Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Amiibo!

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

F-Zero 99

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Spilmuseet og spilbevaring

Pieyanthikos
Pieyanthikos

2693
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

Skrevet 20-06-2012 11:04

Politikens spilredaktør Thomas Vigild har i dagens avis fået bragt sit debatindlæg ang. Spilmuseet og hvorvidt den danske stat skal støtte bevaringen af spilmediet. Spilmuseet ligger i Ikast og drives af Rune Keller (der også har playright.dk kørende). Indlægget kan læses her: http://vigild.wordpress.com/2012/05/14/knaptryk-er-kulturarv/

Debatten er interessant; er der belæg for, at den danske stat skal bidrage til konserveringen af spiltitler og deres oprindelige medie? Eller må det være et job for de lande, hvor spillene er produceret i? - Hvad tænker I?



    Bo130
    Bo130

    110
    Offline
    Level: 38 (Tatori)

    0
    1ups givet

    #1 - Skrevet 20-06-2012 16:59

    Er enig i at debatten er interessant, men idet jeg trykkede på linket var min holdning helt klar. Det er fedt at have, men Danmark har ikke særlig mange store milepæle indenfor spilindustrien. Hitman og Limbo er de to største jeg kan komme på og de er begge ret nylige.

    Da jeg dog læste debatoplægget lærte jeg at det åbenbart er Verdens største samling indenfor det område. Jeg synes stadig det er super fedt at have en samling der viser udviklingen i spillenes historie - selvfølgelig. Jeg synes også fortsat at det ikke er Danmarks ansvar at det kommer der eftersom vi ikke har haft det store med det at gøre, men jeg synes nu også at det er ærgerligt at splitte sådan en samling. Hvis man kunne sælge den samlet, fra stat til stat, Danmark til fx Japan så synes jeg det ville være den optimale mulighed.


    KJ85
    KJ85

    21447
    Online
    Level: 58 (Tektite)

    0
    1ups givet

    #2 - Skrevet 20-06-2012 17:28

    Der er også Max & the Magic Marker, hvis danske udvikler netop er blevet opkøbt af Microsoft, men ellers kan jeg heller ikke komme på de vilde danske spil. Hugo, Pixeline, Oswald og Guldkornekspressen?

    Synes det er vildt, hvis sådan en samling skal gå tabt, men det skal selvfølgelig også være økonomisk forsvarligt at bevare dem. Bos forslag er nok ikke helt hen i vejret, omend det nok vil kræve en del af flytte så mange arkade-maskiner.


    Pieyanthikos
    Pieyanthikos

    2693
    Offline
    Level: 18 (Twhomp)

    0
    1ups givet

    #3 - Skrevet 20-06-2012 17:54

    For lige at give mit eget besyv med, så er jeg enig med Bo - ud fra et nationalt synspunkt er der ikke meget "dansk" over en sådan samling. Jeg kan følge argumentet med, at spillene kan have haft en socialiserende effekt, men en sådan låser sig alene til individuelle personer eller de unge generationer, ikke et helt samfund og dens eftertid. Hvorvidt spillene har givet grobund for yderligere større kollektive indflueringer i Danmark tvivler jeg stærkt på, modsat andre medier (billedkunst, litteratur, film for den sags skyld etc.). Spil er i hvert fald ikke lige så store (historiske) identitetsmarkører for Danmark, som de er for særligt Japan.

    Men diskussionen er netop god, fordi det inddrager staten og dermed "samfundet". For hvor går grænsen, og hvad tjener samfundets interesse. Personligt læner jeg mig op af ideen om, at staten bør bidrage til konserveringen af 'kunst', som er samfundsdebatterende på den ene eller anden måde (ret Brandes-agtigt) - i kraft af, at det netop er samfundet, der finansiere bidraget. Det kan jeg endnu ikke beskrive spilmediet som værende.


    Zøvnig
    Zøvnig

    10
    Offline
    Level: 20 (Moblin)

    0
    1ups givet

    #4 - Skrevet 20-06-2012 18:03

    Det ville være forfærdeligt, hvis det ender med en lukning af spilmuseet. Dansk kultur historier er det måske ikke alene, men det har dannet grobund for en større spilkultur i Danmark. Det alene gør, at man bør gøre hvad man kan for, at bevare museet intakt og på danske hænder.

    Jeg vil endda gå så vidt som at sige, at vi kunne skabe en dansk turist attraktion med rigtig mange årlige besøg, hvis vi gjorde det endnu flottere og mere informativt. Så ville danske og udenlandske turister være med til at betale en del af gildet. Evt. med fri adgang en gang om ugen, som det også sker ved andre museer.


    Dead-Cheese
    Dead-Cheese

    2007
    Offline
    Level: 25 (Kokiri)

    0
    1ups givet

    #5 - Skrevet 20-06-2012 18:09

    Så meget jeg nu elsker spil, så mener jeg ikke det er en nødvendighed at have et spilmuseum.
    Jeg ville gerne se det, men jeg tror at et privat drevet museum ville være bedre.
    Så hvis det kunne lykkedes dem at videregive museet eller sådan noget ville det være cool.