N-cast #35: Layton's Myst...

Endnu en trailer udsendt ...

Vi streamer Breath of the...

Ugens Downloads: Uge 46 2...

Gør klar til pakkelegen ...

N-Tonight #7: Super Mario...

N-Tonight #7: Ring Fit Ad...

Hvad kan vi forvente os a...

Nintendo udgiver spillet ...

Shovel Knight: King of Ca...

Filmtråden

Pokémon Sword / Shield

Sonic

Spiller du stadig Gamecub...

Fire Emblem Heroes

N-cast: Retro-spil

Luigi's Mansion 3

Pokémon GO

Nintendo-nyheder fra Japa...

Kan ikke skifte email.

S: Luigis Mansion 3 + Lin...

Tilbudstråden

Nintendo konsoller

S: The Legend of Zelda: L...

K: Club Nintendo magasine...

S: Masser af spil

S: Masser af spil

S: Uåbnet Switch Joy-Con...

Hjælp til valg af earbud...

B: Super Mario Maker 2

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers Minions

Pokkén Tournament (Wii U)

Skrevet af Zone - 12-04-2016 17:01

Da jeg var barn spillede jeg rigtig meget Pokémon på Game Boy og så rigtig mange Pokémon-tegnefilm. Dengang fantaserede jeg, om hvordan et rigtigt 3D-Pokémon-spil, hvor man kunne kæmpe i realtid frem for turbaserede kampe, ville være. Næsten 20 år senere er Pokkén Tournament så udkommet, og er det første bud på et real time 3D-Pokémon-spil, som jeg havde drømt om dengang i min barndom. Jeg har derfor taget et detaljeret kig på spillet.

Ferrum-ligaen kalder
Pokkén Tournament udfolder sig i en indtil nu ukendt region ved navn Ferrum. I Ferrum har de deres helt egen Pokémon-liga, som bliver udkæmpet på sin helt egen måde, kaldet Ferrum-ligaen. Det som gør Ferrum-regionens Pokémon-kampe anderledes er, at monstre og deres trænere bruger et specielt Synergy Headset til at bringe deres kampånd sammen i én. Hvordan det helt teknisk fungerer, det er ikke klart, men det er altså en undskyldning for at styre din valgte Pokémon direkte.Tam historie og irriterende rådgiver
Pokkén Tournament prøver at etablere en historie i spillet allerede fra starten, men det står hurtigt klart at historien er en smule tam. Mens man begynder at rykke op i spillets story mode, som mest af alt består af at man rykker op i rækkerne i Ferrum-ligaen (mere om dette senere), møder man blandt andet Black Mewtwo, hvis farve og eksistens er et mysterium i sig selv, mens ham og hans træner kommunikerer uden et Synergy headset, hvilket er uhørt i Ferrum-ligaen. Af en eller anden grund er Mewtwo og hans træner interesserede i ens avatar, som åbenbart også besidder uhørte mængder af synergi med sin Pokémon. Historien er langt fra fantastisk eller specielt veludført, men i det mindste har de prøvet at skabe et univers omkring Pokkén Tournament.

Man møder fra starten af spillet sin rådgiver Nia, som meget entusiastisk prøver at lære én hvordan man kæmper i Ferrum-ligaen. Desværre er Nia lidt for ivrig og meget hurtigt bliver man træt af hendes konstante råd og repetitive ”cheers”, som hun kommer med mellem hver kamp, man kæmper. Heldigvis kan man slå de konstante råd fra, men selv da snakker hun stadig. Det bedste ved Nias "cheers" er således, at de giver en bonus mellem kampene, om det så er ekstra Synergy eller fuld opfyldning af support Pokémon meteret.Se Ferrum-regionens seværdigheder
Pokkén Tournament tilbyder en række game modes, men ikke noget ud over det sædvanlige. De forskellige game modes er sat op på forskellige beliggenheder rundt omkring i Ferrum-regionen. Først og fremmest er der en omfattende tutorial-del, som spillet smider én ud i, i starten af spillet. Den giver et godt indblik i de muligheder man har i kamp, men er desværre lidt langtrukken. Hvis man gerne vil forstå spillet i detaljer kan det anbefales at gennemføre alle dele af tutorial-delen, men som jeg kommer ind på senere i anmeldelsen, så er det ikke strengt nødvendigt, da spillet er nemt at lære. En af de mere simple spiltilstande er, at kan man kæmpe enkelte kampe mod CPU’en, hvis man f.eks. bare vil have en hurtig kamp, eller hvis man vil afprøve en ny Pokémon. En af de vigtigste spiltilstande i et kampspil er klart muligheden for at spille lokale kampe mod en anden spiller, og det lader Pokkén dig også gøre. Du kan tilmed ændre reglerne for tid, antal runder, m.m.

