Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Amiibo!

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Pokémon Unite

Hollow Knight

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U: Fakta og rygter – Hvad synes du?

KJ85
KJ85

21506
Online
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

Skrevet 11-08-2012 14:01 - Redigeret 15-09-2013 13:25

Undrede mig lidt, at vi med ganske få måneder tilbage af året ikke har gang i særlig mange diskussioner om Wii U. Jeg synes derfor at vi skal have en tråd, hvor vi kan diskutere det vi allerede ved om konsollen samt alle de rygter der måtte dukke op, som endnu ikke er blevet bekræftet eller afvist af Nintendo.

I det følgende vil jeg prøve, at overskueliggøre fakta såvel som rygter, og støder I på noget nyt spændende information skal I selvfølgelig være velkommen til at poste det, så vi kan få en diskussion i gang om emnet.

<h2>Fakta:</h2>
Denne del vil jeg dele op i flere sektioner for overskuelighedens skyld, sådan at konsollen, GamePad’en og konsollens features har hver deres sektion.


<h3>Konsollen:</h3>
Det meste, der indtil videre er at fortælle om selve konsollen og dens tekniske specifikationer er tidligere skrevet i <a href=https://n-club.dk/nyheder/410662-wii-u--konsollens-specifikationer/1#discussion>denne nyhed</a>. Herunder er informationerne reduceret til punktform.

  • Størrelse: 17,3 cm i bredden, 26,7 cm i dybden og 4,6 cm høj.

  • Vægt: 1,5 kg.

  • Udseende/Fremtoning: Som på billede. Kan ikke stå op som Wii, men kun ligge ned.

  • CPU: IBM multikerneprocessor – frekvens ikke offentliggjort.

  • GPU: AMD Radeon HD GPU – 2GB RAM (1 til spil og 1 til OS).

  • Video-output: Understøtter 1080p, 1080i, 720p, 480p og 480i. Kompatible kabler inkluderer HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV og Wii AV.

  • Lyd-output: Sekskanals lineært PCM-output via HDMI-kabel eller analogt output via AV multiudgang.

  • Lagring: 8 GB (Basic-model), 32 GB (Premium-model). Supporterer lagring på SD-kort såvel som USB-drev.

  • Optiske medier: 25 GB discs (læsehastighed 22,5 MB/s). Kan afspille Wii U discs såvel som Wii discs.

  • Netværk: Indbygget trådløst netværkskort (IEEE 802.11b/g/n). Wii LAN-adapter kan tilsluttes en af konsollens fire USB-porte.

  • Strømforbrug: Op til 75 W, men typisk omkring 45 W.

  • Controllere: Op til to stk. Wii U GamePad (ved brug af to nedsættes frameraten fra 60 til 30 fps), fire Wii Remote (Plus) eller Wii U Pro controller. Understøtter tilbehør som Nunchuk, Classic Controller og Wii Balance Board.

  • Kompatibilitet: Næsten alt software og dets tilbehør fra Wii. Game Cube-spil og -controllere er ikke længere understøttet. Digitale køb fra din Wii kan overføres til Wii U




<h3>Wii U GamePad:</h3>
Ligesom med selve konsollen har Wii U GamePad også tidligere været behandlet i <a href=https://n-club.dk/nyheder/410697-wii-u--de-nye-controllere>en nyhed på N-Club</a>. Tekniske specifikationer er herunder listet.

  • Størrelse: 25,6 cm i bredden, 13,3 cm høj og 4,1 cm i dybden.

  • Vægt: Ca. 500 g.

  • Skærm: 6,2” LCD berøringsfølsom skærm med 16:9 billedformat – ikke multitouch. Stylus til skærm placeret i controlleren.

  • Knapper: D-pad, to klikbare analoge styrepinde, A/B/X/Y-knapper, L/R- + ZL/ZR-knapper, power-knap, Home-knap, ”-” (Select)-knap, ”+” (Start)-knap samt en Tv-control-knap.

  • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, geomagnetisk sensor, BlueTooth sensor bar og NFC-chip.

  • Batteri: Lithium-batteri. Holder 3-5 timer på en opladning.

  • Andre komponenter: Kamera, mikrofon, stereohøjtalere, rumble-komponent og tilbehørsindgang.




