Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Nintendos initiativer forvirrer mig

O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

Skrevet 07-05-2015 19:36 - Redigeret 07-05-2015 19:54

Jeg nærmer mig så småt mine 2 år på N-club, og i alt den tid har jeg ikke været sky for at starte en diskussion om Nintendos status i industrien - hovedsageligt med henblik på salg. De negative tal har som oftest banet vej for kedelige diskussioner, især fordi Nintendo har været stumme undervejs, og det har afgivet billedet af et lettere paralyseret firma uden egentlig plan - roden til min egen frustration.

Men de sidste par måneder er det gået anderledes for sig. Vi har gjort bekendtskab med nye initiativer og sågar set ét af dem betale sig af i høj grad.

1. Amiibos! Plastikfigurerne uden egentlig formål lader til at være en succes, og det ser ud som om, at Nintendo vil bygge videre på denne succes

2. NX blev afsløret. Få detaljer vides, men det menes at være banebrydende for spilverdenen, ifølge Nintendo selv.

3. Partnerskabet med DeNA og dermed deltagelse i mobilverdenen

4. Partnerskabet med Universal, som vi gjorde bekendtskab med i dag.



Der har sågar gået rygter om en Netflix-serie, men ifølge Iwata bør vi ikke holde vejret.

I dag kan vi så gøre bekendtskab med endnu en positiv nyhed: for første gang i 4 år er det lykkedes Nintendo at vende profit for hele året. Fantastisk...

Men...

Da jeg lærte om Nintendo og Universals partnerskab, blev jeg ærlig talt forvirret.

Naturligvis er det spændende nyheder, især fordi formålet med disse initiativer er at skulle forbedre Nintendos situation, og det gør det vel ift. det finansielle, som vi kan se, og alligevel ses dette i dag:



Jeg ved ikke med jer, men min kærlighed til Nintendo bunder i firmaets evne til at udvikle fantastisk software. Alt andet må være en sidegevinst. Så hvad er mit problem?

Sony kunne forleden annoncere, at de har solgt +22 millioner PS4, og det er uden nogen af de tilsvarende initiativer. Hvorfor? Må vi blot erkende at Sony er bedre end Nintendo til at sælge deres vare? Måske, men hvorfor? Uden Amiibos, revolutionær hardware, forlystelsesparker m.m., hvad er det så der gør, at Sony ikke blot sælger til forbruger men ovenikøbet tiltrækker udviklere i så langt højere grad (... jeg tror lige, at jeg har svaret på mit eget spørgsmål)

Pointen er, at selvom Nintendos initiativer er spændende, så spiller Sony et traditionelt spil og sælger i massevis, alt i mens Nintendo ikke kan få skubbet konsollerne af hylderne og ud i hjemmet. I stedet investeres der i alt muligt andet end spil og aggressiv marketing; to ting som er bevis på succes. Dét, og så naturligvis en kompetent onlineinfrastruktur.

Wii U'ens liste over fremtidige spil er uhyggelig lille, og man bedes omfavne enhver titel og genre, for ellers kan man gå uden ny underholdning i månedsvis. Hvad foregår der hos Nintendo?! Et konkret svar får vi nok aldrig, men det er da absurd.

Lad være med at pege mod 3DS'en, for selvom den ikke er en tragedie på samme måde, så står den bleg ift. iPhone og iPads - ja selv ift. sin egen storebror DS'eren, og jeg tror ikke en sådan håndholdt overlever næste generation - halveres salgene af den maskine, så ville det være pinligt, men hvis historie viser os noget - hvis vi perspektiverer til DS'ens salg - ja så ville overgangen fra en 3DS og dens efterfølger være katastrofal.


Zelda-serien er legendarisk, men det er Assassin's Creed der sælger - hvorfor?

Alle de her nye initiativer.. Tror i virkelig, at de vil hjælpe? Vil forbrugeren virkelig ønske sig en Wii U eller andet Nintendo hardware deraf? Hvis Nintnedos indsats forbliver én og samme i spilverdenen, hvad skulle forlystelsesparker og plastikfigurer ændre? Fristes folk ikke bare til at glemme deres hardware eller værre endnu: sælge det.

