Ugens Downloads: Uge 3 20...

Hitman 3 får lanceringst...

Sidste Splatoon 2 Splatfe...

Lanceringstrailer udsendt...

Hvad ønsker du fra Ninte...

Ugens Downloads: Uge 2 20...

Doom Eternal (Switch)

Action-trailer udsendt fo...

Rogue Heroes: Ruins of Ta...

Lanceringstrailer for Dow...

New Pokémon Snap

Dit seneste køb

Animal Crossing

My Nintendo

Super Mario 3D World + Bo...

Mario Kart 8 Deluxe

Switch - spilrygter og sp...

Kickstarter Tråden

Pokémon-tråd

Mario Kart Tour

K: Wii remote plus

Tilbudstråden

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

K / B: Wii U titler

Super Mario 3D All-Stars ...

K: Nintendo/Playstation M...

S: Classic Xecutor2 modde...

K: Heart Gold/Soul Silver

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Udviklingen af Metroid Prime 4 startet forfra - Retro Studios overtager

Skrevet af JOEP - 25-01-2019 14:08

Vi hørte til E3 i 2017 om, at Metroid Prime 4 er under udvikling, hvilket gav stor begejstring blandt Nintendo-fans verden over. Siden da har vi dog intet hørt fra spillet, og det er der en god grund til - udviklingen gik nemlig ikke så godt fremad, som Nintendo håbede. De bringer højst uventet i dag en opdatering om spillets udvikling, som du kan se herunder:I videoen fortæller Shinya Takahashi, ansvarlig for udviklingen hos Nintendo, at Nintendo nu er gået i aktivt samarbejde med Retro Studios om at lave det Metroid Prime 4, eftersom det var dem, der lavede de tre første spil. Hidtil har det været Bandai Namco, som har haft med udviklingen at gøre. Der vil i sagens natur gå meget lang tid, før vi ser noget nyt til Metroid Prime 4, da udivklingen starter helt forfra med denne ændring.

Hvad synes du om dette, gør det dig tryg, at udviklingen vender tilbage til Retro Studios, eller vil du bare have Metroid Prime 4 nu?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Nemy

Level: 25 (Kokiri)

25-01-2019 14:18

Vild nok beslutning. Vil hellere have et fedt og fuldendt Metroid Prime spil end et halvfærdigt et dog Smiley

Det forklarer måske også, hvorfor det ellers troværdige rygte med Star Fox Racing ikke holdt stik, Retro Studios skulle indover Prime igen Smiley
0
1ups givet

#2 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

25-01-2019 14:20

Jeg må indrømme, at jeg vælger at se dette, som en overraskende ydmyg beslutning -

Smid den japanske stolthed væk, endda samtidigt med, at dette omfatter en (formentligt) enorm økonomisk omkostning - Og indrøm simpelthen, at serien, der alligevel sælger bedst i vesten, også er bedst tjent med en vestlig udvikler.

Meget modsat det lidt xenofobiske stigma, som japanerne undertiden kan have? Trods den skuffende nyhed, er jeg egentlig postivt overrasket.
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 47 (Boo)

25-01-2019 14:32

Det har uden tvivl været en dyr beslutning, det er altid dyrt at starte forfra på noget, især efter 1.5 års udvikling. Det er lang tid i branchen og har kostet kassen.

Men det er flot at melde det ud på denne måde, og det kombinerer perfekt Japansk stolthed med en solid mængde realisme.

Det ville dog være fedt at vide, hvad Retro Studios har haft gang i indtil nu - MP4 starter jo nok i en tidlig koncept-fase, hvor der ikke rigtigt er behov for udviklere, så de kan snildt nå at smide noget på gaden i mellemtiden.
0
1ups givet

#4 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

25-01-2019 14:40

En anden positiv side, er jo også, at Prime 4 nu får mulighed for, at blive designet "from the ground up", til en evt. Switch Pro - hvis denne nogensinde bliver til et reelt produkt.

(Den eksisterer åbenbart med stor sikkerhed, som en intern prototype - dels ud fra rygter, men blot også ud fra, hvordan Nintendo ganske enkelt selv forklarer, at de udvikler hardware.)
0
1ups givet

#5 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

25-01-2019 15:17

Det er flot af dem, at de ikke vælger at smide et halvhjertet produkt på gaden, som så mange andre udgivere gør nu til dags.

