No Man's Sky udgives til ...

Gameplay-trailer for A Pl...

Se Nintendo Direct Mini: ...

Indtryk af Nintendos E3 2...

N-club Streams: Uge 26

LEGO Brawls udkommer 2. s...

Roller Champions ude på ...

Ny Sonic Origins-trailer ...

Få ekstra indhold i Sunb...

N-cast #138: Rammer Strik...

Monster Hunter Rise

Hvem er han?

Xenoblade Chronicles 3

Spiller du stadig Gamecub...

Fem indier at se frem til

Spil på vej til Switch

Cuphead

Mario Strikers: Battle Le...

Mario Kart Tour

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Wii U

S: Shin Megami Tensei V

K: Shin Megami Tensei V

B: 2 Nintendo Switch spil

V: Gameboy Advance SP ags...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Weekend-diskussion: Genudgivelser eller nye spil?

Skrevet af Bo130 - 04-01-2014 11:36

Nintendo har lavet mange gode spil gennem tiden og det er derfor ikke mærkeligt at der findes mange eksempler på fans der efterspørger genudgivelser af de bedste af spillene. Det er heller ikke helt uvant for Nintendo at genudgive spil, omend det er noget forskelligt hvor meget de gør ud af disse udgivelser. Nogle titler genudgiver de nærmest uden at have gjort noget ved dem, mens andre bliver opdateret i stor stil enten grafisk eller med nyt indhold.

Jeg har herunder lavet en oversigt over en række af de udgivelser Nintendo har lavet, som er forskellige niveauer af opgraderinger af deres tidligere spil.

Game Boy Color

 • The Legend of Zelda: Link's Awakening DX
 • Super Mario Bros. DeluxeGame Boy Advance

 • Pokémon FireRed & LeafGreen
 • Super Mario Advance (Super Mario Bros. 2)
 • Super Mario World: Super Mario Advance 2
 • Yoshi's Island: Super Mario Advance 3
 • Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3
 • Metroid: Zero MissionSuper Nintendo

 • Super Mario All-StarsNintendo GameCube

 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Master Quest)
 • Animal CrossingNintendo DS

 • Super Mario 64 DS
 • Pokémon HeartGold & SoulSilverWII

 • New Play Control: Donkey Kong: Jungle Beat
 • New Play Control: Pikmin
 • New Play Control: Pikmin 2
 • New Play Control: Mario Power Tennis
 • New Play Control: Chibi-Robo!
 • Metroid Prime TrilogyNintendo 3DS

 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
 • Star Fox 64 3D
 • Donkey Kong Country Returns 3DWII U

 • The Legend of Zelda: The Wind Waker HDI listen herover ser vi en række forskellige måder at genudgive spil på.

Vi ser serien New Play Control, der primært bare ændrede måden man styrede spillene på.
Vi ser Super Mario All-Star og Metroid Prime Trilogy, som samler en række tidligere spil i én ny udgivelse med enkelte opdateringer.
Vi ser de tre Nintendo 3DS-spil, som nærmest bare er en håndholdt udgave i 3D af de tidligere spil.
Vi ser tilfælde som Master Quest, der kom ved forudbestilling af Wind Waker til GameCube, og inkluderede en tidligere uudgivet udgave af Ocarina of Time.
Til sidst er der hele konceptet med Virtual Console, hvor der kun i få tilfælde bliver ændret noget.

Nintendo har for nylig udtalt at de er interesserede i at genudgive flere spil, herunder Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy-spillene, i HD, men at de ikke har tiden til det selv.

‘As for remaking previous games in HD, that’s certainly possible, but currently most of our developers are working on making new stuff. HD remakes might however be a good project for a development partner. So that’s something that I hope we have the opportunity to introduce in the future.’
‘The main thing that’s always going to be on our minds is what new elements of gameplay can we use with the GamePad as applied to some of these older games. We want to find some way to bring a refreshing experience to this rather than simply update the visuals and leave it at that.’Hvad er jeres holdning til genudgivelser?

Er det godt at nogle spil bliver opdateret og hvor meget arbejde skal der i så fald lægges i det?
Er det noget Nintendo selv skal bruge energi på, eller kunne de få andre folk til det?
Hvilke spil ville I personligt gerne se genudgivelser af, samt med hvilke konkrete ændringer?

