Nintendo fremlægger års...

Lær at lave spil med Gam...

Tony Hawk’s Pro Skater ...

Overblikstrailer for Fami...

New Pokémon Snap (Switch...

N-cast #91: Hype-toget ha...

Baldo annonceret til Swit...

Wonder Boy: Asha in Monst...

Nintendo undersøger fler...

Nintendo eShop highlights...

Switch - spilrygter og sp...

Nindie Klubben præsenter...

Fire Emblem Heroes

Alternative nyheder

Fortnite

New Pokémon Snap

Dit seneste køb

Spil på vej til Switch

Mario Kart Tour

Pokémon GO

Tilbudstråden

K: Wii spil

S: Bravely Default 2

S: Switch skuldertaske (g...

K: The Legend of Zelda: M...

Zelda Collectors Edition ...

K: Wii remote plus

Tank! Tank! Tank (Wii U) ...

Vurdering af Pokemon kort

S: Diverse spil

N-club Juletema 2018

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Story of Seasons: Trio of Towns

Mario Party: The Top 100

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hvad er det for noget med Nintendo og Youtube

Davir
Davir

957
Offline
Level: 14 (Inkling)

0
1ups givet

Skrevet 06-02-2015 00:20 - Redigeret 06-02-2015 00:21

Hej hvad er det for noget med Nintendo og youtube

Taget fra Gamespot af

Nintendo has excluded the entire lineage of Super Smash Bros games from its Content Creators Program, meaning that YouTube personalities who wanted to upload videos of the series will not be eligible for a cut of Nintendo’s ad revenue.

Also blocked are third-party games licenced by Nintendo, such as Pokemon and Bayonetta.

The surprise omission comes just days after Nintendo launched its YouTube revenue-sharing initiative, which gives a slice of ad revenue to people who upload videos of certain Wii U, 3DS and legacy console games.

However, the scheme itself triggered controversy upon its announcement, specifically because it benefits those who create positive Nintendo coverage, and due to Nintendo's unusual decision to regulate its YouTube ad revenue.

Although copyright holders have default control over the distribution of ad revenue on videos featuring their games, most publishers and developers take a hands-off approach, allowing the YouTube channel owner to take the ad royalties.

Yet Nintendo’s new Content Creators scheme means it will take all ad revenue (after Google’s mandatory cut), and only split the earnings with videos that it approves. While the approval process itself could take up to 72 hours, Nintendo also notes that videos will need to be free of characters and IP that it does not own.

Now the publisher has published a “white List” of games it will approve, with Super Smash Bros for Wii U being the most glaring omission.

Felix Kjellberg, the creator of the most subscribed channel on YouTube, recently published a blog listing his concerns with Nintendo's entire approach to video monetisation.

"What Nintendo are missing out on completely is the free exposure and publicity that they get from YouTube," he wrote.

"What better way to sell or market a game, than from watching someone else (that you like) playing it and enjoying themselves?"

He concluded: "I think this is a slap in the face to the YouTube channels that does focus on Nintendo game exclusively. The people who have helped and showed passion for Nintendo's community are the ones left in the dirt the most. There’s just so many games out there to play. Nintendo games just went to the bottom of that list."

http://www.gamespot.com/articles/nintendo-excludes-smash-bros-from-youtube-partner-/1100-6425131/

Michael
Michael

757
Online
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#1 - Skrevet 06-02-2015 00:28

Hans content kunne ikke interessere mig mindre, men jeg er helt enig i hvad han skriver, ham Pewdiepie der. Resten af hans blog omkring emnet er også spot on.... imo Smiley


Kalak Nuan
Kalak Nuan

82
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#2 - Skrevet 06-02-2015 00:34

Ja det skarpt på begge sider Smiley jo det er lidt at snyde sig selv for reklame men jeg kan også godt forstå Nintendo's problem med det, da flere og flere nøjes med af følge ét spil som film (twitch, YT, o.s.v.) istedet for at gå ud og selv købe det Smiley Sony dropper også YT på Vita'n Smiley


[8-Bit] MoNkEy
[8-Bit] MoNkEy

607
Online
Level: 30 (Blooper)

0
1ups givet

#3 - Skrevet 06-02-2015 02:46 - Redigeret 06-02-2015 02:47

Lækkert og vedkommende emne, Davir!
+1Up for dette! (=

Jeg smukkeserer måske lidt på din tråd, fordi den er så god!

