Nintendo Switch-efterføl...

Salgstal for perioden mar...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Amiibo!

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Jeres forhold til religion?

Triforce
Triforce

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

Skrevet 18-12-2005 18:11

I denne tid hvor julen er blevet mere og mere komericiel. Så kunne jeg godt tænke mig at hører jeres forhold til jeres religion.

Jeg er selv blevet konfimeret, og når jeg engang kommer til det, vil jeg med glæde betale skat til den kristne kirke men kun ud fra et kulturisk synspunkt.

Jeg tror ikke på gud som han bliver fremstillet i biblen. Det eneste jeg tror på er mine venner, familie, kæreste, og alt det gode her i verden.

Jeg vil ikke binde mig til et regelsæt som dikterer hvad jeg skal gøre for at komme i himlen. Jeg vil ikke underkaste mig en religion/gud. Hvis jeg skal dømmes efter døden efter hvordan jeg har levet mit liv, så skal det ikke være hvor god jeg har væretr til at følge en religion, men hvordan jeg har levet mit liv ved egen kraft.

Men hvad med jer???

You Crossed the finish-line, won the race but lost your mind, was it woth it after all?
Pete
Pete

26
Offline
Level: 4 (Stalkid)

0
1ups givet

#46 - Skrevet 19-12-2005 00:30 - Redigeret 19-12-2005 00:39

Jeg er enig med J3pseN.
Jeg er kristen, men Captain N, det er altså ikke sådan at alle kristne er helt ekstremistiske og følger bestemte regler... >_<
Jeg tager overhovedet ikke alt i bibelen bogstaveligt, og retter mig efter hver eneste lille "regel" der er skrevet ned... Bare fordi man tror på kristendommen, betyder det da ikke at man følger alle regler, og bruger hele sit liv på religion? Smiley

Jeg synes også det er lidt far out det med så at blive konfirmeret - havde engang en veninde der havde det på samme måde: hun troede ikke på Gud, men ville konfirmeres for gaverne... Det er sgu da ikke næstekærlighed, hvis man får folk til at bruge penge på gaver til en fest, som personen alligevel ikke tror på?
Så udnytter man bare chancen for at få ting til sig selv, ved at lyve og sige man tror på Gud, bare for at få gaver? Smiley
Det har som sagt i hvert fald ikke noget med næstekærlighed at gøre... >_<

Så har jeg langt mere respekt for når folk ikke bliver konfirmeret, når de ikke er kristne, og dermed dropper gaverne.

Og ja, religion har da skabt en del splid - fordi nogle folk har taget alt i deres religion 100% bogstaveligt, og dermed er blevet skøre til sidst.

Bare min mening...


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#47 - Skrevet 19-12-2005 00:40 - Redigeret 19-12-2005 00:47

dustman skrev:
mener du at man kan sifge at grundloven er blevet sat efter de ti bud fordi 2-3 (de mest åbenlyse) går igen i begge dele? Jeg siger at det du siger er åbenlyst falskt fordi der er så mange modsætninger mellem de to og du alligevel hævder at det er grundstenene. Jeg tror ikke det ville være tilladt at slå ihjel og stjæle hvis kristendommen ikke havde eksisteret. Se bare på USA (som nok er mere kristent end Danmark). De har dødsstraf, men er det ikke at gå imod de ti bud? Så er der 1/10 tilbage.



Ja, de mest fundamentale regler i vores lovsystem stammer fra de 10 bud, dem har vi fulgt i århundreder; om det ville have set anderledes ud hvis det ikke var for dem? Det er ikke til at vide, men vores normer, vores almindelige opførsel er da i største fald baseret på dem.

USA mere kristent end Danmark? Det finder jeg svært at tro. (Jeg undersøger det lige) Desuden er dødsstraf et højst kontroversielt emne - et mange kristne er imod - der generelt ikke virker, fordi mange faktorer spiller ind når folk skal dømmes til døden, blandt andet racisme.


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#48 - Skrevet 19-12-2005 01:04 - Redigeret 19-12-2005 01:49

Vi havde et lignende emne tidligere og jeg vil skrive det samme jeri. Jeg tror på troen i sig selv. Jeg tror ikke på religion.

Religion er for mig opfattelsen af "tro", set ud fra en eller flere mennesker synspunkt. For mig er "tro" noget jeg føler og mærker hver eneste dag. Jeg mærker det så tydeligt at det for mig rent faktisk ikke høre hjemme under "tro" længere. For mig er det lige så meget virkelighed som det tastatur jeg skriver på lige nu.

