SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Gymnasiebesparelser

dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

Skrevet 13-11-2006 23:31

Hører meget om besparelser på gymnasier i øjeblikket, og om hvordan elever vil strejke og nedlægger undervisning, så ville skabe lidt debat. Hvad er jeres holdning?
Synes personligt ikke om elever, der strejker. Deler dem for det meste op i to typer.
Den engagerede. Denne gruppe består hovedsageligt af venstreorienterede folk, der mener at alle skulle have flere penge. Der er MEGET ofte tale om folk, der ikke selv har læst lovforslaget selv, men hørt nogle de sympatiserer med, der ikke synes om det, og derfor er de også vrede på det.
Pjækkeren. Denne gruppe består af folk, der er ligeglade med politiske årsager, men ser strejken som en mulighed for at få tidligt fri, hvilket er rationelt nok.
Ved ikke helt hvem jeg synes mindst om, men kan ikke forstå elevstrejke, da elever jo ikke er ansatte.
Hvad er meningen også med at nedlægge undervisning, for at få flere penge? Hænger ikke helt sammen synes jeg.
Er da synd for gymnasierne hvis de mister penge, men som jeg ser det siger de venstreorienterede at regeringen vil spare på gymnasierne og regeringen siger at de vil de ikke (kommer med forskellige bortforklaringer). Det er hvad man har at gå efter. JEg finder det umuligt at afgøre hvem, der har ret, men mindre man sætter sig EKSTREMT meget ind i tingene. Synes bare det er åndsvagt at høre at der er nogen der siger at der kommer 10000 elever i hver klasse og så strejke på grund af at man er vred over det. Man ved jo ikke om det er rigtigt. Puha, det blev langt. Hvad siger i til det?

THE CHAINSAW TWIRLS INTO THE CROWD, RIPPING APART FLESH AND BONES. I HEAR THE SOFT STEPS OF MY BEST FRIEND APPROACHING THE FEAST OF HER LIFE. HER MOUTH RIPS THROUGH THE BONES, CRUSHING THEM WHILE THE BLOOD IS DRIPPING FROM HER DISFIGURED FACE. WE ARE HOME.
Louise Wielandt
Louise Wielandt

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#16 - Skrevet 14-11-2006 22:50 - Redigeret 14-11-2006 22:52

Christian, det er jo fint nok, HVIS eleverne dropper ud, men det gør de ikke. For spilder de deres tid og ikke kommer igennem systemet hurtigt nok.

Jeg snakkede med en lærer netop om dette forleden dag, og de kan simeplthen ikke forstå det. Fordi man har valgt at sætte 30 i klasse, fordi "normalt er der nogle der dropper ud". Men tallene for dem der dropper ud bliver kun mindre og mindre. Hvis du har to hold; et på 10 og et på 9, samme niveau, så helt i orden og sætte dem sammen, det er da almen logik!
Men du KAN ikke sætte 37 elever sammen og forvente at de får en rimelig undervisning, at der er bøger nok, pladser nok og lærerkraft nok!!

Og grunden til at man blokerer når man ikke er ansat, er en solidaritetssag. Det handler om at man skal stå sammen og kæmpe for det der er rigtigt; ligeså har lærerene også "været med" til at strejke når det var eleverne der blev slåede ned på...


Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#17 - Skrevet 14-11-2006 22:51 - Redigeret 15-11-2006 09:29

Christian, Ja sådan kan med jo også vælge "kun" at se det Smiley


dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#18 - Skrevet 15-11-2006 00:30

det er bare ikke det der sker...