Undre mig egentligt at det ikke har været i "nyhederne" på siden endnu.
Let the desqus* begin!!



KJ85
KJ85

19842
Offline
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

#4 - Skrevet 06-02-2015 09:31

^Det er der såmænd en god grund til, for dette emne er ikke relevant for Europa endnu. Nintendo of America kører lige nu en Beta af det her program, og de skal sikkert først skabe nogle erfaringer med det inden det indføres i Europa.

Jeg synes faktisk, at Nintendos beslutning er helt i orden. Hvorfor skal folk kunne tjene penge på at spille deres spil og dele videoer med andre? Det forstår jeg ikke, og dem der bitcher omkring det er sandsynligvis mere interesserede i at tjene penge end de er i at spille gode spil.

Man kan selvfølgelig anskue det fra mange vinkler, og måske er det mig der er lidt gammeldags her, men jeg forstår slet ikke fænomenet med at se andre spille frem for at gøre sig sine egne erfaringer med spillene. Jeg vil væde med, at det er er fåtal, som går ud og køber noget spil efter at have set en anden spille det på YouTube, og hvad er den "gratis reklame" så værd? Jeg mener bare - der er jo ingen grund til at købe et spil, som man har set en anden spille igennem, for så har man jo ligesom set det, og kan ikke blive overrasket over spillet selv..

Har allerede læst, at flere andre spilfirmaer nu følger trop, og jeg synes det er helt i orden. YouTubers har mere brug for spilfirmaerne end spilfirmaerne har brug for YouTubers..!


Rokit
Rokit

0
Offline
Level: 14 (Inkling)

0
1ups givet

#5 - Skrevet 06-02-2015 10:29

Jeg er enig @KJ85, men igen så kommer det imo. også meget an på hvilke spil, der er på tale om. Jeg mener, at spil som fx Minecraft aldrig vil kunne lide så meget under gameplay videos på youtube som fx spil, der i højere grad er story based. Her er gameplay videos ofte inspiration frem for spoilers for seerne.




Shajita
Shajita

303
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#6 - Skrevet 06-02-2015 12:49

Det var da en skræmmende gammel måde at se på tingene, KJ.

Folk kommer ikke til Let's Plays videoer, for at se spil. De kommer for at se personer. De er ikke interesserede i hvad spillet har at byde på, de er interesseret i internet personligheden der spiller det.

Det er fx. ligesom med sport. "Hurdiduh, hvorfor glor man på fodbold når man bare kan gå ud i haven?!" Set i den kontekst burde det hele give lidt mere mening.

Nintendo's nye projekt her, giver Let's Playerne et valg. Hvis de vælger at spille et Nintendo spil, kan de enten gå med på projektet og blive buttfucked for 40% af deres indkomst, eller de kan lade vær med det og miste 100% af deres indkomst. Fede muligheder eh? Eller også kunne de gøre det kloge, give Nintendo fingeren og spille et spil fra et firma som forstår, at et samarbejde mellem udvikler og YouTuber kan tjene dem begge på sigt. Du tror måske ikke på at folk render ud og køber et spil efter at have set et Let's Play, og med de der walk-simulators der fokuserer på historien er der nok noget om det. Men i mange, MANGE tilfælde har jeg hørt om folk der rendte ud og købte et spil, udelukkende fordi deres YouTuber of choice har givet det en tommelfinger opad.

Desuden er det ikke kun Let's Plays der er under angreb her. Parodi/Joke videoer, anmeldelser, previews, first impressions, analyser og alt i mellem lider også under dette system. Forestil dig hvis du levede af at skrive anmeldelser, og firmaet du havde skrevet en anmeldelse for kom og forlangte 40% eller 100% af din reklame-indtægt fordi du har anmeldt det. At du synes at Nintendo gør det rigtige her, det skræmmer mig virkelig hvad nogle folk lader Nintendo slippe af sted med.


