N-club Streams: Uge 33

Braid: Anniversary Editio...

Nintendo fremlægger kvar...

Adventures of Pip (Wii U ...

Pikmin 3 Deluxe annoncere...

Paper Mario: The Origami ...

N-club Streams: Uge 32

Næste sommeropdatering t...

Atelier Ryza 2: Lost Lege...

Unboxing af LEGO Super Ma...

Switch - spilrygter og sp...

Spil på vej til Switch

LEGO Super Mario

TV bord

Paper Mario: The Origami ...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

E3 2013

Super Smash Bros. Ultimat...

Satoru Iwata er gået bor...

Pokémon GO

Tilbudstråden

K: Nintendo/Playstation M...

S: Classic Xecutor2 modde...

K: Heart Gold/Soul Silver

Reserveskruer til Gameboy...

Animal crossing Amiibo ko...

S/B: Switch og PS4 spil

K: Hori game case white

Føler/råd om PS4?

S: Hollow Knight (uåbnet...

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Vroom in the Night Sky (Switch eShop)

Skrevet af Mr. Mario - 18-03-2017 14:37

Da Nintendo d. 3. marts inviterede kunder ind i sin nye eShop på Switch, da var Vroom in the Night Sky fra japanske POISOFT et af spillene på de digitale hylder. Spillet er, hvad udviklerne kalder for, et Magical Bike Action Game, der giver dig en realistisk følelse, da spillet gør brug af HD Rumble. Spillet har fromentig ikke vækket manges interesse, og de fleste har derfor nok ikke denne titel øverst på deres ønskeliste, men vi på N-club har haft mulighed for at se nærmere på det, og det er der kommet en anmeldelse ud af. Læs den og find ud af, om Vroom in the Night Sky fortjener sin anonymitet, eller der måske er tale om en overset perle blandt lanceringstitlerne.

Et Bike Action Game kunne jo lyde som et spil med rygmærker og fede kværne, men som spillets logo og prædikatet ”Magical" antyder det, så er der her tale om noget helt, helt andet. Bevares – kværnene er der, men rygmærkerne er byttet ud med kulørte heksepiger, og spillet går i sin simpelhed ud på at flyve rundt på nogle magiske scootere og motorcykler i et stort åbent, men afgrænset, landskab.


Magien begynder med en meget simpel menu.

Du tager som spiller styringen over skolepigen, Tsukie-chan, (også kaldet Magical Girl Luna) og hendes lille hjælper Cochin. Dit mål i spillets baner, som Magical Girl Luna, er at åbne op for The Magical Gate, og dette kræver, at du indsamler X antal Keystars, der er placeret rundt omkring. Disse Keystars er ofte placeret, så de danner en naturlig rute igennem landskabet, og når alle Keystars er indsamlet, så åbner The Magical Gate, hvorefter du kan afslutte banen. Keystars er dog ikke alt, der skal indsamles, for banerne er også fyldt med Stardust. Stardust har dog ingen betydning for selve gennemførslen af banen, men er derimod den valuta, der bliver brugt i spillets butik, hvor du kan købe nye scootere og motorcykler.

Det er dog ikke kun dig, der er ude efter Stardust! Næ nej – Teruko-chan, en rival fra Tsukie-chans klasse, dukker nemlig også op i hver bane og begynder at opsamle det Stardust, som du er på jagt efter. Hvornår hun dukker op virker helt tilfældigt, men Teruko-chan er ingen større forhindring, end at hun kan slås ud af spillet, så hun ikke når at stjæle al det Stardust, som du gerne vil have fat i for at få nye køretøjer.


Keystar forude!

Spillet indeholder i alt otte baner, der mere eller mindre er i forskellige temaer. Du kan eksempelvis flyve rundt i en øde ørken, en by hvor nattens fred har lagt sig eller ude over åbent hav. Du kan så for dit indsamlede Stardust låse op for 14 andre scootere og motorcykler, udover den scooter du starter med. Dertil er der også andre fartøjer, der kan låses op for igennem spillets achievement-system, kaldet Memories. Uden at røbe for meget kan jeg afsløre, at du blandt andet kan låse op for noget, en heks er mere vant til at flyve rundt på – nemlig kosten – og det er da også kosten, man fra start undrer sig lidt over blot sidder på ryggen af heksen, når man suser rundt på scootere eller motorcykler. Under Memories kan man altid se, hvilke achievements man kan opnå, og hvad de udløser – herunder baner, alternative fartøjer end scootere og motorcykler, eller endda Stardust. Der er i alt 20 Memories men reelt set kun en udfordring at opnå, hvis du ikke skaffer dig et fartøj, der er hurtigt.