Hvilke spil fra Nintendo har I købt flere gange og hvorfor?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

04-01-2014 12:13

Aller først, så synes jeg at man bør skelne imellem genudgivelser og remakes - Pokémon-spillene (og Zero Mission?) har jo et helt andet eksistensgrundlag, end eksempelvis en direkte port af Ocarina of Time. Deciderede remakes, synes jeg er lidt en historie for sig - jeg har selv lagt omkring 40 timer i Fire Red indtil videre, og synes helt klart, at det er et berettiget spil.

Hvis vi derimod snakker om genudgivelser, med et eller andet niveau af rettelser/forbedringer, så har jeg det personligt meget svært ved disse. Det er selvfølgelig en balance-gang og et spil kan sagtens blive opdateret så meget, at der i princippet er tale om et helt nye spil. Det er bare sjældent det der sker. Da det i sin tid kom frem, at Nintendo ville genudgive Wind Waker, var der snak om, at man ville lave hele triforce-jagten om, og det har jeg indtryk af at man også gjorde... til en vis grad. Dengang gik der rygter om, at Nintendo havde to helt færdige dungeons liggende, som man havde undladt fra den originale udgave af spillet. Hvis de to dungeons var blevet inkorporeret, så synes jeg at spillet ville have været berettiget.
Omvendt, så synes jeg også, at ideen om HD-genudgivelser kan virke tillokkende - men det skal bare ikke blive en industri i sig selv! Sunshine og Galaxy-spillene er jo - ligesom WW - ret nye udgivelser, der ser ganske flotte ud i original-versionerne.

Jeg synes at man skal længere tilbage i tiden, før en grafisk opdatering alene, kan retfærdiggøre en genudgivelse til (næsten) fuld pris.
Da Ocarina of Time i sin tid udkom til 3DS, var der blevet lagt betydeligt arbejde i at opgradere grafikken. Der var ikke bare tale om en simpel optimering, men om at alting var lavet flottere; der var tilføjet nye detaljer over det hele.
Hvis Nintendo nogensinde smider den version af OoT på Wii Uens eShop, så garanterer jeg at være blandt de første der henter det!

Jeg kan også godt se ideen i at genudgive spil fra gamle stationære konsoller til de håndholdte - det er da for fedt at kunne have et N64-spil med i lommen!

Kort sagt så er der to afgørende faktorer, når det kommer til genudgivelser:

1. Spillet skal være tilpas gammelt og optimeringen skal være tilpas grundig, til at det kan forsvares.

2. Disse genudgivelser må på ingen måde kompromittere arbejdet med nye, originale titler, da disse altid vil være vigtigere.
2
1ups givet

#2 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

04-01-2014 15:18

Jeg elsker genudgivdelser samt remakes.

Jeg elsker nostalgi. På min PC har jeg for nyligt nydt Monkey Island (remake), og de ældre spil som Might & Magic, Dungeon Keeper og Redneck Rampage.

Jeg har altid kigget interesserende på Nintendo, men har aldrig haft en før nu, så for mig er det virkeligt lækkert. Der er mange titler jeg skal have kværnet mig gennem på eShoppen så snart jeg har tid til nye spil efter jeg har gennemført mine nuværende.

Så længe det ikke tager energien fra nyere projekter, og at genudgivelserne/remakes virker som de skal og ikke er halvhjertet ported, er de mere end velkomne for mig.
0
1ups givet

#3 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

04-01-2014 15:32

Genudgivelser er, for mig, oftest en god ting. Man ser især Sony gøre det meget med deres HD collections. Det er smart, hvis man for eksempel ikke fik spillet en serie i den forrige generation, for så kan man opleve den for første gang i HD/bedre grafik. Selv hvis man alligevel fik spillet dem, da de var nye, så er det nice med en omgang nostalgi. Man er jo ikke tvunget til at købe dem.

Så længe det ikke forsinker nye spil alt for meget, må de godt blive ved med det. Man kan evt. få mindre studier til at porte dem. I Nintendos tilfælde kunne jeg godt tænke mig at se dem genudgive GameCube- og Wii-titler, nu hvor de endelig udnytter HD. De behøver ikke gøre så meget ud af det som med Wind Waker. En simpel port med højere opløsning ville være fint. Smæk ~3 spil på disken, så har vi fat i noget.
0
1ups givet

#4 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

04-01-2014 15:57

At sælge HD opdateringer som retail spil er i overkanten.
De burde bare være download-spil, for de spil har haft deres chance som retail.

