Ugens Downloads: Uge 28 2...

Nintendo Treehouse: Live ...

Oplev Kenya i ny trailer ...

Vi streamer Crash Bandico...

Juli måneds NES- og SNES...

Vi streamer Super Mario M...

N-cast #59: Hvad har vi s...

Nintendo åbner døren fo...

Vi streamer Zelda II i af...

Vind Paper Mario: The Ori...

Animal Crossing: New Hori...

Spil på vej til Switch

Switch - spilrygter og sp...

Paper Mario: The Origami ...

Super Mario Maker 2

Nintendo Direct

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Zelda: Breath of the Wild...

Pokemon Home siger forker...

Nintendo Switch

K: Heart Gold/Soul Silver

Tilbudstråden

Reserveskruer til Gameboy...

Animal crossing Amiibo ko...

S/B: Switch og PS4 spil

K: Hori game case white

Føler/råd om PS4?

S: Hollow Knight (uåbnet...

V/S: Naruto Gekitou Ninja...

S: Pikmin 2 & Punch Out f...

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Senran Kagura Reflexions (Switch eShop)

Skrevet af KJ85 - 30-08-2019 00:07

Med halvanden års mellemrum modtog 3DS’en i henholdsvis 2014 og 2015 Senran Kagura Burst og Senran Kagura 2: Deep Crimson, og det var første gang vi på Nintendos konsoller i Europa kunne stifte bekendtskab med de storbarmede ninjapiger fra rivaliserende skoler. I begge tilfælde var der tale om spil i beat ’em up-genren, men på Switch har vi endnu ikke set pigerne folde sig ud i deres naturlige element. Denne sommer har vi derimod fået det mærkværdige pinball-spil; Senran Kagura Peach Ball, og i efteråret 2017 var det datingsimulatoren; Senran Kagura Reflexions, fra Honey∞Parade Games og Tamsoft Corporation der med Marvelous som udgiver gjorde sin entre som en eksklusiv titel på Nintendos konsol. Det har siden ændret sig, for spillet er nu også ude til PC, men det har ikke stoppet mig fra at tage et nærmere kig på det.

Senran Kagura Reflexions er som sagt en form for dating-simulator eller visual novel, og i spillet møder vi Asuka fra Hanzō-akademiet, der har inviteret dig til at møde hende i klasselokalet efter skoletid. Her giver hun udtryk for at ville fortælle dig noget, som hun ikke helt har modet til at gøre, og hun beder dig derfor gribe hendes hænder, så du kan hjælpe hende med at slappe af. Dette får to hvide handsker til at dukke op, og dem kan du med de to analogpinde bevæge rundt på skærmen. Placerer du dem på hendes håndflader eller fingre og holder en af de to pinde eller skulderknapper inde, så vil du give dig til at nusse hendes hænder, og dette får hendes hjerte til at hamre, så du kan mærke det gennem HD Rumble-funktionen i controllerne.


Indledningsvist møder du Asuka i klasselokalet.

Når Asuka føler sig godt tilpas, får det hende til at drømme sig ind i forskellige scenarier, hvor du som spiller af den ene eller anden grund skal berøre hendes krop. I første omgang ser vi hende under tutorial’en i en sportssituation efter hård træning, og her beder hun dig tørre hende af for sved. Igen kommer handskerne frem, men nu kan du rotere hende og røre hende på både hoved, arme, skuldre, mave, lår og mere intime steder. Du kan ae hende ved at holde R inde, mens du bevæger handskerne, men du kan også prikke til hende eller give hende et lille klask ved at ryste dine Joy-Cons, og du kan tage fat i hende ved at tilte controllerne. Afhængigt af hvor du placerer hænderne, vil det fremkalde et af fem humør indikeret med forskellige farver, og når du har gjort det længe nok til at vække en følelse i hendes hjerte, så får du lov til at massere hende i et af fire minispil.

Minispillene går under betegnelsen Glorious Reflexology, og det første minispil er en lårmassage, hvor du skal klaske Asukas inderlår. Målet er på mindre end et minut at fylde en bar yderst til venstre for at tilfredsstille hende, og i dette tilfælde foregår det ved taktfast at ryste de to Joy-Cons. Går det for langsomt, er massagen ikke hård nok, og går det får hurtigt, skal du være blidere, så det handler om at ramme en mellemvej, hvor Asuka nyder massagen. Med meteret fyldt kan massagen afsluttes, og alt efter humøret, som du fremkaldte forud for massagen, vil du modtage en respons på dit håndarbejde, ligesom væske vil blive fyldt i en beholder, der repræsenter hendes hjertes begær.


I dette massageminispil skal du klase Asuka på inderlåret.

