Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Ny artikelserie på N-club

Skrevet af Zøvnig - 22-10-2005 02:15

Sandhedens time er en ny serie artikler, I fremover vil kunne finde ca. hver 14. dag her på N-club. Undertegnede vil glubsk kaste sig over forskellige emner, der alle har det til fælles at de omhandler Nintendo eller Nintendo-fans. Hvad der står i artiklen er ikke nødvendigvis N-clubs officielle mening.


EN HYLDEST TIL ALLE FANBOYS

NU skal der sættes en stopper for den evindelige kritik af fanboys! Det er på tide at denne minoritet står frem og kommer til orde. Alt for længe er disse mennesker blevet hængt ud på diverse spilsites og -fora verden over. Diskuteres der på et forum om et spilrelateret emne, kan man være sikker på én ting: Det er sikkert som amen i kirken at en eller anden nød, der er løbet tør for argumenter, altid ender med at kalde modparten for "fanboy". Og vupti ... End of discussion. Det er som om at ordet “fanboy” på magisk vis ophæver alle former for argumenter. Kan nogen af jer sige jer fri for, at have fået kastet det ord i hovedet, hvis I har forsøgt at forsvare Nintendo på et ikke-Nintendo-site?
Ja, jeg kan i hvert fald ikke. At kaste dette ord i hovedet på en anden er simpelthen trumfkortet over alle trumfkort. Glem alt om at trække en royal flush i poker; klask en “fanboy” i hovedet på din modstander i en hvilken som helst diskussion, og du fejer al modstand af bordet. SLAM! ... In your face ... Og du kan så forlade stedet, som en cowboy der lige har slagtet sin modstander i en skudduel. Man kan undre sig over, at Bush overhovedet gav hans soldater våben med, da de ordnede Saddam og hans mænd. De kunne have råbt “fanboys” ud i hovedet på de stakkels irakiske soldater, og disse ville med det samme have vidst, at her kunne de ikke længere være med.
Men nu skal det være slut. Aldrig mere skal vi krybe for sådanne bemærkninger. Aldrig mere skal vi sidde røde i hovederne efter halvsløje argumenter som “jamen, Nintendo styrer! Hvorfor? - Fordi de er Nintendo!” ...... Nææh, den tid er forbi. Jeg rejser mig stolt op og erklærer mig som fanatisk Nintendo fanboy! Ja, så er det sagt. Jeg springer ud af skabet. Alt for længe har jeg fundet mig i, at andre har brugt dette ord imod mig som om det var noget negativt. Vid, at mine argumenter ikke behøver at være dårligere af den grund. Vid, at jeg sagtens kan være saglig, hvis der skal diskuteres seriøst og lægges facts, bakket op af kilder, ind i diskussionen. Men min indre fanboy vil ALTID være der.
Hvad var fodbolden, hvis ikke det var for de fanatiske fans, der står og skriger “Brøøndbyy”, malet gule og blå i ansigterne, mens de synger deres hold frem til sejr. Hvad ville Tour de France være uden de mange festklædte tilskuere, der løber om kap med rytterne op af de stejle bjerge? Hvad ville en Metallica-koncert være uden 10.000 langhårede gutter, i sorte uvaskede t-shirts, der står og brøler med en fadøl i hånden? Hvad ville Bingo være uden de ældre mennesker, der sidder med ti plader hver, og hamrer hinanden én på låget med stokken, for at blive den første der når at råbe "Bingoo" når gamle Ole bliver trukket??
Fan boys er simpelthen det tredje krydderi. Fanboys er dem der sætter kulør på det hele. Det er fan boys der gør at E3-messen er hvad den er i dag. Hvis alle var så objektive omkring alting, som visse spilsites og -magasiner så gerne vil være. Hvor er charmen så henne? Hvad er sjovest: At en bunke journalister går i ekstase og jubler og skriger over en Zelda-video som ved E3 2004? Eller en journalist der læner sig tilbage og tænker “hmm, endnu et Zelda-spil ... Hvor mange polygoner består Link mon af denne gang?”
Jeg ved, som de fleste nok gør, at fanboys kan gå over stregen og diskutere på så lavt et plan at man kun kan ryste på hovedet. Men det kan de åååh så objektive “gamere” skam også. Forskellen er bare, de indtil nu, altid har kunnet skyde os i sænk med det magiske ord. Så næste gang du får kastet fanboy-udtrykket i hovedet, så opfordrer jeg dig til at tage det som et kompliment. Og vil du virkelig hygge dig med at irritere ham den overseriøse, så kan du altid skyde tilbage og kalde ham wannabe-gamer. Barnligt? - Ja da, men sjovt. Og det er essensen i det hele. At spille, er at lege. Og meningen med at lege, er at hygge sig og have det sjovt. Så hvis du hygger dig bedst med at holde med Nintendo, PlayStation eller Xbox fremfor Brøndby, FC København eller Aab, så gør det. Dyrk det, gå op i det, og kast dig over det. Hop rundt i de nyeste Mario-boxershorts, mens du driller en PlayStation-fan med at han aldrig får oplevelsen af at spille de nyeste Zelda-spil. Det vigtigste er at du har det godt og sjovt med det; at du ikke bevidst træder på andre, og at du nyder at spille dine spil!