Helt enig med AND i, at der skal skælnes mellem ports og remakes.
TWWHD blev alle amerikanske journalister kaldt for et remake, når det uden tvivl blot er en port - de lader sig bare forblænde af at udviklerne også har pillet ved ting fra originalen, enten til det bedre men nogle gange også til det værre (tjek min anmeldelse af TWWHD). Men det er fundamentalt set det samme spil de er gået ud fra.
Et remake af, når man bygger spillet op fra bunden ligesom et helt nyt spil, men hvor man allerede har planen over hvad der skal være og hvad der skal forbedres.

http://youtu.be/8QR9srAmUgY
0
1ups givet

#5 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

04-01-2014 17:28

#4 Der er jo stadig folk der ønsker at have en fysisk samling.
0
1ups givet

#6 - AND

Level: 35 (Lakitu)

04-01-2014 18:15

^Men så er det vel fordi man er interesseret i originalerne?

Jeg synes at Virtual Console er genial, fordi priserne på gamle spil desværre er spundet helt ud af kontrol, takket være de tosser, der har opkøbt samlinger, udelukkende for at sælge dem videre til vanvittige priser.

Jeg så for nyligt de første fem spil i Megaman-serien sat til salg. De kostede mellem 300-500 kr. stykket - samlet pris i omegnen af 2.000 kr.
Om det så er overpris, i forhold til normalt, skal jeg ikke kunne sige, men på Virtual Console kan spillene hentes for en samlet pris i omegnen af 200 kr.
0
1ups givet

#7 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

04-01-2014 20:27

AND skrev:
^Men så er det vel fordi man er interesseret i originalerne?


Ikke nødvendigvis da. Jeg vil langt hellere have fysisk spil end download, fordi hvis jeg har lyst til at spille et spil, men ikke lige ved hvilket, så kan jeg kigge på hylden uden at skulle starte en konsol op.

0
1ups givet

#8 - AND

Level: 35 (Lakitu)

05-01-2014 10:37

^I see - jeg tænkte mest på decideret samlere - altså dem der går ud og køber et uåbnet Paper Mario til kæmpepenge, for at have det stående på hylden, frem for at hente det til discountmønt på VC Smiley
0
1ups givet

#9 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

05-01-2014 10:44

Når jeg har købt et af ovenstående spil, så er det primært fordi jeg har været glad for originalen og ikke fik det gennemført, men solgt det, eller der er sket nok til at jeg vil spille det igennem igen for oplevelse. Det er NPC: Pikmin og Super Mario 64 DS jeg har købt, hvor jeg havde spillet originalen først.

Overordnet set synes jeg det er et spændende koncept, og der er bestemt titler jeg godt så blive udgivet igen, herunder F-Zero GX med online og tror også en Super 3D Mario All-Stars med Galaxy 1+2, 64 og Sunshine ville blive en kæmpe succes. Derudover er jeg vild med Perfect Dark på Xbox 360 Live.

Jeg synes dog nok også at man bør have det hovedsagelige fokus på nyudvikling af spil, men hvis de så lod sig inspirere eller lavede deciderede efterfølgere til de spil jeg elskede, så ville jeg være lykkelig, som fx Pokémon Snap. Jeg kunne sagtens se, for at koble det samme med sidste Weekend-diskussion, at bruge nogle af de firmaer de overvejer at give deres serier til, at lade dem lave en udgivelse, måske bare digitalt, hvor de tog sig af at opgradere et gammelt spil, og hvis de klarede det godt, kunne de få lov til at lave noget nyudvikling.
0
1ups givet

#10 - AND

Level: 35 (Lakitu)

05-01-2014 11:09

^Bo - tænker du på efterfølgere i stil med det seneste 2D Zelda?

Det som jeg godt kan være bekymret over, er at Nintendo i sin tid udtalte, at det - da de skulle lave A Link Between Worlds - faktisk diskuterede om de skulle lave et helt nyt Zelda, lave en decideret efterfølger til aLttP eller om de skulle fokusere på at genudgive Majora's Mask.