JOEP
JOEP

39170
Offline
Level: 47 (Boo)

0
1ups givet

#7 - Skrevet 06-02-2015 13:12 - Redigeret 06-02-2015 13:13

Shajita skrev:
Det er fx. ligesom med sport. "Hurdiduh, hvorfor glor man på fodbold når man bare kan gå ud i haven?!"


Det forstår jeg så heller ikke. Smiley

Jeg er på KJs vogn, hvem gider dog sidde og se på en person spille et computerspil i flere timer? Guides, analyser, (p)reviews, osv. forstår jeg, men at sidde og se på en person, <i>der ikke nødvendigvis er bedre til spillet end en selv</i>, det er da sygt.


KJ85
KJ85

19842
Offline
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

#8 - Skrevet 06-02-2015 13:12

Jeg skriver også, at jeg måske er lidt gammeldags der, men det er ikke desto mindre min holdning, for jeg kan ikke se det fede i at se på en fjollet svensker (eller andre for den sags skyld) skråle op om ting.. Hvad kan de? Hvorfor er de interessante? Jeg kan ikke se det, men fair nok, hvis andre vil se deres indhold..

Hvis man laver den her slags videoer, så bør det da være fordi man kan lide det, og ikke fordi man vil tjene penge på det?

Tror ikke rigtig du kan sammenligne det med de ordinære tekstanmeldelser, for der er det jo en fælles forståelse af den indgåede aftale. Du modtager spillet før tid med henblik på at skrive noget om det, som andre kan læse. Du besøger en side for netop at læse om det pågældende spil, og er spillet godt, så får det god omtale, som eventuelt påvirker dig til et køb. Anmelderens tekst er ikke underlagt nogen form for copyright fra udgiverens side, men det er spillet og dermed materiale derfra, som folk så deler i videoer.

SEGA skulle efter sigende have gjort det her i mange år, men nu når Nintendo gør det, så bliver det pludselig blæst op...


Shajita
Shajita

303
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#9 - Skrevet 06-02-2015 13:48

Som om SEGA ikke også har modtaget shit for det. TotalBiscuit er fx. ikke sky i at dele sit had for firmaet.

Let's Plays er ikke for alle, så meget er sandt. Men der findes mange forskellige former for Let's Plays. Dem jeg ser har ofte det der hedder Post-Commentary, hvor de spiller og optager videoen først, og snakker bagefter over det, så de har noget mere intelligent at sige. Det er en meget anderledes form for Let's Play end det PewDiePie laver, men det er stadig et Let's Play, og den slags er under angreb af Nintendo nu.

Hvis man laver den her slags videoer, så bør det da være fordi man kan lide det, og ikke fordi man vil tjene penge på det?



Det samme kan vel siges om alle jobs som man nyder? "Oh, ham der Thomas Rode elsker at lave mad! Han burde gøre det gratis!"

Når alt kommer til alt, så er det Nintendos spil der bliver spillet, men det er Let's Playerens ord og gameplay der bliver optaget og uploadet. Han har lavet et produkt ud af det selv. Lidt ligesom andre former for media som man har taget og redigeret på. Lidt ligesom de Cinema Snobs Movie Sins eller hvad de hedder. De "spoiler" hele filmen, men det er stadig deres produkt, og det er der ingen andre der skal tjene penge på.

Tror ikke rigtig du kan sammenligne det med de ordinære tekstanmeldelser, for der er det jo en fælles forståelse af den indgåede aftale. Du modtager spillet før tid med henblik på at skrive noget om det, som andre kan læse



Så det du siger er altså, at hvis jeg fik et spil af Nintendo kunne de ikke tage penge fra mig, men hvis jeg købte et spil fra Nintendo kunne de godt? Hvordan giver det mening? Anmeldelser er anmeldelser, og så længe kopien ikke er ulovligt modtaget kan jeg ikke se forskellen, eller hvorfor den ene skal straffes.

Du besøger en side for netop at læse om det pågældende spil, og er spillet godt, så får det god omtale, som eventuelt påvirker dig til et køb.