Artikel af Zøvnig - en stolt Nintendo fanboy.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Kanin

Level: 23 (Skree)

22-10-2005 02:27

jeg gemmer den her side på min com til evt. situationer. Jeg er enig i alt.
0
1ups givet

#2 - J3pseN

Level: 8 (Pirahna Plant)

22-10-2005 02:29

hA... Jeg griner altid når jeg læser noget af dit Zøvnig, men du har ret! Jeg nyder det altid at blive kaldt Fan Boy! NMan har aldrig tenkt på at kalde nogen Wannabe-gamer! Det vil jeg til! Tak for rådet Zøvnig!
0
1ups givet

#3 - CAPTAIN N

Level: 16 (Space Pirate)

22-10-2005 02:38

HØRT ZØVNIG. HØRT. brand god tale.

der er sku ikke noget som onsvage wanna-be gamere(ps2 spillere) som til sidst løber tør for krudt og så bare siger nintendo er barnlig. helt ærligt. de har slet ikke set på hylderne. playstation er sku mindst ligeså slem. foreskællen kommer bare i at nintendos børne spil er gode holdbare og med super gameplay.

fik lige stuart little til ps2 og hold da kæft. der er 5 baner. ingen grafisk overbevisning. og så er den slags set så uendeligt mange gange før.

hvor sjovt havde jeg det ikke lige med super mario 64 da det kom i sin tid. jeg har ikke haft sådan en fed oplevelse siden jeg var barn og spillede de gode gamle 2d mario spil. dengang var der slet ikke tænkt på playstation. og da de kom kunne de lave 3d. ja hurra. og så var der en masse ligegyldige spil.

og så påstod folk at det var prisen der fik dem til at købe ps1 produkter. men stoppede de med at købe ps produkter da ps2 udkom og spillene blev lige dyre. gu gjorde de røv.

at være nintendo fan boy er et blå stempel på at man ved hvad man taler om og har sin kvalitet smag iorden. SÅ ENKELT ER DET.
0
1ups givet

#4 - CAPTAIN N

Level: 16 (Space Pirate)

22-10-2005 02:40

og sikke et tispunkt det er det herSmiley
0
1ups givet

#5 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

22-10-2005 03:17

Måske ville det være en god idé lige at få slået på plads, hvad en fanboy er, hmm?

http://en.wikipedia.org/wiki/Fanboy

Læs især nederste;

"More recently, especially in the video game industry, fans of a particular video game console manufacturer have begun exhibiting slavish devotion to their brand of choice. Conversely they hold an unreasonable amount of animosity towards the other brands which they consider to be competition. They are extremely rude to fans of the other companies or even people who don’t hail complete and utter devotion to the object of their fanaticism. These people seek out every opportunity to annoy others whose opinions differ from theirs. This trend has led to the term “fanboy” deriving a more and more negative connotation."

Lige netop det synes jeg er enormt forkert. Det er 100% fedt at have noget man bare holder med, men at bashe andre uden grund? DET er forkert. (Ironisk nok det Captain N lige gjorde i ovenstående indlæg.)