Der er selvfølgelig også mulighed for at spille online mod andre spillere. Hvis du har brug for en udfordring, så er det klart her, du finder den. I friendly match kan man blive matchet med spillere fra hele verden, men mange af dem, som man møder, er vildt gode, så det kræver, at man kender spillet godt, hvis man vil vinde. Hvis man er endnu mere kompetitiv, så kan man spille rank match. Her kan man få point til at forhøje sin online rank og blive matchet med stærkere og stærkere modstandere. Det er fedt, at de har begge dele med, men desværre lider online-delen af lag, ligesom mange andre online Nintendo-spil. Det er dog ikke helt umuligt at spille, men lag spikes her og der kan være en smule irriterende, når man spiller.Den spiltilstand, hvor man nok bruger mest tid, når man spiller alene, er Ferrum League. Dette er lidt som en single player-version af rank match, men fungerer lidt anderledes. Man skal klare nok kampe til, at man bliver rank 1 i en given liga, f.eks. Green League, hvorefter man skal vinde en turnering mod de andre topplacerede trænere i ligaen. I turneringen må man dog ikke tabe, for ellers skal man starte forfra. Det kan dog hurtigt blive repetitivt at spille i Ferrum League, fordi modstanderne i høj grad er nemme i starten, og sværhedsgraden stiger meget langsomt.Hvis du skulle have lyst til at øve dig med en bestemt Pokémon eller bare i at styre spillet, så er der også en Practice mode, hvor du kan gentage tutorials og kæmpe mod en stillestående modstander.

Tilgængelighed på højeste plan
Pokkén Tournament er et overraskende tilgængeligt kampspil. På den måde ligner det sin spilmæssige fætter Tekken på mange måder, men det er da også den eneste sammenligning de to spil har. Styringen minder om en blanding mellem traditionelle kampspil og Super Smash Bros. Istedet for lange komplicerede combo’er, så skal man blot trykke en retning plus en knap, og så laver ens Pokémon et move. Trods tilgængeligheden er systemet dog også overraskende dybt. Generelt set er Pokkén Tournament et underholdende kampspil og føles ikke som et dårligt spin-off, men nærmere en god idé der er godt udført, ihvertfald rent gameplay-mæssigt.Personligt har jeg til en mini-turnering i spillet observeret, at en række spillere, der bliver smidt direkte ud i spillet, lærer det rigtig hurtigt, selvom de måske bare trykker på en masse knapper, som de ikke ved hvad gør.

Everybody was kung fu fighting
Udover angreb og combos, så kan man både lave blokeringer, greb og modangreb. Blokeringer kan blokere angreb - dog ikke angreb der er guard breaking og heller ikke greb. Man kan derfor ikke bare stå og blokere og tro, at man er sikker. Greb kan blive modvirket af at angribe, og modangreb kan blive stoppet ved at gribe modstanderen. Der er derfor en balance imellem de forskellige angrebstyper, og man har således rig mulighed for at reagere, hvis man da er hurtig nok og ikke allerede er i gang med et angreb.

Når man virkelig skal tæve sin modstander, så bruger man sit Synergy Burst. Synergy Burst låser op for ens Pokémons latente egenskaber, som oftest kommer til udtryk gennem en Mega Evolution, hvis den givne Pokémon da har sådan én. Synergy Burst gør, at man slår hårdere og låser op for evnen til at bruge et ekstra stærkt angreb, der, hvis det lander og ikke bliver blokeret (for det KAN blokeres), skader utroligt meget på ens modstander.Systemet fungerer generelt godt, og der er mange måder, man kan vinde over sine modstandere på. Nogle Pokémon er meget baseret på angreb, der bruges langt væk fra, mens andre er rigtig gode til at give øretæver på tæt hold. Denne balance kommer også til udtryk i de to faser, som kampene foregår i, Field Phase og Duel Phase. I Field Phase står man langt fra hinanden og har frihed til at bevæge sig rundt på banen i alle tre dimensioner. Når man får slået nok på den anden Pokémon, så slår man dem ind i Duel Phase, som fungerer meget mere som et traditionelt kampspil, som f.eks. Street Fighter, hvor man hovedsageligt bevæger sig i to dimensioner, men har adgang til mere avancerede comboer.Balancen mellem de to faser giver et godt flow til spillet og gør, at Pokémon af forskellig art er interesserede i hver deres fase, eftersom Field Phase f.eks. fungerer bedre for langdistance-Pokémon, som f.eks. Suicune, mens Machamp har det meget bedre i den nærkampsbaserede Duel Phase.