Enig. Men forskellen er, jeg går ikke på Gamertrailers, jeg går ikke på IGN, jeg går ikke på Gamespot. Jeg går på YouTube, og finder de YouTubers som jeg respekterer, og hører deres meninger om det. Vi har et klart disconnect her, hvor en videoanmeldelse på Gametrailers kan slippe af sted med det, men en videoanmeldelse på YouTube kan ikke.

Desuden, hvis dit spil er godt, så er Let's Plays god omtale. Hvis dit spil er shit, beklager, men så kommer du ikke til at sælge det, lige meget hvor meget du giver skylden til Content Creators.

Anmelderens tekst er ikke underlagt nogen form for copyright fra udgiverens side, men det er spillet og dermed materiale derfra, som folk så deler i videoer.



Men hvor går grænsen? At jeg optager mig selv spille et spil, specielt et med fokus på mekanikker frem for historie, har ingen forskel på hvis jeg fx. optog mig selv stå på ski. Jeg ejer ikke bjerget, jeg har ikke lavet mit udstyr, jeg har ikke præpareret pisten, men mig der står på ski, er stadig mit produkt, for jeg tilbyder noget som ingen andre kan. Det samme med Let's Players. Hvor end Nintendo eller SEGA eller whoever gerne ville, så kan de ikke tilbyde et produkt ligende Let's Players. For igen, for sidste gang, folk er ragende ligeglade med om PewDiePie spiller Captain Toad eller Goat Simulator, bare han spiller noget. Og at Nintendo vender ryggen til den slags word of mouth, det er udelukkende kun deres egne fødder de skyder.


Shajita
Shajita

303
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#10 - Skrevet 06-02-2015 13:59 - Redigeret 06-02-2015 14:01

Og bare lige for at se om vi ikke kunne mødes på halvejen!





Her har vi 2 Let's Plays, som skiftevis har fokus på jokes og trivia. Man kan få et billigt grin og måske lære lidt om spillet samtidig.



Og her har vi en masochist, som spiller Metal Gear Rising på den højeste sværhedsgrad uden leveled-up udstyr fra start, hvor man både kan dele hans glæde med spillet og samtidig se hvor langt systemerne kan presses hvis man prøver at mestre det.

Giv de første episoder et kig, måske ville du kunne lide hvad du ser.


ThePatrickBay
ThePatrickBay

4245
Online
Level: 33 (Hammer Bro)

0
1ups givet

#11 - Skrevet 06-02-2015 14:41

Jeg har ikke læst alt, hvad I har skrevet, så bær over med mig, hvis jeg gentager noget, der allerede er sagt.

Jeg er meget stor fan af en Let's Play-channel ved navn Game Grumps - mange af jer har sikkert allerede hørt om den. De er trods alt nogle af de største.

Årsagen til, at jeg elsker dem, Arin, Dan, Ross, Barry og Suzy, er ikke (nødvendigvis) de spil, de spiller - men deres sjove og skæve personligheder. Arin og Dan er et supergodt team, som laver de fedeste, dårligste og mest akavede jokes. Det er vildt hyggeligt og sjovt at lytte til. Meget af tiden har jeg faktisk bare videoen kørende i baggrunden, så jeg rent faktisk ikke engang ser selve gameplayet. Det er personerne, jeg kommer tilbage for - ikke spillene.

Når det så er sagt, så er der faktisk flere spil, jeg har købt på baggrund af Game Grumps-videoer. Et godt eksempel er Boom Street. Jeg havde aldrig hørt om spillet før, men straks da jeg havde set dem spille det, var jeg nødt til at købe det. Superfedt spil, som jeg ikke ville have brugt penge på, hvis jeg ikke havde set dem spille det.

Det er dérfor, jeg er imod Nintendos fremgangsmåde i den her "sag". Hvis de har lavet et godt spil, så får det fantastisk - og gratis - reklame, når Let's Play'erne spiller dem. Har de lavet et lortespil, så bliver det også straffet i videoerne - men der er stadig exposure, så dem der måske alligevel er interesseret, selvom et spil bliver trashtalked, så er der stadig mulighed for at få et salg, fordi det nu er eksponeret over for seeren. Seeren kender nemlig til et spil, som han/hun måske ikke kendte i forvejen.

KJ85 skrev:
Hvis man laver den her slags videoer, så bør det da være fordi man kan lide det, og ikke fordi man vil tjene penge på det?


