Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Sandhedens time #6

Skrevet af Zøvnig - 18-02-2006 15:04

Det er blevet tid til endnu en udgave af Sandhedens time, og her vil jeg stille spørgsmålet "Er Wi-Fi mon også for os almindelige dødelige?"
Dyk med mig ned under huden på dette fænomen, som alle Nintendo-fans snakker om konstant og hele tiden.


Sandhedens time er en serie artikler og underlige indfald, der vil dukke op engang imellem her på N-club. Undertegnede vil glubsk kaste sig over forskellige emner, der alle har det til fælles at de omhandler Nintendo på en eller anden måde.
Hvad der står i artiklen er ikke nødvendigvis N-clubs officielle mening.


Wi-Fi ... Også for os almindelige dødelige?

Nu er det ved at være nogle måneder siden at vi så det første spil til Nintendo DS benytte sig af online gaming via Wi-Fi. Jeg faldt forleden dag over en nyhed inde på Nintendo.dk hvor der står at Nintendo har lavet aftaler omkring mere end 20.000 hotspots i Europa. Wooouw!, tænkte jeg – det lyder godt nok for fedt. Så burde der være en rimelig mulighed, for snart at kunne tage sin DS med i byen og stadig kunne nyde et spil eller to med vennerne herinde fra. Så jeg tænkte, jeg ville søge lidt efter hotspot-steder i Danmark ...

Sååå stivnede smilet en anelse. At sige, det ligefrem bugner med steder herhjemme, hvor man kan koble sig gratis på Wi-Fi-hotspots, er måske lige at stramme den en anelse. Bevares. Intet er gratis her i livet, vil nogen måske mene. Men når nu Nintendo sørger for at vi gratis kan spille via Wi-Fi, kunne det da være fedt hvis jeg rent faktisk kunne gøre det fra andre steder end min egen stue. Og det er faktisk ikke umuligt at koble sig op til Wi-Fi gratis. Flere uddannelsessteder giver dig muligheden for dette, og små 23 af de 58 gratis hotspots herhjemme, er at finde på offentlige biblioteker. Det er dog ikke helt rosenrødt, da flere af disse gratis hotspots kræver, du søger om tilladelse til at bruge dem.

Bedst ser det faktisk ud i Århus, hvor hele midtbyen er dækket af Wi-Fi. Det er Århus Kommune, der sammen med HP, Tiscali (nu Tele2), Intel og Redspot har skabt denne mulighed. Man skal bare registrere sig første gang man kobler sig på, og derefter kan det frit bruges. Dette er et virkelig godt initativ, som kommer rigtig mange mennesker til gode i ”Smilets by”. For Århus Kommune er det vigtigt, at de mange studerende og forretningsfolk i byen føler, at byen giver dem nogle unikke muligheder. "Initiativet er endnu en understregning af, at Århus er en førende it-by. Jeg er sikker på, at mange brugere vil finde det overordentligt anvendeligt at få gratis og trådløs adgang til internettet", forklarede Århus-borgmesteren Louise Gade i forbindelse med indvielsen.

Skal vi tage springet til København, ser der straks lidt anderledes ud: Dér skal man søge mod caféerne. Tre caféer i København tilbyder deres kunder at benytte sig af deres trådløse forbindelse gratis. To biblioteker og en enkel bar udgør resten af udvalget ... Ikke just imponerende, som jeg ser det. Der er ganske vist nogle få ekstra caféer, der efter sigende også skulle have åbne forbindelser. Det er dog ikke bekræfet hvor stabile de er.

Imponerende er det til gengæld, at hele 63 danske campingpladser har valgt at tilbyde deres kunder at kunne koble sig til nettet trådløst. Imponerende, at 6,7 % af alle hotspots i Danmark befinder sig på steder, hvor folk ellers forsøger at leve så simpelt som muligt. Det er da ironisk, hvis noget er ...

Nu vil Mr. Kloge Åge nok gøre mig opmærksom på, at der skam er mange steder der har hotspots. Vi har vist alle hørt, at man både på McDonald’s- og i 7-Eleven-butikkerne, på Radisson-hotellerne og hos Statoil kan benytte sig af Wi-Fi. Det kan man skam også, hvis man har pengepungen i orden. De fleste Hotspots herhjemme tilbydes af TDC's TDC Hotspot og Telias Yes I Hotspot (bliver snart omdøbt til Homerun). Til begge disse kan man købe et kort hvorpå man kan skrabe sig til et brugernavn og password, så man kan logge sig på. Ganske simpelt og til at overskue. Det er priserne til gengæld ikke ...

Her vil jeg lige give dig nogle priseksempler: Hvis du vil købe retten til at benytte dig af det, koster det hos TDC: 30 kr. for 30 minutter, 50 kr. for 2 timer og 248,75 kr. pr. måned, hvis man tegner abonnement. Dertil skal man lægge, at et opkald til TDC for at få hjælp, hvis ikke man kan finde ud af at bruge det, ligger på 120 kr. pr. opkald til deres helpdesk!
Hos Telia er priserne 20 kr. for 20 minutter, 49 kr. for 2 timer og 149 kr. for 30 dage. Her er det til gengæld gratis at få support, hvis man er helt på spanden.