Det gode:
En af de lyse sider ved Vroom in the Night Sky er, at styringen er meget simpel. B fungerer som speeder og A som bremser, mens du med venstre analog styrer retningen på dit fartøj. X- og Y-knapperne kommer også i brug undervejs, for på Y kan du sende Cochin afsted efter Stardust eller Keystars, så du ikke selv behøver at køre hele vejen hen og berøre objektet, og på X kan du udføre et Dash, som du kan slå Teruko-chan ud af spillet med. Den simple styring gør altså spillet lettilgængeligt for de mindste, som i bund og grund jo nok er spillets målgruppe. Hvad angår de yngste appellerer spillet til begge køn med kulørte hekse til pigerne og kværne til drengene.


Så skal der spenderes Stardust – hvis du altså har nok!

Spillet gør som sagt brug af HD Rumble, og dette fungerer da også nogenlunde. Et eksempel herpå er den scooter, du lægger ud med. Den hoster sig frem i luften i små ryk, og disse små ryk kan mærkes i dine Joy-Cons. Det giver dermed lidt følelsen af, at man sidder med en scooter i hånden, men man tænker alligevel ikke "woaw", og det er min overbevisning, at det ville fungere lige så godt på en anden konsol med den rumble-funktion, der er standarden på markedet lige nu.

En sidste positiv bemærkning er, at miljøerne i banerne er godt varieret temamæssigt, hvilket giver en smule variation og gør det lidt mindre tungt at komme igennem spillet, der ellers virker meget meningsløst.


Din (lidt overflødige) rival, Teruko-chan – også kaldet Magical Girl "Shining Star".

Det dårlige:
Nok er miljøerne i Vroom in the Night Sky varierede, men de byder desværre ikke på de store udfordringer. For størstedelen af banerne gør det sig nemlig gældende, at de Keystars du skal indsamle, de er lettilgængelige, så ingen af dem er gemt væk på nogle finurlige steder, der er svære at komme frem til. Keystars er desuden også lette at opspore da, en indikator guider dig til dem på skærmen. POISOFT kalder som sagt selv spillet et Magical Bike Action Game, men hvordan action lige skal forstås i denne sammenhæng, det skal jeg ikke helt kunne sige. Jeg hælder mest til, at de mener, at der rent faktisk sker noget bevægelse på skærmen – for her er i hvert fald ikke tale om et actionfyldt spil. Tværtimod, fristes man til at sige, for den scooter du starter med i spillet, den kører så umådeligt langsom, at det er en befrielse, når man får låst op for nogle hurtigere køretøjer. Spørgsmålet er så om din tålmodighed overhovedet rækker så langt, da de hurtigste modeller i butikken har nemlig et forfærdeligt højt prisskilt.

Som det fremgår på flere billeder, så er der oppe i venstre hjørne af skærmen to indikatorer i form af et speedometer og en brændstofsmåler. Med brændstofsmåleren er der altså lagt op til, at du ikke bare kan drøne ubegrænset rundt i en bane, og det kunne da også lyde som en faktor, der kunne byde ind med noget udfordrende til spillet. Her må jeg dog skuffe dig, da dette aldrig blev noget, som jeg fik problemer med. Skulle det mod forventning gå hen og blive et problem, så er det imidlertid blot dit fartøjs evne til at flyve, som du mister, og dette er der råd for. Du kan nemlig tanke op på det et lysende felt, en såkaldt Magical Gasolin Station, som hver bane er udstyret med, og så kan du atter flyve.


Med banerne medfølger en lille beskrivelse.

Konklusion:
Vroom in the Night Sky er ikke nogen overset perle, og POISOFT lover med denne titel lidt for meget, når de kalder det et Magical Bike Action Game. Nok er det magisk, men action er nærmest ikke til stede i spillet, og på alle de punkter, hvor spillet kunne have budt på lidt udfordring, er der hjælpemidler i forskellige afskygninger, der tilintetgør udfordringen. Nok indeholder spillet forskellige miljøer, men de bidrager indholdsmæssigt ikke med noget særligt, og selvom brugen af HD Rumble virker okay, så er det intet overvældende. Med en pris på vanvittige 64,75 kr. kan Vroom in the Night Sky derfor kun anbefales, hvis du sidder og mangler et meningsløst spil, hvor du kan koble hjernen fra for en stund, eller hvis de mindste i familien står og mangler et lettilgængeligt spil. De fleste bør ganske enkelt holde sig langt væk.

Spillet fylder 849 MB.

4
1ups givet

1/5


For de yngste

Nemt at gå til

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

18-03-2017 23:24

Mr. Mario arbejder hurtigt og har taget sig et kig på Vroom in the Night Sky Smiley
0
1ups givet

#2 - [8-Bit] MoNkEy

Level: 30 (Blooper)

19-03-2017 00:23

1/5... Det var sådan cirkus præcis den samme vurdering jeg lavede da jeg først så traileren for spillet... Sikke da en omgang puha! Smiley
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

19-03-2017 00:39

At der i butikken står Buyed i stedet for Bought er vist meget sigende Smiley
2
1ups givet

#4 - Mr. Mario

Level: 22 (Ice Keese)

20-03-2017 11:32

Ja, der er mange steder, hvor der mangler lidt grovpudsning i spillet. Smiley
0
1ups givet