N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Sony har lavet en Wii Remote og Nunchuk!

Skrevet af Erik Madsen - 11-03-2010 13:54

Sony er på banen med det der ligner en tro kopi af Nintendos revolutionerende Wii Remote. Sony har meldt ud, at PlayStation Move vil gøre debut på markedet til efteråret og vil koste i omegnen af 5-600kr. Til Wii Remoten kan man med stor spiloplevelse tilslutte en Nunchuk - det kan man også til Move. Sonys PlayStation Move ligner en videreudviklet udgave af Wii Remote samt Nunchuk.

Du kan se en forsmag på PlayStation Move i videoen herunder:


Med i pakken får man også et Eye Webcam, som registrerer bevægelserne man udfører med PlayStaton Move i hånden. Efter sigende skulle mange spiludviklere se sig positive overfor PlayStation Move.

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

11-03-2010 14:16

Move er langt fra en tro kopi af wiimoten.
Og det er ikke en videreudviklet wiimoten, mere en tidligere udgave, grunden til sony bruger webcam og lyskugle er jo netop af de ikke kan finde ud af lave gyroskoperne så gode som i wiimoten
0
1ups givet

#2 - Pete

Level: 4 (Stalkid)

11-03-2010 14:19

MegaGame, må man spørge hvor du har den information fra? Smiley
0
1ups givet

#3 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

11-03-2010 14:29

Peter, information om gyroskoperne? en analyse af alt de informationer og udtalelser der er på nettet.
Og tilsidst simple logik, vist deres gyroskoperne var lige så gode som wiimoto plus var der ikke nogen grund til den kæmpe lyskugle og et webcam.
Forresten er det en skrive fejl i nyheden eller kalder de webcamet "eye ebcam"?
0
1ups givet

#4 - 'Noes

Level: 1 (Goomba)

11-03-2010 14:50

must have!
Det med lyskuglen er sku smart nok, den ændrer jo farven så PS eye kan se den :b
0
1ups givet

#5 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

11-03-2010 14:55

PlayStation Move tilfører ikke noget nyt, der kan appellere til market. Først og fremmest ser jeg Move som en motion controller tiltænkt "hardcore gamere". Det er i sig selv en problematisk ide, eftersom hardcore gamere som sådan ikke er "all in" på motion controls. Om de så er, ville det ikke være en en strategi, der udvider PlayStation 3's målgruppe.

Udover det hardcore fokus forsøger Sony også at ramme det udvidede publikum, som Nintendo har tiltrukket, fordi Sony tilsyneladende tror, at de kan tjene hurtige penge på primitive "casual apil". Talsmænd fra Sony udtaler direkte, at de ser Move som en naturlig overgang fra Wii til PS3 for forbrugerne. Teknologien er uden tvivl bedre i Move end i en Wii remote (den er også fire år nyere). Men spørgsmålet er, om teknologien i en Wii Remote ikke er god nok til størstedelen af markedet (måske ikke en lille gruppe af hardcore gamere)? Det tror jeg. Så hvorfor skulle personer, der i forvejen lige er kommet ind/tilbage på videospilsmarkedet, gå ud at ofre flere tusinde kroner på en PS3, kamera og controllere - når oplevelsen ikke bliver væsentligt forbedret?

Jeg synes ikke, det virker gennemtænkt, og jeg tror heller ikke, at Sony selv er klar over deres langsigtede strategi vedrørende Move.

Natal virker til at have et større potentiale end Move, omend jeg er i tvivl, om Microsoft er i stand til at gøre det til en succes. De er dog meget målrettet og mere bevidst om deres retning.

Hvis Nintendo sørger for at få nye (gode!) MotionPlus-spil ud i den kommende fremtid fremfor flere 'GameCube 2-spil' som Galaxy 2 og Other M, ser jeg hverken Natal eller Move have en chance.