Gotta catch 'em all!
Det er et forholdtvist begrænset udvalg af spilbare Pokémon, som man bliver præsenteret med, når man tænker på, hvor mange Pokémon der egentlig findes, men man har dog også en del Pokémon, der kan hjælpe en som support Pokémon. Disse Pokémon kan både angribe og beskytte, alt efter hvilken Pokémon de er, og hvilken type support-evne de har. Når man i kamp har fyldt sit Support Pokémon-meter op, så kan man trykke på en af skulderknapperne for at tilkalde sin valgte support Pokémon.

Der findes tre support-typer, Attack, Disrupt og Enhance. Attack-typer fokuserer på at angribe ens modstander med et move så som Lapras' Surf. Disrupt-typer går efter at ændre kampens hede ved at gøre noget ved ens fjende, f.eks. Fennekins Ember, der skubber ens modstander væk. Sidst men ikke mindst er der Enhance-typen, som går ud på, at ens support Pokémon kan hjælpe ens Pokémon ved enten at heale eller give buffs så som Eevees Helping Hand, der giver et boost til sin Pokémons angrebsstyrke og healer en lille smule HP. Hver enkelt support Pokémon tager et stykke tid at gøre klar i kamp, men hvor lang tid det tager, det kommer an på den enkelte Pokémon.Der er et væld af forskellige support Pokémon, men de kommer alle i prædefinerede sæt af to. Man kan vælge at have tre sæt med af gangen, men de enkelte sæt kan altså ikke indstilles individuelt. Et sæt er f.eks. Frogadier og Eevee, hvor Frogadier er Attack-type og Eevee er Enhance-type. Vil du have et ekstra angreb, men er du også er i tvivl, om hvorvidt det er godt at have et lille boost med, så er dette sæt et godt valg, men der findes også sæt, der er fuldt ud Attack-typer eller fuldt ud Disrupt-typer. Support Pokémon giver på den måde et ekstra lag til kampene, men de kan ikke bestemme udfaldet af kampene alene. Det er udelukkende op til dine evner som spiller, og den Pokémon du har valgt at kæmpe som.

Be fasionable!
Belønningssystemet i spillet bygger i høj grad på at låse op for nye kosmetiske objekter til din træner. Efter hver kamp får du penge, som du kan bruge i My Town-menupunktet på hovedmenuen. Her kan du skifte tøj på din træner, dog først når du har brugt dine optjente penge på at købe det. Der er masser af tøj, hatte, baggrunde, m.m., som man kan smide pengene efter, og de forskellige objekter kommer i forskellige prisklasser, så der er altid er noget at spare op til. Man kan sågar låse op for nye kostumer til Nia, hvis man bliver træt af at se på hendes givne look. Det er måske ikke det mest ophidsende man kan bruge sine penge på i spillet, men der ér da noget at låse op for.Af andre måder at tilpasse sin karakter på kan det nævnes, at man kan låse op for titler og vælge et hav af forskellige kampudtryk, som popper op i en taleboble over ens karakter i starten af en kamp. Dette er måske endnu mindre ophidsende end at købe tøj, og derfor er det en utroligt kedelig feature. Det ville have været langt sjovere, at kunne låse op for tøj eller andet til sine Pokémon, men det lader ikke til, at der er blevet brugt utrolig meget tid på dette system, hvilket vidner om spillets rødder som arkadespil, eftersom belønningssystemet højst sandsynligt er blevet tilføjet til konsolversionen af spillet.

Øjeguf eller torn i øjet?
Nogle af de første trailers til spillet viste en helt fænomenal grafik i Pokkén Tournament. Grafikken er dog langt fra ligeså flot som i den trailer, men det er sikkert også fordi, at spillet er lavet først og fremmest til en arkademaskine, som ikke skal overholde de samme lave specifikationer, som Wii U besidder. Spillet er dog langt fra grimt, selvom nogle af teksturernes opløsninger virker lidt lave.

Det er dog fedt at se de spilbare Pokémon i fuld 3D og med fuldt animerede modeller. Det taler direkte til fantasien, som jeg havde som barn, om at se og styre Pokémon i et fuldt 3D-miljø, og spillet kører generelt rigtig godt med undtagelse af nogle få FPS drops her og der.Der er helt klart også kræset for nogle af animationerne og partikeleffekterne, der giver masser af karakter til spillet og understreger hver enkelt Pokémons design. Den del der skærer mest i øjnene er helt klart baggrundende, som ikke er særligt pæne at se på, hvis man kigger efter i detaljegraden, men det er også helt okay, da ens fokus hovedsageligt ligger på kampenes action.