Jeg ved snart ikke... Børn lader til at være utroligt interesseret i Wii U, upåvirket af voksenverdenens tendenser til at mærke noget "barnligt" og så er de sågar ignorante, så hardwarespecifiktationer betyder heller intet...

Men børn har ingen penge.

Mit forhold til Nintendo er kompliceret ;I
Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 08-05-2015 18:28

Jeg forstår, og det du siger er intet nyt - selv er jeg enig med langt det meste, og det er pointer jeg selv har bragt op herinde før, du (og AND især) misforstår fuldstændig pointen med denne tråd - jeg er ikke interesseret i at diskutere hvorfor Wii U sælger dårligt, eller hvorfor Nintendo har mistet sin brugerbase - det er ting som er, og det kan vi sumpe rundt i for evigt, men det ændrer lidt.



Du kan ikke tale fremtid eller nutid uden der er en vis enighed om hvilke præmisser man diskutere ud fra Smiley

Det jeg er interesseret i, det er HVORDAN det her skulle kom os til gode - os fans af deres spil - for disse nye initiativer driver Nintendo længere og længere væk fra dét Nintendo, som vi forelskede i som børn og måske endda som voksne.



Det synes jeg ligger implecit i det som både jeg og andre skriver herinde. Det kommer os til gode på den måde, at vi også har Nintendo, Deres konsoller og Deres spil i fremtiden. Jeg kender godt parolen om at Nintendo jo kan fortsætte 50 år med underskud før de ville gå konkurs. Men en virksomhed er afhængig af at markedet tror på de har en fremtid.

Så uden nye tiltag vil Nintendo ikke kunne forblive det firma som mange af os voksede op med. Hvis ikke de tager stærke initiativer nu, så bliver der ikke en næste generation der vokser op med deres fantastiske spil.

Jeg vil mene det kommer dig ret meget til gode som Nintendo fan. En business af Nintendo størrelse skal være i stand til meget andet end at lave spil, hvis de vil være med til at præge fremtiden og overleve. Du kan være verdens bedste spilproducent, men hvis ikke du forstår at markedsføre dig og gøre dig selv relevant hos masserne, så har du kun en langsom død at vente på.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 08-05-2015 20:57 - Redigeret 08-05-2015 21:45

Zøvnig skrev:
Du kan ikke tale fremtid eller nutid uden der er en vis enighed om hvilke præmisser man diskutere ud fra



Var ellers ret sikker på, at jeg havde gjort det klart, at vi snakkede om fremtiden - gevinster/konsekvenser af disse initiativer.

Jeg føler stadigvæk ikke rigtig du forstår, hvor jeg har prøvet at føre diskussionen hen, for det handlet slet ikke om Nintendos økonomiske situation, men derimod deres plads i spilverdenen. Det er det ENESTE jeg er interesseret i, men i lyset af eksempelvis Sony's evne til at dominere hjemmekonsolmarkedet vha. meget traditionel marketing og Apples succes - og vi snakker udelukkende gaming - i lyset af INGEN gaming-orienteret marketing overhovedet, så er jeg for alvor bekymret for Nintendo.

Nu vil jeg sætte det op på skoleagtigvis, så det bliver lidt mere lige til:

Hvordan tror du, at disse nye initiativer vil gavne mig som fan af Nintendos spil, og hvorfor tror du, at det her vil ændre folks syn på Nintendo og dermed føre til bedre salg, når intet af det er relevant ift. gaming?

De gik jo ikke upopulære fra Wii til Wii U eller DS til 3DS, den form for fiaskoer vi har set fra deres side er kommet over de sidste 4 år - hvordan skal de nogensinde vinde sin rolle igen, og som jeg også har forsøgt at berøre: hvorfor skulle de være interesseret i det, hvis disse andre initiativer viser sig at være langt bedre for dem både økonomisk men også mht. omtale og ry?