Faktum er, at hverken Microsoft eller Sony aner, hvad det næste skridt inden for videospil bliver. Derfor har de endnu ikke annonceret next-gen konsoller, og derfor er de kun i stand til at følge den vej, som Nintendo lagde for fire år siden med motion controls.
0
1ups givet

#6 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

11-03-2010 15:10

Lol, så kom den sædvanlige med hvad markedet vil have Smiley

Den ser faktisk meget federe ud en Wiimote, men tvivler på de kan nå at indhente de salgstal/kunder, Nintendo har fået med motion controls.
0
1ups givet

#7 - Erik Madsen

Level: 19 (Bullet Bill)

11-03-2010 15:26

@MegaGame. Jeg siger heller ikke at det er en tro kopi af Wiimoten, jeg siger det ser ud til at det er en tro kopi. Til sidst i nyheden kommer jeg ind på at de bruger eyetoy som motionsensor, hvilket naturligvis ikke vil være lige så godt som det Nintendo har præsteret Smiley
0
1ups givet

#8 - yasw

Level: 1 (Goomba)

11-03-2010 15:32

Nyhedsværdien er jo ligesom gået lidt ud af den motion-teknologi, både for Nintendo og Sony kan næppe gøre det superinteressant igen.
Det var sjovt i noget, men i længden bliver man altså træt af at svinge med arme og ben for at spille. 98% af tiden hvor jeg spiller nu er med en classic controller eller wiimoten sidelæns. Jeg tror ikke den klassiske måde at spille på med en controller og et par knapper forsvinder lige foreløbig.
Lad os få nogle innovative spil, fremfor nyt udstyr hele tiden.
0
1ups givet

#9 - Oni Nick

Level: 26 (Octopi)

11-03-2010 15:49

Er jeg den eneste der synes den er vildt sej? Smiley
0
1ups givet

#10 - Pete

Level: 4 (Stalkid)

11-03-2010 16:18

@ MegaGame
Jeg kunne ikke umiddelbart finde nogen udtalelser på nettet om hvorvidt gyroskoperne i Wiimoten er bedre end dem i Move, men måske jeg bare skal lede lidt længere. Det kan jo også være at lyskugle + webcam netop er til for at forbedre det yderligere.
0
1ups givet

#11 - Grauling

Level: 23 (Skree)

11-03-2010 16:26

sku lige til at skrive en lang smøre men kan se Alexander næsten har gjort det for mig Smiley!

lige en enkel bemærkning til. Enten kommer dette udstyr ikke til at have have en skid spil der understøtter dette eller bliver de ellers hardcore gamers til PS3 virkelig utilfredse over at der bliver brugt tid på dårlige casuel titler istedet for "hardcore titler".
0
1ups givet

#12 - N-OWNER

Level: 1 (Goomba)

11-03-2010 16:46

Meget originalt Sony, meget originalt...
0
1ups givet

#13 - Kristian Mols

Level: ()

11-03-2010 17:00

Hmm... synes spillene ser alt for dårlige ud... Ellers er jeg ret enig med Alexander...
0
1ups givet

#14 - stelzig

Level: 24 (Whomp)

11-03-2010 17:17

Køber den hvis der kommer noget FPS på ps3 som understøtter den... Hvis det da er et FPS jeg også gider.

Anyway... Vi har da vidst at sony har arbejdet på det her præcist lige så længe som med natal. De viste begge frem til E3 >_>
Som nogle nævnte dengang så lignede det at det var noget sony kun fandt frem fordi microsoft viste natal til deres og de egentlig ikke havde tænkt sig at fremvise noget endnu. Men det gjorde de altså stadigvæk.
0
1ups givet

#15 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

11-03-2010 18:14

PlayStation Move er jo fuldstændig det samme som Natal, når man ikke bruger controlleren (bare uden stemmedetektoren). Sony tager det bedste fra de to verdener, altså Wii og Xbox 360, selvom det egentlig var dem selv, der opfandt kamera sensoren (EyeToy til PS2).