PriCorp
PriCorp

41
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#19 - Skrevet 15-11-2006 08:53

Jeg kan nu heller ikke se at det at man per automatik kalkulerer med at nogle elever dropper ud efterhånden er en god grund til at sætte klassekvotienten op...? Desuden synes Jeg ofte at antallet af drop-outs og antallet af elever i en klasse går hånd i hånd... I hvert fald var der på min Gymnasieårgang flere fra de hold med høje klassekvotienter der droppede ud end fra de hold hvor klassekvotienten var lav.... og Det der med at Gymnasieeleverne er for fine til at have hold der bliver lagt sammen er altså en slem fordom Christian... Gymnasieleverne er bare for fine til at være 35 elever i et lokale beregnet til 21.... HTX har ikke helt de samme fysiske problemer som Gymnasiet da mange af HTX-skolerne er nyere og langt mere moderne og tidssvarende i indretning og opbygning...

...og handler debatten egentlig ikke mere om at der ikke er kommet flere penge til Gymnasiet til gengæld for at de overtager flere opgaver i forbindelse med Administration og den nye reform....???


AND
AND

609
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#20 - Skrevet 15-11-2006 15:54 - Redigeret 15-11-2006 15:56

Christian Jessen skrev:
Nu er jeg selv HTX'er, og HHX og HTX har så vidt jeg ved aldrig været med til at lave alle de der "strejker", "blokader" eller hvad gymnasie-eleverne nu end kalder deres undskyldninger for at pjække...

Det sjove er, at det seneste de har valgt at gøre oprør mod, er det mest latterlige i verden. Det er ikke en besparelse, snarere en rationalisering. Det drejer sig om, at hvis der starter f.eks. 2 tysk hold, med hver 20 i klassen, og de 18 af de 40 personer i klassen dropper ud, så skal klasserne lægges sammen. Nu er dette blot fiktive tal, men det er da helt logisk at man ikke skal opretholde 2 hold, når man kan slå dem sammen til 1 og derved spare en masse penge!
En sjov ting, er at vi allerede har det på vores skole. Hvis der var to hold i den størrelse, ville de straks blive slået sammen. Men det virker for mig som om, at gymnasie-eleverne føler sig for fine til den slags. De er for fine til at spare, og istedet skal de ødsle pengene væk på ligegyldige ting.

Som flere også har nævnt, så er det sjoveste at de færreste af dem der strejker/blokerer, ikke aner hvad sagen drejer sig om. Der er bare gået mode i at brokke sig, og det kan man også se på alle de demonstrationer osv. for tiden - folk skal bare brokke sig konstant. Man sætter sig ikke ind i sagerne, næææ nej, man tager bare ud og brokker sig. Det synes jeg er frustrerende.



Det er sgu da nok det latterligste bidrag til denne debat jeg endnu har læst... Vi er for "fine"!? Hvad er det for nogle idiotiske fordomme du der, på aller mest umodne måde, lufter, Christian!?

Jeg bliver nødt til at spørge dig hvor mange personer I er i hver klasse på dit HTX?
Det eksempel du kommer med omkring tyskholdene er jo slet ikke det relevante i forslaget. Dét som vi "forfinede" gymnasie-elever som finder det "moderne at brokke sig" vælger at strejke imod er dét faktum at regeringen har varslet op til 36 elever i hver gymnasieklasse og derfor vil vi hellere "ødsle" penge nok væk til at elev-antallet pr. klasse kan komme ned på et niveau så det rent faktisk er muligt at komme i kontakt med læreren og derved have en chance for ordentlige mundtlige karakterer, realistisk gennemsnit og mulighed for at optimere undervisningsforløbet.

Men helt ærligt så pisse det mig af at du fyrer sådan en dybt arrogant holdning af om alle os gym. elever som at du indirekte kalder os grådige!

Dustman: Argumentet for at strejke er, som andre vist har været inde på, at det er en stærk måde at gøre sig bemærket overfor regeringen og du kan tro at regeringen tager gymnasierne alvorligt når vi vælger at gå i strejkeSmiley


dustman
dustman

17
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#21 - Skrevet 15-11-2006 23:25

jeg vil bare gerne have undervisning Smiley


Zag
Zag

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#22 - Skrevet 15-11-2006 23:28

dustman skrev:
jeg vil bare gerne have undervisning Smiley



du må da have et eller andet du mangler at læse op på, eller noget du ved du skal bruge på et andet tidspunkt..