Det sidste kapitel i din forrige besked siger nemlig, at det kommer mig til gode som fan af Nintendo, men hvorfor? Fordi de sikre deres økonomi eller hvad? Vi ved jo, at de er sikre, og det har ikke bragt spil på bordet i ønsket omfang, så hvad vil flere penge og mere popularitet betyde, hvis det ryger i alt andet end spil.

Edit: læste lige fra mobilen, da jeg først så din besked Zøvnig, men nu når jeg læser den igen, fanger den her del mig:

Zøvnig skrev:
Det synes jeg ligger implecit i det som både jeg og andre skriver herinde. Det kommer os til gode på den måde, at vi også har Nintendo, Deres konsoller og Deres spil i fremtiden. Jeg kender godt parolen om at Nintendo jo kan fortsætte 50 år med underskud før de ville gå konkurs. Men en virksomhed er afhængig af at markedet tror på de har en fremtid.



Er det nok? Er det nok at vide, at Nintendo vil eksistere, hvis de ikke fører forretning på den måde vi har foretrukket. Kald mig konservativ, men jeg gider fandeme ikke se dem i mobilverdenen med Mario og Zelda som freemium spil.

Zøvnig skrev:
Så uden nye tiltag vil Nintendo ikke kunne forblive det firma som mange af os voksede op med. Hvis ikke de tager stærke initiativer nu, så bliver der ikke en næste generation der vokser op med deres fantastiske spil.



Men med de nye tiltag risikerer de med god sandsynlighed at blive alt andet, end lige netop det firma, som vi voksede op med. Det er jo pointen.

For at de kan overleve, så er dette nødvendigt, men at overleve betyder jo ikke, at de på nogen måde vil overleve i spilverdenen, og som jeg skriver i næste besked til Scrapper, så ville jeg finde det noget så mystisk, hvis de så sig væltende i penge og popularitet pga. plastikfigurer, forlystelsesparker og andet, for så at dumpe pengene ned i et marked, som de har haft sådan besvær med. Tror du i ramme alvor, at Nintendo ville gøre det (jeg spørg af nysgerrighed)?


Scrapper
Scrapper

251
Offline
Level: 32 (Pebblit)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 08-05-2015 21:28

^Hvad flere penge vil betyde? Hvad tror du de penge bliver brugt på. Jeg er ret overbevist om at mange af de penge Nintendo tjener på eksempelvis Amiibos går til spil- og konsoludviklingen. Naturligvis går der også penge til Amiibo-værkstedet, men overskuddet fra Amiibos og andre initiativer går jo til spillene. Jeg kan selvfølgelig ikke bevise at der ryger penge fra alle initiativerne til spillene. Men jeg har altså heller ikke læst at det ikke er tilfældet.

Du skriver de ikke har bragt spil på bordet i ønsket omfang. Jeg køber som sagt ret mange nye spil hver måned. Så mange at jeg ikke når at få dem spillet. Det er altså i mine øjne langt over ønsket omfang. I modsætning til PS4 og XBOX One, hvor der måske har været 1-2 spil i år jeg har giddet at købe. Hvilket i mine øjne ikke lever op til mit ønskede omfang af udgivelser på en konsol. Eller dvs. faktisk lever de jo op til det, faktum er bare at jeg ikke er interesseret i de spil, der er på andre konsoller.


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 08-05-2015 21:38 - Redigeret 08-05-2015 21:40

Scrapper skrev:
^Hvad flere penge vil betyde? Hvad tror du de penge bliver brugt på. Jeg er ret overbevist om at mange af de penge Nintendo tjener på eksempelvis Amiibos går til spil- og konsoludviklingen. Naturligvis går der også penge til Amiibo-værkstedet, men overskuddet fra Amiibos og andre initiativer går jo til spillene. Jeg kan selvfølgelig ikke bevise at der ryger penge fra alle initiativerne til spillene. Men jeg har altså heller ikke læst at det ikke er tilfældet.



