N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Inti Creates annoncerer U...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Switch bliver ikke bagudkompatibel med fysiske medier

Skrevet af JOEP - 21-10-2016 13:41

Under gårsdagens preview-trailer så vi flere spil, der lignede spil til Wii U, herunder Mario Kart og Splatoon, og der blev spekuleret i, om det var Wii U-udgaverne eller nye udgaver. Famitsu har nu spurgt Nintendo ind til bagudkompatibilitet, altså muligheden for at spille gamle spil på den nye maskine, og her er svaret, at Switch ikke bliver bagudkompatibel med fysiske medier. Det overrasker naturligvis ikke så meget, når der nu ikke er en disc-læser i maskinen, men det overrasker måske lidt, at 3DS-spil heller ikke kan læses.

Der er dog stadig muligheden for, at digitale spil bliver mulige at afspille på Switch. Formentlig arbejder Nintendo på sagen.

Famitsu forhørte sig også om batterilevetiden på Switch-skærmen, men her valgte Nintendo ikke at kommentere på det med andet end, at den bliver designet med henblik på at holde så længe som muligt.

Til sidst var der også en forespørgsel om kompatibilitet med spil til mobile enheder, men også her nægtede Nintendo at svare.

Skuffer manglen på bagudkompatibilitet dig, eller har du det fint med det?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

21-10-2016 13:52

Well, jeg har tænkt mig at beholde min Wii U alligevel, så det gør mig egentlig ikke så meget. Når jeg har spillet alle de Wii U-spil, som jeg ønsker at gennemføre, ryger konsollen på "udstillingsreolen" sammen med både Wii, GameCube, N64 osv.

Det skal i øvrigt siges, at det Mario Kart der blev fremvist, ikke er Mario Kart 8. For det første var King Boo en character i det fremviste. For det andet kunne man i det fremviste spil have to items, ligesom i Double Dash.

Mener også jeg læste en skrive, at Splatoon ikke var Wii U-udgaven, da der var nogle figurer med frisurer, der ikke var med på Wii U.
2
1ups givet

#2 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

21-10-2016 15:23

^ Ja spillene havde begge nye elementer, som der ikke er i nuværende installationer. Dét sagt, så kan det bare være DLC - og bør være DLC. Der er ingen grund til at lave nye spil, hvis de bare kan implementere nye funktioner og indhold for en god pris. Det er både godt for os og for Nintendo, hvis du spørger mig. Samlere vil nok modsige, fordi de elsker nye fysiske spil, men jeg synes det er fedt, hvis de bare streamliner DLC. Det er også væsenligt bedre for deres egen indkomst, og det holder spillene i live.
0
1ups givet

#3 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

21-10-2016 16:44

Nu ved jeg godt, at din kommentar ikke var ment til at kigge på det helt praktisk, men nu tager jeg det alligevel i den retning.

Tror du ikke, det ville være svært for Nintendo at lave "hold 2 items" som DLC?
Skulle det ikke nærmere være som en del af en, af mangel på bedre udtryk, revival af Mario Kart 8, hvor der kommer en version 2.0, hvor store dele af spillet er revideret?
0
1ups givet

#4 - AND

Level: 35 (Lakitu)

21-10-2016 17:14

Nye spil giver vel fin mening, hvis man vil udnytte maskinens ydeevne optimalt mht grafik osv., eller kan det også fikses med en opdatering?
0
1ups givet

#5 - whcvip

Level: 7 (Korok)

21-10-2016 18:24

Glad for jeg har købt alle mine spil til Wii U digitalt, håber de kan spilles på Switch også Smiley.
0
1ups givet

#6 - Angus101

Level: 13 (Baby Dodongo)

21-10-2016 19:13

Hmm jeg havde håbet på at kunne spille 3ds spil på denne konsol, så for mig er det et ret stort minus. Også selv om man kan købe spillene digitalt.
0
1ups givet

#7 - Kalak Nuan

Level: 18 (Twhomp)

22-10-2016 00:13

Ja det lidt skuffende at den ikke er kompatibel med 3DS spil Smiley jeg havde dog af indlysene grunde ikke forventet at den ville spille Wii U spil men nu hvor jeg tænker over det, ville det være kanon hvis vi kunne bruge vores digitale spil på switch'n Smiley
0
1ups givet

#8 - Dennis Høj-Suhr

Level: 26 (Octopi)

22-10-2016 09:40

Havde godt nok også håbet at switch ville Være bagudkompatibel, med både 3DS og Wii U havde været super fedt Smiley
Men ikke et stort minus for mig så længe der bare kommer masser af fede spil til den i nærmeste fremtid

Kan ikke ventet med at prøve den, også derfor jeg allerede har forudbestilt den
0
1ups givet

#9 - Fawful

Level: 18 (Twhomp)

22-10-2016 11:53

Det gør ikke mig noget, at man ikke kan bruge fysiske spil. Men jeg synes også, det kunne være dejligt, hvis man kan spille sine digitale Wii U spil.
0
1ups givet

#10 - AND

Level: 35 (Lakitu)

22-10-2016 12:04

whcvip skrev:
Glad for jeg har købt alle mine spil til Wii U digitalt, håber de kan spilles på Switch også Smiley.