Og ja, du har da egentlig ret nok, der er en del flere spil på PS2'en, så selvfølgelig er ratioen for "Forglemmelige spil" (Dvs. spil der generelt anses som mindre gode af spilpresse mm.) vil være højere. Udover det så er Stuart Little en filmlicens, en type spil der ofte ender dårlige. Anyway, så vil jeg da vove at påstå, at man ikke rigtig kan fastslå, at fordi mans piller Nintendo, så har man kvalitetsspilssanen i orden. Igen er der masser af kvalitetsspil på andre platforme. Selvfølgelig bryder jeg mig mest selv om Nintendos - jeg har ikke andre konsoller end Nintendo Smiley - men at bashe de andre uden ordentlig grund er... Forkert. Især fordi der også er masser af lort på GC.

Hmm, den besked blev pudsigt nok rettet mere mod Captain N end artiklen... Nå, men med hensyn til DEN;

- Omkring dit afsnit med Zelda og E3; Heck yeah, at en masse journalister går i ekstase over Zelda er pissefedt, men jeg synes det er uretfærdigt, at du bruger counterargumentet omkring grafik, fordi det er jo ikke rigtig det, at fanboyisme drejer sig om... Ville de juble hvis gameplayet var klodset og dårligt? Jeg tvivler.

- *Er n00b på dette felt* Fodbold/musik er vel på samme måde - Der er specielle grunde til at man holder med et hold/band, men hvis dette var et forum for lige netop dette, så ville folk vel også blive sure hvis man bashede hinanden uden grund? Det kan jeg ikke se det fede i. Smiley Jeg kan dog se det fede i, at man er ekstremt glad for noget fordi man holder af det.

Anyway, fin artikel... Men ja, fanboy er blevet gjort til noget dårligt, desværre. Måske burde man finde på et bedre ord, netop fordi det er så bredt; Det kan som sagt både hentyde til at man er enormt devoted til én interesse, men nu KAN det også betyde, at man bevidst er MOD alle der ikke har samme synspunkter som en selv. Indeed, din sidste sætning er meget sigende:

"Det vigtigste er at du har det godt og sjovt med det; at du ikke bevidst træder på andre, og at du nyder at spille dine spil!"

0
1ups givet

#6 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

22-10-2005 04:02

men jeg synes det er uretfærdigt, at du bruger counterargumentet omkring grafik, fordi det er jo ikke rigtig det, at fanboyisme drejer sig om... Ville de juble hvis gameplayet var klodset og dårligt? Jeg tvivler.

Min mening med dette er bare at jeg hellere vil se spil journalister, der har en mening og som tør glæde sig eller grimmes over nye titler end jeg vil se journalister der er så objektive at de glemmer det handler om at have det sjovt. Hellere indlevelse end tal og polygoner.
0
1ups givet

#7 - Ignorancia

Level: 1 (Goomba)

22-10-2005 10:32

Afsnit please, den tekst ser bare så uinterresant ud, en lang smøre med en masse "..." der stikker ud...
0
1ups givet

#8 - GoOby

Level: 11 (Octorok)

22-10-2005 12:45

Zøvnig.. Jeg står altid op når du laver en tale.. Du har så meget ret, at jeg kunne gå ud og kysse min fisk på munden! Og ved du hva? Det smager ikke godt.. Dem i min klasse kalder mig ikke Fanboy, men nørd.. Jeg svare bare igen.. Smiley
0
1ups givet

#9 - KOS-MOS

Level: 2 (Keese)

22-10-2005 12:49

NICE! artikel Smiley
bare skod at fanboys tages som noget negativt...
det er aldrig rigtigt at "bashe" uden grund... men det er der nog rigtig mange der gør...
jeg er ikke fanboy af Nintendo, Sony eller Microsoft... men jeg hader når folk "basher" til noget jeg kan lide...
0
1ups givet

#10 - Matthias Aurelian

Level: 1 (Goomba)

22-10-2005 18:38

wannabe-gamer.....Ginialt modtræk. vil jeg brugeSmiley.....
0
1ups givet

#11 - Kaptajn Knudsen

Level: 1 (Goomba)

22-10-2005 22:38

Synes hele ideen om at svare igen med wannabe-gamer er ret lavt- jeg bryder mig ihvertfald ikke om at sætte mig selv ned på deres niveau Smiley

Fanatikere har deres gode og dårlige sider, og når diskussionen kommer til nintendo vs sony / microsoft så plejer jeg da også at tage nintendos side, men samtidig være humoristisk omkring det. Det er trodsalt et spørgsmål om smag, omstændigheder og en masse andre faktorer der afgører hvilken konsol man selv er til.

Dejligt at se et godt oplæg og debat her på siden Smiley
0
1ups givet