Disney Speedstorm er nu g...

Hellboy Web of Wyrd udgiv...

N-club Streams: Uge 39

Dragon Quest Monsters få...

Nickelodeon All-Star Braw...

Ghostbusters: Spirits Unl...

LEGO annoncerer LEGO Pira...

Den fysiske udgave af Pik...

Gameplay-trailer for Faer...

Se animeret prolog til So...

F-Zero 99

Spil på vej til Switch

Pokémon Scarlet & Violet

Gode Wii-spil at spille m...

Danske retro forhandlere

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Alternative nyheder

Stemmen bag Ash: det har ...

Sony og Microsofts næste...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U kan ikke dansk

Skrevet af AND - 09-06-2012 00:38

Laurent Fischer fortæller til ekstrabladet.dk, at Nintendos kommende hjemmekonsol Wii U, i modsætning til de øvrige HD konsoller på markedet, ikke kommer til at blive lokaliseret til dansk. Derimod vil konsollen have otte andre endnu ikke specificerede europæiske sprog indbygget. Der kommer formodentlig til at være tale om bl.a. engelsk, fransk, spansk, italiensk og tysk.

Dette kunne gå hen og blive et problem for de danske forbrugere, da applikationer som eksempelvis Miiverse, henvender sig til børn, som ikke kan forventes at have lært engelsk endnu. Nintendo anser det nordiske marked for at være for småt til, at det er hensigtsmæssigt for dem at lokalisere Wii U til enten norsk, dansk, svensk eller andet og dermed ser det altså ud som om, at den yngste målgruppe kan få svært ved at benytte sig fuldt ud, at Wii Us muligheder.

Endvidere lader det til, at heller ikke hovedparten af de spillene til Wii U, kommer til at indeholde dansk tale og skrift, selvom Fischer pointerer at det naturligvis er op til det enkelte udvikler-team, at forholde sig til dette:

Det udviklerhold, der står bag spil, står også for at implementere oversættelsen. Så hvis de skal bruge tid på det, går der længere tid, før de kan gå i gang med det næste spil.


Således hævder artiklen, at det første dansksprogede Nintendo-spil er på vej, i form af Lego City: Undercover. Mener du at det er et problem at Wii U ikke kommer til at indeholde dansk tale og skrift?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

09-06-2012 01:00

Personligt synes jeg at det er en ret dårlig vurdering fra Nintendos side. Hvis man virkelig er seriøse omkring at appellere til børn, så ville det gøre alting meget lettere, hvis der var dansk sprog i konsollen. Det gjorde ikke så meget, dengang en konsol var en dimmer som man smed et spil i, og trykkede tænd for. Men når nu Wii U formentlig kommer til at indeholde alle de hersens gimmicks og applikationer og avancerede ting og sager, så er det da for skørt, at Nintendo ikke tager sig den lille bitte smule ekstra tid, som det ville kræve, ligesom Sony og Microsoft har gjort... Fjollet, siger jeg!
1
1ups givet

#2 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

09-06-2012 01:02

Mener skam Epic Mickey indeholdt mulighed for Danske tekster?
0
1ups givet

#3 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

09-06-2012 01:02

Not a problem. Og lidt af en ikke-nyhed for at være ærlig.
0
1ups givet

#4 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

09-06-2012 01:04

^Vil gerne give dig lidt ret her. Havde mere været en nyhed, hvis den kunne bruges på dansk Smiley
0
1ups givet

#5 - AND

Level: 35 (Lakitu)

09-06-2012 01:13

Hm, altså jeg mener nu stadig at det er en fejlprioritering, for hvis man søger en målgruppe som er for unge til at forstå engelsk, så er det da ikke skide smart at præsentere dem for et produkt der er på engelsk?
0
1ups givet

#6 - Togbis

Level: 16 (Space Pirate)

