Super Monkey Ball: Banana...

Ugens Tilbud: Uge 29 2019

Ugens Downloads: Uge 29 2...

Joy-Cons sendes på gaden...

Nye figurer annonceret ti...

Star Wars Pinball annonce...

Luigi's Mansion 3 udkomme...

Vær med i den sidste Spl...

Ny hardware-udgave af Swi...

Vi streamer Super Mario M...

Super Mario Maker 2

Gamle dage på N-club

Releasedatoer

SMM2 feedback for feedbac...

Nintendo Switch

Spil på vej til Switch

Fire Emblem: Three Houses

Harry Potter: Wizards Uni...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Astral Chain

Tilbudstråden

S: Masser af spil

K: Super Smash Bros Ultim...

S: super smash bros switc...

Wii U spil til salg

S: Starfox-samling & 3DS-...

Preorders. Hvor?

K: Bowser Amiibo

Solgt

K: Wii U spil

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

WarioWare Gold (3DS)

Skrevet af Bo130 - 14-08-2018 10:48

Hvis man ikke allerede kender til konceptet bag WarioWare-serien, så er man gået glip af noget, men lad mig alligevel lige introducere. Hvert spil i serien består af en række microgames, som kun varer nogle få sekunder og stiller dig over for én meget specifik opgave - fx at gribe et stykke toast som det hopper ud af brødristeren. Hvert microgame har en meget simpel styring, hvilket gør spillene meget intuitive - noget der er nødvendigt for at kunne komme ind i en kontekst og klare en opgave på blot få sekunder.Den måde man spiller disse microgames på er, at man har grupperet omkring 20 af dem, og så spiller man dem én efter én, alt imens at tempoet og sværhedsgraden stiger. De fleste microgames har en skæv humor i sig, hvilket gør at selv når man sidder i kampens hede, så kommer der et forfjamsket grin frem og man ender ofte med at sidde med et stort smil på læben uanset om man slår sin highscore eller ej.

Som åbenlys fan af serien må jeg sige det er noget tid siden der har været et spil af høj kvalitet, hvor de eneste spil de sidste 8 år er Game & Wario til Wii U og WarioWare D.I.Y. til 3DS. Mon denne udgivelse kan få serien tilbage til sin storhedstid?


Her skal du sniffe snotten op i næste igen inden den falder til jorden!


WarioWare Gold præsenteres som et best-of af seriens mange besynderlige øjeblikke, men jeg vil påstå det er meget mere end det. Foruden at samle et massivt antal på over 300 microgames fra de fleste spil i serien, så tilføjes der også en række nye microgames som er af samme høje kvalitet som altid.

Spillene er opdelt i en række oprigtigt sjove sekvenser med fuld voice-over, der fungerer overraskende godt, baseret på seriens mange genkendelige og elskværdige figurer, samt nogle nye. Idet der indhentes microgames fra spil i serien der har fokuseret på en styringsgimmick har man i WarioWare Gold også opdelt de fleste segmenter i

 1. Mash - Du bruger kun D-pad og A-knappen.
 2. Twist - Du drejer kun din konsol.
 3. Touch - Du bruger kun din touchscreen.


Dette giver både en nostalgisk følelse i form af at man kommer kronologisk gennem seriens mange microgames, men det fungerer også rigtig godt til at målrette sine korte spilsessioner i fx toget, så man ikke slagter naboen med sine armbevægelser.


En af de nye tilføjelser er en reference til Fire Emblem. Der er generelt mange referencer til klassiske Nintendo-spil.


Når man efter et par timer har klaret alle microgames og nået rulleteksterne kunne man være fristet til at tro spillet var færdigt og det vil det nok også være for nogen, men hvis man går op i at skaffe alt i et spil eller slå sin egen highscore igen og igen, så er der meget at komme efter.

Her har WarioWare Gold opdelt det i nogle koncepter,

 • Story - Når man har gennemført spillet første gang er det muligt at gå ind og forsøge at slå sin egen highscore i spillets gruppering af microgames.

 • Challenge - Her samles samtlige microgames på nye måder med særlige betingelser, hvilket fungerer overraskende godt for det meste. Der er selvfølgelig seriens velkendte mulighed for at spille samtlige microgames i ét stort virvar, men derudover vil jeg gerne fremhæve

  - WarioWatch: Hver enkelt microgame har ikke længere en tidsbegrænsning, i stedet er der en samlet timer der tæller ned og når du klarer et minispil får du så ekstra tid tilføjet.
  - Sneaky Gamer: Indhentet fra Game & Wario, hvor man er en dreng der skal til at sove, men gerne lige vil nå et spil mere - og hans mor må ikke opdage man stadig er vågen.
  - Cruise Control: Man vælger selv hvor hurtigt tempoet skal gå ved at løfte sin konsol, men hvis man fejler tillægges man straftid.
  - Split Screen: Der spilles skiftevis på de to skærme.

  Der er også multiplayer, men det har jeg ikke haft mulighed for at prøve. Det kræver at begge parter ejer spillet og virker umiddelbart ret begrænset.

 • Index - Så snart man har prøvet et microgame kan det findes og spilles her, hvor der også gemmes highscore for hvert enkelt spil og er sat et target man kan forsøge at nå.

 • Missions - Dette er spillets achievements; 146 styk, der varierer vidt og bredt på både områder i spillet og sværhedsgrad.

 • Arcade - Som man spiller microgames og opnår missions tildeles man mønter. Mønterne kan bruges i arcaden til at få en kæmpemæssig bunke af ekstramateriale rangerende fra det deciderede ubrugelige til det enormt sjove. Særligt kan fremhæves forlængede udgaver af de sjoveste microgames, samt muligheden for at indspille sin egen stemme som voice-over på samtlige af spillets filmsekvenser.
Åh nej - du er blevet opdaget af din mor i Sneaky Gamer!


Konklusion
WarioWare Gold er tydeligvis lavet af nogle folk der kender og elsker serien, samt ved hvorfor den engang har været en succes. Det er skønt at se så stort et stykke arbejde lagt i noget, hvor Nintendo kunne have sluppet afsted med blot at samle alle microgames og udgive det.
Det kræver at man kan lide grundkonceptet i spillet, hvilket let kan tjekkes med demoen på eShop eller ethvert tidligere spil i serien, men savner man de gode gamle WarioWare-dage, så er dette uden tvivl det bedste bud lige nu. For mig ligger det overordnet set klart som den bedste WarioWare-pakke, men den episke multiplayer-del fra GameCube-spillet er fortsat ikke blevet overgået.

1
1ups givet

4/5


Nemt at gå til

Fysisk udfoldelse

Kommentarer:

#1 - Nemy

Level: 24 (Whomp)

20-08-2018 15:36

God anmeldelse!

Kunne godt finde på at samle det op selvom jeg havde dødsdømt min 3DS herhjemme efter Switchen kom Smiley
0
1ups givet

#2 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

25-10-2018 13:19


0
1ups givet

WarioWare Gold

WarioWare Gold
Platform:
Nintendo 3DS

Udgivelse:
27-07-2018

Kan købes hos:
Coolshop - 259.00 kr