Så dit bud er, at hvis Nintendo får flere penge, så ville de investere mere i spil - også selvom disse penge, dem som skulle skaffe dem et respektabelt profit igen, de ikke kom fra spil? Altså du ville finde det logisk, både som Nintendo men også deres investorer, at se penge komme ind fra succesfulde initiativer og så bruge dem til gaming, som Nintendo har bakset med de sidste par år (og helt sikkert vil komme til indtil næste system) - det lyder ufornuftigt.

Scrapper skrev:
Du skriver de ikke har bragt spil på bordet i ønsket omfang. Jeg køber som sagt ret mange nye spil hver måned. Så mange at jeg ikke når at få dem spillet. Det er altså i mine øjne langt over ønsket omfang. I modsætning til PS4 og XBOX One, hvor der måske har været 1-2 spil i år jeg har giddet at købe. Hvilket i mine øjne ikke lever op til mit ønskede omfang af udgivelser på en konsol. Eller dvs. faktisk lever de jo op til det, faktum er bare at jeg ikke er interesseret i de spil, der er på andre konsoller.



Igen: det er ligegyldigt, hvad DU som individ syntes er rimelig, når det ikke er en afgørende faktorer. Hvis Nintendos fremtid som SPILFIRMA (ikke firma) var sikret af, at jeg bare sagde "alt er cool", så ville jeg ikke skrive de her ting.

Jeg understreger: Nintendos fremtid er IKKE interessant for mig, det er deres rolle i spilindustrien, som jeg er interesseret i

Naturligvis kan ingen af os forudse, hvordan situationen skal løbe an, og det kan da godt tænkes at flere penge i kassen vil betyde at Nintendo en skønne dag får en prominent rolle i spilindustrien igen, men lige nu er det tvivlsomt, og jeg vil bede jer især prøve at svare på det jeg skrev i min forrige besked:

Hvordan tror du, at disse nye initiativer vil gavne mig som fan af Nintendos spil, og hvorfor tror du, at det her vil ændre folks syn på Nintendo og dermed føre til bedre salg, når intet af det er relevant ift. gaming?



Hvis svaret er, som jeg drager det fra din besked, at bedre økonomi = bedre spil, så må det være såvel, men som jeg nævnte: Nintendo kom ikke upopulær fra Wii og DS perioden, de manglede så sandeligt ikke penge, og havde frie tøjler til at gøre, som de ville - men alligevel har de skabt 4 enormt svære år, som først har vist profit nu.


Scrapper
Scrapper

251
Offline
Level: 32 (Pebblit)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 08-05-2015 21:54

Hovhov, nu må du lige få styr på hvad du spørger om. Du siger du ikke er interesseret i Nintendos fremtid. Men du spørger om hvordan de nye initiativer vil gavne dig som fan. Dit hovedspørgsmål lægger ret meget op til et syn på hvordan det ser ud i fremtiden for nintendo og dig som fan, da de nye initiativer netop først ligger i fremtiden. Jeg kan seriøst ikke se hvordan man kan svare på dit spørgsmål uden at tale om nintendo i fremtiden.

Du skriver, at det er ligegyldigt at jeg synes der kommer nok spil ud på nintendos konsoller. Men det er åbenbart ikke ligegyldigt, at du ikke synes, at spil bliver bragt ud i ønsket omfang. Jeg går ud fra at det er dit eget ønskede omfang? Hvordan giver det mening?


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 08-05-2015 23:51 - Redigeret 08-05-2015 23:56

Scrapper skrev:
Hovhov, nu må du lige få styr på hvad du spørger om. Du siger du ikke er interesseret i Nintendos fremtid..



Det er jeg, men med udgangspunkt i deres rolle i spilindustrien.

Jeg er altså interesseret i Nintendo som spilproducent - ikke som firma. Det svarer sig til at være glad for Mozart som komponist, men at man er ligeglad med manden selv. Forstår du?

