Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendo Minder

Gradius
Gradius

22
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

Skrevet 17-12-2011 01:09

Jeg har i længere tid ønsket at oprette en tråd omkring dette og nu syntes jeg at jeg tiden var til det Smiley Jeg beklager hvis det bliver lidt langt men håber at andre evt. kan nikke bare en smule genkendelse til noget af det jeg skriver.

Jeg er som jeg også har skrevet i andre tråde en af dem der var med næsten fra starten med Nintendo og kunne godt tænkte mig at berette lidt om hvad jeg syntes der var fantastisk ved Nintendo i gamle dage og hvad jeg savner i dag.

Jeg oplevede første gang NES'en hos min fætter i en efterårsferie som jeg skulle tilbringe ved min faster og onkel. Jeg havde ikke hørt om denne spillemaskine før og var fra starten af solgt. Jeg kan huske han havde følgende 3 spil:

-Super Mario Bros 1 + 2
-Castlevania

SMB1 var det første spil jeg prøvede og det var så vidt jeg husker også første gang jeg stiftede bekendtskab med platform spil... jeg har vel nok været en 7-8 år gammel på det tidspunkt og havde generelt svært ved ikke at dø og brugte mere tid på at se min fætter klare sig igennem banerne da han er 5 år ældre end mig og derfor tilsyneladende bedre motoriske egenskaber end jeg selv denne gang Smiley

Vi lavede sådan set ikke andet end at spille disse 3 spil i en uge. Kan huske "vi" gennemførte de 2 Mario spil men jeg mindes ikke vi nogensinde kom igennem Castlevania... men for dælen hvor vi prøvede... jeg har også prøvet sidenhen men det er faktisk aldrig lykkedes for mig da min tålmodighed/temperament desværre har det med at få mig til at se rødt på de senere baner og af uvisse grunde slukkes min Nintendo kort efter Smiley

Men det var her min interesse for konsol gaming og især Nintendo begyndte.

Noget af det jeg syntes var fedt før i tiden var rent faktisk manglen af Internettet. Ja det lyder tosset men lad mig forklare.
I gamle dage (Lad os bare sige for 20 år siden hehe) havde man ikke al den viden man ønskede lige ved hænderne. Sad man fast, så sad man gudehjælpemig fast!
Istedet havde man Nintedo Magasinet som hver måned troligt havde nogle guides og brevkasser hvor man (Hvis man var heldig) kunne få løsningen på lige netop det problem man havde ligget søvnløs over i en måned og ingen venner, familie eller bekendte kunne hjælpe med.

Man kunne heller ikke bare logge på youtube og se trailers og video reviews af spil. Istedet skulle man fx. huske at se Troldspejlet!!! For der viste de nogle få minutter af de nyeste spil! Og så var der en masse at snakke om i skolen dagen efter Smiley Jeg husket tydeligt hvor skuffet jeg var nå de brugte en masse tid på bøger/tegneserier... SHOW ME GAMES Jakob!!!

Der var noget særligt ved at spil ikke var noget man nødvendigvis kunne klare sig igennem. Sad man fast så var det bare ærgeligt.

Mit über favorit spil til NES var SMB3. Det spil er et af de spil er betyder mest for mig all time. Bare melodien fra overworld'en på level 1 vækker utallige minder fra min barndom og om et noget nært perfekt spil som fangede mig på et dybere plan . Dog var det sådan at man dengang ikke kunne gemme i spillet og det kunne da godt være lidt svært at overbevise sine forældre om at den da naturligvis skulle stå tændt natten over, El regningen var blot en myte Smiley

Husker også Turtles spillet som noget mine venner og jeg brugte uendlig mange timer på (Vi var jo vilde med de grønne mutanter) men den dag i dag må jeg sgu indrømme at jeg ikke har den store lyst til at spille det spil da det simpelthen har for ringe styring og en syg sværhedsgrad, prøvede der her for lang tid siden og vandbanen er en pain!

Det skal lige siges at Zelda på det tidspunkt ikke fangede mig og jeg er ikke sikker på jeg helt var med på hvad det gik ud på!

SNES'en var efter min mening Nintendos storhedstid! Og med Zelda ALTTP blev min interesse for Zelda i den grad vakt til live. Sammen med Super Mario World og Metroid var disse 3 den hellige "triforce" om man vil (lærte dog først at sætte pris på Metroid senere hen). Desværre var der ikke mange af mine venner der havde denne maskine så der var ikke mange at bytte med.

Jeg fik dog en Gameboy til fødselsdagsgave og den viste sig at være et større hit der hvor jeg var fra. Jeg var dog ikke så vild med denne og jeg mindes kun Zelda: Links Awakening som det spil der gjorde det største indtryk på mig! Husker tydeligt den sommerferie hvor jeg brugte utallige timer på det spil. Prøvede det igen for nyligt og mener stadig det holder i dag!

Da N64 udkom var jeg lidt skeptisk. Jeg var ikke forgænger for 3D spil og jeg hadede for den sags skyld også Windows 95 Smiley
Men Mario64 fik lukket munden på mig og med god grund! Det spil er stadig i dag et rigtig godt bud på hvordan man laver et 2D spil om til 3D efter min mening. Dette spil var også grundlæggeren for mange af de 3D platformspil vi stadig ser i dag (Stor overworld hub hvor man så hopper mellem forskellige verdenener) og det analoge stick (Melkværneren kaldte vi den også) var en dejlig opfindelse til et gamepad!
Men det spil der betyder næst mest for mig efter SMB3 skulle vise sig at udkomme lidt senere.

