Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Wii U'ens position - hvad mener i?

O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 27-09-2013 17:58 - Redigeret 27-09-2013 18:12



Suk...

For hver dag der går, må jeg anerkende at min Wii U føles mere og mere som et fejlkøb. Jeg ved ikke om jeg blot er ved at falde med på "the hate"-wagon, selvom jeg må stå fast ved, at jeg ofte bedømmer produkter ud fra et rationelt og objektivt synspunkt. Jeg har tit forsvaret konsollen i sin tid, allermest da den var i sin tørke, men nu er jeg i tvivl om jeg gjorde det fordi jeg blot ville retfærdiggøre mine brugte penge.

Jeg har svunget lidt frem og tilbage. Været glad og positiv, samt frustreret og vred, og det kommer tit i faser, oftest når jeg ser Iwata eller Reggie udtale sig. På det sidste, så har jeg dog hældt mod det negative, og bare følt mig reelt trist over Nintendo og deres produkt. Jeg står fast ved at Bushnells kommentar om Nintendo er én af de fineste beskrivelser af deres position pt. Mange antog, at han kaldte dem døde el. lign. Mange sagde det var irrelevant hvad han synes, da Atari ikke længere er eksisterende (selvom han netop forlod fordi han så et firma på vej til graven)

Forleden sagde Richard Hillerman fra EA, at den rolle Miyamotos spil engang spillede i industrien, de er blevet overtaget af Apple. I starten tænkte jeg "HVAD SNAKKER HAN OM!?", men samtidig, så har han jo givetvis ret. Det er ikke Nintendos spil idag, som der er snak om, men de spil, som der fandtes dengang - dengang hvor det var et niche og ikke så bredt et markedet, som det er idag. Idag er et spil blot et klik væk, og oftest er det klik på en mobilplatform, da det er billigst, hurtigst og altid tilgængeligt. Men dette handler ikke om 3DS'en, for den er en succes, selvom jeg forudser et helt anderledes scenarie om nogen år, og hvis Nintendo sætter alt deres tillid til den, så behøver jeg ikke forsætte, for så ved jeg hvor de er i fremtiden.. eller rettere sagt ikke er (det vil jeg uddybe på et andet tidspunkt)


Men hvad med Wii U?

Jeg elsker Nintendo, det var derfor at jeg købte Wii U'en i sin tid, uden nogen form for tøven. Dog finder jeg mig selv i samme situation, som dengang jeg ejede min første Wii. Jeg solgte konsollen 2 år efter den udkom, da PS3'eren og Xbox 360 virkelig blomstrede, og alle HD spil enten fik dårlige ports til Wii'en, eller simpelthen aldrig kom.

Jeg købte den igen i 2010, da Mario Galaxy 2 kom ud, og på det tidspunkt var der også nok titler til at retfærdiggøre dens billige pris, samt rigeligt med exclusives, som på trods af den kedelige SD opløsning, stadigvæk kunne give mig lidt underholdning! Dog var det ikke min go-to maskine.


mere af det her!


Med Rainfall (Xenoblade især) blev jeg helt ekstatisk og begyndte at købe ind til Wii'en igen. Det var bl.a. det spil, som fik mig til at kigge efter Wii U'en, især med Monolith Soft's projekt. Galaxy 2 var også én af de fineste spil, som jeg længe havde prøvet. Wii'ens motion controls gav faktisk mening. Sjældent var spillene alt for afhængige af dem, og hvis de var en nødvendighed, så virkede det aldrig ligegyldigt eller forspildt.

Hvorfor troede jeg så at 3rd party support ville komme til Wii U? Hvorfor troede jeg på den der "core" experience, som Nintendo talte om til E3 annonceringen, hvad var det lige, som fik mig til at sætte alt min tillid til Nintendo, når de nu for første gang begik sig ud i en fokuseret HD og Online gaming experience.

At sige Wii U'en er en kedelig maskine er helt forkert, og jeg har mit sjov med den, men som jeg skrev i en kommentar på n-club for noget tid siden, som en begrundelse (én af dem) til Wii U'ens nuværende problem: vi har idag en masse alternativer til Mario, Zelda, og andre Nintendo brands. Faktisk har vi spil derude, som gør sig bedre end Nintendo på nogen punkter (fx. Rayman Legends, som triumferer på alle punkter eller Sonic and Sega-All Stars Transformed, som bestemt yder en solid kart-racing experience!)


banerne ændrer sig og man flyver og sejler - til under halv pris af Mario Kart!


Jeg ved at det lyder som om, at jeg kun prøver at hakke ned på Wii U'en, men dette er ikke tilfældet, jeg er bare frustreret. Naturligvis vil jeg gerne spille Wind Waker, men det et 10 år gammelt spil med HD overcoating.. Super Mario 3D World bliver garanteret super sjovt, men jeg ved ikke om jeg har brug for at spille det, og samme gælder for Donkey Kong Tropical Freeze, som er endnu en 2D sidescroller på en maskine, som ikke mangler noget på den front. Det naturligvis præferencer og altsammen subjektivt, men på andre konsoller kan jeg blot søge til 3rd party spil, hvorimod Wii U'en virker så begrænset til KUN 1st party eller 2nd party titler. Indietitler anser jeg sjældent med samme kram som fulde retailtitler, så de er ikke taget med i denne overvejelse.

Det er muligt at jeg er pessimistisk, men derfor søger jeg også svar herinde. Det virker som om, at det kun strømmer ind med dårlige nyheder for konsollen, derfor vil jeg vide hvad det er der helt konkret gør, at i ejer en Wii U eller har tænkt jer at investerer i én.

Prøv at tilsidesætte alt det, som Nintendo betød i 80'erne, 90'erne og muligvis 00'erne, for det handler ikke om hvad de HAR været eller gjort, men nærmere hvad de ER og hvad de GØR lige nu og her. Er der noget lys for enden af tunnelen? Hvad er det, som bevarer jeres entusiasme på trods af alt det negative. Mit problem er, at hvis julen ikke bliver en succes for Wii U (og jeg har min tvivl), så tror jeg ikke den konsol er en øre værd efter det.. :/


yeah okay han får da brugt den!


Hillerman's kommentar:

http://www.nintendolife.com/news/2013/09/ea_executive_shigeru_miyamoto_is_falling_down_on_the_job

Nolan Bushnell's kommentar

http://www.bbc.co.uk/news/technology-23995569



Mit forhold til Nintendo er kompliceret ;I