Legend of Zelda: Link’s...

Vind Link's Awakening hå...

Vi streamer Breath of the...

Spyro Reignited Trilogy (...

Ugens Tilbud: Uge 38 2019

Vind Link's Awakening til...

Ugens Downloads: Uge 38 2...

Gameplay-trailer udsendt ...

Nyt om Atelier Ryza: Ever...

Lanceringstrailer udsendt...

Nintendo Switch

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Super Mario Maker 2

Luigi's Mansion 3

Legend of Zelda: Link's A...

Switch - spilrygter og sp...

Dit seneste køb

Pokémon Sword / Shield

N-cast: Retro-spil

Tetris 99

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

Tilbudstråden

S: Nintendo- og Playstati...

B: Super Mario Maker 2

K: Ældre Pokemon spil (1...

S: Spilrelaterede nøgler...

K: Super Smash Bros Ultim...

K: Sonic Lost World (Wii ...

K: Switch Pro controller ...

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Jackbox Party Pack 5 (Switch eShop)

Skrevet af KristianH - 30-04-2019 13:40

Siden 1998, hvor Nintendo udgave det første spil i Mario Party-serien, har Nintendo fans altid haft en spilserie at kunne byde sine gæster velkommen med, når de indbød til fest. Men nu har der meldt sig en ny kandidat, der sagtens kan give Mario Party-serien konkurrence. I 2014 udkom The Jackbox Party Pack, som var det første spil i en ny serie af party-spil. Denne gang (som du måske kan læse ud fra titlen) er vi nu nået til det femte spil i serien. Med hvad går dette Jackbox egentlig ud på? Og hvor mange sange har Beyonce lavet, som også er navnet på et video spil? Læs med nedenunder for at få svaret.

Hvis du aldrig har hørt om The Jackbox Party Pack-spilserien, så er du først og fremmest virkelig gået glip af nogle af de sjoveste party-spil i længere tid, men du vil måske også blive en smule overrasket over at du hverken behøver Joy Cons eller en Pro controller for at kunne spille med i The Jackbox Party Pack-spilserien - i stedet spiller du med din mobiltelefon. Det gør sig også gældende i Nintendo Switch-udgaven. Måden dette fungerer på, er at du går ind på jackbox.tv via din mobiltelefon og derfra vil du blive guidet igennem hvad du som spiller skal gøre for at komme i gang.

The Jackbox Party Pack adskiller sig allerede en del fra andre party-spil, ved at bruge mobiltelefonen, som hjælpemiddel. Dette tillader, at hvis man bare er nok folk til festen, så er der ret gode chancer for at blive de maksimale 8 spillere man kan være i spillet, da alle efterhånden har en smartphone, og som regel også har denne med til fester. Det betyder også, at det er en smule nemmere at overtale folk, som ikke normalt spiller spil, til at være med, da de fleste ved hvordan man skal bruge en mobiltelefon.

Hvordan er gameplayet så i The Jackbox Party Pack serien? Fungerer det ligesom Mario Party? Nej, hvis du går ind til spillet med den forventning, vil du blive pænt skuffet. I stedet fungerer The Jackbox Party Pack-serien ved, at man får en samling af 5 forskellige spil, som alle har en del mere dybde end det gennemsnitlige Mario Party-minispil. Alt afhængigt af hvem man spiller sammen med, har de forskellige spil også varierende genspilningsværdi. Flere af spillene har nemlig en social vinkel, hvor hvis du kender dine modspillere rigtig godt, gør det ofte spillene endnu sjovere.

Herunder følger en beskrivelse af de 5 forskellige spil du finder The Jackbox Party Pack 5

You don’t know Jack
You don’t know Jack er et quiz-spil, og selvom grundkonceptet er at du skal svare på spørgsmål, som i mange andre klassiske quiz-spil, så har udviklerne bag spillet alligevel sørget for at pifte formatet så meget op, at man sidder tilbage med følelsen af man ikke rigtig har set noget lignende før. Spillet består af 10 runder, hvor det gælder om at svare på så mange spørgsmål, som muligt for derved at få plus point. Svarer du forkert, ja så får du minuspoint i dette spil, og det er før set at spillet bliver afgjort på, hvem der har færrest antal minuspoint.

Spørgsmålene er ofte formuleret på ret kreative måder, så nogle gange skal man lige bruge et par ekstra sekunder på, at forstå hvad der egentlig bliver spurgt om. For nogle kan dette virke som et frisk pust til quiz-genren, for andre kan dette måske godt være en smule irriterende. Spillet foregår nemlig kun på engelsk og nogle gange bruges der slangudtryk i spørgsmålene. Så hvis man ikke helt kender til disse, kan det være en ulempe i forhold til de andre spillere. Dog er spørgsmålene meget varieret i deres temaer, så der burde være noget for enhver smag.