09-06-2012 01:15

Det burde vel være standard at et produkt solgt i et specifikt land selvfølgelig står beskrevet i et sprog forbrugerne i det land forstår.
Enten regner Nintendo med at alle danskere kan engelsk, at folk ikke har brug for at læse noget mens de spiller eller at det er så dyrt at oversætte til dansk, at det isåfald ikke ville kunne betale sig at udgive konsollen i regionen.
0
1ups givet

#7 - AND

Level: 35 (Lakitu)

09-06-2012 01:20

Grunden til at det fra starten undrer mig, at Nintendo udelader mange af de lokale sprog - ikke kun dansk, er at Sony og Microsoft har prioriteret det. Det kan selvfølgelig være at Nintendo har baseret deres beslutning på erfaringer fra netop HD tvillingerne, men jeg mener stadig at det er et problem, hvis Nintendo virkelig har i sinde at inkludere say de 8-10-årige, som nok så småt har lært at læse (right?) men ikke har de engelskkundskaber som skal til, for at kunne bruge konsollen på egen hånd. Men omvendt så kender jeg også et femårigt barn som kan bruge en iPad, så måske er det mere tilvænning, end egentlig sproglige kompetencer, der bestemmer hvor vidt et produkt bliver succesfuldt.
0
1ups givet

#8 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

09-06-2012 01:22

Well, er det i tredje klasse man begynder at lære engelsk i dag, eller skal vi helt ned i anden?

Fra mit synspunkt er det overhovedet ikke et problem. Børn i dag har en helt anden omgang med det engelske sprog end vi selv havde i sin tid, og det var da ikke noget problem for os at spille Zelda-spil dengang selvom vi måske ikke forstod i nærheden af det hele..

Problemet er da nærmere, hvis målgruppen skal indeholde børn, der endnu ikke er kommet i skole. Hvis de har fået en Wii U er de da simpelthen for forkælede.. Det er da nærmere en af maskinerne i DS-familien børnene skal have, hvis de skal spille. Ligesom da vi selv spillede Game Boy Smiley
0
1ups givet

#9 - Togbis

Level: 16 (Space Pirate)

09-06-2012 01:24

Det er sjovt at Sony finder det absolut nødvendigt at lave fuld tekst og stemmesynchronisering ved et +18 spil som Resistance 2(awesome på dansk, især rumvæsen monstrene :lolSmiley, imens Nintendo ikke engang vil oversætte teksten i menuén i Mario Kart Wii Smiley
1
1ups givet

#10 - AND

Level: 35 (Lakitu)

09-06-2012 01:25

Nu går der jo et par år, fra man introducerer engelskundervisningen, og til børnene reelt har opnået den nødvendige viden, til at kunne bruge det engelske sprog, men jeg tror også bare at det spiller ind, at man netop ikke bare smider et spil i, og trykker tænd, ligesom vi gjorde med Gameboyen, back in the day. I dag minder konsollerne jo mere om hjemmecomputere, med channels og alting. Det tror jeg også gør en stor forskel.
0
1ups givet

#11 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

09-06-2012 01:38

Det er kun et problem i film. Så lad være med at lave film og problemet er løst.
0
1ups givet

#12 - Sillyyy

Level: 17 (Deku Baba)

09-06-2012 10:58

Jeg tror også - lidt som KJ85 kom ind på -, at børn kan rigtig meget engelsk i dag. Det er i tredje klasse nu, at børn begynder på engelskundervisning, men jeg vil tro, at de allerede kan det mest basale engelsk inden tredje klasse.

Så jeg tror ikke, det er et problem for de fleste. ^__^
0
1ups givet

#13 - AND

Level: 35 (Lakitu)

09-06-2012 11:04

Mine erfaringer siger, at vi skal op omkring slutningen af 4. starten af 5. klasse, før børn kan bruge deres engelsk - men man kan jo altid diskutere, hvor vidt børnene skal lære engelsk for at kunne bruge en konsol, eller om konsollens engelsk, i virkeligheden er med til af fremme børnenes brug af sproget. Jeg vil dog lige pointere, at jeg ikke selv kender nogen danske børn, der taler engelsk før de fylder 10 år...
0
1ups givet