Jeg er positivt overrasket over konferencen. Det er fedt, at de tager deres hardcore spil som LittleBigPlanet og opdaterer dem med motion controlleren. Da det blev fremvist til E3 tænkte jeg "tsk, Wii ripoff", men nu synes jeg faktisk, at det ser lovende ud. 500 kroner for spil, kamera og controller er slet ikke ringe.
0
1ups givet

#16 - L3G3ND

Level: 12 (Fire Keese)

11-03-2010 18:33

Ja med den pris er det svært at brokke sig, går dog ud fra, at den bliver lidt dyrere i dk Smiley
0
1ups givet

#17 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

11-03-2010 18:34

I love it, glæder mig til at bruge det i LittleBigPlanet. Udviklerne er i hvert fald også blevet hooket på det, så der skulle gerne være noget for enhver smag.
0
1ups givet

#18 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

11-03-2010 19:02

@Peter Hahn, nej du kan ikke finde nogen steder det står åben, er mere en samling af hvad der står rundt omkring og hørte ting.
Og vist deres gyroer var lige så gode som det nintendo bruger, var der ikke brug for et webcam og og den store lyskugle.

@Salman Rafique, jeg tro ikke du ved hvad Natal er så, de 2 ting er slet ikke i samme boldgade, det er som af sige af en cykel er det samme som en bil fordi de begge har hjul.
Og nej det var ikke Sony der opfandt kamera sensoren, har været brug i arkade spillemaskiner før, og så godt som EyeToy virker skulle man tro sony bare har taget det direkte derfra.

@Erik Madsen, på forsiden står der "ligner Wii Remoten på en prik!" og nyheden starter med af sige "ligner en tro kopi" I er begyndt med af efterligne BT/ekstra bladet lidt på de steder så Smiley
Og kan se det ebcam er rette, troet lige sonys PR afdeling var blevet dovnere igen

@Stelzig, det var vist mig da sage det Smiley

Jeg har stadig svært ved af se størreste delen af Ps3 ejer spille med den lyspin, man kan da ikke tage sig selv seriørst som hardcore game og så stå og lege med en tryllestav Smiley
0
1ups givet

#19 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

11-03-2010 19:10

Jeg syntes ikke godt om denne opfindelse. Jeg glæder mig meget til at se Natal i julen, men ikke rigtigt denne controller, da det er ligesom en gengivelse af wiimoten. (Self. bare med Playstation tasterne). Kamera og Webcame og dit og dat og dut, det er ligemeget da det jo bare er gengivelse på gengivelse. Dog har jeg ikke fattet det med lyskuglen? Er det en form for grim ting der sidder for enden af den når du tænder den? xD

Dette er en kedelig ting, som jeg ikke tror vil blive taget ligeså godt imod som Wiimoten. To late, Sony. Don't copy Nintendos controller.!
0
1ups givet

#20 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

11-03-2010 19:13

@Moysen, nej den lyskugle er der så webcamet kan se hvordan du bevæge kontroller, uden den ville det ikke virke, også derfor den er så stor, så webcamet kan se om kugle bliver mindre eller større.
0
1ups givet

#21 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

11-03-2010 19:36

Altså er den usynlig eller synlig for os? :-?
0
1ups givet

#22 - Erik Madsen

Level: 19 (Bullet Bill)

11-03-2010 19:56

@MegaGame. Kan godt se din pointe i din sammenligning, og tro mig - det er ikke den retning vi ønsker, tak for kritikken Smiley

@Moysen. Kuglen sidder på Movecontrolleren. Webcam'et holder øje med den kugle. Bliver kuglen større betyder det personen bevæger den fremad. osv.
Jeg tvivler på det blir i nærheden af så præcist som WiiMotionPlus kan præstere Smiley
0
1ups givet

#23 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

11-03-2010 19:56

Jeg vidste ikke, at var på den måde den fungerede - det er faktisk ret smart Smiley Bare lidt nederen hvis man den præcist samme farve nuance på som t-shirt eller trøje Smiley
0
1ups givet

#24 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

11-03-2010 20:08

^ Hvorfor tror du at den kan skifte farve?
0
1ups givet

#25 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

11-03-2010 20:20

^ Jamen, jamen, hvis man nu har en meget farvestrålende t-shirt på Smiley!