En gang i mellem kommer der sjove special-kategorier til spørgsmålene. Disse kategorier kan eksempelvis være Dis or Dat, hvor du får to kategorier og skal så vælge om en given titel hører til den ene, den anden eller begge kategorier på samme tid. En af dem jeg var overbevist om jeg kunne svare rigtigt på, var “en sang af Beyoncé eller titlen på et video spil” Det viste sig ikke at være helt lige så nemt som jeg først regnede med. En anden sjov kategori er Octopus, Coffee, Queen Elizabeth or Frankenstein, hvor disse fire meget forskellige ting altid udgør en af de fire svarmuligheder til spørgsmålet. Her er spørgsmålene ofte formuleret på ret finurlige måder, så man skal tænke sig om en ekstra gang for at gennemskue hvad det rigtige svar er.Split the Room
Split the room handler det om at vide, præcis hvordan dine modstandere vil tænke. Her gælder det nemlig om at komme på sjove, spændende, dumme eller eftertænksomme 'Hvad-nu-hvis’ spørgsmål, som der, ligesom spillets titel, kan dele rummet i to. Måden det fungerer på, er at alle spillere modtager hver deres spørgsmål, hvor en del af spørgsmålet mangler. Her er det så op til dig, at finde på noget, som vil få halvdelen af dine modstandere til at svare ja og den anden halvdel til at svare nej på spørgsmålet. Jo tættere på et 50/50 split du laver, jo flere point får du. Et eksempel på sådan et spørgsmål kunne være: “Du lever i en meget rig familie. Som arving vil du aldrig behøve at arbejde igen, men din underlige far truer med at skrive dig ud af arven med mindre du opgiver _____ Går du med til dette?” I det spil jeg spillede, blev dette spørgsmål udfyldt med “Alle computerspil resten af livet” - tænk over hvad du ville svare til den!

I spillets anden runde er konceptet næsten det samme. I stedet for et ja/nej spørgsmål, giver spillet i stedet to forskellige svarmuligheder. Den ene har spillet selv fundet på, mens den anden er blevet tilføjet af en af spillerne. Oven i dette, bliver man bedt om at forudsige, hvad en tilfældig modspiller vil svare, og svarer man rigtigt på dette får man bonus point.

'Split the Room' har en rigtig interessant præmis, som giver mulighed for at stille nogle meget dybdegående spørgsmål til sine venner. Det føles især virkelig fedt, når man formår at komme op med et spørgsmål som får folk spillet præcis 50/50 - problemet er bare, at det ofte er meget svært at komme op med disse gode forslag. Derfor kræver 'Split the Room' næsten, at man spiller det sammen med nogle mennesker, som man kender rigtig godt, og som er gode til at finde på interessante forslag, ellers kan det blive en lidt halvkedelig oplevelse.Mad Verse City
I Mad Verse City gælder det om at få den indre lyriker frem, for i dette spil gælder det om at skrive raptekster! Dette fungerer ved at alle spillere hver især først skal vælge et ord fra en ordklasse, der er bestemt af spillet. Dette sker ofte med et bestemt tema, for eksempel en frugt, når man skal vælge et navneord eller “nederen arbejde”, når man skal vælge et tillægsord. Kan man overhovedet ikke finde på noget, har spillet også en forslagsknap, hvor den kommer med forskellige forslag, når man trykker på den.

Når man så har fundet dette ord, så genererer spillet en enkelt linje til din raptekst, hvor det ord du har valgt står sidst. Nu er det så op til dig at skrive hele den næste sætning til din raptekst. Siden det jo er en rap man er i gang med at skrive, så ligger den svære udfordring i at skrive en ny sætning, hvor det sidste ord i sætningen gerne skulle rime med det ord vi valgte i forrige omgang. Skulle det ske, at man ikke når at blive færdige med at skrive sin sætning, inden tiden løber ud, så vil spillet i stedet erstatte sætningen med en tilfældig genereret sætning i stedet. Hele denne process foretages én gang mere, således at man nu har 4 linjer raptekst. Så med andre ord den første og tredje linje er skrevet af spillet, men det valgte ord i slutningen af sætningen, og den anden og fjerde linje har du som spiller selv skrevet.

Når du som spiller har din raptekst skrevet færdig, så skal du dyste imod en anden modstander med din raptekst. Dette fungere ved at du i spillets første runde bliver sat sammen med en tilfældig modstander. Nu bliver din tekst så ført frem på skærmen hvor en tekst-til-lyd program stemme står for også at læse din rap tekst højt. Når både dig og din modstander har fremført jeres rap tekster, så er det op til de andre medspillere at stemme om, hvem der har gjort det bedst. Vinderen scorer point baseret ud fra, hvor mange stemmer vinderen fik. Herfra gentages så dette core loop 2 gange mere, så man i alt når at spille 3 runder.