Hvis jeg skal sætte mig selv i en eler anden form for bås er jeg vel i bund og grund spiritualist. Men for mig er det lige meget hvad andre mener ellet synes om min "tro". Det eneste der betyder noget for mig er det som den giver mig Smiley


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2733
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#49 - Skrevet 19-12-2005 01:41

Kopierer lige fra et andet forum, er for træt til at skrive om Capt. N's direkte idiotiske udtagelser, baseret på nada [...]

Er konfirmeret, men vil ikke kalde mig specielt troende. Kirken er ikke stor i min dagligdag, ligner på det punkt de fleste andre danskere, hvor der kun gås i kirke juleaften og ved andre familiære begivenheder.

Til gengæld tror jeg på meget af det i biblen, om at være god ved hinanden, hjælpe hinanden osv. osv., som er væsentlige dele af kristendommen. 'Ideerne' kan det såmen godt kortes ned til. Derfor er jeg konfirmeret, for at bekræfte en godhed overfor andre.

Om jeg tror på Gud ved jeg ikke, og jeg er på en måde også ligeglad. Så længe jeg selv ved, at det jeg gør er rigtigt og jeg ikke såre andre, har jeg det godt.

Og er ganske enig med Gustav, de 'overglade kristne' er lidt irriterende at høre på - Så længe folk kan være gode ved hinanden og hjælpe hinanden er jeg mere end godt tilfreds - om det så nogensinde sker er næppe muligt.


Pieyanthikos
Pieyanthikos

2733
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#50 - Skrevet 19-12-2005 01:45

Undskyld dobbeltpost, men det er vist blevet tilladt i den her tråd Smiley

Jeg har oplevet folk i Indien, som lå døende på gaden, hvor deres eneste grund til at leve videre var en bedre fremtid i deres religion (hindu). De tror på et system, hvor man enten får en bedre eller dårligere skæbne i næste liv, og for dem kan det ikke blive værre. Deres livskraft er baseret på religion, så at sige at religion er ligegyldig er komplet uvidende og torskedumt sagt.


CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#51 - Skrevet 19-12-2005 03:40 - Redigeret 19-12-2005 04:14

det er da ikke død snak. jeg har bare forsøgt at sige at religion er sårlig hvis det er ekstremistisk. men at jeg ikke har noget imod det. men syntes det er noget pjat at bruge sit liv på.

og jeg er ligeglad med om jeg tror på gud eller ej. for det bedste ved kristendom er at man kan være det uden at følge bogen på nogen måde. så kan godt holde de gode traditioner. ser jeg ingtet forkert i. da det da umuligt kan genere nogle på denne her klode om jeg er konfirmeret og ikke tro på gud. det må være min egen sag.

til Pieyanthikos
hvis du kunne finde ud af det jeg har forsøgt at sige så kunne man se det. men hver gang jeg sagde noget skulle man kværnes ned af flere ting. så til sidst ender man sku på dybt vand fordi jeg ikke får en chance for at skrive min ærlige mening