Ej, det kan jeg selvfølgelig sagtens se Smiley
0
1ups givet

#26 - Stefan N. Andersen

Level: 1 (Goomba)

11-03-2010 21:17

Jeg synes da det er en meget smart ide. PS3 og Wii har begge stadig en del år tilbage før de bliver udskiftet med en ny generation af konsoller, og indtil da vil tilføjelsen af PS Move da gøre den hardware, der før gjorde Wii'en unik, tilgængelig til PS. Ergo er Wii ikke længere unik. Smiley
0
1ups givet

#27 - Grauling

Level: 23 (Skree)

11-03-2010 21:53

okay har jeg forstået det rigtig det er simpelhen lyset i den der controller der viser hvor den skal pege på skærmen?! på Wiien kan kraftig lys skade signalet lidt men jeg vil da slet ikke se hvordan det kommer til gå her prøv at forestille jer et rum til en fremvisning af den med en masse lyd så kan kameraet da ikke se forskel på lyset fra den der og så det kraftige lys?

og seriøst hvis denne controller skulle være for hardcore gamers så glæder jeg man til at se dem rende rundt og lige troldmænd fra harry potter XD!
0
1ups givet

#28 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

11-03-2010 23:11

Erik Madsen >> Move-controlleren benytter sig ikke kun af kamera-teknologien.

Det farvede lys i kuglen for enden af Move-controlleren gør, at PlayStation Eye kan måle distancen mellem controlleren og kameraet. På den måde kan kan controllerens bevægelser opfanges i tre dimensioner. På grund af netop teknologien med kameraet og kuglen skulle lag gerne være minimal. Men derudover har selve Move-controlleren et accelerometer og et gyroskop, der kan måle, når man bevæger og roterer den.

Med andre ord er teknologien bedre end i en Wii Remote - formentligt også inklusiv MotionPlus.
0
1ups givet

#29 - Erik Madsen

Level: 19 (Bullet Bill)

12-03-2010 04:41

Se det gør det straks mere spændende Alexander!
Det skal blive spændende at se om Sony får de hardcore gamere med på idéen, da jeg ikke tror de casuale Wii-gamere investerer i en PS3 foruden deres Wii.
0
1ups givet

#30 - Jorpy!

Level: 1 (Goomba)

12-03-2010 07:46

Kan forestille mig, at kuglen vil knække af, hvis man kaster for meget med den -_-'
0
1ups givet

#31 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

12-03-2010 10:00

@Moysen, lyskuglen er synlig. Så du kommer til af ligne en lille pige der står og leger med en tryllestav fra BR Smiley

@Alexander, det system er alt for let af forstyre, f.esk lave en bevægelse der gøre kuglen forsvinder kort fra webcamet, eller de andre ting som folk har snakket om her. Samtidet er du nød til af spille ret tæt på webcamet, ellers den har svært ved af opfange ændringer i størrelsen af lyskuglen.
0
1ups givet

#32 - martin31

Level: 9 (Bob-omb)

12-03-2010 12:22

Hvis Nintendo (og de andre spiludviklere) bare sørger for at lave fede Wii-spil som udnytter motionplus, så er det der sgu da ikke noget som vælter Wii af pinden. Enhver som har spillet Tiger Woods 2010 på sin Wii med motion+ ved at det bliver rigtigt svært for Sony, hvis ellers udviklerne kommer lidt mere på banen med de fede motion+ spil. Motion+ har stadig et meget stort potentiale Smiley
0
1ups givet