Som med så mange andre Jackbox-spil, så afhænger niveauet af morskab man har, meget af hvilke mennesker man spiller det sammen med. Jeg personligt har nok haft allermest sjov med dette spil ud fra de 5 forskellige spil, da mange af dem jeg spiller sammen med, har været gode til at finde på sjove kreative måder at svine hinanden til på, via deres rap tekster. Desværre er rundetiden på 2 minutter og 30 sekunder en smule for kort til tider. Jeg har flere gange oplevet, både ved mig selv og ved modstandere, at være næsten færdig med at udtænke et godt rim og være lige ved at være færdig med at skrive det ind på mobiltelefon, for så at se tælleren nå nul. Dette resulterer i at ens raptekst godt kan føles en smule ødelagt, fordi den så bliver erstatte med en tilfældig genereret sætning, som så ikke har noget som helst med det forrige at gøre.Zeeple Dome
Zeeple Dome er nok det spil i denne pakke, som mest minder om et klassisk computerspil. I dette spil, styre hver spiller sit egen lille, ret nuttede, rumvæsen, som så skal ud og kæmpe imod onde, blodtørstige rumvæsner. Måden hvorpå man gør det, er at spillerne på deres mobiltelefon kan se en cirkel, med deres rumvæsen inde i midten. Denne cirkel, skal repræsentere hvilken retning man gerne vil skyde sit lille rumvæsen i. Dette fungere lidt på samme måde, som når man trækker tilbage i en bue eller slangebøsse, med andre ord, skal man bare trække i den modsatte retning af, hvor man gerne vil skyde hen.

Denne skydemekanik, skal så bruges til at skyde alle de fjender som kommer frem på skærmen. For hver fjende du skyder får du point. I starten er det nemt, i form af at alle fjender står stille og ikke gør noget, men i takt med at spillet bliver sværere kan fjenderne både bevæge sig og skyde tilbage. Først når alle fjenderne er skudt kan alle spillere rykke videre til den næste bølge af fjender. Den spiller som så har skudt flest fjender når alle fire bølger er overstået har så, ikke overraskende, vundet. Hvis du tænker “det lyder da meget simpelt” så har du næsten ret.

Hovedproblemet med dette spil, er at alle interaktioner sker i real tid, så ikke nok med at du skal finde ud af at skyde i den rigtig retning, skal du også skyde på det rigtige tidspunkt, for at ramme fjenderne. Tanken bag spillet er som sådan god, men valget om at bruge mobiltelefonen som controller, gør desværre bare at det er meget svært at styre sin figur ordentligt (i hvert fald i det selskab jeg spillede spillet). Jeg oplevede også at jeg i min iver efter at vinde over mine modstandere endte med at lukke browersen på min mobil telefon, så jeg måtte starte forfra på spillet.

Patently Stupid
I Patently Stupid handler det om at tænke kreativt. I dette spil, får du nemlig til opgave at udtænke den næste store opfindelse som skal gøre dig (og spillets udviklere) millionærer. Måden dette fungerer på, at du og dine modspillere først skal finde et problem at løse. Dette sker ved at alle spillere modtager to kort på deres mobiltelefon, hvor de så skal udfylde det manglede ord i den sætning som står på kortet. Det kan for eksempel være “Familier har brug for mere ___ “ Når disse kort er udfyldt, bliver de fordelt blandt dine modstandere, således at du aldrig kommer til at vælge dine egne forslag. Når alle spillere har valgt et problem, de gerne vil prøve at løse, starter den kreative process for alvor.

Nu gælder det nemlig om at lave en tegning af løsningen på det problem man har valgt. Når dette er gjort, får man muligheden for at komme med en lille titel og en tagline. Dette skal nemlig bruges til spillets tredje runde, hvor man skal pitche sin ide til de andre spillere. Dette kan gøres på to måder, enten hvor spillet gør det for en eller at man selv gør det. Det kan klart anbefales at alle deltagere selv pitcher idéer, da det gør spillet langt sjovere. Når alle har pitchet deres idéer, skal alle herefter stemme om, hvilken løsning der er den bedste. Dette gøres ved at alle spillere vælger deres top 3 og så giver spillet point efter, hvor mange topplaceringer man har fået. I finalerunden gentager man hele spillets koncept, men denne gang skal alle spillere løse det samme problem. Så her gælder det også om at tænke på, hvordan dine modstandere tænker kreativt.

Patently Stupid er klart sjovest, hvis man spiller sammen med folk, som sagtens tør tænke ud af boksen for at komme på virkelig sjove og dumme idéer. Det er nemlig her spillet er allersjovest og spiller man i det helt rigtige selskab er der garanteret gode grin til alle.Konklusion
Alt i alt er der ret mange timers god festunderholdning gemt i Jackbox Party Pack 5, men det afhænger rigtig meget af, hvem man spiller sammen med og hvor godt disse forskellige mennesker kender hinanden. Så hvis man er meget i tvivl om hvorvidt man vil finde disse forskellige spil sjove, vil jeg anbefale man prøver dem hos en ven/veninde først. Siden du ikke behøver at bruge andet end din mobiltelefon for at være med, tillader det at man ofte kan hive spillet frem til både store som små fester uden at skulle bruge alt for meget tid på at sætte det korrekt op.

0
1ups givet

4/5


Festspil

Nemt at gå til

Essentiel multiplayerdel

Kommentarer:

Jackbox Party Pack 5

Jackbox Party Pack 5
Platform:
Switch Download Software

Udgivelse:
16-10-2018