Nu valgte de så en af de fornuftige løsninger, men altså - hvor fedt ville det lige være, hvis Zelda U bliver udsat, til fordel for en HD udgave af Skyward Sword...
0
1ups givet

#11 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

05-01-2014 11:19

Jeg mener at så kunne de teste talentet i et firma ved at lade dem stå for udviklingen af Majora's Mask genudgivelse, som mange selvsagt ønsker, eller lade dem opgradere F-Zero GX til Online og HD, af samme grund.

Men lige med det jeg skrev ovenover var tanken nok at jeg rigtig gerne ville have et nyt Pokémon Snap, men at jeg ville tage til takke med en opgraderet udgave af originalen (ikke bare den der er på Virtual Console), nu hvor deres to nuværende platforme er så oplagte til konceptet.
0
1ups givet

#12 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

05-01-2014 11:33

Jeg er mest på når der er tale om genudgivelser/remakes af spil, som jeg alligevel gerne vil have fat i. Eksempelvis var det perfekt for mig, der sprang over GC, at Metroid Prime-spillene blev udgivet i en samlet pakke og Pikmin-spillene med flere blev udgivet i New Play Control-serien. De fleste ville jeg alligevel have forsøgt at opstøve på brugtmarkedet.

Ocarina of Time havde jeg allerede gennemført på N64, men nappede det alligevel til 3DS'en, da konsollen var i tørkeperiode og netop det spil kan man sagtens tåle at spille igen. Super Mario 64 DS kunne jeg ikke finde på at samle op, selvom det originale var godt.

Det var også først på min Wii, at jeg fik prøvet nogle af Resident Evil-spillene, da 1'eren og Zero blev udgivet i archives-serien. Ville blot ønske at Code Veronica, 2 og 3 også var blevet det - det føles forkert at gå i gang med genudgivelser og så bare stoppe op midt i det hele..
0
1ups givet

#13 - AND

Level: 35 (Lakitu)

05-01-2014 12:12

^Resident Evil (Archives) var også et decideret remake - og et rigtig godt et af slagsen - alene stemmeskuespillet fra originalen var nok til at skræmme mig væk, dagen i dag, men remaket er nok et af de aller bedste spil til Gamecube/Wii.

Jeg gjorde selv det, at jeg først spillede Wii-genudgivelsen af remaket af originalen (puh, en del-sætning-ting!) og gik bagefter i gang med det originale Zero til gamecube. Når man tænker på, hvordan styringen er lavet på Wii, så synes jeg ikke at det gør nogen forskel, selvom grafikken selvfølgelig ikke har helt samme flotte opløsning. De andre spil i serien har jeg faktisk aldrig prøvet.

Jeg kan ellers huske at Capcom udgav sådan en samlet pakke, med alle titlerne op til (og med?) 4eren, til 'cuben. Lidt samme koncept som med Super Mario All Stars, selvom de selvfølgelig ikke alle sammen lå på samme disc.
0
1ups givet

#14 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

05-01-2014 12:45

AND skrev:
^Men så er det vel fordi man er interesseret i originalerne?

Jeg synes at Virtual Console er genial, fordi priserne på gamle spil desværre er spundet helt ud af kontrol, takket være de tosser, der har opkøbt samlinger, udelukkende for at sælge dem videre til vanvittige priser.

Jeg så for nyligt de første fem spil i Megaman-serien sat til salg. De kostede mellem 300-500 kr. stykket - samlet pris i omegnen af 2.000 kr.
Om det så er overpris, i forhold til normalt, skal jeg ikke kunne sige, men på Virtual Console kan spillene hentes for en samlet pris i omegnen af 200 kr.Jeg har et enormt stort digitalt arkiv på Steam, men på konsoller foretrækker jeg at have de fysiske spil.
Grunden til jeg gør det på PC er at jeg kan spare op til 50% af prisen, hvilket ikke er tilfældet med konsol spil typisk.

Og så kan konsol spil sælges igen.

Det er ikke nødvendigvis originalen jeg er interesseret i (men fx collectors, som du selv nævner, skal jo have originalen), men om det er originalen eller remaken er jeg udelukkende interesseret i en fysisk udgave, fordi jeg bedre kan lide blot at have skiven og bare sætte den i, end at skule have den liggende på maskinen.

