Anden trailer til The Sup...

Gør klar til årets pakk...

Black Friday-udsalg annon...

Få et indblik i kampene ...

Pokémon Scarlet og Viole...

Lanceringstrailer for Jus...

Golf kommer til Nintendo ...

Næste bølge af Mario Ka...

Super Kiwi 64 udgives 2. ...

Åbningsfilmen i Rune Fac...

Game Boy spil til 6 årig

Splatoon 3

Pokémon Scarlet & Violet

Mario Kart 8 Deluxe

Fire Emblem Heroes

Fire Emblem Engage

Nintendo Switch

Spil på vej til Switch

Sonic Frontiers

Bayonetta 3

Tilbudstråden

S:Mario rabbids sparks of...

K: Diverse GameCube spil

K: Wii controllers med nu...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

V: Forseglede Nintendo ti...

Original autentisk ubrugt...

K: The Legend Of Zelda: T...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo og DeNA går sammen om mobilsoftware

Skrevet af JOEP - 17-03-2015 09:40

Nintendo har længe været modvillige til at gå ind på mobilmarkedet, selvom deres investorer længe har plaget om det. Måske for at mildne dem lidt har Nintendo dog lavet mobil-agtige spil til 3DS og Wii U som adapterer tendenser fra mobilspilsmarkedet, f.eks. free-to-play-spillet Pokémon Shuffle. Her til formiddag har Nintendo så annonceret, at de vil gå ind på markedet i et samarbejde med den japanske mobilsoftwareproducent DeNA for sammen at lancere mobilspil og -applikationer med Nintendos figurer.

Et samarbejde skal selvfølgelig styrkes af begge parter. Vi ved alle, hvad Nintendo står for, men DeNA er nok en ubekendt faktor for de fleste. Under præsentationen blev det blandt andet nævnt, at de har god erfaring med infrastruktur til håndtering af store datamængder, at de hurtigt kan tilpasse services ved konstant at analysere brugeraktivitet, og at de har masser af erfaring med udvikling af applikationer optimeret til brug på mobiltelefoner.


I forhold til spillene de to firmaer kommer til at udvikle sammen, så bliver der ikke tale om deciderede ports, men snarere brug af Nintendos figurer til mobilspil - vi kan derfor sikkert forvente at se flere Nintendo-figurer i spil som Puzzle and Dragons. Det blev slået fast, at enhver af Nintendos IPs potentielt kunne komme i spil, men detaljer om de første spil til mobilmarkedet følger først ved senere lejlighed. Det er dog vigtigt at understrege, at Nintendos indtog på mobilmarkedet ikke skal ske på bekostning af deres dedikerede spillekonsoller - planen er slet og ret at indfange nye kunder gennem mobilmarkdet, lade dem opdage fornøjelsen ved Nintendos spilunivers og inspirere dem til køb af en af de dedikerede spillekonsoller, hvor der er større spiloplevelser på menuen.

Samarbejdet har dog ikke kun fokus på spil, for DeNA vil også hjælpe Nintendo med at lave et decideret konto-system, som godt kunne lyde til at have forbindelse med afløseren for Club Nintendo. Læs bare her:

Nintendo and DeNA also plan to develop an online membership service that is accessible from smart devices, PC and Nintendo systems, such as the Nintendo 3DS portable system and the Wii U home console. The membership service, which is targeted to launch in the fall of 2015, will be built on DeNA's extensive experience and capabilities in online membership services.


Skulle man være i tvivl om alvoren i samarbejdet mellem de to firmaer, så understreges den af, at de hver især har investeret 22 millioner Yen i aktierne hos modparten.

