Pikmin GO bliver til Pikm...

Vind Pokémon Brilliant D...

Ny trailer for Pokémon L...

N-Tonight #10: WarioWare:...

Advance Wars 1+2 Re-Boot ...

A Boy and His Blob genudg...

Må vi præsentere: Ninte...

Tunche annonceret til Swi...

Lanceringstrailer for Dyi...

Sora afsløret som sidste...

Switch Online

Alternative nyheder

Spilmusik

Tetris 99

Mario Party Superstars

Nintendo Direct

Switch Friend Codes

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Metroid Dread

V: Gameboy Advance SP ags...

Tilbudstråden

K: pokemon leafgreen

S: Switch og 3DS spil

K. Pokémon Black & Poké...

Nintendo 64 spil

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Weekend-diskussion: Nintendo-figurerne er på vej, men hvad skal de bruges til?

Skrevet af KJ85 - 10-05-2014 13:34

Efter et investormøde tidligere på ugen, hvor Nintendo og Satoru Iwata i særdeleshed måtte stå til regnskab for endnu et år med underskud i forretningen, kom det blandt andet frem, at legetøjsfigurer med indbygget NFC-funktionalitet er på vej, og at det ved E3 i juni vil blive offentliggjort, hvordan Nintendo vil gøre brug af dem. Det kan du læse her.

Med den store succes både Activision og Disney har haft med henholdsvis Skylanders og Disney Infinity er det et virkelig interessant emne, og derfor er denne weekend-diskussion dedikeret til at diskutere de muligheder Nintendo står med ved at bevæge sig ind på dette marked.

Det eneste vi ved med sikkerhed, er sådan set at NFP, som de kalder den nye platform (figurerne), vil være kompatibelt med flere forskellige spil, og at Nintendo vil gøre brug af figurerne både på Wii U og 3DS.


Men hvordan skal de aktivt benytte disse figurer for at gøre dig interesseret i at købe dem? Mulighederne er mange, men i sidste ende er det forbrugerne, der ender med at bestemme, om det bliver en succes.

Skal Nintendo lave deres egne Skylanders-spil med årlige udgivelser, hvor det kræves at du har figurer fra forskellige universer for at åbne alle områder op? Der er nok IPs at tage af, så idéen er måske ikke så fjern. Mario, Donkey Kong, Metroid, Pikmin, Star Fox, F-Zero, Zelda, Kirby, Fire Emblem, Animal Crossing, Kid Icarus, WarioWare osv. Alle sammen serier med adskillige figurer, der potentielt kunne benyttes.

Disney Infinity-vejen med missioner gemt væk i lukkede universer, hvor kun figurer fra den pågældende serie kan deltage er en anden mulighed. Sammen med det giver Disney dig jo mulighed for at blande det hele sammen på en stor legeplads, hvor du selv designer indholdet med elementer åbnet op for via de figurer g det tilbehør du har købt. En sådan løsning ville kunne give os mulighed for at fjolle rundt som Fox McCloud i et Mushroom Kingdom vi helt selv skaber. Men vil Nintendo mon nogensinde lade os være så kreative med deres IPs?Nintendo kan selvfølgelig også vælge, at gå deres helt egen vej med det her og overraske os alle med noget unikt, som ingen havde set komme. Det er jo øjensynligt ret sandsynligt når vi snakker Nintendo. En ting er dog sikkert – det skal gøres ordentligt.

Personligt har jeg ikke lyst til at se disse kommende figurer blive brugt i en masse udgivelser som en undskyldning for at låse indhold inde, som kun forbrugere med figurerne får adgang til. Det skal være spil produceret med et koncept for øje, hvori figurerne har et formål, og kan det samtidig komme til at fungere som en effektiv måde at introducere en ny generation for Nintendos elskværdige karakterer, vil det være lige i skabet.

Hvordan ser du gerne Nintendo anvende figurerne i deres spil? Hvor stort et udvalg af figurer skal repræsenteres, og fra hvilke serier? Skal det være noget Nintendo gør et stort nummer ud af med årlige udgivelser og et konstant flow i udvidelsen af figurudvalget? Skal de kun benyttes i en særlig ny serie, eller må de gerne tilføje noget ekstra til andre udgivelser?

Spørgsmålene er mange, og kun fantasien sætter grænser – diskussionen er åbnet.

