Oceanhorn 2: Knights of t...

Se mere til golfbanerne i...

N-club Streams: Uge 33

Braid: Anniversary Editio...

Nintendo fremlægger kvar...

Adventures of Pip (Wii U ...

Pikmin 3 Deluxe annoncere...

Paper Mario: The Origami ...

N-club Streams: Uge 32

Næste sommeropdatering t...

Alternative nyheder

Switch - spilrygter og sp...

Spil på vej til Switch

LEGO Super Mario

TV bord

Paper Mario: The Origami ...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

E3 2013

Super Smash Bros. Ultimat...

Satoru Iwata er gået bor...

Tilbudstråden

K: Nintendo/Playstation M...

S: Classic Xecutor2 modde...

K: Heart Gold/Soul Silver

Reserveskruer til Gameboy...

Animal crossing Amiibo ko...

S/B: Switch og PS4 spil

K: Hori game case white

Føler/råd om PS4?

S: Hollow Knight (uåbnet...

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

OlliOlli (Wii U eShop)

Skrevet af Bo130 - 01-04-2015 20:45

OlliOlli udkom til PlayStation Vita i starten af 2014 og er sidenhen blevet udgivet på adskillige andre platforme. I starten af marts kom turen så til Nintendos konsoller, og her skal vi have kigget nærmere på Wii U-versionen. Foruden de oplagte tilføjelser i form af Off-TV Play og simpel Miiverse-integration er der dog ikke sket meget i overgangen, så er spillet overhovedet værd at købe over et år efter den oprindelige udgivelse?

OlliOlli er et 2D Skateboard-spil, hvor du i en række baner skal forsøge at komme fra start til slut uden at styrte, men også på sigt skal udføre en række ekstra opgaver. Disse opgaver er der fem af for hver bane, og de dækker over at indsamle ting, lave specielle tricks og overgå et bestemt antal point. Spillet indeholder fem forskellige områder, som hver har fem variationer. Hver af disse variationer har en almindelig og en sværere sværhedsgrad, og de kan endda spilles i hele tre forskellige game modes, så antallet af baner fejler bestemt ikke noget.

Man skal desværre lidt ind i spillet førend de gode baner dukker op – nemlig de baner hvor man med lidt evner kan blære sig gennem hele banen i én lang række af tricks. Samtidig bliver nogle af opgaverne man støder på meget lig, hvad man tidligere har oplevet, hvilket er den mest tydelige begrænsning af, at spillet er 2D i forhold til for eksempel Tony Hawk-serien. Heldigvis støtter spillets anden primære spildel, Spot mode, meget op om denne tilgang, da det er præcis dét den går ud.

De senere baner lægger op til, at man kan lave kombinationer af tricks, der varer nærmest en hel bane.

OlliOlli fanger rigtig mange af de essentielle dele, som spil i pick-up-and-play-genren består af. Banerne er omkring et minut korte, man har ikke begrænsede antal liv, spillet er nemt at starte op og genstarte, og der er fokus på ens highscore, så man både kan forsøge at forbedre sig selv eller overgå ens venner på spillets online leaderboards. Lige så snart du starter en bane, er der allerede fart på, og det er fantastisk at se et spil i en genre, som ikke har været særlig meget i fokus for andre end indie-udviklere de seneste år, som ved præcis hvad dets målgruppe og fokusområde bør være. Der er ligeledes en daglig udfordring, hvor man har ét forsøg pr. dag til at sætte den bedste score. Samlet set gør disse ting, at det nemt er et spil, som man kan vende tilbage til i mange måneder fremadrettet.

Lyden og grafikken i spillet er intet at prale af, men det fungerer til formålet og det er langt vigtigere at spillet kører uden lag samt, at banedesignet og styringen er på plads.

Grafikken er rigtig fin til formålet.

Desværre er netop styringen ikke noget jeg er faldet for. Udviklerne har prøvet at holde det helt simpelt ved at lade enkelte knapper på ens GamePad fungere til alt, men det er desværre simplificeret så meget, at man ofte ender med at reagere intuitivt på en måde, der ikke fungerer. Det er helt klart spillets største ulempe og noget der, hvis det bliver optimeret, kunne gøre forskellen på en almindeligt spil og noget af det mest vanedannende, jeg længe har prøvet. Selve styringen er desværre ikke engang helt på plads i menuerne heller, hvor det på ingen måde er konsistent om man skal bruge touch-funktionen eller knapperne. Sidstnævnte detalje blev også fremhævet i anmeldelsen af 3DS-versionen, hvor kontrolskemaet er beskrevet i detaljer, hvis I vil vide mere om styringen.

Banerne varierer godt nok, men mest af alt på design.

Konklusion:
OlliOlli har rigtig meget potentiale – især for folk der nyder kortere spilsessioner. Små fejl og mangler gør dog, at spillet kunne være meget mere end det er blevet til, og hvor en høj sværhedsgrad i sådanne spil er essentiel, så er det ikke optimalt, når det primært er udfordrende på grund af uoptimeret styring. Spillet bliver derfor nemt frustrerende, og banerne varierer ikke så meget, som man kunne ønske – nok fordi der mangler den ekstra dimension, som mange er vant til fra andre skateboard-spil. Jeg har endnu ikke prøvet efterfølgeren, hvor man kan håbe på, at de har rettet op på dette, men indtil videre vil jeg hellere spare mine 75 kr. og spille Tony Hawk Pro Skater 3 igennem igen. Ejer man både 3DS og Wii U, så får man selvfølgelig muligheden for også at tage spillet med på farten også, og de korte spilsessioner gør muligvis spillet bedre egnet til den håndholdte.

Spillet fylder 907 MB.

2
1ups givet

3/5


Nemt at gå til

Særdeles udfordrende

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

01-04-2015 20:52

Så fik Bo færdiggjort modparten til min egen anmeldelse af 3DS-versionen af spillet, så giv den endelig et kig Smiley

Kan kun sige, at jeg ikke er enig i, at styringen er uoptimeret. Synes det styrer helt som det skal, og det er dejligt simpelt. Det kræver lidt tilvænning, at man stort set hele tiden skal holde styrepinden i en retning for at udføre tricks, men det er også det. Det vanskeligste er at gøre det samtidig med, at man propper spin på med L/R, og der skal man virkelig øve sig..
0
1ups givet

#2 - Bo130

Level: 38 (Tatori)

02-04-2015 01:45

Synes virkelig det bør være nemt at lære og svært at mestre, og her synes jeg begge dele er svært. Har til sammenligning spillet og lavet absurde kombinationer af tricks i Tony Hawk 3 og 4 med flere til i enormt mange timer uden at nogensinde haft problemer. Er også generelt meget stor tilhænger af denne nye pick-up 'n play-titler, hvor highscoren i sig selv kan give spillet levetid, men det her fangede mig ikke lige.

Har ikke spillet det til 3DS endnu, men kan kun sige jeg er stor tilhænger af at man kan se missionerne på nederste skærm mens man spiller, det må sgu være lækkert!
0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

02-04-2015 02:29

Er enig med dig i, at begge dele er svært, og det var også det jeg skrev i min anmeldelse - det tog dog ikke spilleglæden fra mig, for det var langt fra umuligt at lære Smiley
0
1ups givet