Se hvordan du laver en Mi...

N-clubs Call of Duty: Bla...

N-cast #92: Pokémon safa...

Baldurs Gate: Dark Allian...

N-cast #91: Hype-toget ha...

The Silver Case 2425 får...

Nintendo fremlægger års...

Lær at lave spil med Gam...

Tony Hawk’s Pro Skater ...

Overblikstrailer for Fami...

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Spil på vej til Switch

Nindie Klubben præsenter...

Fire Emblem Heroes

Fortnite

New Pokémon Snap

Dit seneste køb

Mario Kart Tour

Pokémon GO

Tilbudstråden

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Zelda Collectors Edition ...

K: Wii remote plus

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Virtual Console som vi kender det kommer ikke til Switch

Skrevet af JOEP - 08-05-2018 13:04

Det har længe været et fan-ønske at få adgang til hele Nintendos gamle bibliotek af spil på deres nyeste hjemmekonsol, som det tidligere har været på både Wii og Wii U og til dels også 3DS. Men annonceringen af en sådan tjeneste har ladet vente på sig, og mange forventede, at detaljerne ville falde samtidig med detaljerne omkring Nintendo Switch Online, hvor opdaterede udgaver af klassikerne bliver udgivet.

Det viser sig desværre, ifølge en talsperson fra Nintendo, at der ikke kommer nogen Virtual Console, som vi kender det fra tidligere konsoller til Switch. Han udtaler til Kotaku:

There are currently no plans to bring classic games together under the Virtual Console banner as has been done on other Nintendo systems


Der er naturligvis fortolkninger af dette. Kommer spillene til Switch på en anden måde, f.eks. som en del af det betalte online-abonnement? Noget tyder jo på det - men hvilke spil og konsoller kommer der? Vil de kalde det noget andet? Sikkert er det dog, at vi altså ikke skal forvente at få fat i Nintendos gamle spil på Switch udover de online-optimerede udgaver indtil videre.

Hvad tror du, det skal betyde? Og hvordan har du det med den udmelding?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - JOEP

Level: 47 (Boo)

08-05-2018 13:08

Det er ærgerligt, men ikke en deal-breaker for mig. Ville garanteret ikke spille dem alligevel, og har dem jo på Wii U. Det er ærgelrigt med GameCube, men de kan komme på andre måder.

Derudover har Sega jo annonceret deres program Sega Ages, hvor de genudgiver mange af deres klassikere - det kunne tyde på, at Nintendo lader udgiverne bestemme selv denne gang og selv udgiver sine gamle spil via det betalte online-abonnement.
1
1ups givet

#2 - AND

Level: 35 (Lakitu)

08-05-2018 13:26

Nu har Nintendo også udgivet NES og SNES på de sidste tre konsoller. Sammenholdt med portene til GBA samt diverse fysiske (HD-)genudgivelser og mini-maskiner fristes man vel lidt til at konstatere, at der er kogt nok suppe på gamle titler for det næste lange stykke tid..
4
1ups givet

#3 - stelzig

Level: 23 (Skree)

08-05-2018 15:35

^netop derfor er det skuffende at de dropper VC nu da det mest interessante ville være at få n64 og gc på en håndholdt og ikke 3 de her gratis genudgivelser af NES. Håber i den grad også på at vi får senere udgivelser.

Generelt er switch en fantastisk maskine både håndholdt og stationært så ville også sagtens kunne finde på at købe ældre titler til den, men det er som sagt primært spil fra n64 og senere der virkelig ville have været lækkert
1
1ups givet

#4 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

08-05-2018 16:38

Ærligt, jeg gider sgu ikke se spil fra NES, SNES osv. genudgivet for 4. gang. Det eneste der er lidt ærgerligt, er hvis ingen GameCube-spil kommer til Switch. Men det kan jo være, at de laver nogle HD remakes? Smiley
0
1ups givet

#5 - powerfull499

Level: 18 (Twhomp)

08-05-2018 16:47

Jeg er også ligeglad med SNES og NES. Hvad jeg ikke er ligeglad med er, at der ikke er spil fra N64 eller GameCube i udsigte Smiley. Det er nok fordi, at de tjener flere penge på at lave HD-remakes af de bedste titler...
0
1ups givet

#6 - Madskimo

Level: 10 (Bomchu)

08-05-2018 17:10

Jeg forstår simpelthen ikke at Nintendo ikke bare smider hele deres bibliotek af spil op. Det er da den letteste cashgrab ever. Det må være forholdsvis let for dem at konvertere spillene og ligge dem op til en fair pris. Intet taler imod at gøre dette.
0
1ups givet

#7 - Brocky

Level: 14 (Inkling)

08-05-2018 17:48

Madskimo skrev:
Jeg forstår simpelthen ikke at Nintendo ikke bare smider hele deres bibliotek af spil op. Det er da den letteste cashgrab ever. Det må være forholdsvis let for dem at konvertere spillene og ligge dem op til en fair pris. Intet taler imod at gøre dette.