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

10-05-2014 13:49

Nintendo skal være meget smarte omkring det her, for de står mod Skylanders og Disney Infinity som allerede er etableret franchises, én af dem ekstremt dominerende. Hvis Nintendo lancerer det her uden nogle umiddelbar gevinst for forbrugeren, så søger forbrugeren blot til alternativet. Det er nok allerede tilfældet, da der ikke er nogle der er bidt på Wii U pga. dette, men det skal da nok vække interesse, når det endelig produkt demonstreres. Pointe er, at Nintendo ikke bare kan regne med at deres navn er nok, for den tid er slut.

Som jeg nævnte i nyhedstråden med henblik på dette, så håber jeg ikke disse figurer kommer til at erstatte traditionel DLC, eller at det begrænser spillets indhold. Efter mange år med skuffende hardware, så synes jeg stadigvæk Nintendo har bevist at de leverer software der overgår alle andre, og de har simpelthen ikke råd til at ødelægge netop dette ry.

De snakkede om, at NFC-figurene ville række sig over flere spil, og den tanke kan jeg godt lide, da Nintendo jo faktisk er et univers for sig selv. Jo måske passer Mario ikke lige ind i Metroid-universet, men alligevel ville det være mig en fryd af kunne spille som Samus i Mushroom Kingdom. Kommer det til at ske? Who knows.
1
1ups givet

#2 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

10-05-2014 20:09

Det er jo nærmest lidt ironisk lige nu, at Nintendo afviste Activision, da de i sin tid henvendte sig omkring Skylanders, men nu må vi se hvad de vil.

De ting Oliver skriver er jo egentlig ret meget lig de ting jeg er inde på i oplægget, og jeg kan virkelig godt forestille mig det bliver stort, hvis Nintendo gør det ordentligt.

Prøv lige at forestille jer, hvis det bliver populært hos børnene, og de gennem produktserien af figurer og understøttet software kan formå at skabe et kendskab til andet end Mario og Pokémon. Så ville Nintendo måske igen være i stand til at præsentere nogle spil, som automatisk får opmærksomhed pga. karaktererne. Udover Spyro er der jo ingen af Skylanders-karakterene du kan finde andre steder.

Det vil være yderst godt for branchen, da Nintendos serier repræsenterer så mange forskellige genrer, som virkelig har brug for en mere generel udbredelse.

Er der ingen, der har nogle gode bud på, hvordan vi ser Nintendo implementere figurerne?
0
1ups givet

#3 - Shajita

Level: 28 (Skeeter)

10-05-2014 20:16

diskussionen er åbnet.


Kan vi please gør det til en eller anden form for fast catchphrase hver uge?

Anyway, jeg ved virkelig ikke hvad jeg forventer fra det her. Jeg tror ikke at de gør hverken som Skylanders eller Disney Infinity. Jeg har prøvet at bryde min hjerne nede, med at se hvad legetøjet kunne tilføje til de typiske Nintendo spil. Som foreksempel hvis Nintendo endelig bredte Smash Bros. ud til flere forskellige spin-offs, som Kart racing og sports spil, hvor alle figurerne skulle købes serparart.

Men det lyder totalt urealistisk (Og ikke specielt økonomisk tiltrækkende) så jeg tror at Nintendo planlægger noget som ingen af os har set komme. Og hvordan Nintendo tænker når de laver spil, tør jeg ikke gætte mig til. Jeg venter bare til E3 og ser hvad de har planlagt.

0
1ups givet

#4 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

10-05-2014 22:12

Jeg har ingen konkret idé om hvordan de vil bringe konceptet frem på tværs af spil, men jeg tror det har stort potentiale med deres univers, hvis de gør det ordentligt.

Måden jeg synes man burde gøre det på var at lave det til både "legetøj" og noget der kan bruges interaktivt i spillet, sådan at både spil og figurer har en værdi i sig selv, men man får noget ekstra hvis man har begge dele.

Mit klart bedste forslag ville være at lave Pokémon Trading Card Game Online, hvor man kan købe kortene i pakker som vi kender det, men at man så kan få dem ind i sin digitale samling også.
0
1ups givet

#5 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

10-05-2014 23:01

Mit klart bedste forslag ville være at lave Pokémon Trading Card Game Online, hvor man kan købe kortene i pakker som vi kender det, men at man så kan få dem ind i sin digitale samling også.