#14 - chessr

Level: 31 (ChuChu)

09-06-2012 11:16

Det har aldrig været et problem men ok konsoller har jo også menu i dag og spil med masser af tekst.
Tror alligevel ikke det bliver et problem for børnene for de fatter åbenbart at gennemføre pokemon selvom det er fyldt med tekst Smiley
0
1ups givet

#15 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

09-06-2012 12:28

Haha, ja chessr, det er selvfølgelig rigtigt. Smiley

Nu må vi også se, hvor godt det rent faktisk går med at lave MiiVerse-funktionen. Idéen er jo sindssygt nice, men jeg tvivler ærlig talt på, at Nintendo har resurserne til at opnå det.

Medmindre, at store dele (eller det hele) blot outsources til et eksternt firma, naturligvis..
0
1ups givet

#16 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

09-06-2012 13:14

Børn lærer vel engelsk gennem utrolig mange forskellige medier - videospil er et af dem. Det er vitterligt ikke et problem at teksten står på engelsk, børn lærer lynhurtigt at prøve sig frem i menuer osv., for så at kunne systematisere sig igennem uden overhovedet at læse en linje.
1
1ups givet

#17 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

09-06-2012 13:17

Hvis man ikke kan spille spillet uden at kunne læse al teksten, er det måske ikke så godt igen.
1
1ups givet

#18 - Zøvnig

Level: 20 (Moblin)

09-06-2012 18:23

Kald mig bare gammeldags, men jeg foretrækker sgu, at de ting jeg køber er på dansk. Jeg læser tonsvis af bøger på engelsk så det er langtfra på grund af dårlig engelsk.

Hvis Microsoft og Sony kan, så er der ingen undskyldning fra Nintendos side, andet end ren dovenskab. Det er fair nok at man ikke tvinger alle udviklere til at lave tekst og tale på dansk, men at undlade dansk på Konsollen er dumt.

Som andre også har skrevet, så minimere det samtidig chancen for, at forældre køber konsollen til deres børn. Dumt sted at spare.
1
1ups givet

#19 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

09-06-2012 21:39

Enig. Det ville måske have været tidssvarende for 10 år siden, at spillemaskinen var rent engelsk, men næppe i dag. Er vel også en relativt billig måde, at få produktet til at virke mere moderne på (kontra f.eks. at udvikle en omfattende onlineservice.)

Det kan jo være, de ombestemmer sig. Det lader absolut ikke til, at udviklingen af Nintendo Network/MiiVerse - maskinens centrale software - er specielt langt henne (manglen på live demoer taget i betragtning), så der er sikkert ting, der kan nå at ændre sig.
0
1ups givet

#20 - Jonas

Level: 15 (Geega)

09-06-2012 22:09

Pieyanthikos skrev:
Børn lærer vel engelsk gennem utrolig mange forskellige medier - videospil er et af dem. Det er vitterligt ikke et problem at teksten står på engelsk, børn lærer lynhurtigt at prøve sig frem i menuer osv., for så at kunne systematisere sig igennem uden overhovedet at læse en linje.


Hvor ville mit engelsk være i dag uden Pokémon?

2
1ups givet

#21 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

10-06-2012 00:08

Jeg kan faktisk huske, at Pieyanthikos hjalp mig med det engelske i Pokémon i SFO'en. Good times Smiley
1
1ups givet

#22 - Pieyanthikos

Level: 18 (Twhomp)

10-06-2012 00:55

Haha, ja, det var good times. Gode timer på Jorden eller i sofaen på skolen med Gameboy og linkkabel Smiley

Jeg tror stadig fuldt og fast på, at børn lærer tegn (signifiant) før tegnets konventionelle betydning (signifié) - og dermed menusystemer før de overhovedet kan læse. I Pokemon lærte vi som små, hvad en potion og pokeball kunne, før vi overhovedet lærte ordenes egentlige betydning.