<h3>Features:</h3>
I denne sektion er nogle af de funktioner som konsollen byder på listet. Det gælder både online-funktioner, såvel som mere generelle ting.

  • Fjernbetjening: Wii U GamePad kan bruges som fjernbetjening til dit Tv.

  • Off Tv Play: Flere spil på Wii U vil understøtte muligheden for at spille udekukkende på Wii U GamePad uden brug af Tv’et.

  • Near Field Communication: Via NFC-chippen indbygget i Wii U GamePad kan controlleren interagere med andre objekter med en sådan chip.

  • Video-services: Afhængigt at tjenester understøttet i ens land kan Wii U bruge Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video og Youtube.

  • Internet: Browser vil være præinstalleret på konsollen og tillade surfing via din internetforbindelse.

  • Videochat: Ved brug af kameraet i Wii U GamePad kan du via nettet føre videosamtaler med andre ejere af en Wii U.

  • Nintendo eShop: Online-butikken vil være tilgængelig fra dag ét, og kommer til at indeholde mindre udgivelser såvel som retail-spil.

  • Miiverse: Nintendos nye online-univers for Mii-karakterer, hvor du blandt andet kan poste dine meninger om spil, hjælpe andre, der har brug for det og søge inspiration i andres meninger om spil. Det er også herfra du kan invitere dine venner til et spil eller sende dem en udfordring. <a href=https://n-club.dk/nyheder/410798-dine-miiverse-beskeder-vil-blive-censureret/1>Beskeder på Miiverse bliver løbende tjekket af Nintendo</a> for upassende indhold.

  • Kontosystem: Det vil være muligt at have 12 individuelle kontoer på en konsol. Konsollen vil gøre brug af universelle Friend Codes – om dette betyder en kode per konto er endnu ikke udmeldt.



  • Nintendo Network Premium: Loyalitetsprogram følgende med Premium-modellen. Giver adgang til 10 % rabat på alle digitale køb samt ekstra bonus i form af point til at handle for. Kører frem til december 2014.

    <h2>Rygter:</h2>
    Herunder vil jeg liste interessante rygter der dukker om vedrørende Wii U. Som nævnt tidligere skal I selvfølgelig bare poste når I finder noget, så vil jeg tilføje det til listen. Bekræftes et rygte vil det ligeledes blive flyttet til fakta.

    • Udgivelsestidspunkt: Som nævnt <a href=https://n-club.dk/nyheder/413867-rygte-nintendo-har-problemer-med-produktionen-af-wii-u--udgivelsen-skubbet>her</a> rygtes udgivelsen af Wii U at være blevet skubbet tilbage pga. produktionsvanskeligheder. Konsollen rygtes udgivet i Europa til December, mens den skulle udkomme i USA før Thanksgiving sidst i november.

      Et andet rygte lyder, at konsollen lanceres d. 6. december i Australien, hvilket passer meget godt sammen med det ovenstående rygte.

    • Farver ved lancering: Wii U rygtes at blive tilgængelig i både hvid og sort fra start. En bruger på GoNintendo skulle have modtaget følgende svar fra en Nintendo-medarbejder:

      “Finally, I can confirm that the Wii U will be released in both Black and White. In case you hadn’t yet had the opportunity, I wanted to let you know that everything we have available to share regarding Wii U has been added to our website.”
      “Additional details (like price and release date) will be unveiled later this year; however, we don’t have any specific dates or events to announce yet. I encourage you to keep checking our website’s ‘What’s New’ section (http://www.nintendo.com/whatsnew) for the latest information.”



    • Wii-spil kan spilles på Wii U GamePad: Ifølge et interview med en medarbejder fra en spansk afdeling af Nintendo, skulle det være muligt at spille Wii-spil direkte på Wii U GamePad, da den har indbygget sensorbar.

    • Achievements på Wii U:Ifølge samme medarbejder indeholder Wii U et achievement-sytem. Begge ting kan du se ham fortælle i nedenstående videointerview.

      Et billede, som skulle stamme fra et udviklingdokument til det kommende Project Carsnævner også achievements. Navnet skulle være Wii U Accomplishments.