Fælles for begge udbydere er det dog, at kortene man køber ikke fungerer som et taletidskort. Så hvis du køber et kort til 30 minutter, gælder det i præcis 30 minutter. Så hvis du kun skal på nettet 2 minutter i dag og 5 minutter i morgen skal du købe 2 kort. Tiden tæller nemlig hvad enten du er logget på eller ej. Telia skulle dog være undervejs med en løsning på dette problem, i forbindelse med lanceringen af deres Homerun-service.

Alt i alt tror jeg, det er de færreste gamere der vil komme til at benytte sig at Wi-Fi-hotspots så længe tingene er som de er nu. For det første skal man lede længe efter at finde et hotspot der virker. Når det så endelig er, man finder et, risikerer man at skulle betale måsen ud af bukserne for at få lov at bruge det. Og ærlig talt ... Hvem betaler 30 kr. i merpris til sin burgermenu for at kunne spille en runde Mario Kart samtidig?

Og nu vi er ved det ... Hvor dælen er spilbutikkerne henne i dette spil? Både Nintendo DS og PSP kan spille via Wi-Fi, men ingen af spilkæderne herhjemme tilbyder hotspots. De vil gerne score kassen på at sælge spillene til os. Men de vil ikke give os muligheden for at kunne komme der og spille vores håndholdte spil. Det ville da være dejligt hvis GAME og EB Games besluttede sig for at støtte lidt op om den spilkultur, som de rent faktisk lever af.

Men ret skal være ret. Det kan jo godt være, de er på vej med noget. Måske sker det endda at Bergsala støtter spilbutikkerne i at få lavet hotspots. Hvis vi endda er rigtig heldige, fortæller de os måske, hvor de mange hotspots, The Cloud har i Danmark, befinder sig. Vi ved, The Cloud også stod bag nogle af de mange hotspots i England, vi tidligere har skrevet om her på siden. Men det kunne da være dejligt, hvis vi fik lidt mere info snart.

Indtil da nyder vi denne geniale mulighed for at gå trådløst på nettet og spille via Wi-Fi. De fleste af os har godt nok betalt cirka 800 kr. for at komme til at spille Mario Kart online (spil+USB-adapter). Men et eller andet sted synes jeg nu alligevel, det har været hver en krone værd.

Her på siden har vi prøvet at hjælpe Nintendo Wi-Fi Connection i Danmark lidt på vej med vores MKDS-Liga – og flere ting vil helt sikkert komme til inden for en overskuelig fremtid. I mellemtiden vil undertegnede håbe og be’ til, at Wi-Fi Connection-mulighederne vil blive udbygget kraftigt fremover i Danmark. Både ved hjælp af flere spil der understøtter onlinemulighederne, men bestemt også via flere steder, hvor vi rent faktisk kan benytte os af det. Hvad sjov er der ved en feature, der stort set er ubrugelig?

Her til sidst vil jeg henvise alle glade gamere til at kigge forbi www.openwifi.dk
Dette er et sted hvor du enkelt og let kan finde det hotspot der er tættest på hvor du bor.


Sandhedens time Part V
Sandhedens time Part IV
Sandhedens time Part III
Sandhedens time Part II
Sandhedens time Part I

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Xyrec

Level: 1 (Goomba)

18-02-2006 20:16

Okay Smiley...
0
1ups givet

#2 - MegaGame

Level: 2 (Keese)

18-02-2006 23:26

og så har vi lige odense... der er ikke noget af se her. vist du finder en åben hotspot her, er det sikkert en der har glemt af lave sikkerhed på sin router.
0
1ups givet

#3 - Nenmoth

Level: 1 (Goomba)

19-02-2006 00:05

Jeg må sige at jeg har droppet MKDS wifi, da alt for mange snaker Smiley
Måske er det fordi jeg ikke selv kan, men jeg gider ikke til at lære det. Det ødelægger lidt det som MK er for mig.
0
1ups givet

#4 - Togetic

Level: 1 (Goomba)

19-02-2006 01:15

Der er da næsten ingen snakere... Når jeg spiller så møder jeg kun idioter der for det meste quitter når de taber. Sjældent gode snakere Smiley
0
1ups givet

#5 - NINJA

Level: 1 (Goomba)

19-02-2006 16:45

Lidt strange, men det skal der jo også være plads til Smiley

... Og fedt med hp'en openwifi.dk, den vil jeg da checke inden små skoleture, o.s.v. Smiley
0
1ups givet

#6 - NINJA

Level: 1 (Goomba)

19-02-2006 16:45

Lidt strange, men det skal der jo også være plads til Smiley

... Og fedt med hp'en openwifi.dk, den vil jeg da checke inden små skoleture, o.s.v. Smiley
0
1ups givet