En del, fx at tvinge folk til at være betalende kunder for et abonnement hver måned uden at de får lov til at eje noget.

1
1ups givet

#8 - Kanin

Level: 23 (Skree)

08-05-2018 19:58

Called it. Virtual Console er dødt. Det var et Wii fænomen, nu er det tid til remakes/remasters og udlejningsservices.

Bliver interessant at se hvordan Nintendo udvider biblioteket, for de gamle NES spil er ikke vitterligt interessante.
0
1ups givet

#9 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

21-10-2020 15:51

Muligheden for at spille klassikere på farten havde stadig været eftertragtet. Men som Brocky skriver, så er det næppe rentabelt at lade folk foretage engangskøb for enkelte titler sammenlignet med at holde dem "fanget" i en abonnementsordning.

Digitaliseringen har også i bagside i kraft af disse ejerskaber af, ja, luft, som kan fise ud af hænderne igen, alt efter hvad Nintendo beslutter er tilgængeligt gennem online-ordningerne.
0
1ups givet

#10 - Krisp

Level: 18 (Twhomp)

21-10-2020 15:51

Æv, det var det jeg frygtede. Men håber virkeligt vi får noget tilsvarende på Switch'en. Ja, man har spillet mange af klassikerne, men jeg ville nu gerne have en håndfuld af dem med på farten. Switch'en er oplagt til at spille klassikere på. Smiley
0
1ups givet

#11 - stelzig

Level: 23 (Skree)

21-10-2020 15:51

Jeg forstår ærlig talt heller ikke helt hvordan det kan være mere rentabelt med den nuværende pris på abonnementet.
150 kroner svarer til 1,5 n64 spil på wii vc om året. Og det er antaget at en bruger faktisk vælger at have servicen hele året selvom vedkommende kun vil spille 1-2 spil.

Desuden låser deres abonnement for mere end bare VC så mange ville med al sandsynlighed betale for begge dele mens andre bare tager de gratis spil som en bonus nu.

Kan være at de antager at folk rent faktisk vil spille smb en gang om måneden og udelukkende på det grundlag bliver ved med at betale. Men idk, synes ikke det er åbenlyst.

Desuden kunne de også sagtens have begge dele og sandsynligvis kun tjene mere på folk der ikke mener at det "gratis" bibliotek er værd at betale abonnement for
0
1ups givet

#12 - Nemy

Level: 26 (Octopi)

09-05-2018 14:32

Enig med #11. Kan ikke se, hvorfor det ene udelukker det andet, og for et økonomisk synspunkt tror jeg de kunne tjene en del flere penge på at have begge dele hvis bare de introducerer fordele nok til abonnementsdelen som ikke er bundet op på gamle titler.
0
1ups givet

#13 - Brocky

Level: 14 (Inkling)

10-05-2018 10:19

Nemy >> Måske, men det er ikke sikkert. Det afhænger af hvilken skalering, som de forventer.

Pointen er bare stadigvæk, at deres nye model, betyder følgende ting:
+ Salg af abonnementer er positiv drevet at ønsket om at kunne spille VC-spil på Switch.
+ De konkurrerer ikke direkte med deres Mini/Classic-linje af fysisk hardware. N64 Mini kommer uden tvivl snart. Der er en grund til, at du kun ser NES-spil på Switch-abonnementet.

En blandingsmodel betyder, at der i princippet, er der er folk der måske bare køber et par N64-VC spil løst i løbet af hele Switchens levetid. Hvorimod nu, kan Nintendo potentielt tvinge dem til at være fast abonnement på Switch i længere periode og også købe N64 Mini, når den kommer.

Noget helt andet, som slet ikke er nævnt, så vidt jeg kan se, er at tredjepartsne næppe ville være med på sådan en service igen. De vil hellere spare udgive dem selv uden om Nintendo, som vi allerede har set. Enten fysisk eller i mindre pakker af retro-spil.
0
1ups givet

#14 - AND

Level: 35 (Lakitu)

11-05-2018 09:39

Og så er der vel også spørgsmål om, hvor resursekrævende det reelt er for Nintendo at lave et VC-bibliotek til Switch.

Det kunne være interessant at se nogle salgstal på VC for henholdsvis Wii og de senere konsoller.

Måske har Nintendo bare fundet ud af, at det bedre kan betale sig for dem selv, at lave mini-maskinerne og så køre noget co-op gimmick på udvalgte gamle NES-titler?
0
1ups givet