Som Shigeru Miyamoto engang sagde:

"A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad"


1
1ups givet

#6 - AND

Level: 35 (Lakitu)

25-01-2019 15:27

God nyhed!

Prime er jo Retro Studios baby, så hvis amerikanerne formår at genskabe den magi, som i aller højeste grad har præget de første tre titler, skal det nok være en investering, som er værd at vente på.

Om spillet så sælger - eller om forsinkelsen dræber hypen - er selvfølgelig sværere at svare på Smiley
0
1ups givet

#7 - Yoshi The Photographer

Level: 2 (Keese)

25-01-2019 15:40

Top Respect Nintendo. *bows to you my old friend*

Jeg har haft mine tvivl om de veje Nintendo er begyndt at følge mht. DLC, betalt online service mv. Det må de selvfølgelig godt, hvis jeg som forbruger føler jeg ikke bliver taget ved næsen og mine penge revet op med roden. Men dette beviser blot at Nintendo ikke tager de nemme løsninger og tager hånd om spillet, dens historie og fansne.

Det må koste kassen at smide halvandet års arbejde væk, men hvis det ikke lever op til deres forventninger, så må man hurtigst muligt få afskrevet tabet, komme videre og lave det som oprindeligt var tiltænkt.

Cheers, Nintendo. I still believe.
1
1ups givet

#8 - Jonezy

Level: 18 (Twhomp)

25-01-2019 15:48

Det er sgu god stil og mere respekt til Nintendo. Jeg vil også klart hellere vente på et gennemført og gennem arbejdet spil end noget, man godt ved ikke er rigtig godt.

Men hvad fanden har Retro egentlig lavet siden Tropical Freeze (som jeg pt. gennemspiller på Switch og er fuldstændigt smask hammerende forelsket i, gal et level design...)?

Får lidt lyst til at grave Other M frem igen. Husker at gameplayet var ret fedt, når man ikke tog historien al for alvorligt.
0
1ups givet

#9 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

25-01-2019 16:13

Jonezy skrev:
Men hvad fanden har Retro egentlig lavet siden Tropical Freeze (som jeg pt. gennemspiller på Switch og er fuldstændigt smask hammerende forelsket i, gal et level design...)?


Der har i hvert fald været udvikling i gang, ifølge dette reaktions-tweet fra en tidligere medarbejder - men altså stadig uannonceret. Det svæver altså tilsyneladende i luften, om dette nu 3+ år gamle projekt, så nogensinde bliver udgivet, eller det hele bare går til Metroid nu.

1
1ups givet

#10 - AND

Level: 35 (Lakitu)

25-01-2019 16:28

^Hvis Retro skal smide tre års arbejde væk, samtidig med at Nintendo opgiver halvandets års Metroid-arbejde, så begynder det godt nok at blive pebret.. Mon ikke vi ser Retros nuværende projekt enten før eller efter Prime 4?
0
1ups givet

#11 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

25-01-2019 21:18

Metroid Prime 4 skal nok blive solidt, især nu, men alligevel ærgrer det mig lidt på Retros vegne, hvis fokus flyttes fra det projekt, de har arbejdet så længe på, til nu "bare" at blive endnu et MP-spil.

Jeg havde foretrukket at den første plan var lykkes, altså satse på en nyskabelse for MP4, så serien kunne kickstartes med nogen nye indspark, og samtidig få et nyt IP fra Retro. På den måde vil vi sidde tilbage med to originale produkter frem for ét konventionelt, som vi nok må nøjes med nu - men når det ikke kommer igennem kvalitetskontrollen af Nintendo selv er det selvfølgelig svært at modargumentere.

Men føj, hvor må det være nederen at have arbejdet på et produkt i halvandet år og så se det blive fejet ind under gulvtæppet..
0
1ups givet

#12 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

25-01-2019 22:36

Det forlyder sig nu, at det var Retro Studios selv, der simpelthen "pitchede" deres bud på Metroid Prime 4, til Nintendo - og så, måske mere betydeligt, at Metroid Prime remasters, rent faktisk er færdigudviklede, og skulle have været annonceret i december (som nogle jo også lod til, at have fået nys af.)