Monzii
Monzii

16
Offline
Level: 3 (Koopa-Troopa)

0
1ups givet

#52 - Skrevet 19-12-2005 04:50

Jeg tror ikke på gud, eller har nogen religion. Jeg skal heller ikke konfimeres, for jeg tror jo ikke på gud, og vil hellere ikke have en nonfirmation, det synes jeg er plat, at man gør det for gavernes skyld! Smiley Min mor, og største storesøster på 26, er vegetare og de er lidt budister.. Min mor, far, og 2 søskende er blevet konfimeret, men ikke for gavernes skyld, de følte bare at det var et tradition. Jeg har bare ikke lyst til at konfimeres, når jeg alligevel ikke tror på gud, og gider heller ikke til præst, når jeg kan sove 2 timer mere, om tirsdagen! Smiley Jeg bor i en by, fyldt med muslimere. Der bor faktisk flere muslimere end danskere! Smiley Der går 3 danske piger i min paralel klasse, og resten af pigerne er muslimer. Smiley De prøver bare HELE tiden at få mig til at blive muslim, også spørger de hele tiden hvorfor jeg ikke tror på noget! Smiley Så spørger de mig 'Hvis det ikke er gud der har skabt verden, hvem er det så?'. Så prøver jeg jo at forklare dem, at det er noget der skete ude i rummet bla bla, også spørger de mig hvem der lavede universet, så spørger jeg bare dem 'hvem skabte gud?' også svare de ikke!! Smiley Min veninde Sultana, hendes mor er meget kristen, men hendes far er meget muslimsk, de bor ikke sammen mere, fordi de synes den anden var dum fordi den ikke troede på det samme som man selv gjore! Smiley Jeg er ikke racist, og har ikke noget imod muslimer, men jeg har noget imod alle de perker drenge, som laver så meget ballade! De lavede engang indbrud i vores kælder, men de vidste ikke at det var vores kælder, og min søster på 17 er 'venner' med dem, så de fik det da vidst lidt dårligt, da de fandt ud af det var vores! Smiley Men endag, fik jeg dem på fersk gerning! også fortalte jeg det til min søster hvem det var, også fik de problemer! Smiley Smiley De brændte en meget gammel antik stol, der er, eller VAR rimlig mange penge værd, og de brændte alle mulgie af mine gamle jumbobøger, jeg FLIPPEDE da jeg så der lå en bunke af brændte jumbobøger, og nogen dagbøger fra da min mor var lille og alt muligt andet Smiley De gør det, fordi de ikke har andet at lave, og de har ikke nogen steder at være. Men hver gang der er blevet lavet et sted de kan være, smadre de det bare! Smiley Det er de typer jeg ikke bryder mig om, men derfor er jeg jo ikke racist, vel? SmileySmiley Jeg er jo venner med ret mange muslimere, de laver bare ikke ballade, eller hvert fald ikke sådan noget ballade.. Smiley Jeg synes folk skal have lov til at tro på hvad de vil, bare de også lader mig om det jeg 'tror' på. Angående jul, så holder jeg det fordi det er en tradition. Jeg fejre ikke jesus fødsel. Forstår heller ikke hvad fanen julemanden har med Jesus at gøre? Smiley og nisser?! Smiley Det er nok bare en masse der er blandet sammen, som så er blevet til jul, det er det hvert fald for mig. Smiley og når ja, der var engang en fra min gamle klasse, ved navn Kemal, som provokerede mig helt vildt, og min ven Sultana, han blev ved med at kalde mig Sitrone, og han kaldte min ven for lort fordi hun er afrikaner, og til sidst flippede jeg altså, fordi han kastede en snebold på mig. Jeg flippede totalt ud, og hoppede af min cykel, smed min skoletaske ned i jorden, og gik hen og gav ham en knytnæve lige i fjæset! Fuck hvor jeg havde det godt bagefter! Smiley Så kan han lære, at han ikke skal provokere mig, eller mine venner Smiley Han har vidst heller aldrig sagt noget til mig mere, han kigger bare den anden vej, hvis han ser mig! Smiley Smiley


Zøvnig
Zøvnig

10
Offline
Level: 20 (Moblin)

0
1ups givet

#53 - Skrevet 19-12-2005 07:41

For fanden Monze.. du har fat i en masse rigtigt der. Synes hverken du erracist eller noget. Virker sgu som om du har tænkt tingene godt imellem Smiley

Og ret sjovt du gav ham fjolset en hyggeknytter SmileySmileySmiley


Stefan Bonghat
Stefan Bonghat

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#54 - Skrevet 19-12-2005 08:27

Owii.. Poor souls, look away! Stefan skal skrive om religion = SURT OPSTØD!

Religion er i og for sig fint nok. Mange mennesker har brug for noget at tro på. Om de er muslimer, kristne, jøder or whatnot.
Nej da, de er mennesker! Og vi skal ikke slå hinanden i hovedet bare fordi de bruger en anden udgave af den store bog end vi gør.
Der er ikke nogen forskel. Det er det samme budskab der er i dem allesammen! Vær god ved dine medmennesker og tænk over dit liv. Længere er den ikke!

Selvfølgelig er det forkert at slå folk ihjel. Selvmordsbomber med videre. Men når man går tilbage i tiden og ser på dengang Danmark var på det teknologiske udviklingsstadie som mellemøsten er i nu.. Så var vi mindst lige så slemme til at myrde "kættere".
Og så er der de muslimer vi har her i landet. Det er fint at have dem, jeg har absolut intet imod at have dem i Danmark. Ja, der er indvandredrenge der laver ballade konstant. Men det er da også klart når man ser hvordan medierne blæser det op, og når man ser hvor meget had de bliver mødt med.

Når jeg ser på Dansk Folkeparti så kan jeg blive virkelig sur. Det er direkte skammeligt at have dem siddende i regeringen, og endda så højt oppe.