Oversættelse ser jeg, igen, som en del af en dumb-it-down logik, der næsten er bjørnetjenester, - i hvert fald hvis formålet er at gøre produktet tilgængeligt for et barn. Jeg ved ikke, hvor omfangsrigt oversættelsesarbejdet er for et firma, men finder Nintendo det for besværligt, så fred være med det.
0
1ups givet

#23 - BecelClaes

Level: 18 (Twhomp)

10-06-2012 03:44

Jeg synes personligt også, at oversættelser er irriterende. Generelt set foretrækker jeg at læse eller opleve ting på originalsproget - svenske film ses på svensk, engelske bøger læses på engelsk, etc. Hvis jeg ikke kan originalsproget, så bliver det på engelsk, som jeg synes er et bedre sprog til blandt andet litteratur; det er dog en personlig præference.

Mine engelskkundskaber var ligeledes overudviklede i forhold til det normale niveau, da undervisningen begyndte i folkeskolen. På det tidspunkt kunne jeg sådan set også engelsk nok, til at jeg kunne forstå hvad det var der blev sagt, i de spil jeg spillede. Faktisk har jeg aldrig nogensinde følt, at jeg har lært noget i engelskundervisningen. Tværtimod mener jeg at min sproglige udvikling kommer fra hobbies, primært gaming.

Det er bare lidt surt, for jeg er jo ikke sluppet for utallige gennemgange af to/too/two, som jeg endda er blevet udsat for, efter jeg begyndte at skrive noveller på engelsk i min fritid. Dét kunne jeg sgu godt have undværet.
1
1ups givet

#24 - Hassus

Level: 22 (Ice Keese)

10-06-2012 09:18

Helt sikkert har jeg også lært en del engelsk gennem spil, musik og film. Jeg havde en lidt ukonventionel hang til point-and-click adventures i stil med Monkey Island, der krævede en del engelsk. Online forums må dog være hvor jeg har lært mest, ikke bare ved at læse men ved at udtrykke mig. Der må ske et eller andet ved indlæringen så snart man har passion for det man lærer...

Jeg er personlig ret ligeglad med om Wii U er på dansk eller på engelsk.
0
1ups givet

#25 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

10-06-2012 11:11

Hvordan tror I, at Metroid ville blive udtalt, hvis det blev oversat til dansk?
1
1ups givet

#26 - AND

Level: 35 (Lakitu)

10-06-2012 11:52

Hvordan udtales det på engelsk!? Smiley
3
1ups givet

#27 - Hassus

Level: 22 (Ice Keese)

10-06-2012 14:38

"Mam-tjum" tror jeg nok.
2
1ups givet

#28 - Peblisko

Level: 21 (Paragoomba)

10-06-2012 17:57

På dansk ville det rime på paranoid.
1
1ups givet

#29 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

10-06-2012 22:02

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår udtalen. Er der nogle, der har kan indtale udtalen på en lydfil?
1
1ups givet

#30 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

10-06-2012 22:15

http://translate.google.com/#en|da|metroid
1
1ups givet

#31 - kasper88

Level: 28 (Skeeter)

10-06-2012 22:21

Togbis, du siger det forkert.

Mamtjum
2
1ups givet

#32 - AND

Level: 35 (Lakitu)

11-06-2012 00:19

Haha - det er godt nok en dum google-funktion! Smiley
1
1ups givet

#33 - Moysen

Level: 16 (Space Pirate)

11-06-2012 09:15

Wii U er ikke på dansk? Surprise. Smiley
0
1ups givet

#34 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

11-06-2012 09:22

I så fald ville det lyde som en ambulance!
1
1ups givet

#35 - Eagle

Level: 21 (Paragoomba)

11-06-2012 14:35

http://wiiu.ytmnd.com/
0
1ups givet

#36 - Andreas Tarding

Level: 18 (Twhomp)

11-06-2012 15:05

Som en vis GameFAQs bruger sagde ca. 5 min. efter 2011 afsløringen: Wii U - the siren is sounding. Gaming is on its way to the hospital, it's got a terminal disease called Nintendo Smiley
0
1ups givet