Multi-player-spil kommer ...

Splatoon 3 Direct onsdag ...

Nintendo eShop highlights...

Klonoa Phantasy Reverie S...

Få et nyt kig på Freedo...

Salgstal for perioden apr...

Næste bølge af baner ti...

Nye detaljer om Pokémon ...

Teenage Mutant Ninja Turt...

N-club Streams: Uge 31

Switch Friend Codes

Danske retro forhandlere

Xenoblade Chronicles 3

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Square Enix og Live A Liv...

Pokémon Scarlet & Violet

Mario Smash Football

Pokémon Unite

Tetris 99

Original autentisk ubrugt...

Tilbudstråden

K: The Legend Of Zelda: T...

S: Starlink inkl figur og...

Manualer til Gamecube spi...

K: Zelda BotW

Wii U

S: Shin Megami Tensei V

K: Shin Megami Tensei V

B: 2 Nintendo Switch spil

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Weekend-diskussion: Outsourcing af Nintendo-serier

Skrevet af Bo130 - 28-12-2013 13:06

En ting man kan sige om Nintendo er i hvert fald at de har et kæmpe bibliotek af kendte figurer og serier. Men det virker ofte som om de har så mange, at de lidt glemmer at holde dem ved lige. Derfor er der mange der mener, at i stedet for at lade serierne ligge og blive glemt, så bør man låne dem ud til andre talentfulde udviklere og se hvad de kan gøre med det.

Dette har Nintendo været flittige med for første- (udviklere der er del af Nintendo; HAL, Intelligent Systems, Retro Studios) og andenpartsudviklere (udviklere der er tilknyttet Nintendo ved delvist ejerskab eller kontrakt; Camelot, Game Freak, Next Level Games), men de holder ofte tilbage med at tage de helt store skridt i den retning.

Nintendo er for nylig begyndt at udlåne deres figurer som større eller mindre dele af andre spil. Der kan for eksempel nævnes Link som spilbar figur i Soul Calibur II til GameCube, men også det nyligt annoncerede Hyrule Warriors med Link i hovedrollen og muligheden for at spille som Mario, Luigi og Link i det nye Monster Hunter 4. I andre tilfælde arbejder Nintendo sammen med firmaer om nye spil, så som Metroid: Other M og senest Super Smash Bros. 4.

Nogle gange sker det dog, at Nintendo udlåner hele udviklingen af et nyt spil i en af deres dyrebare spilserier til udviklere. Jeg nævner i flæng;

F-Zero GX til GameCube af Amusement Vision (89% på metacritic)
The Legend of Zelda: The Minish Cap til Game Boy Advance af Capcom (89% på metacritic)
Pokémon Conquest til Nintendo DS af Tecmo Koei (80% på metacritic)
Battalion Wars til GameCube af Kuju (76% på metacritic)
Mario Hoops 3-on-3 til Nintendo DS af Square-Enix (69% på metacritic)
Star Fox Assault til GameCube af Namco (67% på metacritic)

Det jeg gerne vil belyse med ovenstående er, at der gennem tiden har været svingende kvalitet af de spil, som Nintendo har overladt til andre, men det kan bestemt også ende godt.

Derfor, hvad er jeres holdning til at lade Nintendo udlåne deres serier til andre firmaer, og hvilke kombinationer af firma og spilserie tror I kunne give et godt match?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

28-12-2013 13:34

Synes rent faktisk at Nintendo er blevet rigtig gode til at få stablet nogle gode samarbejder på benene. Det er måske ikke altid de helt store produktioner der bliver udlånt, men resultaterne har været gode.

