N-cast #160: Kan nyt Fire...

N-cast #161: Hænger E3 i...

Dredge udgives til Switch...

Clive 'N' Wrench udgives ...

Theatrhythm Final Bar Lin...

N-club Streams: Uge 5

Se et officielt klip fra ...

GoldenEye 007 kommer til ...

Ny Splatfest i Splatoon 3...

Figment 2: Creed Valley u...

Spil på vej til Switch

Kabel til HDD Wii

Legend of Zelda: Tears of...

Nintendo Direct

Mario Kart Tour

LEGO The Legend Of Zelda

Fire Emblem Engage

Bayonetta 3

Defekt controller

Pokémon Unite

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

Tilbudstråden

S:Mario rabbids sparks of...

K: Diverse GameCube spil

K: Wii controllers med nu...

K: Dreamcast konsol (Defe...

S: Mario samlerting

S: Starlink inkl figur og...

V: Forseglede Nintendo ti...

Original autentisk ubrugt...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendos nye retning?

Skrevet af Zøvnig - 22-09-2012 05:59

Denne artikel udspringer af en anden spændende artikel fra Forbes kaldet "How Nintendo Is Taking Over The Japanese Video Game Market One IP At A Time".

Wii U har fået rigtig meget spalteplads i den seneste tid, hvilket ikke er så mærkeligt op til udgivelsen af en ny konsol. Mange stedet diskuteres det livligt, om Wii U grafisk kan følge med de kommende konsoller fra Sony og Microsoft, mens man andre steder er mere interesseret i, om Nintendo endelig vil lykkedes med en funktionel online del.

Men måske er det hverken i grafikken, den ny controller eller online delen, at vi skal finde den største nyhed omkring Wii U. Det lader til, at Nintendo stille og roligt har forberedt sig grundigt på, at skulle have hardcore spillerne tilbage. Nintendo har igennem de seneste år, købt rettigheden til flere spændende IP's, samtidig med, at de for første gang i lang tid, har en række ekslusive titler klar til lanceringen af Deres kommende konsol.

Vi har længe vidst, at Rayman Legends, ZombiU, Lego City Undercover, Tank Tank Tank og The Wonderfull 101 ville blive ekslusive Wii U titler, men mange blev ekstremt overrasket, da bomben om den ekslusive udgivelse af Bayonetta 2 sprang.

Tilbage i 2007 købte Nintendo størstedelen af aktierne i Monolith Soft, hvorefter de senere hen, har købt den resterende del af spilproducenten. Monolith Soft er nok bedst kendt for Xenosaga serien som startede på Playstation 2 og så naturligvis Baten Kaitos der udkom til GameCube. Denne nyerhvervelse gav os i slutningen af Wii'ens levetid det anmelder roste Xenoblade Chronicles og vi kan roligt regne med, at de er købt for, at give og flere spil af samme skuffe.

Tidligere på året købte Nintendo så rettighederne til Fatal Frame serien, så den fremover kun vil være at finde på Nintendos konsoller. Hvad vi præcist får ud af dette har Nintendo ikke løfte sløret for endnu, men mon ikke de de har købt rettighederne for at bruge den? Chancen for at vi inden for de næste års tid præsenteres for en eksklusiv titel i Fatal Frame serien, er ualmindelig stor og forhåbentlig nået at se frem til.

Det ser jo meget pænt ud altsammen, til at begynde med. Men jeg ved ikke om du også har lagt mærke til, at de sidste spil i Dragon Quest serien er udgivet ekslusivt til Nintendos konsoller og også Monster Hunter serien ser ud til, at have fundet sig et nyt hjem lige her og nu. Det betyder ikke, at der ikke kan udkommer spil i de to serier til andre konsoller, men det er spændende at se, at lige netop disse titler, der er ekstremt populærer i Japan, lader til at føle sig hjemme hos Nintendo i øjeblikket.

Hvis vi tager alle disse titler/serier og lægger dem sammen med alle Nintendos egne kendte serier, så er det unægteligt et stærkt setup de har gang i lige pt. Om det er nok til at overbevise gamers verden over om at de skal have en Wii U, kan kun tiden vise. Men der er ingen tvivl om, at Nintendo har erkendt, at de skal have flere eksklusive titler ind, hvis de skal genvinde en del af markedet, som henvende sig til de lidt mere fanatiske gamers.

Men det er skam ikke kun de store titler Nintendo i øjeblikket forsøger at hive til sig. I foregårs kom det også frem, at Nintendo har indgået et samarbejde med Unity Technologies. Det vil i sidste ende betyde, at Nintendo vil gøre hvad de kan for, at lave gode aftaler med alle de firmaer der i forvejen bruger denne engine, med hjælp fra Unity Technologies selv., Omvendt vil Nintendo tilbyde Deres egne samarbejdspartnere et Unity developer kit kvit og frit. På den måde håber de to firmaer på, at de vil kunne hjælpe hinanden med, at skaffe henholdsvis flere kunder til Unity Technologies og flere indiespil til Wii U,

Mener I at Nintendo er på rette vej med disse tiltag? Eller mener I der skulle satses helt anderledes? Lad mig høre jeres meninger.

5
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

22-09-2012 10:51

Jeg tror det er det helt rigtige de har gang i, hvis de skal have en del af det tabte publikum tilbage. Det meste af det de køber ser så ud til at være målrettet det japanske marked, hvor de allerede har stor succes, så måske der skulle lidt flere vestlige udviklere i stald i fremtiden?

Anyways, så har de fra Capcoms side udtalt sig lidt om skiftet af platform fra Sony til Nintendo med Monster Hunter-serien, og det lader nærmere til at skyldes "opståede muligheder" end decideret fravalg af Sony:

“The series did start out on Sony platforms, but it’s just realistic to think that it can’t continue on one platform forever. With Monster Hunter 4, it actually just came down to timing – we were developing a new Monster Hunter and the 3DS hardware had just come out, so we figured it was probably the best platform for us to develop it on. You have two screens, with action on top and menus on the bottom, and there’s the 3D view as well. It just made sense to put it onto 3DS.”


Udvilklingen af Monster Hunter Tri var faktisk først målrettet mod PS3, men blev skiftet til Wii - højst sandsynligt pga. det enormt gode salg konsollen stod for..

0
1ups givet

#2 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

23-09-2012 03:07

Et eller andet gør de rigtig i forhold til det Japanszke marked for tiden. Så mangler vi bare en titel eller to, der er beregnet direkte på det vestlige puplikum og så er vi ved at være der Smiley
0
1ups givet

#3 - aidbit

Level: 27 (Beetle)

23-09-2012 08:13

Interessant nyhedsartikel! Jeg tror at Nintendo er på helt rette vej med at hjælpe spiludviklingstalenter til at hjælpe os spilentusiaster til endnu federe spiloplevelser.

Selvom vestens behov og adfærd er lidt anderledes end østens, så tror jeg ikke meget på at spiludviklere bør vælge at udvikle et spil direkte til et publikums behov og adfærd. Jeg tror mere på at spiludviklere bør vælge at udvikle et spil direkte ud fra deres egen drømme, lyster og talenter. Så skal lidenskaben nok brænde igennem i spiloplevelsen, sådan at spillet selv vælger sit publikum - hvad enten publikummet bor i øst eller vest.
2
1ups givet