Det tror jeg så ikke, at du skal regne med.

Jeg synes, at det er helt fint, at Nintendo udelader bagudkompatibiliteten i denne omgang. Det var fedt på Wii og praktisk på Wii U, men så er det altså heller ikke vigtigere.

Til gengæld håber jeg, at Nintendo dropper deres virtual console-tjeneste (selvfølgelig gør de ikke det!), for det virker godt nok som om, at der er gået meget tid med at genudgive de samme gamle spil igen og igen og igen. Eksempelvis findes Super Castlevania både til Wii, Wii U og 3DS. Enough already!

0
1ups givet

#11 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

22-10-2016 13:06

Det optimale her vil vel være, at de bare alle virker out of the box i stedet for at udkomme lidt af gangen igen.
0
1ups givet

#12 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

22-10-2016 15:38

I en ideel verden ser jeg, at Nintendo lader dig downloade alle dine Wii- og Wii U-titler (måske også 3DS?) gratis på Switch, inklusiv allerede-købte Virtual Console-spil. Men ... mon ikke vi kommer til at skulle betale et beløb for hver titel igen, igen? Et alternativ vil være et fast engangsbeløb, som lader én overføre/re-downloade alle sine titler til Switch (helst uden at miste dem på de tidligere konsoller, som da man gik fra Wii til Wii U!). Tænker en pris på 100 kr. vil være rimeligt.
1
1ups givet

#13 - Nekra

Level: 8 (Pirahna Plant)

23-10-2016 10:25

Jeg er enig med AND. bagudkompatibilitet virker ikke så vigtig denne gang.

for mig er det ikke et problem vis man ikke kan få sine wiiu spil over på switchen siden jeg ikke fim købt mange af de store first party spil som mariokart og 3d world
.
0
1ups givet

#14 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

23-10-2016 18:02

Altså man må jo også se på det fra et logisk synspunkt:

Der er ikke en stor brugerbase at overføre fra Wii U til Switch. Nu er jeg lidt selvmodsigende, for der var trods alt en rigtig god attach rate, men ser man på hardware units solgt, så er det overordnet set ikke logisk at gå på kompromis med prisen, fordi man vil appellere til den eksisterende brugerbase.

Dét sagt, så er det jo rigtig sørgeligt, hvis de gode titler, som da også solgte vel, skal forsvinde fordi Wii U ikke levede op til forventningerne. Derfor lader der også til at udkomme ports. Så kan man diskutere, om det er fair at kræve nyt køb af disse spil, men Nintendo har jo (som det ses i Switch traileren) indført nye funktioner i disse spil. De er måske ikke 500 kroner værd, men det kan være incitement for genkøb, og hvis man ikke synes det, så kan man jo passende fortsætte med at spille på sin Wii U.

Akkurat samme er gældende for 3DS.

Før eller siden må man også bare affinde sig med, at Nintendo er nød til at rykke fremad og prøve nyt, når forretningen ikke går, som den måske bør. Derfor giver det heller ikke mening at lade sig sløve ned, fordi man har traditioner eller lign.

Vi var heldige med både overgangen fra GBA til DS og især DS til 3DS. Samme gældende for Gamecube til Wii. Den periode har givet mange den idé, at bagudkompatabilitet er en "Nintendo ting", selvom det jo ikke skete fra NES til SNES - da slet ikke til N64 og fra den til GC, hvor formattet var helt anderledes.

På mange måder har Sony værnet mere om bagudkompatabilitet, fordi de fra start har gjort brug af disc-format. Det gav de delvist op med PS3 (ligesom Nintendo gjorde med både DS og Wii halvvejs inde i deres levetid) for at reducere produktionsomkostninger; efter så mange år med en 1. version ude, så må man også forvente, at hvis konsollen stopper med at sælge, så er bagudkompatabilitet ikke attraktivt nok, men der måske er spørgsmål om andet - pris, eksempelvis.