Processen med at røre Asukas hænder, berøre hendes krop og afsluttende give hende en massage gentager du fem gange i et spil, og dette tager ca. 40 minutter. Herigennem vil du komme til at se Asuka i flere af de syv drømmescenarier, der blandt andet sætter hende i rollen som popstjerne, fræk privatunderviser, kriger, klassekammerat og din lillesøster, og du vil i sidste ende have fyldt beholderen med hendes begær i en af de fem farver repræsenterende et humør. På baggrund af dette vil du så komme til at se og høre en afsluttende monolog, hvor Asuka åbner sit hjerte for dig, og et stykke af et halssmykke bliver udfyldt. Har du været kærlig vil hun ikke overraskende erklære sin kærlighed til dig, men har du derimod været fræk og taget hende lidt for meget på røven og grebet i barmen, så giver hun dig en opsang, men vil alligevel gerne mødes igen.

Målet i spillet er ved gentagne gennemspilninger at udfylde væskebeholderen i alle fem farver, hvilket vil åbne op for en særlig scene, men efter hver gennemspilning vil du også åbne op for nye kostumer, frisurer, undertøj og forskelligt tilbehør som hatte, hovedbeklædning og briller. Du vil dog også løbende få adgang til nye massage-minispil, og foruden det allerede nævnte kommer du til at massere Asukas baglår med en knoppet rulle, skrubbe hendes arm med en børste og trykke hende på maven med et vibrerende massageapparat – alt sammen naturligvis ved at bevæge den højre Joy-Con på forskellig vis, og HD Rumble er aktiv i dem alle, som den også er det, når du berører hende forud for disse sessioner. På et tidspunkt får du muligheden for helt at springe disse minispil over, så du hurtigere kan komme gennem spillet, og går man efter at se alle humør udtrykt i hver af de syv scenarier, så er det nok vejen frem.


Med glitrende symboler vises det, hvilket humør din berøring har fremkaldt.

Ligefra spillets start kan du frem for at kaste dig ud i den hidtil beskrevne Reflexology-del også via Dress-Up ændre Asukas udseende i menuen, og det gælder altså hår, kostume og undertøj såvel som diverse tilbehør. For håret kan du vælge forskellige frisurer og skifte farven, ligesom du kan det med kostumerne, men med undertøjet vælger du til gengæld et stofmønster og kan så ændre udformningen på det, så det i stedet for en dækkende underdel f.eks. kan blive til en minimal G-strengstrusse. Efter din første gennemspilning af Reflexology kan du så vælge, hvorvidt det kostume, som du har valgt i Dress-Up, skal buges, når du møder Asuka efter skoletid i Reflexology, og det kan også anvendes i de forskellige fantasier.

I en tredje spildel kaldet Mini-Reflexology kan du få lov at røre Asukas krop i klasselokalet uden for fantasierne, og det er sådan set ikke anderledes her. Du kan både i drømmescenarierne og denne spildel udover at bruge hænderne sprøjte vand på hende, og har du valgt specifikke kostumer vil hendes tøj blive gennemsigtigt, så du kan se undertøjet igennem det. Hvad spillet ikke fortæller er dog, at du også ved at gøre specifikke ting kan fremkalde et kys, og ja, så kan du som serien er kendt for flå hendes tøj i stykker, hvis du har valgt et kostume, der tillader det. Hvordan disse ting gøres, vil jeg ikke afsløre, men jeg kan sige så meget, at sidstnævnte kræver, at en knap holdes inde, mens hænderne flyttes rundt, og markøren vil tydeligt ændre sig, når du har fat i den rette metode.


Gennem Dress-up kan du tilpasse udseendet på Asuka fra yderst til inderst.

Slutteligt indeholder spillet også en del kaldet Diorama, hvor du kan posere Asuka i alverdens stillinger stående, liggende, siddende eller på alle fire, og i nogle af disse stillinger får den alt efter kostume ikke for lidt med udsyn til kavalergang og trusser. Du kan sågar rotere de benyttede 3D-modeller lige, som du vil have det, hvis der rigtig skal nærstuderes, og du kan ændre baggrunden, slå kontrolforklaringer fra og tage billeder af Asuka i dine foretrukne oufits – hele eller iturevne.

Foruden indholdet beskrevet hertil findes muligheden for at hente fire andre piger fra serien som hver sin DLC-pakke til 75 kr., og man kan købe en pakke med tre ekstra massage-minispil til samme pris, hvis man ønsker mere variation i den del af spillet. Dertil kommer selvfølgelig muligheden for at købe flere kostumer og accessoires, men selv uden at købe ekstra ting kan du hente nogle af de kostumer, der kommer med de andre piger, helt gratis.


Nogle positurer er måske lidt for udfordrende.