Jeg er ikke døbt og jeg har fravalgt konfirmationen. Jeg blev nonfirmeret, på mine forældres ønske. De ville gerne samle familien til en fest, og skulle bruge en anledning. Så gaver var der ikke meget af.
Men det sparer jeg nu også i kirkeskat. Føler mig ikke snydt.

En runde brok mere, så skal jeg nok stoppe. Hvorfor kan kristendommen der bygger på næstekærlighed presse muslimer og jøder ned? Bare fordi de er den største religion? Og hvorfor er det nu de er det? Det er fordi der er så mange der bliver døbt som tradition og derved bliver meldt ind i folkekirken. Danmark er ikke et kristent land mere, og det må vi indse. Derved kan vi gøre lidt plads til alle de andre.

Tak fordi i læste det (hvis i altså gjorde det Smiley). Undskyld hvis jeg har fornærmet nogen, det var bestemt ikke meningen. Alle har ret til at have deres holdninger, og jeg behøver ikke være enig.

... og PS: Jul(jul) har bjælde med kristendom at gøre! Det er en hedensk skik de har smidt nogle pap-engle ind i da Danmark skulle konverteres.


Triforce
Triforce

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#55 - Skrevet 19-12-2005 13:04 - Redigeret 19-12-2005 13:07

Eagle skrev:

USA mere kristent end Danmark? Det finder jeg svært at tro. (Jeg undersøger det lige) Desuden er dødsstraf et højst kontroversielt emne - et mange kristne er imod - der generelt ikke virker, fordi mange faktorer spiller ind når folk skal dømmes til døden, blandt andet racisme.



USA ER mere kristent end Danmark. De går i kirke hver søndag, beder bordbøn...og de har God Channel Smiley

...men med den anden hånd laver de masser af krige og konflikter i mellemøsten...men det er et helt andet emne.

Der bliver nævn noget om skabelses beretningen i den kristne tro. Jeg vil sige at hvis man går ud fra videnskaben så passer skabelsesberetningen ikke.Beretningen fortæller at i starten var der kun mørke, og der passer den ikke med videnskaben. Det længste vi kan regne tilbage i universets levetid er til det uendelige lille punkt hvorfra universet kom fra. Dog er der plads til en gud som lavede dette lille punkt. Det kan man så diskuterer herfra og til dommedag (hvis man også tror på det Smiley)

Den eneste forskel fra Religion til Politik er at i religion har man en kæmpe gullerod for hvorfor du skal gøre tingene på en bestemt måde, og i kristendommens tilfælde er det så paradisset der logger, så er det på en måde ikke lidt dobbeltmoralsk at man på den ene side siger at man er uselvisk, men man er det kun af den grund at man kommer i paradisset af det??

Begreber som næstekærlighed og alt det gode her i verden kommer ikke fra religion, men fra mennesket selv. En religion kommer fra en kultur som har haft nogle værdier som de så har lavet en belønninge for at følge. I kristendommens tilfælde er det paradisset.

Religion er efter min mening ikke andet end en idealogi som hvis du følger den får du en stor belønning til sidst.

Har ikke noget imod folk som bliver konfirmeret som ikke tror på gud. Fordi de gerne vil have gaver og fest. En Religion er skabt ud fra samfundet. Da kristendommen er en gammel tro, så afspejler den værdier som et gammelt samfund brugte, så der er mere tradition i det for mig. Desuden er konfirmationen i mine øjne en mini-udgave af kristendommen hvor den røde trød er: Tro på mig, så får du gaver eller kommer i paradisset.

Til sidst vil jeg gerne sige at religion sagtens kan være en god ting Smiley Der er mange mennesker som har det bedre i hverdagen fordi de ved der er noget som passer på dem. Det giver dem livskraft og det er jo rigtig godt Smiley

Pyha...nu vil jeg ikke skrive mere Smiley



Kihaishii
Kihaishii

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#56 - Skrevet 19-12-2005 13:16

Religion er vel okay hvis man ikke overdriver det for meget. Jeg betragter mig selv som ateist, men jeg tror på Nintendou =P

Jeg er blevet døbt, men jeg sagde nej til konfirmation,. Jeg gider heller ikke det der med at gå i kirke og den slags, de eneste gange jeg er i kirke er til bryllup og begravelser for at udvise respekt til vedkommende.

Jeg tror helelr ikke rigtig på at man kommer i himlen efter døden. Jeg kan ikke forestille mig at tilbringe +100.000.000 år, på en sky et eller andet sted halvvejs ude i rummet.