  • Bo130
    Bo130

    110
    Offline
    Level: 38 (Tatori)

    0
    1ups givet

    #61 - Skrevet 05-09-2012 00:38

    Jeg tror på de $250. Det virker plausibelt alt taget i betragtning, synes jeg. Forhåbentlig afsløres det i næste uge. Med hensyn til de tre bundles kan jeg pga JOEPs argumentation heller ikke helt se hvad de tre skulle være, men det er nok i hvert fald rettet mod Wii-ejere kontra ikke-Wii-ejere.


    0
    0

    0
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #62 - Skrevet 05-09-2012 00:45

    Hvad med forskellige størrelser af HDD?


    Bo130
    Bo130

    110
    Offline
    Level: 38 (Tatori)

    0
    1ups givet

    #63 - Skrevet 05-09-2012 01:03

    Måske...! Smiley

    http://tgs2012.channel.or.jp/title_list/

    På Bandai Namco's underside i anledningen af Tokyo Game Show 2012 kan man se alle de spil der vil blive fremvist til de forskellige konsoller. Heriblandt et Wii-spil med dette logo:

    Nogen kiggede på URL'en og tilføjede et U. Så fik de et WiiU-logo frem - på trods af at ingen spil på deres underside står til WiiU. Jeg tænker det er fordi de vil afsløre noget senere, som de ikke allerede har fremvist, men ikke vil gøre det før efter den 13. september - eller først til TGS.

    Uanset hvad er linket og logoet i hvert fald fjernet nu, så tror i hvert fald der er kød på tanken Smiley


    KJ85
    KJ85

    21506
    Online
    Level: 58 (Tektite)

    0
    1ups givet

    #64 - Skrevet 06-09-2012 12:03

    Av for den....

    Den europæiske udgivelsesdato rygtes at være d. 7/12 og prisen ikke mindre end €349 / £275 / $440. Spilpriserne skulle lyde på €69,90 / £55 / $88 og højst mærkværdigt skulle konsollen blive leveret med et SCART-kabel frem for HDMI..


    stelzig
    stelzig

    4800
    Offline
    Level: 24 (Whomp)

    0
    1ups givet

    #65 - Skrevet 06-09-2012 12:53

    Er HDMI-kabler ikke rimelig universelle? For mig virker det logisk nok at give et SCART når man ikke bare kan tage dem fra andre maskiner (i hvert fald ikke med tidligere konsoller), men sikkert allerede har et HDMI kabel.

    (Vi er stadig nogle der ikke har HDTV Smiley)


    0
    0

    0
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #66 - Skrevet 06-09-2012 13:02

    Prisen er slet ikke slem. Skal konsollen tages seriøst som en next gen, så burde den nemlig ikke koste et par hundreder kroner over current gen, men gerne et pænt stykke over. Spilpriserne er heller ikke overraskende, det er jo hvad nuværende PS3 og Xbox 360 spil ryger til idag. Og heller ikke overrasket over der ingen HDMI er med i købet, da det er standard at købe den ved siden af, hvad enten det er en anden konsol eller BD-afspiller.


    KJ85
    KJ85

    21506
    Online
    Level: 58 (Tektite)

    0
    1ups givet

    #67 - Skrevet 06-09-2012 13:36

    Konsolprisen er jeg såmænd heller ikke så skræmt af - det var bare spilprisen jeg synes er noget høj.

    Hvis man kan bruge et hvilket som helst HDMI-kabel er der skam ikke noget galt i, at den leveres med SCART, men tænkte bare det var som på Wii, hvor udgangsstikket er unikt for maskinen og det samme på både SCART og Component..


    Birks
    Birks

    2
    Offline
    Level: 13 (Baby Dodongo)

    0
    1ups givet

    #68 - Skrevet 06-09-2012 13:42

    #67
    For mig er problemet blot, at den umiddelbart ikke differentiere sig fra eksempelvis PS3, udover den dumme tabletcontroller (se f.eks. Fifa-grafik-nyheden). Spørgsmålet er jo, om man er villig til at betale ~1200 kr for at styre med dén frem for et konventionelt joystick. Jeg er personligt ikke i tvivl (derudover får man f.eks. heller intet Blu-Ray drev eller 320GB HDD med i prisen...).
    Alt for høj en pris for et gensyn med Mario & Co. Så hellere støve 64'eren af og være sikret en god oplevelse Smiley (også spille Fifa o.lign. på PS3/4).