Præcis. En reel bro mellem virkeligheden og den digitale verden. Ikke noget overflødigt eller overkompleks
0
1ups givet

#6 - ChampionOfWhat

Level: 17 (Deku Baba)

11-05-2014 02:50

Jeg er virkeligt bange for at dette bare er et Skylanders kopi som Nintendo tror de kan tjene penge på. Jeg tør slet ikke udtale mig om hvad jeg tror det skal bruges til før der kommer noget mere konkret ud omkring det hele Smiley
0
1ups givet

#7 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

11-05-2014 10:52

Der er virkelig mange ting, det kan bruges til. Man kunne fx uploade sin character med custom moveset fra Smash til sin figur. Måske kunne man også scanne en Mario-figur i eShoppen for at få alle Mario-spillene frem. Sådan nogle små ting. Jeg tror der er meget potentiale. Spørgsmålet er om Nintendo implementerer det ordentligt.
0
1ups givet

#8 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

11-05-2014 12:42

Jeg kan rigtig godt lide ideen med at gemme stats på figuren, det minder mig om memory cards i gamle dage: at hvis en ven havde konsol og spillet, så skulle du kun tage memory card med hvis du ville spille med noget du havde lavet/opnået. Kan godt lide, at man har noget personligt, man kan tage med sig, men det behøver ikke ligge i selve spillet (som med cartridges) for ens venner vil måske gerne låne det uden at forstyrre dine filer.
0
1ups givet

#9 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

12-05-2014 10:24

Til dem der foreslår et kort-spil: Er der overhovedet plads nok til en chip i sådan et kort uden, at kortet skal være en del tykkere? Og vil det ikke øge prisen på kortene, så de regulære spillere bliver utilfredse?

Den fordel Nintendo sidder med i forhold til produkter som Skylanders og Disney Infinity er, at der ikke skal medfølge en portal til kompatibelt software. Alt man skal bruge sidder i Wii U GamePad, og det er vel egentlig ret smart.

I Japan kan de vist allerede bruge sådan nogle specielle betalingskort i eShop'en, men jeg håber da, at det bliver til meget mere end det.
1
1ups givet

#10 - Mike JezZ

Level: 18 (Twhomp)

13-05-2014 12:09

Et Skylanders i et Nintendo univers med rollespils element (stats,udstyr osv.) ville være mega win og jeg ville købe ALLE figurene på release
0
1ups givet

#11 - AND

Level: 35 (Lakitu)

13-05-2014 17:11

Jeg ville ikke købe en eneste.
2
1ups givet

#12 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

13-05-2014 17:26

Der ville også være udsolgt efter Mike JezZ havde været der Smiley
2
1ups givet

#13 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

13-05-2014 18:21

Lidt udtalelser fra Q&A-sessionen:

As for utilizing character figurines, Activision has released video game titles from the Skylanders series over the past three years and Disney Interactive released the software title, “Disney Infinity,” last year. Both video game series are compatible with character figurines and have created an extremely large market for these products. In the overseas markets especially, a huge amount of space has been allocated to those product lines at retail stores with a large market presence. Our primary focus, however, is not to develop software that is compatible with figurines. Rather, we have been developing figurines since last year because we believe there may be different approaches or ways to appeal to consumers by using them, and this could also be one way for Nintendo to utilize its character IP. At the Corporate Management Policy Briefing in January this year, we talked about our policy of actively utilizing character IP imagining that we would be able to show you the actual NFP product, which I mentioned today, at E3. However, when we talked about actively utilizing character IP, people were only focused on to whom and how licenses would be granted. So today, I decided to talk about our own project. Still nothing has changed in our belief that, for video game platforms, hardware is driven by software and our basic approach of developing new, unique and incredibly interesting software has not changed at all. We will work hard to meet your expectations.


0
1ups givet

#14 - AND

Level: 35 (Lakitu)

13-05-2014 18:32

Bo130 skrev:
Der ville også være udsolgt efter Mike JezZ havde været der SmileyHaha, nej så giver det jo sig selv, Bobo! Smiley

1
1ups givet

#15 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

13-05-2014 22:52

@KJ85 - hvis de nu brugte noget ala QR-scanning? Nej det er ikke NFC teknologi, men Wii U har jo også et kamera der skal udnyttes.... Desuden er TCG spillet på PC vistnok en succes Smiley men tror det er lidt off-subject
0
1ups givet

#16 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

13-05-2014 22:55

PS: FATTEE INTET af den der Q&A der. Lyder som det typiske "Nintendo-hipster PR" - bare navnet "NFP"... Så kald det dog NFC.. Så grænseløst desperat et forsøg på at distancere sig.
0
1ups givet