Konklusion:
Pokkén Tournament er et yderst solidt kampspil, der, selvom det baserer sig meget på andre kampspil, formår at vise, at det har sin egen idé til, hvordan et kampspil skal fungere. Det er et yderst tilgængeligt system, der er nemt at lære, men med dét sagt, så er det ikke sådan, at man vinder alle kampe nemt, især ikke mod andre spillere. CPU'ens sværhedsgrad er dog skuffende lav, især i starten af spillet. Spillets online system fungerer fint, trods at den er plaget af mindre lag spikes. Vær klar på en stor udfordring fra andre spillere, hvis du går online. Offline-spiltilstandene er fine, selvom de hurtigt bliver repetitive. Spillets force er helt klart enten online eller lokal multiplayer.

Mulighederne er mange og kampsystemet virker balanceret, da alle moves kan modvirkes på én eller anden måde. Yderligere sørger systemet for at alle de spilbare Pokémon kan komme i spil på deres respektive præmisser, da fase-systemet giver både langdistancebaserede Pokémon og nærkampsbaserede Pokémon lov til at skinne i hver deres fase af kampene. Support Pokémon giver en ekstra dybde, men har ikke så stor en indflydelse på kampens flow, som man skulle tro. Dette er dog fint, da det lader spillerens evner komme i højsædet.

Spillet belønningssystem er kedeligt og føles ikke belønnende nok, især ikke når vi taler titler og kampråb. Yderligere er historien tam og spillerens rådgiver, pigen Nia, er mere irriterende end rådgivende. Spillets grafik er ikke så flot, som man kunne forvente, men karaktermodeller og partikeleffekter er utroligt godt lavet og det er kun sjældent, at man oplever at teksturer ser dårlige ud.

Spillet lever ikke helt op til min drøm om et 3D-Pokémon-spil på konsol, men det er et skridt i den rigtige retning. Det er fedt at kunne styre sin Pokémon i fuld 3D dog, og for Pokémon-fans der også er vilde med kampspil, så er dette spil et såkaldt match made in heaven.

Spillet fylder 3508 mb

5
1ups givet

3/5


Essentiel multiplayerdel

Forbeholdt niche gamere

Nemt at gå til

Øjeguf

Kommentarer:

#1 - Zone

Level: 27 (Beetle)

12-04-2016 17:12

Så kom min anmeldelse af Pokkén Tournament online. Beklager forsinkelsen! Smiley
0
1ups givet

#2 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

12-04-2016 17:45

Support Pokémonerne giver en ekstra dybde, men har ikke så stor en indflydelse på kampens flow, som man skulle tro.Det er jeg så ikke helt enig i. Jeg har fået vendt ret mange kampe til min fordel ved brug af support pokémon. Det at kunne smide 30% oveni sin synergi gauge er ufattelig brugbart.

Og du kan jo altså slå hende rådgiveren helt fra, hvis det er hvad du har lyst til Smiley

0
1ups givet

#3 - Zone

Level: 27 (Beetle)

12-04-2016 18:13

Og du kan jo altså slå hende rådgiveren helt fra, hvis det er hvad du har lyst til SmileyJeg har ellers været inde og slå advice helt fra, og hun taler stadigvæk i kampene. ._.

0
1ups givet

#4 - Scrapper

Level: 32 (Pebblit)

12-04-2016 18:37

Underligt. Jeg har hende faktisk på max, men jeg synes så heller ikke hun er irriterende.
0
1ups givet

#5 - stelzig

Level: 23 (Skree)

13-04-2016 10:31

Du skal skrue ned for hende i sound settings for at "slå hende fra" Smiley

Og ja support pokemoner kan gøre ret meget i forhold til at give åbninger eller bare nemme punishes (i samme still som synergy burst).
Som eksempel er den broken og overused support combo reshiram/cresselia ekstremt god fordi reshiram kan smides ud per reaktion på at din modstander hopper/commiter til noget som helst, giver vanvittigt meget skade og sænker modstanderens attack power... Og selv hvis det bliver blokket så skader det stadig ok i chip damage. Cresselia kan bruges i runder hvor du ikke har fået reshiram fuldt charged fra starten da den har hurtig charge hvor reshiram har langsom charge, og healer (og giver som scrapper nævnte, ret meget synergy gauge oven i). Mega broken.
0
1ups givet

#6 - JOEP

Level: 45 (Stone Talus)

13-04-2016 10:43

^Det retter de så heldigvis op på i den nye patch, der udkom i dag. Smiley
0
1ups givet

#7 - DS spil

Level: 8 (Pirahna Plant)

13-04-2016 19:38

Jeg tror at pokémon Sun og pokémon Moon forgår i ferrum religionen
1
1ups givet