    Togbis
    Togbis

    0
    Offline
    Level: 16 (Space Pirate)

    0
    1ups givet

    #69 - Skrevet 06-09-2012 14:04

    Prisen lyder rimelig høj, men mon ikke man kan forvente den er faldet med en ~1000 kr. inden for et år? Kunne godt forestille mig det bliver ligesom med prisen på PS3 eller 3DS, hvor prisen starter højt ud og så sænkes efterhånden som produktionsprisen og launch-interessen for konsollen falder.

    Det bliver nok ikke lige launch for mig alligevel. Men hvis Nintendo får lavet et rigtigt 3D Mario igen, er jeg game - day one. Wii U har mange mærkværdigheder, men hvis spillene formår at være i orden på trods af dette, så er det vel egentlig underordnet.


    JOEP
    JOEP

    74541
    Online
    Level: 50 (Torizo)

    0
    1ups givet

    #70 - Skrevet 06-09-2012 14:08

    Jeg tror ikke, Nintendo tør sætte prisen for højt - de siger jo, de har lært af 3DS-lanceringen.


    Bo130
    Bo130

    110
    Offline
    Level: 38 (Tatori)

    0
    1ups givet

    #71 - Skrevet 06-09-2012 14:19

    Togbis skrev:
    ...men hvis spillene formår at være i orden på trods af dette, så er det vel egentlig underordnet.



    Nøgleordet her.. Smiley


    KJ85
    KJ85

    21506
    Online
    Level: 58 (Tektite)

    0
    1ups givet

    #72 - Skrevet 06-09-2012 14:34 - Redigeret 06-09-2012 14:36

    @JOEP: 3DS'ens dårlige start skyldtes jo mest, at de ikke havde softwaren klar til at sælge konsoller. Prisen var der jo i og for sig ikke så meget galt med, og den får jo også en prisstigning igen senere.

    Holder rygtet her vil det vel betyde en pris omkring de 3000 kr. i Danmark, og det kan man jo så forholde sig til om er for meget.. PS3 med 320 GB harddisk nede i en pris på 1750 kr. og en Xbox 360 med 250 GB står til ca. 1500 kr. Tror ihvertfald det kræver sit, at ovebevise flertallet om, at du får meget mere for pegene med Wii U.. Det er spillene, der skal gøre udslaget.


    0
    0

    0
    Offline
    Level: 23 (Skree)

    0
    1ups givet

    #73 - Skrevet 06-09-2012 14:40

    #69, vi er skam enige om alt det du siger. Jeg har brokket mig højlydt om alt det du siger, bare i en anden tråd Smiley PS3 er Wii U overlegen på alle punkter, og mon ikke der kommer noget hvor man kan slutte Vita til PS3 i stil med GamePad?


    Zøvnig
    Zøvnig

    10
    Offline
    Level: 20 (Moblin)

    0
    1ups givet

    #74 - Skrevet 06-09-2012 15:53

    Jeg er lidt i tvivl om det kan være rigtigt. Det lyder som en forudbestillinspris, hvori de tager højde for, at de ikke må ende op med at miste penge, hvis det viser dig, at den koster mere.

    Når det er sagt, så har FNAC styr på tingene ellers. Da 3DS udkom i sin tid, så havde de fået lov til, at sælge den én dag før alle andre butikker. Min bestilling lå købt og betalt i Danmark, så jeg måtte vente med at få min til den officielle udgivelse dagen efter Smiley
    Det ærgrede jeg mig gul og grøn over dengang, da jeg tilfældigt var i deres flagstore i Paris. De gjorde en del ud af lanceringen og de havde en del folk på stedet til at præsentere konsollen. Så det lader til, at de er rimelig tætte med Nintendo Europe og derfor kunne jeg godt frygte, at de som nogle af de få kender den rigtige pris.


    chessr
    chessr

    341
    Offline
    Level: 31 (ChuChu)

    0
    1ups givet

    #75 - Skrevet 06-09-2012 16:52

    De nyeste rygter stammer fra Frankrig.

    Pris: 349 Euro
    Release: 7. december

    Hva siger i til det Smiley ?