Jeg spørger hele tiden om det samme - konsekvenserne af disse initiativer, og hvordan de skal gavne os med interesse for spil - og i vender hele tiden diskussionen om økonomi som grundlag for et argument. Det er ikke tilfredsstillende at sige, at penge = sikker fremtid, for Nintendo har penge nu, de havde penge for 4 år siden, før det gik ned af bakke, og de vil have penge fremover, hvis det fortsætter.

Jeg snakker om, hvem og hvad Nintendo vil være ift. spil i fremtiden - og gerne den nærmeste fremtid -, for det er dét, som jeg er fan af. Jeg er ikke bare fan af Nintendo for hvad som helst, og det er derfor, at jeg ikke kan se hvordan disse nye initiativer skal være mig til fordel, når nu de INTET har at gøre med spil. Jeg skubbes væk fra Nintendo.

De ting som har at gøre med spil - Amiibos - er en meget ringe form for DLC, hvis man ikke ser prisen retfærdig for figurerne alene, og det er umiddelbart der langt størstedelen af værdien er, i hvert fald når DLC'en ikke er tilgængelig digitalt. Men jeg er ikke interesseret i plastikfigurer, så jeg må droppe alt håb om at få denne DLC. Det er ikke særlig cool.

Scrapper skrev:
Du skriver, at det er ligegyldigt at jeg synes der kommer nok spil ud på nintendos konsoller. Men det er åbenbart ikke ligegyldigt, at du ikke synes, at spil bliver bragt ud i ønsket omfang. Jeg går ud fra at det er dit eget ønskede omfang? Hvordan giver det mening?



Okay det er fair at være forvirret over nogle af mine beskeder herinde - de er også store og berør mange forskellige ting som resultat af, at jeg både forsøger at svare på flere beskeder på én gang, samt belyse min pointe, når der er mulighed for det.

Når jeg siger, at du ikke kan tage udgangspunkt i dig selv som tilfreds kunde, skyldtes det, at det lader til at være et argument samtidig, men det er direkte irrationelt, hvis det er således; du er en del af et mindretal som ikke er nok. Du er tilfreds - og det er fantastisk for dig som individ- men Nintendo synker kun langsommere til bunds af samme grund. Den feedback Nintendo arbejder ud fra, det som skaber og former deres tilgang til spil, det kommer af de salg de begår, og de penge, som de tjener.

Folk siger at Nintendo ikke må forlade Wii U, fordi det ville være at vende ryggen til deres fans, og det er korrekt, men når nu maskinen koster dem - har kostet dem i hvert fald - hvorfor så blive ved. Desværre skyldtes det nok, at hvis de gjorde således, hvis de fik deres lille brugerbase til at vende dem ryggen, så ville de ikke have nogen at tiltrække, i hvert fald ikke i spilverdenen. Nintendo kan sagtens lancere en maskine med samme specs som PS4, måske endda bedre, men deres ry er i toilettet, deres 3rd party support er ringe, og deres eget software output - ligegyldigt hvad DU syntes om det - er ikke nok til at drage kunder til, når vi kigger på salgstal.

Derfor ser jeg en drastisk ændring i Nintendos fremtid, hvad angår deres måde at deltage i spilindustrien, hvis de overhovedet gider blive ved. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvordan situationen skulle ændre sig og blive mere traditionel nu.

Forstår du?

Når jeg snakker om det dårlige software output, så handler det til dels om kvalitet og kvantitet samtidig, men endnu vigtigere: hvordan forbrugeren går det an, og det er tydeligt (i hvert fald med henblik på Wii U'en), at nogle af Nintendo aller bedste titler (hvad angår indhold og kreativitet) ikke længere er nok, og når de ikke har store 3rd party titler, hvad er der så tilbage. Mainstreamen har talt, og de vil åbenbart ikke have Nintendo, i hvert fald ikke som hjemmekonsol, og det lader til, at iOS har - og fortsat vil - snuppe Nintendos del af det håndholdte marked. Nintendo har heller ikke råd til bare at satse på den resterende minoritet.