Hvad siger I til dette nye samarbejde og Nintendos snarlige indtræden på mobilmarkedet?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

17-03-2015 09:43

Hele præsentationen er altså oversat..
0
1ups givet

#2 - JOEP

Level: 49 (Shy Guy)

17-03-2015 09:47

Ah, det havde jeg ikke set. Jeg har ikke tid til at læse det hele lige nu, men hvis nogen finder noget af værdi, der skal i nyheden, så send det i en PM til mig eller KJ, så fletter vi det ind. Smiley
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

17-03-2015 09:59

Jeg skal nok tage mig af at opdatere nyheden her om lidt.. Tror nok jeg kan finde nogle ting som skal med Smiley
1
1ups givet

#4 - Grauling

Level: 23 (Skree)

17-03-2015 11:30

Altså forstår ikke hvordan nogen folk totalt taber deres kæbe over det her, man havde lidt godt set den komme + Sony har da også udgivet en del af deres spil til smartphones (mener det var nogle PSP spil eller noget i den stil?)
0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

17-03-2015 12:39

Jeg ved godt, at firmaer kan skifte strategier, men de seneste mange år har vi jo hørt NIntendo blankt afvise, at de ville gå ind på mobilmarkedet, og det er vel derfor det kommer som en lille overraskelse - lille, fordi Iwata alligevel har åbnet en smule op for muligheden under de seneste finansmøder.

Det bliver da spændende at se, hvad det fører til, men jeg tvivler på, at jeg på en Windows Phone overhovedet får mulighed for at købe deres mobil-spil.. Det kan man i hvert fald godt frygte, da langt de fleste firmaer ignorer det marked.
0
1ups givet

#6 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

17-03-2015 16:13

Asger Grau skrev:
Altså forstår ikke hvordan nogen folk totalt taber deres kæbe over det her, man havde lidt godt set den komme + Sony har da også udgivet en del af deres spil til smartphones (mener det var nogle PSP spil eller noget i den stil?)Sony har netop i dag udtalt, at de vil lukke deres mobilspil afdeling Smiley

1
1ups givet

#7 - SLET

Level: 6 (Cucco)

17-03-2015 19:29

Jeg havde set dette komme. Nintendo er noget helt særligt - men Nintendo har bare ikke den store succes i denne generations spillekonsoller. Nintendo vil ret sikkert - og sikkert også hurtigt tjene en masse gode penge ved at udgive spil fx i App-Store osv.

Jeg er rigtig lettet over at Nintendo fortæller at deres planer med mobilspil ikke vil overtage deres planer for konsolspil.
Tendenserne de seneste år er at de fleste køber den nyeste udgave af FIFA til deres PS eller Xbox - og så spiller de en masse forskellige spil på deres smartphone fx iPhone.
- Det er sådan de fleste bruger computerspil i dag.

Det er dog synd at tendenserne er således da der bliver lavet en masse gode spil og nogle genudgivelser af gamle klassikere til diverse konsoller. Der er mange der går glip af de gode ting.

PS FIFA spil bliver først spændende igen når der kommer nye regler i fodbold.
0
1ups givet

#8 - M60dk

Level: 18 (Twhomp)

17-03-2015 20:19

Freemium Pokémon = $$$$$
0
1ups givet

#9 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-03-2015 16:34

Når man tænker på denne nyheds størrelse, så er det godt nok ikke megen aktivitet, der har været omkring den.. Der må da være nogle flere, der har en holdning til emnet Smiley

Tror I det bliver et godt samarbejde for Nintendo? Hvilke spil tror I vi kommer til at se på smartphones, og kunne I som eksisterende Nintendo-kunder umiddelbart finde på at købe nogen udgivelser til mobil?
0
1ups givet

#10 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

18-03-2015 17:07

KJ85 skrev:
Når man tænker på denne nyheds størrelse, så er det godt nok ikke megen aktivitet, der har været omkring den.. Der må da være nogle flere, der har en holdning til emnet Smiley

Tror I det bliver et godt samarbejde for Nintendo? Hvilke spil tror I vi kommer til at se på smartphones, og kunne I som eksisterende Nintendo-kunder umiddelbart finde på at købe nogen udgivelser til mobil?Vi har jo ikke set noget i praksis. Jeg tror det bliver en del mere spændende om nogen måneder. Nyheden i sig selv er ret overvældende, men det er også dødmystisk, for jeg aner ikke hvad Nintendo kan finde på med det her. De snakker om at bygge titler op fra bunden af, så de er tilpasset platformen, men der er masser titler som ville fungere udmærket på smartphones: Star Fox, Mario Party, Mario Kart, Pokémon etc... Får vi tynde versioner af de IP's, eller vil vi rent faktisk se noget der kan konkurrere med 3DS'ens titler, og ville det i så fald ikke være lidt dumt?

