Spørgsmålet om at 3D-effekten skulle forbedre spiloplevelsen varierede meget fra spil til spil. For eksempel synes jeg at det gav en fed fornemmelse når man skulle ramme igennem ringe i Pilot Wings Resort, da man pludselig havde lettere ved at bedømme afstanden, samt når man skulle lande i centrum af nogle ringe på en plade i luften. Andre spil som Street Fighter og NintenDogs var det bare en sjov effekt som så godt ud. Jeg blev dog meget imponeret over at se en trailer til det nye Paper Mario, hvor man direkte bevægede sig ind og ud af billedet for at komme videre, og der kan jeg klart se at det vil forbedre spiloplevelsen. Slide-paddet virket dog upåklageligt for mig, og jeg elsker at de har lagt et lille lag gummi på så ens finger ikke glider runt når man bruger den! De indbyggede spil har jeg svært ved at kommentere på, da der var ekstrem dårlig belysning i lokalet, samt bordet man skulle prøv AR kortet på var alt for lavt... Alt i alt er jeg ekstremt tilfreds med hvad jeg så, og kan næsten ikke vente de sidste par uger til release Smiley
0
1ups givet

#2 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

15-03-2011 15:24

Hold op, hvor er de negative i artiklen o.O. I forummet har Zøvnig lige oprettet en emne og han (og andre, der har skrevet) virker meget mere begejstret. Det samme med overstående kommentar fra "Super Mario". Er lidt speptisk over for denne artikel Smiley
0
1ups givet

#3 - Placer

Level: 1 (Goomba)

15-03-2011 16:51

Well, de kan jo ikke øre for det hvis der er features de ikke bryder sig om... hvis et "dommerpanel" var 100% lovprisende hele vejen igennem, så ville der ikke være noget ved det Smiley

Personligt, så glæder jeg mig som et lille barn. Det er et dejligt stykke legetøj for en gadgetnørd, og kan nok slå en del timer ihjel. Har aldrig haft problemer med 3D effekter, og hvis det er, som en skribent har fortalt det, "blødende smukt", så gør det ikke forventningen meget værre.
Det eneste der bekymrer mig er, at titlerne de første måneder sjældent er meget ved. Skal da nok få købt Ghost Recon og Raving Rabbids, men der er lidt lang vej til de større titler kommer. (hvad havde man også forventet?)

Bliver spændende at få et eksemplar på dagen Smiley
0
1ups givet

#4 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

15-03-2011 19:39

Selvfølgelig skal de være ærlige Smiley Det virker bare som om, at de har fået holdningerne fra hinanden, da 4 ud af 4 dommere er negative, hvor alle andre i forummet har næsten kun sagt positive ting.

Personligt ved jeg ikke, om jeg skal have den, da jeg ikke tror, at jeg får den brugt! Men er meget fascineret af 3D-effekten, så jeg skal helt klart prøve den!
0
1ups givet

#5 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

15-03-2011 22:15

What Powerfull499 said. Jeg vil anskaffe mig en (Nok ikke ved release da jeg ikke har pengene til den endnu), og så vil jeg selv teste om det er noget for mig. Smiley
0
1ups givet

#6 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

17-03-2011 11:41

Moysen, er det så ikke spild af penge (no joke) hvis det viser sig IKKE at være noget for dig?
0
1ups givet

#7 - MINI

Level: 4 (Stalkid)

17-03-2011 16:01

Alt bliver forbedret når der kommer en 3DS Lite.. jeg venter bare Smiley
0
1ups givet

#8 - Chris

Level: 1 (Goomba)

23-03-2011 00:30

Jeg var til stede på Hard Rock Café, og ud fra min mening var jeg meget glad for den nye DS. De såkaldte preinstalled software til 3DS'en, herunder Face Raiders og AR Games, var meget morsomt at afprøve.
Mange af spillene som jeg prøvede var sjove, men det var efter min mening ikke en MUST HAVE.
De fleste spil ville alligevel først blive released til forår/sommer.
Så indtil da, synes jeg ikke at der er ret mange spil, som jeg synes er interessante.
Men eftersom jeg har forudbestilt min, kan det godt være at jeg afhenter den torsdag midnat, hvis ikke jeg falder i søvn indtil da Smiley
0
1ups givet