Eller måske tjene nok penge til at give sit publikum den mængde indhold, som bliver efterspurgt?


KJ85
KJ85

19842
Offline
Level: 58 (Tektite)

0
1ups givet

#12 - Skrevet 06-02-2015 15:01

@Shajita: Kiggede de to første videoer (har intet forhold til Metal Gear), og underholdning får du mig ikke til at kalde det. Videoerne af selve spillene er måske lidt interessante at kigge på, men personernes kommentarer er dødkedelige at høre på, og bekræfter mig blot i, at de intet kan uden spilvideoerne, så hvorfor skal de tjene på det? Han er helt sikker smart ham der fandt frem til, at der kunne tjenes penge på den måde, men helt ærligt, det burde jo ikke kunne kaldes et job..

Du skriver, at det ikke er spillene folk ser disse videoer for, men sæt personerne op foran kamera og en mikrofon uden akkompagnering af videomateriale fra spillene - er de så stadig interessante? Lad dem bruge materiale fra trailers, og lad dem så fortælle om spillene med det kørende i bagrunden..

Der findes ganske lidt materiale af den her slags, som kan fange min interesse. Did You Know Gaming synes jeg er rigtig godt, men det er også i en helt anden boldgade.

Spil er underlagt copyright så vel som film, så skal filmbranchen måske også acceptere, at folk lægger Let's Watch The Amazing Spider-Man whatever på YouTube? Skal vi have højtlæsning af bøger frit tilgængeligt på YouTube? Nej, vel..


JOEP
JOEP

39170
Offline
Level: 47 (Boo)

0
1ups givet

#13 - Skrevet 06-02-2015 15:09

Spørgsmål: Den type mennesker der sidder og ser sådan noget er vel også den type mennesker, der finder det sjovt at se film med kommentarspor? Personligt kan jeg absolut ikke se pointen, vil hellere læse de ting.


Shajita
Shajita

303
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#14 - Skrevet 06-02-2015 15:16

Smag og behag I guess.

Vi kan ikke rigtig sammenligne det med film, for uanset hvor mange gange du ser en film, så kan den ikke ændre sig. Med spil er oplevelsen anderledes fra person til person, så igen, at se en Let's Player spille et spil, kan være en meget anderledes oplevelse end at spille det selv. Igen, Nintendo og PewDiePie sælger ikke det samme produkt.

Og ja, der er faktisk tilfælde hvor disse YouTubers er interessante nok i sig selv. Der er en YouTuber ved navn Maximillian, som primært laver slåsspil videoer. Han kan både lave Let's play...'ish content hvor han spiller online mod andre, men han laver også ofte videoer hvor han bare snakker om nye spil, med trailer footage i baggrunden. Begge typer af video får omkring lige mange seertal. På samme måde er der mange YouTubers der er fast medlemmer af en podcast, og folk gider alligevel at høre på dem der.

Men selvfølgelig er det lidt svært at snakke over Gameplay, når der intet gameplay er. Jeg ved ikke lige hvordan du havde tænkt dig, at det skulle foregå.

At du ikke er til YouTube content, fanden være med det. Smag og behag. Men at du synes det er okay, at Nintendo forlanger penge for at andre gør GRATIS reklame eller laver anmeldelser af deres produkter, er dybt chokerende for mig. Og det er det sidste jeg siger på emnet, inden vi bare begynder at løbe i ring.


JOEP
JOEP

39170
Offline
Level: 47 (Boo)

0
1ups givet

#15 - Skrevet 06-02-2015 15:20

Shajita skrev:
Vi kan ikke rigtig sammenligne det med film, for uanset hvor mange gange du ser en film, så kan den ikke ændre sig. Med spil er oplevelsen anderledes fra person til person,


Arh, det er vist ikke rigtigt. Man kan godt få andre ting ud af en film, når man ser den igen (og igen), og oplevelsen af filmen varierer også fra person til person - ellers ville alle Top 10 vel være ens? Smiley

Jeg er dog enig i, at det måske er at gå for langt af Nintendo (og andre firmaer) at tage så meget for det, for det er reklame på den ene eller anden måde.