#33 - Pete

Level: 4 (Stalkid)

12-03-2010 13:09

@MegaGame
Lyskugle og cam behøver jo ikke nødvendigvis at være noget der er til for at få Move op på Wiimotens niveau, det kan jo netop være noget der er til for at forbedre præcisionen endnu mere end vi kender den på Wii - men ingen ved det om det er sådan det hænger sammen (endnu), så jeg vil mene at hvad du siger er lidt mere baseret på gætteri end fakta Smiley
0
1ups givet

#34 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

12-03-2010 13:20

Peter Hahn >>
Jeg er rimelig sikker på, at forholdet mellem lyskuglen og kameraet er rimelig vigtigt i forhold til niveauet af præcision.

Jeg synes, det er tydeligt i videoer af Move-controlleren i aktion, at den er mere præcis end en Wii Remote med MotionPlus netop på grund af kameraets funktion.

Endvidere ser jeg det ikke som noget stort problem, at man skal stå foran et kamera. Det tror jeg, folk er lidt ligeglade med, hvis de først har fået systemet hjem i stuen.

Move-controllerens forbedrede præcision i forhold til Wii Remotens er i øvrigt mindre vigtigt i den store sammenhæng. Ny og god teknologi er ikke ensbetydende med et massivt salg (selvom Sony tror netop det).
0
1ups givet

#35 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

12-03-2010 16:25

Jeg gidder ikke stå og lege med en BR-tryllestav. Jeg springer over denne Wiimote kopiering.. Jeg er til Los Originalos. Smiley
0
1ups givet

#36 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

13-03-2010 14:24

videoer er jo lavet til af få deres kontroler til af se super ud, den er bare ikke brugbar til af se hvor god Move er.

Sony er ikke ligefrem kendt for bruge "Ny og god teknologi " Deres Eyetoy var lige så god som de gamle arkade maskiner fra de gamle dage. Af måle og følge en lyskygle er heller ikke ny, faktisk er det en ret gamle ting også i computer verden.
0
1ups givet

#37 - Munck

Level: 3 (Koopa-Troopa)

13-03-2010 15:31

De demonstrationer jeg har set fra deres konference, så da pænt gode ud.
Kunne især godt lide Gladiator spillet Smiley

Så hvis pakken med spil, kamera og controller kommer til at koste de ca. 500,- som det vil i USA.
Så kunne jeg godt finde på at investere i det og se om de kan klare hardcore fronten lidt bedre end det Wii'en har gjort.
0
1ups givet

#38 - Nome®

Level: 1 (Goomba)

13-03-2010 17:25

Stelzig@ Der er da RE5 genudgivelse med motion controller. Tror det hedder Resident Evil 5: Origins.
0
1ups givet

#39 - PalleV

Level: 1 (Goomba)

13-03-2010 22:17

Det kan da ikke udelukkes at de er blevet inspirerede af Nintendo..
Er lidt spændt på hvad det kan udvikle sig til. Om den kan tage kunder direkte fra Nintendo pga. den nye teknologi osv.
Lidt sejt at de nu er i direkte konkurrence med Sony, hvor de før havde Sega Smiley Meen virker lidt som et sats at lave et "me too"-produkt når man er et stort firma der må føle pres fra Nintendo (ellers havde produktet med stor sandsynlighed nok ikke været sat i produktion)

Sony har faktisk ikke været særlig kreative:
Eyetoy = webcam ifl. posts herfra
Samme controller design siden deres første konsol
Apropos konsol, så er navnene ikke særlig kreative (PlayStation, PlayStation 2, og PlayStation 3)

Kan egentlig kun sige at jeg er ret skuffet over at Sony laver denne tro kopi af Nintendo's egen innovative epokegørende controller. Om igen Sony!

0
1ups givet

#40 - Jonas

Level: 15 (Geega)

15-03-2010 08:05

Nome,
Bare ærgerligt at RE5 er dårligt :V
0
1ups givet