Pointen er, at bagudkompatabilitet er en kæmpe luksus, og det er i den grad praktisk, men jeg synes faktisk til tider, at det kan blive svært irriterende, når folk insisterer på, at manglen på bagudkomptabilitet er et "problem". Du køber jo ikke en ny konsol, fordi du vil spille dine gamle spil, for så er du dårlig til at bruge penge haha.
0
1ups givet

#15 - Angus101

Level: 13 (Baby Dodongo)

23-10-2016 18:46

^måske ikke, men det er begrænset hvor mange spil-konsoller jeg gider rende rundt med. Et sælgende punkt ved Nintendo switch for mig er netop portability. At jeg skulle have både switch og 3ds med for at kunne spille hvad man nu lige fik lyst til er lidt irriterende.
1
1ups givet

#16 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

23-10-2016 19:25

Angus101 skrev:
^måske ikke, men det er begrænset hvor mange spil-konsoller jeg gider rende rundt med. Et sælgende punkt ved Nintendo switch for mig er netop portability. At jeg skulle have både switch og 3ds med for at kunne spille hvad man nu lige fik lyst til er lidt irriterende.



Men som jeg pointerer, så har du med god sandsynlighed måtte affinde dig med at skulle gå på kompromis før - fx. hvis du købte en DSi, hvor du mistede muligheden for at spille GBA spil.

I hvilke situationer, hvor du skal være på farten, har du overhovedet behov for et så stort bibliotek af spil, at det nødvendigvis skal spredes på tværs af konsoller. Du kan med god sandsynlighed finde rigelig med titler på Switch alene, som kan stille dig tilfreds. Under længere og større rejser, så er det nok irrelevant, for der pakker man oftest så stor baggage i forvejen, og så gør 2 maskiner nok ikke det store - i hvert fald ikke Nintendos håndholdte, som i forvejen er små.

Det handler om det praktiske, som du selv siger, men nogle gange bliver det også lidt for grådigt, synes jeg. Jeg skal jo ikke kunne tale for andre, nogle fans brænder virkelig for det, men det er i min optik blevet et krav, som jeg synes er fjollet.

Især fordi bagudkompatabilitet ville få prisen bumpet godt og grundigt op, når der er snak om to forskellige arkitekturer, og så ville folk bare beklage sig på det punkt.

Jeg kan dog hilse og sige, at Switchens indmad bør være stærk nok til at håndtere god DS emulation. Så jeg kan ikke se hvorfor, at den ikke skulle kunne andet.

0
1ups givet

#17 - Angus101

Level: 13 (Baby Dodongo)

23-10-2016 19:56

^joda, jeg skal da bare træffe et valg om hvad jeg spiller på bussen den dag og medbringe konsol derefter. Vi er da også blevet utroligt forvandt med hvilke krav vi føler vi kan stille.

Men for mig kan det jo få indflydelse på om jeg føler et stort nok behov for at skaffe denne maskine. I hvert fald vil det få direkte indflydelse på hvornår jeg køber den. Jeg har stadig en del 3ds spil som jeg vil igennem, så hvis switch havde været kompatible så havde jeg nok stået i kø for at købe den. Nu vil jeg nok kunne vente et godt stykke tid inden jeg føler et behov for en ny maskine.

Edit: jeg kan godt se at det måske er en dråbe i havet. Jeg mener, Nintendo vil vel bestå længe nok til at modtage mine penge i morgen såvel som om to år. Men hvis finansfolket ikke endnu en gang skal skrige op om en fejlet Nintendo konsol, så betyder tidlige salgstal vel en smule.
0
1ups givet

#18 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

23-10-2016 20:09

^ Det er selvfølgelig også en god pointe, at det påvirker hvornår, at man vil investere i maskinen. Det tænkte jeg ikke over. Men jeg tænker, at Nintendo jo gerne ser, at deres nye titler skal lokke dig hehe.

Men mht. det jeg skrev om at overflytte Wii U brugerbasen, så tænker jeg, at det netop spiller sin rolle, ift. den pointe du fremlægger, da Nintendo jo nok tænker, at det er bedst bare at forsøge at hive så mange nye forbrugere til sig nu, frem for at forsøge at "sikre" dem, der allerede er investeret i Nintendo. Det virker en smule paradoksalt, at man vil skubbe sine fans væk, men det er så heldigvis ikke en dealbreaker for de fleste.

Jeg tror bagudkomptabilitet vil ske ift. emulation.

Jeg har læst Nvidias PR mht. Switch. Især denne del er rigtig interessant:

Nvidia skrev:
Nintendo Switch is powered by the performance of the custom Tegra processor. The high-efficiency scalable processor includes an NVIDIA GPU based on the same architecture as the world’s top-performing GeForce gaming graphics cards.



Kan i også huske den påstand om, at NX'en skulle indeholde top-of-the-line microchips?

Det er underligt, at de ikke bare skriver, at Tegraen er Pascal-baseret. Men hvis den er, så får Switchen INTET problem m. emulation. Med custom firmware kunne man sikkert køre Dolphin på den.

Jeg er meget interesseret af netop denne grund.

0
1ups givet