Men det er også derfor, at jeg ignorere firmaets økonomi,for den er god nok på trods af tabene de sidste par år (minus i år). Desværre har de i takt med tabene OGSÅ formået at skubbe sig selv væk fra spilverdenens publikum - det går som oftest hånd i hånd, at dårlige salg er lig mangel på popularitet.

Og det behandles nu via nye initiativer som INGEN forbindelse til gaming har.

Både du (Scrapper) og Zøvnig påstår, at disse initiativer - hvis de skule vise sig succesfulde - ville kunne bane vej for kapital som så kan investeres i gaming igen, men som sagt: er Nintendo relevante? Med alt kapital i verden, kan de ikke købe sig fra den indflydelse Activision, Ubisoft og EA har nu - disse firmaer og deres fraværen er altafgørende! Og når nu Nintendo har masser af penge, som de havde fra Wii'en og DS'en bl.a., hvorfor skulle de så risikere at vente endnu længere tid? Det giver ingen mening.

Og nej, jeg benægter ikke, at det vil være totalt uden sejr for Nintendo - ligesom der er folk som køber Wii U på trods af dens upopularitet, så er der folk som ville købe Nintendo kun pga. deres popularitet. Det går hver sin vej, men om det er tilstrækkeligt, det er det interessante. For Wii U er det ikke. Desværre tror jeg heller ikke, at det vil være det for 3DS'ens efterfølger, hvis vi ser på tendenserne.

Jeg ser problemet således:

1. Nintendo færdes ikke godt i spilindustrien trods fantastisk indsats.

2. Hvis Nintendo ser succes på andre markeder, hvorfor pokker skulle de så forsøge at genopbygge ét, hvor de har haft så mange problemer.


Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 09-05-2015 01:11

Jeg har læst alle posts pånær den sidste fra O-train. Kald mig doven, whatever.

O-train, jeg tror du søger et svar hvor ingen findes. Amiibos, forlystelsesparker, mobilspil, de rygter om en Super Mario Bros. Sony film og et Netflix Zelda show. Ingen af dem vil styrke din oplevelse som dedikeret spiller af deres konsoller. Det er udelukkende for brand-management, muligvis i en langvarig kampagne om at bygge et Disney- eller LEGO-ligende imperium af et kerne produkt (spil, film og legetøj for henholdsvis Nintendo, Disney og LEGO) styrket af merchandise.

Jeg mener, der er selvfølgelig nogle måder de kunne samarbejde på, såsom hvis en Netflix Zelda serie kunne uddybe hvad der skete i de 7 år i Ocarina of Time, men primært ser jeg det udelukkende som et forsøg, på at få deres brand ud til alle mennesker, alle vegne. Og det vil simpelthen bare ikke gavne dig eller mig i sidste ende, når vi sidder med de nye Nintendo spil i hånden. Det er udelukkende for Nintendo's pengetank og kulturelle indflydelse.

Og ligesom du frygter jeg også den dag, hvor Nintendo finder mere succes i deres merchandise end deres kerneprodukter. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis Nintendo endte som Marvel Comics, der idag primært udgiver tegneserier for at lukke røven på fans og samtidig skabe noget materiale som de langt, LANGT mere succesfulde film kan stjæle idéer fra.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 09-05-2015 10:15

Udover jeg ikke frygter, at de finder mere succes i merchandise end i deres kerneprodukter, så er jeg rørende enige. Rigtig godt formulering Shajita Smiley


O-train
O-train

326
Offline
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 09-05-2015 12:50

@Shajita




Shajita
Shajita

338
Offline
Level: 28 (Skeeter)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 09-05-2015 22:49

@O-train




Bo130
Bo130

110
Offline
Level: 38 (Tatori)

0
1ups givet

#26 - Skrevet 04-08-2015 22:46

Igen lidt sent på den, men det er et enormt spændende oplæg og gode pointer fra flere sider - adledes alternativt og dybdegående, skønt! Mine kommentarer bliver nok ret sporadiske Smiley

Jeg er helt enig omkring efterfølgeren til 3DS ikke står til nogen succes.
Nintendo skal kunne tilbyde noget helt nyt og unikt igen, nu hvor touchscreen er blevet allemandseje (3D virkede ikke rigtig, især da de trak i land med det igen).
Alternativt skal de lave den hybrid mellem en konsol og en håndholdt som jeg går og forventer NX er og samle alle deres mærkeserier på én konsol.