Det er jo ikke helt at udelukke, at Prime Trilogy-annoncering i december, så ganske rigtigt blev trukket tilbage i sidste øjeblik - pga. denne her "lortet brænder - vi skal lige genplanlægge!" situation. Smiley
1
1ups givet

#13 - Nemy

Level: 25 (Kokiri)

21-10-2020 15:51

Det bliver mere og mere crazy. Er spændt på hvad de gør med MPT. Om de venter med at udgive til om 2-3 år når MP4 er færdigt for at kunne skabe hype op til. Eller om de så vælger at køre det ud i år ?
1
1ups givet

#14 - martinmartin

Level: 12 (Fire Keese)

26-01-2019 01:16

Efter Donkey Kong Tropical Freeze, må jeg indrømme, at jeg godt gad at se et 2D Metroid fra Retro Studios. Det sker dog næppe, men man har lov til at drømme!
2
1ups givet

#15 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

26-01-2019 02:27

Denne udvikling er ikke nødvendigvis et dødsstød til hvad end Retro Studios har brugt de sidste år på.

Det er ikke utænkeligt at hvad end de har arbejdet på, såfremt at udviklingen har skredet frem efter planen, må nærme sig et endeligt stadie nu. Hvis dette er tilfældet, har de ikke behov for planners, designers og artists, da langt de fleste af de elementer er på plads. Nu handler det mest af alt om at hamre fejl ud og gøre klar til en marketing-plan med trailers og tradeshow demoer.

Hvis Retro selv har det nødvendige mandskab til opgaven, kan de lige så godt gå i gang med at lægge en plan for udviklingen og bygge diverse, nødvendige engine-tools til hvad deres ambitioner måtte være. Medmindre at de hyrer folk via kontrakt til kun ét projekt, hvilket i så fald ville betyde, at de bare ville være nødt til at samle udviklere til det næste projekt mens det nuværende er i ovnen, hvilket heller ikke er urealistisk.

Ud over det faktum at Nintendo er ærlige med deres fanbase for en gangs skyld, hvilket er en fantastisk ændring som jeg håber får mere tag i firmaet og industrien, så er det vigtigt at huske, at det Retro der eksisterer i dag ikke er det samme som eksisterede tilbage i 2007. Meget af det originale talent bag Prime-serien har forladt firmaet, og selvom at jeg ikke tror at Prime 4 bliver dårligere af den grund, glæder jeg mig til at se potentielle differencerende design-mentaliteter.
1
1ups givet

#16 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

26-01-2019 12:29

Man må jo nok også, trods alt, gå ud fra, at udviklingen vil ske med en lille smule fokus på, at få det optimalt og hurtigt igennem nu. Smiley Selvfølgelig vil man jo genbruge assets/etc. fra "den gamle udgave", her - når der er investeret så mange penge i det.

De siger jo, at de har "genstruktureret udviklingen" - ikke "smidt alt det gamle ud, og helt genstartet alting". De er jo bare forsigtigt pessimistiske, når de siger "it will be a long road".

Med magien af procesoptimering, fuldstændig rationel genanvendelse af assets, og helt enkelt tilpasning til, hvad der kan betale sig mht. tid, uanset kvalitetskrav, viser de da sikkert en "surprise teaser" inden årets udgang, og udgiver på et eller anden random tidspunkt i 2020.

Edit: Jeg faldt lige over denne liste, der i øvrigt viser, at mindst 19 "Lead"-stillinger i Retro Studios, tilsyneladende stadig besiddes af Prime-udviklere - så ét eller andet håb, er der vel stadig.
1
1ups givet

#17 - AND

Level: 35 (Lakitu)

26-01-2019 21:18

^Det er jo på alle måder beroligende at høre, at der er erfarne kræfter i Retro endnu.

I forhold til, hvad det er for et spil vi ender med i sidste ende, gætter jeg så til gengæld på, qua den lange og kostbare udviklingsfase, at Nintendo vælger at spille den sikkert. Mit bud er derfor, at MP4 kommer til at ligne originalen mere end noget andet. Tænk i samme baner som New Super Mario Bros.-serien i relation til de originale Super Mario Bros.-spil.
0
1ups givet

#18 - Andreas Tarding

Level: 17 (Deku Baba)

28-01-2019 11:43

Som man kan ane klarere nu - efter knap tre døgn, ift. mere omgående reaktioner på internettet; 119K likes vs. 4,3K dislikes, på announcement-videoen på Youtube.

Smart træk måske, at have like-måleren slået til - giver vel én type måling af, hvor understøttende eller hadende, fanbasen reelt er.
0
1ups givet