Lad bare Grezzo producere Majora's Mask 3D og indieszero stå for flere eShop-spil eksempelvis. Der er mange mindre udviklere der er fuldt ud kompetente til opgaven og Nintendo vil alligevel altid overvåge arbejdet i en vis grad, så resultatet er der ikke den store fare for.
2
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

28-12-2013 14:05

Jeg har intet imod at de outsourcer serierne. De skal jo bare have kvalitetskontrol, så er det ikke noget problem.
2
1ups givet

#3 - Jesperv

Level: 5 (Cheep)

28-12-2013 15:34

Hehe kom til at tænkte på de der CD-i spil med Zelda det var i hvert fald et bevis på hvor galt det kan gå med outsourcing. Der er dog også spil som Super Mario RPG som viser gode eksempler Smiley men jeg syntes det er helt fair at Nintendo passer på deres egne serier.
0
1ups givet

#4 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

28-12-2013 16:53

CD-i spillene skulle aldrig have været sket - det var jo også kun, fordi Nintendo lidt var kommet til at give Panasonic nogle rettigheder, de aldrig skulle have haft.
0
1ups givet

#5 - Zalman

Level: 28 (Skeeter)

28-12-2013 19:25

Nintendo har jo tydeligvis ikke nok studier til at supporte to platforme på en gang, så jeg siger også, at outsourcing er vejen frem. De kunne for eksempel starte med at give Star Fox til Platinum Games, nu hvor de har vist interesse så mange gange...
0
1ups givet

#6 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

29-12-2013 16:47

Jeg er meget enig med jer andre, så længe der er noget kvalitetskontrol, så skal de bare outsource. Det er synd at mange af deres serier ligger stille nu hvor fans skriger efter mere, mens at de holder fokus på nogle enkelte.

Helt konkret er jeg også fan af Platinium Games får et forsøg med Star Fox-serien, og ikke mindst af Shin'en med FAST-serien får mulighed for at kunne give den gas med F-Zero. Om ikke andet så et forsøg først, hvor de opdaterer F-Zero GX til Wii U Gamepad og med online.
0
1ups givet

#7 - O-train

Level: 35 (Lakitu)

29-12-2013 17:02

Nintendo er i hvert fald gode til at skabe franchise-fatigue... Hvilket er lidt sjovt set i lyset af, at de slet ikke skubber spil ud på samme måde som EA og Activision fx. gør, men når man ved hvor meget potentiale Nintendo ligger inde med, så tror jeg bare, at det er dét som gør, at man til tider kan blive lidt træt af det samme om og om igen... Fx var jeg overglad for Kid Icarus, men hvad er chancerne for, at vi ser det spil, eller en efterfølger på Wii U? Ekstrem lille.

Jeg har altid værdsat at Nintendo kun udgav ét Mario Kart eller ét Smash Bro pr. hardware, men samtidig så er jeg nervøs for, at det til tider overskygger andre spil, som kunne være fantastiske både til personen som elsker single-player såvel som multi-player.

Forestil jer Star Fox, men med op til 16 andre spillere? Dogfights eller generelt Co-op, jeg mener hvem ville ikke elske det? Jeg ved bare, at så længe det ikke vil være i fokus, så vil Nintendo nok aldrig tillade det (den der 'less is more'-attitude som Nintendo har udvist de sidste par år... irriterer mig)

Jeg gad godt se Platinum Games tage hånd om en franchise, men om det skulle være Star Fox - i don't know... Kunne godt forestille mig det, men er ikke sikker på, at det lige skulle være dem som tog sig af den franchise - faktisk ville jeg hellere se dem tage sig af Sin & Punishment!

Der er ikke meget at diskuterer her, da Nintendo åbenlyst har brug for at outsource, især når de ikke har nok studier selv!

Siden de har fået så meget hjælp fra Monolith Soft, så gad jeg godt vide, om de turde give Monolith en franchise... Men så igen, jeg ved ikke rigtig hvad Monolith kan udover RPG's
0
1ups givet

#8 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

31-01-2014 05:46

Nu hvor det ligner det faktisk bliver en større realitet fremover, så vil jeg lige bumpe dette emne Smiley
0
1ups givet