De nye tiltag har som de andre også siger ingen direkte gavn for dig som fan af Nintendo's spil.
Det er dog klart min opfattelse, at dem der laver spillene ikke har noget som helst med forlystelsesparken eller Amiibo at gøre - tror højst de superviserer.
Dertil ser jeg også udelukkende disse nye tiltag som fanservice. Om det så er primært til de nuværende hardcore fans eller til at tillokke nye folk ved jeg ikke. Nu har Disney ikke samme problem, men jeg tænker det er samme effekt som Disney Land har for dem.

Ja, de kan tjene penge på den mellem-langsigtede plan, men hvis ingen længere kender figurerne, så bliver der ikke solgt Amiibo.
Det kan så ske som med Disney Land og Marvel's film, at figurerne holdes i live i et andet format, men det skal jeg ikke kunne sige - håber i hvert fald ikke vi når hen til det punkt, hvor det er deres primære overlevelse der finder sted der. Hvis de får succes med Amiibo og forlystelsespark vil nogle flere penge uden tvivl blive smidt i disse, men der skal ikke særlig meget til førend markedet er mættet vil jeg påstå.

Din pointe omkring hvis de får succes med spil på andre platforme er spændende, og der tror jeg som forretning de også godt selv kan være i tvivl.
Kommentaren om at iOS skal være et springbræt - som alle de andre initiativer - til NX tvivler jeg meget stærkt på er realistisk. Hvis et spil til iOS er godt, så prøver jeg da efterfølgeren når den kommer og hvis den er gratis, men ikke hvis et lignende spil udkommer til en anden platform til 400 kroner dyrere. Generelt tror jeg spil til Nintendo 3DS er alt for dyre i forhold til standarden, der nu er 0,- til 30,- kroner - og selv som inkarneret Nintendo-fan er der adskillige spil på iOS, som jeg har fået gratis, og alligevel brugt langt flere timer på de seneste år end Nintendo's egne spil, sørgeligt nok. Så kan man afgøre om det er fordi de bare er vanedannende eller om det faktisk er gode spil, men faktum er at det i hvert fald for nogen virker - og når jeg endelig sidder i toget eller hvornår jeg ellers har brug for lidt håndholdt underholdning, så er det besværligt at slæbe min 3DS med, når jeg alligevel har et hav af fede spil på min telefon.
Personligt tror jeg deres spil vil få succes på de mobile platforme, så vi finder formentlig ud af på et tidspunkt hvad de vil gøre derefter.
Jeg synes Nintendo har lavet gode ting igennem tiden på hardware-fronten, men Wii-kontrolleren vil i mine egne altid bare være et nødvendigt onde i langt de fleste spil. Jeg synes tingene har potentialer, der bliver udnyttet i meget få spil - og i resten er det blot til gene. Derfor ser jeg det som sagt ikke særlig meget som et skrækscenarie, hvis Nintendo pludselig udelukkende lavede software.

Der er lige nu meget få spil annonceret til Wii U fremadrettet og jeg forstår godt din frygt. Jeg vælger dog naivt at tro det er fordi de går all-in på at komme godt fra start med NX. Om det så skader deres nuværende brugerbase skal jeg ikke kunne sige - omend jeg hælder til ja. En sidste kommentar er at selv hvis overskuddet fra de andre ikke-spil-relaterede initiativer går til at udvikle nye spil, så tror jeg ikke flere penge giver bedre spil. Det kan dog eventuelt give flere spil, og jeg så meget gerne at Nintendo brugte deres overskud på at opkøbe og uddelegere deres populære IPs til talentfulde firmaer rundt omkring i industrien.