Religion er noget sært noget, og ens forhold til det har vel lidt at gøre med ens opdragelse.


CAPTAIN N
CAPTAIN N

0
Offline
Level: 16 (Space Pirate)

0
1ups givet

#57 - Skrevet 19-12-2005 13:46

hehe. ja nintendou er den bedste religionSmiley


Eagle
Eagle

3
Offline
Level: 21 (Paragoomba)

0
1ups givet

#58 - Skrevet 19-12-2005 14:10

Triforce skrev:

Eagle skrev:

USA mere kristent end Danmark? Det finder jeg svært at tro. (Jeg undersøger det lige) Desuden er dødsstraf et højst kontroversielt emne - et mange kristne er imod - der generelt ikke virker, fordi mange faktorer spiller ind når folk skal dømmes til døden, blandt andet racisme.



USA ER mere kristent end Danmark. De går i kirke hver søndag, beder bordbøn...og de har God Channel Smiley



Yeah, det fandt jeg ud af...

Anyway, til min kommentar længere oppe omkring vores samfund og retssystem er formet af de 10 bud, så snakkede jeg med min samfundsfagslærer i dag, og han bakkede også op om det, om hvordan dets opbygning er gennemsyret af den kristne tro.


Kihaishii
Kihaishii

0
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#59 - Skrevet 19-12-2005 14:28

Godt at du er enig, Captain N ^^


Undeath
Undeath

10
Offline
Level: 1 (Goomba)

0
1ups givet

#60 - Skrevet 19-12-2005 15:52 - Redigeret 19-12-2005 15:53

Hvor er det uhyggeligt så hurtigt et emne kan blive så stortSmiley
Anyways, som nævnt har det her emne været oppe en gang før, og jeg synes jeg utrykte min mening ganske fint der, så jeg bruger det samme indlæg igen.

Undeath skrev:
Jeg er selv helt igennem ateist, og følger ikke nogen religion (de to ting er ikke selvfølger, selv om det ofte opfattes sådan). Jeg kan ikke forestille mig hvordan der kan være en højere entitet, og tror derfor ikke på sådan én. Jeg tror ikke på at mennesket er noget særligt, noget hævet over andet liv, jeg tror vi er en tilfældighed af evolution.
Dermed sagt kan jeg både forstår og respektere at andre ikke deler mine synspunkter, og jeg har for det meste ikke noget imod at folk følger en religion, så længe de nærer den samme respekt. I det de begynder at prøve at ændre min tro synes jeg de er gået for langt, uanset hvor velment det er - tro er noget personligt, og det skal andre (efter min mening) ikke blande sig i.
Selv om jeg ikke følger en bestemt religion, følger jeg (som alle andre mennesker) mange af de grundlæggende ideologier i hverdagen. Det med at man skal respektere sin næste er jo en nødvendighed for at mennesker skal kunne koeksistere. Dette er jo nok grunden til opståen af mange religioner (det og så behovet for at forklare verden som man ser den). Så på en måde kan man sige at religion har en høj grad af indflydelse i alles hverdag, men jeg holder det på et minimum.



Og jeg har lige to ting at tilføje:
1) Som Stefan nævner har Julen ikke en bønne med kristendommen at gøre, oprindeligt altså. Den kan spores helt tilbage til det gamle Romerrige (før år 0), og er dermed ældre end kristendommen selv. (Dengang hed det godt nok Saturnaliaen, og varede en hel uge). Jeg tror også men har kunne spore den tilbage til Hedenske italianske stammer (Etruskerne tror jeg, men jeg er ikke sikker). Siden grækerne har det været en 'tradition' at større religioner opslugte de små, og brugte helligdage som deres egne, så det er ikke overraskende at Kristendommen 'stjal' julen.
Desuden ser jeg julen som blot en undskyldning for at tilbringe tid sammen med familien og spise god mad. Stemningen er det vigtigeste, uden tvivl.

2)Jeg bliver nok upopulær når jeg siger dette, men jeg vil mene at kirkeskat skal afskaffes. Hvorfor dog det? Fordi kirke og stat skal være adskildt. Det er fint at vores moralske grundsten bygger på kristne værdier, men kirken skal være en selvstændig enhed uafhængig af staten, og uden mulighed for at indflyde på den.
Jeg kan huske for historietimerne at det på et tidspunkt blev krævet i flere lande at staten skulle regere uden indflydelse fra kirken, men jeg kan ikke huske hvornår det startede (indførelsen af protestantisme?). Nogen der kan komme med noget uddybning her?