Christian Jessen
Christian Jessen

5
Offline
Level: 2 (Keese)

0
1ups givet

#23 - Skrevet 16-11-2006 12:38

90% af alle gymnasie-elever (og elever generelt) der strejker, aner ikke hvorfor de strejker, og om det overhovedet hjælper. (Baseret på egne "undersøgelser" og antagelser)

En sjov ting her er, at gymnasierne faktisk får flere penge per elev end hhv. HTX og HHX. HHX får mindst fordi de ikke har nogle naturvidenskabelige fag mm. (ingen labortorie-udgifter mm.), derefter kommer HTX fordi vi blandt andet ikke har idræts-faciliteter, og til sidst kommer så gymnasierne der får mest pga. de har en række flere muligheder de skal kunne give deres elever. Dette er også fair nok - men at gymnasiet strejker mindst et par gange om året, er da direkte hysteri! Størstedelen af alle de gymnasie-elever jeg kender, er fuldstændig ligeglad med disse strejker, og ser det bare som en mulighed for at tage sig en ekstra fridag.

Et sjovt lille eksempel, var da vores inspektør i går-morges kaldte til samling i første frikvarter, og fortalte om hvordan de havde kaldt til forhandlinger på grund af at regeringen ville skære mere ned på HHX (eller noget ligende, han er et hhx-fjols), men de havde aftalt ikke at strejke... Et par timer efter rendte et par fjolser rundt i klasserne, og sagde vi skulle "mødes i kantinen og snakke om strejke"... De viste sig at det var to fjolser fra 1. år, der synes "det kunne være sjovt at strejke, for vi fik ikke fravær"... Det er nok det latterligste jeg nogensinde har hørt, og blot endnu et eksempel på at størstedelen af eleverne aldrig fatter hvad det egentlig går ud på, men bare synes det er sejt at strejke...

Sig hvad du vil AND, men jeg kender rigtig mange gymnasie-elever, og mine "fordomme" er altså taget ud fra dette. Det kan godt være du er en af de få der ved hvad der foregår, og føler du kæmper for en god sag, men efter min erfaring er det som regel kun et par "ekstremister" fra venstre-fløjen der råber højt om alle de ting der... Det sjove er at gymnasierne har SÅ meget bedre vilkår end os, selvom de får flere penge. Jeg synes bare det er så klamt at gymnasie-eleverne, der har de bedste vilkår overhovedet, skal brokke sig konstant. Helt ærligt, man kan da ikke tage det seriøst, når i demonstrerer flere gange hvert år?! ...

Ovenstående er selvfølgelig kun mine holdninger, ligesom andre sikkert har deres. Lad os holde debatten i en ordentlig tone. Smiley


Greven
Greven

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#24 - Skrevet 16-11-2006 12:54

jeg går på handelskolen og strejker fordi vi får 20 tusinde mindre per elev per år end de almindelige gymnasier


AND
AND

609
Online
Level: 35 (Lakitu)

0
1ups givet

#25 - Skrevet 17-11-2006 17:53

Christian Jessen skrev:
De viste sig at det var to fjolser fra 1. år, der synes "det kunne være sjovt at strejke, for vi fik ikke fravær"... Det er nok det latterligste jeg nogensinde har hørt, og blot endnu et eksempel på at størstedelen af eleverne aldrig fatter hvad det egentlig går ud på, men bare synes det er sejt at strejke...



Jeg kunne ikke være mere enig, Christian, men jeg kan så fortælle dig at hele mit gymnasie bruge halvanden time i dag på at holde fællesmøde og informere eleverne omkring hvad det hele egentlig gik ud på, hvorefter der var mulighed for at kommentere og debattere og først herefter blev der afstemning omkring hvor vidt vi skulle strejke eller ej.
Det er simpelthen den mest optimale og fair måde at gøre det på.