N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Se Indie World Showcase i...

Prøv Eiyuden Chronicle: ...

Tre nye spil til SNES Onl...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Legend of Zelda: Tears of...

Legend of Zelda: Breath o...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tactics Ogre: Reborn får ny trailer

Skrevet af JOEP - 28-10-2022 21:10

Square Enix gør sig klar til at udgive Tactics Ogre: Reborn, der udkommer den 11. november og er et remake af et remake af spillet Tactics Ogre: Let Us Cling Together - oprindeligt fra 1995, men genudgivelsen er fra 2010. I dag har de så udsendt det, de kalder den sidste trailer inden udgivelsen, og den skal du ikke snydes for:



Kender du til et af de to original-spil?

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - martinmartin

Level: 12 (Fire Keese)

01-11-2022 17:09

Det er virkelig fedt at Square-Enix genudgiver Tactics Ogre, så Let Us Cling Together udgaven fra 2010 ikke er fanget på PSP’en. Det er endnu mere interessant at de har lavet nogle små justeringer i gameplay, i et forsøg på at finde en bedre balance i spillet.

For at give en form for overblik over hvad Tactics Ogre er, og hvorfor det er så godt, vil jeg forsøge at skrive et par ord.

Yasumi Matsuno, spillets ”director”, har udtalt at til spillets setting, var han inspireret af den daværende krig i Bosnien og opløsningen af Jugoslavien. Matsuno, der studerede international politik på universitet, bruger inspirationen fra denne setting til at fortælle en ekstremt politisk historie i en ”high fantasy” verden. I min optik er et af spillets store styrke hvordan at spillet arbejder overraskende seriøst med skyggesiderne af nationalisme og komplekse moralske valg for at fortælle en ekstremt seriøs historie i spilmediet.

Genoversættelsen fra 2010 har givet spillet et poetisk svung, som måske lidt er en smagssag, men jeg har en kærlighed til det, da det giver en højstemthed til spillet, som fungerer fordi spillet tager sig selv så seriøst.

Gameplaymæssigt er Tactics Ogre det originale ”Tactics” spil og alle der har spillet et Final Fantasy Tactics spil vil føle sig hjemme. Quest, der i sin tid lavede spillet, blev efterfølgende opkøbt af Squaresoft og Matsuno slog for alvor sit navn fast med Final Fantasy Tactics. Jeg har dog en større kærlighed til Tactics Ogre, da det er mere eksplicit politisk og mængden af information (og tekst!) i Tactics Ogre er så vanvittig, at hvis man er med på præmissen, så er der enorme mængder tekst at konsumere i spillet, som måske kan stille ens iver efter mere information.

I moderne kontekst er der få spil, som på den måde har ramt højderne af Tactics Ogre, men Triangle Strategy er det nye spil, som er tættest på Tactics Ogre. Om end spillet ikke er helt så godt skrevet, som Tactics Ogre.

Hvis man er til SRPG’er, mangler et politisk RPG, eller bare godt kan lide at se på tal og min/max’e sit team, så er der virkelig mange gode timer at bruge med Tactics Ogre. Jeg anbefaler det på det varmeste.
1
1ups givet