Det gode:
Det er tydeligt at se, at Senran Kagura Reflexions er udviklet med fans af de storbarmede ninja-piger i tankerne, og produktionsværdierne fejler bestemt ikke noget. 3D-modellerne i spillet er veludførte, og med muligheden for at tilpasse pigerne på adskillige punkter, så burde publikummet blive tilfredsstillet på det punkt. Ikke alene er der godt styr på det grafiske, men lydsiden er ligeledes rigtig god med masser af fine melodier fra tidligere spil i serien, og stemmeskuespillet, der selvfølgelig er japansk, fejler intet. Alt efter fantasien fornemmer man således tydeligt en forskel i stemmelejet hos Asuka, og det er ikke svært at tolke på, selv om man ikke forstår sproget, så det er faktisk rigtig fint.

Senran Kagura-serien har altid været kendt for sin udprægede brug af ”Jiggle Physics”, og jeg er sikker på at spillets publikum finder det fornøjeligt, at brysterne på pigerne også gynger gevaldigt i dette spil, når pigerne skifter positur under dialogen, eller man berører dem i den del af spillet. Det sjove er jo så, at det nu også er overført til controllerne gennem HD Rumble, så man kan mærke det hele ryste på forskellig vis alt efter, hvordan man rører dem, og selv om det føles underligt, så tilføjer det da et nyt element til spiloplevelsen. Det er ganske vist lidt småperverst det hele, men samtidig er det også ganske uskyldigt.


Det vil sikkert glæde nogen, at man kan hive tøjet i stykker.

Når det kommer til det gamplay-mæssige, så er det ganske rart, at man efter kort tid åbner op for muligheden for at se, hvilken fantasi berøringen af Asukas fingre eller håndflader åbner op for, da man derigennem slipper for at bruge sin tid unødvendigt i en fantasi, hvor man allerede har fremkaldt alle følelser hos hende. Det fjerner måske lidt spænding, men jeg tænker nu også, at de fleste bare ønsker at åbne op for alle tilpasningsmuligheder, og så er det jo rart med en let vej til målet. Af samme årsag er det også en rigtig god beslutning, at man kan springe massagedelen over efter et vist punkt i spillet.

Det dårlige:
Der er nok ingen tvivl om, at de færreste ville hive Senran Kagura Reflexions frem og spille det i offentligheden, men man kan også sagtens tillade sig at sætte spørgsmålstegn ved spillets natur og pigernes reaktioner deri. Det ene øjeblik kan du således få Asuka til at føle sig rigtig utilpas ved at rage hende på de overdimensionerede bryster, mens hun få momenter senere vil rose dig for dine massageevner og opfordre til, at I skal ses igen. Det sender uden tvivl nogle forkerte signaler, og fantasien, hvor du skal forestille at være Asukas storebror er på samme måde ganske upassende.


Minispillene bliver hurtigt kedelige.

Foruden sit til tider lidt for vulgære indhold, så lider spillet under mangel på variation, og her er det nok særligt kritisk, at spillet som udgangspunkt kun har fire massageminispil. Hvis man ikke i forvejen fandt det lidt for tåkrummende at køre en massagerulle op og ned ad baglåret på Asuka med frit udsyn til trusserne under nederdelen, så bliver det i hvert fald hurtigt kedeligt, og det føles som røveri, at skulle betale 75 kr. for tre ekstra minispil, der måske kunne gøre den del af spillet sjovere for en stund ekstra. Således går der heller ikke længe, før det føles mere som en pligt at køre igennem spillet igen og igen, så man kan få adgang til alt, og det er sjældent et godt tegn.

Konklusion:
Nu er datingsimulatorer ikke noget, som jeg har prøvet tidligere, men når alt kommer til alt, så føles Senran Kagura Reflexions bare som en underlig oplevelse og måske et forsøg på at opfylde en liderlig teenagedrengs fantasier. Der er i hvert fald ikke meget spil at komme efter i at røre Asukas krop for at fremkalde forskellige følelser, der dikterer udfaldet af historien, og personligt håber jeg at se pigerne tilbage i beat ’em up-genren, hvor der rent faktisk gemte sig solide spiloplevelser under det småperverse ydre. Jovist, indpakningen er pæn og produktionsværdierne høje, så spillets publikum skal nok blive tilfredse på det punkt, men at give 75 kr. for fire massageminispil og muligheden for at gramse løs på en enkelt pige fra serien vil tilfredsstille de færreste.

Spillet fylder 7,4 GB.

1
1ups givet

3/5


Nemt at gå til

Forbeholdt niche gamere

Fysisk udfoldelse

Øjeguf

Kommentarer:

Senran Kagura Reflexions

Platform:
Switch Download Software

Udgivelse:
13-09-2018