Jeg forventer titler som bygger på eksisterende succesfulde formularer. Eksempelvis Game of War eller Clash of Clans med et Nintendo twist. Eller hvad der nu er populært på mobilplatformen.

Jeg håber det faktisk. Jeg håber, at de udgiver succesfulde spil fuld af microtransactions som sluger til sig på smartphones. Forhåbenligt vil det frigøre os fra samme microtransactions i spil på deres dedikerede platform.

0
1ups givet

#11 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

18-03-2015 17:08

Jeg er lidt ærgerlig over, at det ikke ligefrem lyder som om, de tænker i ports, men nye spil designet til mobil. Jeg er generelt ikke så meget for at bruge min telefon til at spille spil på. Egentlig frygter jeg ikke så meget det med free-2-play konceptet, sådan som det er brugt i Pokémon Shuffle, så det er mere det at det er på mobilen.

Jeg skal nu nok downloade alle deres spil på min iPhone under alle omstændigheder, men jeg håber nu stadig at det også bliver muligt at spille på 3DS'en (og evt. wii u'en). Smiley
0
1ups givet

#12 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

18-03-2015 19:57

Jeg ser det overordnet som en god nyhed. Vi ved alle sammen, at disse apps kommer til at være utrolig succesfulde. Ved at lave små spin-offs til telefoner og tablets kan de øge brand awareness for Nintendo-karakterer, hvilket i den lange ende måske kan åbne døren for mere licensing/merchandising, end vi tidligere har set. Nintendo har simpelthen ikke udnyttet styrken af deres IP, men på det seneste ser de ud til at have fået øjnene op for det - bl.a. med amiibo.

Samtidig skal de også passe meget på med hvad de putter på app storen, hvis de stadig vil sælge dedikeret gaming hardware. Det, at de ikke har tænkt sig at porte konsolspil til mobile, er en meget smart ide. Ingen familie vil købe en 4DS for at spille Mario Kart 9, hvis de kan få Mario Kart 64 på en enhed, som de allerede ejer. Derfor bør spillene være i stil med Pokémon Shuffle. Det spil har absolut intet at gøre med de "rigtige" Pokémon-spil udover temaet, men selv dét er nok til at skabe opmærksomhed for serien. Smart devices bliver dybest set en reklameplatform for Nintendo.

Dealen mellem Nintendo og DeNA er win-win for begge. For Nintendo er det dog en meget risikabel beslutning, men noget blev de nødt til at gøre, og jeg mener, at det her har potentiale til at være noget stort. Hvis de altså tackler det rigtigt.
3
1ups givet

#13 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-03-2015 21:19

Synes du rammer den lige på sømmet Zalman. Vi ved også nu, at det primært vil være Nintendo, der står for udviklingen af spillene, mens DeNA skal stå for service-delen på udgivelserne.

Dette interview fortæller faktisk ret meget om perspektiverne fra Nintendos side.

Ligegyldigt hvad de kommer med, så er jeg overbevist om, at jeg ikke kommer til at købe det, da jeg ikke er vild med at spille på mobil. Det er så bare en personlig præference, og jeg er sikker på, at de sagtens kan vinde noget ved det. Brand awareness må og skal være det vigtigste for dem Smiley
0
1ups givet

#14 - JOEP

Level: 49 (Shy Guy)

19-03-2015 10:09

Jeg er også på Zalmans vogn, ser dette som en spændende nyhed. Jeg spiller ikke selv på min telefon, og på min iPad spiller jeg udelukkende ting som Bejeweled Blitz og dumme endless runners, men nogle har foreslået ting som "Donkey Kong Mine Kart" til tablet: det ville jeg købe (til den rette pris). Det ville være super god eksponering af Nintendos figurer - eksponering som sagtens kan få folk til at købe et fuldblodsspil til en dedikeret konsol, hvis oplevelsen vel at mærke er markant dybere.
0
1ups givet