Zelda Ocarina og Time. Det her spil var/er sandelig magisk. Det var en af mine bedste juleferier EVER! Jeg husker mindst 4 andre venner der også fik det til jul og vi lavede ikke andet end at spille, mødes i Brugsen til en cola og så en snak om hvor langt vi var nået og hvordan man nu lige fik hesten osv. Smiley Og det stod da vidst på over en måned så vidt jeg husker, der var ikke andet end OOT morgen og aften for os!

Jeg har ikke prøvet OOT siden dengang før nu her i 3D versionen. Og det sygeste er at melodierne stadig hænger ved! Jeg husker heldigvis ikke så meget af spillet at det er ren runthrough men trods alt så meget at jeg er overrasket over hvor meget der har ophobet sig i min bevidsthed Smiley

Jeg tror jeg stopper her, det her indlæg er allerede blevet for langt og vi nærmer os også Gamecube som ikke helt er gamle dage endnu.

"A delayed game is eventually good; a bad game is bad forever."

stelzig
stelzig

4795
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 17-12-2011 18:26

MKDD er det bedste Smiley
MK64 har den bedste battle mode/den eneste der er værd at spille Smiley


Zalman
Zalman

322
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 17-12-2011 19:10

MKDD er undervurderet. Det er ikke det bedste i serien, nej, men ideen var rigtig fed. Jeg har tit overvejet, hvor fedt det kunne være at have et "Double Mode" i fremtidige Mario Kart-spil. Det sker nok ikke, men det ville være en nice valgfri feature.


AND
AND

573
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 18-12-2011 13:38

Battle mode i MK64 var simpelthen bare kanon. Det var mega svært, men fungerede bare fantastisk, lige netop med de gule bomber og samtidig så blev de grønne skildpadde-skjold også meget farligere, end de nogensinde var i race mode (selvom man også sagtens kunne få noget godt ud af dem der!) Smiley


stelzig
stelzig

4795
Offline
Level: 24 (Whomp)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 18-12-2011 13:46

Toads stemme fra mk64 er også meget bedre end hans nye stemme Smiley


Oni Nick
Oni Nick

25
Offline
Level: 26 (Octopi)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 18-12-2011 13:54

YAHOO! HERE WE GO! YAHOO! YAHOO! HERE WE GO!


AND
AND

573
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 18-12-2011 14:59

stelzig skrev:
Toads stemme fra mk64 er også meget bedre end hans nye stemme Smiley



PræcisSmiley Stemmerne i MK64 er geniale! Smiley


Gradius
Gradius

22
Offline
Level: 5 (Cheep)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 18-12-2011 15:22

Og Donkey Kongs skabagtige lyde Smiley


Mr. Mario
Mr. Mario

5696
Offline
Level: 23 (Skree)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 22-01-2012 13:39

Sjovt at jeg lige falder over denne tråd præcis på den dag, hvor jeg har fået udleveret kvitteringen på min første Nintendo 64 (den dukkede lige pludselig frem fra min fars gemmer).

Til november er det 15 år siden, at den blev købt. Den maskine har givet mange glæder siden den dag. Og en titel som Mario Kart 64 var noget, der kunne samle familien foran skærmen. Smiley

Der er skam ikke sket meget med spilpriserne det seneste halvandet årti. Super Mario 64 og Wave Race stod til 499,- pr. stk.


Lukas Skywalker
Lukas Skywalker

2193
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 22-01-2012 15:55

Og for 25 år siden kostede nye spil 6-700,- ... har jeg da fået fortalt Smiley


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 22-01-2012 16:24 - Redigeret 22-01-2012 16:25

Det er ganske vidst ikke nintendo, men mange af mine C64/128 spil står der priser mellem 25 og 499 kr. Jeg har så købt dem på loppemarked.
C64 spil og også haft en lang levetid... Men det er ikke få jeg har med et 25 kr. mærke på.


kasper88
kasper88

22
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 22-01-2012 16:35 - Redigeret 22-01-2012 16:49

Anders Larsen skrev:
Der er skam ikke sket meget med spilpriserne det seneste halvandet årti. Super Mario 64 og Wave Race stod til 499,- pr. stk.


Hvis du medregner inflation, vil du se, der er sket en udvikling. Derudover kunne man sagtens løbe ind i N64-spil til 700-800 kroner i de dyre forretninger.


M60dk
M60dk

0
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#27 - Skrevet 22-01-2012 16:49 - Redigeret 22-01-2012 16:53

Dead Cheese skrev:
Det er ganske vidst ikke nintendo, men mange af mine C64/128 spil står der priser mellem 25 og 499 kr. Jeg har så købt dem på loppemarked.
C64 spil og også haft en lang levetid... Men det er ikke få jeg har med et 25 kr. mærke på.


Da DOS, og senere Windows overtog hjemmecomputer-markedet blev C64 software meget hurtigt svært at sælge. Derfor ser du "25kr" mærker på mange af C64-spillene.
Sjov graf


Dead-Cheese
Dead-Cheese

2007
Offline
Level: 25 (Kokiri)

0
1ups givet

#28 - Skrevet 22-01-2012 17:03

Ja det er bare sjovt at kige på. Det er lidt som om at alt mellem 100 og 300 kr.'s pris labels mangler, i hvert fald i min samling.