0
1ups givet

#15 - AND

Level: 35 (Lakitu)

05-01-2014 13:57

Mike JezZ skrev:

Grunden til jeg gør det på PC er at jeg kan spare op til 50% af prisen, hvilket ikke er tilfældet med konsol spil typisk.Kommer an på, hvilke konsol-spil du snakker om - Virtual Console er ofte mere end 50% billigere; især de ældre spil; se fx Chrono Trigger, Paper Mario, osv. Smiley

0
1ups givet

#16 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

05-01-2014 15:39

AND skrev:

Mike JezZ skrev:

Grunden til jeg gør det på PC er at jeg kan spare op til 50% af prisen, hvilket ikke er tilfældet med konsol spil typisk.Kommer an på, hvilke konsol-spil du snakker om - Virtual Console er ofte mere end 50% billigere; især de ældre spil; se fx Chrono Trigger, Paper Mario, osv. SmileySorry, da jeg nævnte det mente jeg PC spil af nyere titler Smiley

Jeg kan godt se at VC er en del billigere end originalerne. Og det passer mig helt fint, da jeg aldrig har spillet originalerne og ikke har noget imod at det foregår på min Wii U Smiley

0
1ups givet

#17 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

06-01-2014 04:05

Har lavet en tråd om dette emne, som stiller nogenlunde samme spørgsmål, men ud fra andet grundlag - er bygget med en mere business orienteret tilgang, end vores eget ønsker som forbruger .

Det kan naturligvis anses for at være en ligegyldig tråd, det vil vel bevise sig med tiden hehe, men da den er mindre 'åben' på nogle områder, så håber jeg, at folk måske kunne vride hjernen en ekstra gang.

Den er ganske vist skrevet sent, så jeg undskylder hvis noget er formuleret en smule... forvirrende hehe.

Startede som en kommentar, men skrev bare så meget, at det blev voldsom overkill som kommentar -
0
1ups givet

#18 - Badstue

Level: 15 (Geega)

07-01-2014 21:05

Personligt syntes jeg godt om konceptet med genudgivelser (som et samlet begreb). Der er jo ingen købetvang (doh!) og er man ikke interesseret eller hellere vil spille originalspil på de gamle konsoller, kan man bare fortsætte det - og fred være med det i øvrigt.
For vi andre, unge som gamle gamere, giver genudgivelser på de nye konsoller jo flere spillere muligheden for på en enkel måde at få fingre i - helt lovligt! - flere generationers spil. Jeg syntes fx det er fedt på WiiU eller 3DS at genopleve klassikere fra min egen barndom, mens jeg også syntes det er fedt på den måde at kunne præsentere spillene for sønnike.
Lang hen ad vejen er det i mine øjne at sammenligne med udviklingen inden for film og tv. Her er 120 års arkiv jo også tilgængeligt på de nye medier, trykt og digitalt, og i flot restaurerede udgaver med nye transfers og glimmerindpakning. Og det undrer vi os ikke over.

Eneste issue er som altid, hvad skal/bør det koste? Måske grund til en anden diskussion på et senere tidspunkt, men jeg syntes det er komplet latterligt at der er så stor prisforskel på præcis samme spil på fx iOS eller 3DS. Det er bekymrende, at spillene er dyrest på den hardware, der primært er konstrueret til at spille på...
0
1ups givet

#19 - AND

Level: 35 (Lakitu)

08-01-2014 09:46

Johan skrev:
Der er jo ingen købetvang (doh!) og er man ikke interesseret eller hellere vil spille originalspil på de gamle konsoller, kan man bare fortsætte det - og fred være med det i øvrigt.Problemet opstår, hvis spilfirmaerne prioriterer deres tid til at porte spil, frem for at lave nye. Det mener jeg bestemt også er relevant at tage højde for.

0
1ups givet

#20 - Kylar Saissore

Level: 12 (Fire Keese)

10-01-2014 04:30

Ville vildt gerne se en 3D remake af Legend of Zelda: Majora´s Mask. Nu da vi har fået Ocarina of Time 3D er vi en stor del af Legend of Zelda fan skaren der meget gerne ser dens efterfølger få sig en opgradering til 3DS.
0
1ups givet

#21 - AND

Level: 35 (Lakitu)

10-01-2014 12:24

^Kylar - Nintendo sagde i sin tid, at de var nødt til at vælge imellem at lave et nyt Zelda (A Link Between Worlds) og MM remake - ville du hellere have haft MM, end aLBW eller ønsker du dig bare MM nu hvor det andet er udgivet? Smiley
0
1ups givet