Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

Luigi's Mansion 2

Switch - spilrygter og sp...

Fortnite

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Tegneserier/Graphic novels

Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

Skrevet 15-05-2012 01:40 - Redigeret 06-01-2015 22:28

Tilsyneladende er der en del der læser manga...
Jeg tænkte det kunne være spændende at finde ud af om der er andre end mig der holder af at læse tegneserier/graphic novels herinde Smiley

Når man snakker graphic novels skal Watchmen selvfølgelig nævnes og det var da også min første af slagsen. Den fik blandt andet pladsen som eneste tegneserie på Time magazine's top 100-liste over bedste skønlitterære værker i det 20. århundrede og anses generelt som en game changer indenfor mediet. Jeg vil til hver en tid stå ved at filmatiseringen af Watchmen er god(jeg så den 3 gange i biografen). Samtidigt vil jeg stå ved at den ikke når tegneserien til skosålerne. Alan Moore er personligt for mig en af de bedste nulevende historiefortællere og havde han valgt at forbarme sig over et andet medie end tegneserier havde jeg nok aldrig endt med at have interesse for tegneserier.

Skal jeg være ærlig ligger min interesse nok mest af alt ved Alan Moores fortællinger og mindre ved tegneserier som helhed. Sandman, Sin City, The Walking Dead og Hell Blazer er jeg dog ikke blinde for eksisterer og jeg er åben for anbefalinger af forskellige former. Der er selvfølgelig også de klassiske helteserier fra DC og Marvel.

Er tegneserier/graphic novels noget I bruger tid på? Smiley



[i]Which best describes your opinion about games
I. Mountain Climbing-beyond the hardships lies accomplishment
II. Hiking-the destination can be reached rather comfortably[/i]
JOEP
JOEP

74511
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#106 - Skrevet 22-07-2013 15:35

Så blev jeg færdig med Knightfall Vol 2.

Den startede fint, men efter 200 sider blev den ret kedelig med meget usammenhængende historier og pludselige spring. Jeg savnede meget at høre noget om Bruce Wayne, der pludselig tog ud at rejse (for øvrigt sammen med Catwoman, som dog pludselig var tilbage i Gotham igen, uden varsel). Jeg håber, der kommer noget i Vol 3, men jeg tvivler.
Efter en ret træg midte blev historien dog virkelig meget bedre hen mod slutningen; det sidste Arc var hovedsageligt rigtigt spændende, og der er lagt i ovnen til en spændende afslutning (på 600 sider...).


JOEP
JOEP

74511
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#107 - Skrevet 27-07-2013 13:24

Bum, Knightfall complete. Virkelig god historie alt i alt; Vol 2 var, som beskevet ovenfor, kedeligere end de to andre, men Vol 3 gjorde det godt igen med en spændende og varierende historie. Helt klart anbefalelsesværdig, hvis man er til Batman.

De næste 14 dage er der ikke mere læsning, da specialet skal afsluttes, men derefter kunne jeg finde på at starte på Watchmen.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#108 - Skrevet 27-07-2013 16:19 - Redigeret 27-07-2013 19:34

Der er noget at se frem til med Watchmen Smiley Pøjpøj med specialet!

Apropos Alan Moore havde jeg egentlig ikke selv nogen planer om at udvide min tegneseriesamling yderligere for sommeren, men faldt over en ebayer der solgte ud af sine tegneserier i en række auktioner, der sluttede i går. Jeg endte med:

Brat Pack #1-5

Komplet miniserie fra 1990 skrevet, tegnet og udgivet af Rick Veitch forfatteren bag Swamp Thing-forløbet efter Moore og et par andre miniserier jeg har købt (The One og The Question). Det skulle være en brutal og ucensureret dekonstruktion af super hero sidekicks.

Top 10 #1-12

Det komplette hovedforløb i Alan Moore's Top 10-serie hvor superkræfter er en del af den mondæne dagligdag for en gruppe politibetjente, der selv har superkræfter. Hvad jeg selv har opfanget i de 4 numre jeg ejer i forvejen er at en del af underholdningsværdien ligger i måden det hverdagsagtige og superkræfterne kolliderer og under det hele skulle der i øvrigt også være en krimihistorie.

Tom Strong #1-6 + #8-14 (+ variantnummer af #1)

Klassiske superheltefortællinger af Alan Moore, der modsat meget han har skrevet er tro mod den traditionelle heltegenre og det helt uden at blinke. Jeg har allerede 5 af numrene og har glædet mig til at udvide samlingen, da den er superunderholdende, velskrevet og fantasifuld. Det er meget rendyrket superhelteunderholdning uden fyld og er særligt glad for at kunne læse netop denne serie i sin traditionelle hæfteform - det synes jeg den egner sig særdeles godt til.

Skreemer #1-6

Endnu en komplet miniserie jeg valgte at byde på lidt som et eksperiment, da jeg har læst godt om den og den var rigtig billig. Det skulle være en futuristisk gangsterfortælling om hvordan hovedkarakteren kommer til magt.

Alt sammen er fra den samme ebayer, så jeg kommer til at spare en del på forsendelsen.


JOEP
JOEP

74511
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#109 - Skrevet 20-08-2013 14:54

Endelig! Endelig fik jeg tid (og taget mig sammen) til at begynde at læse Watchmen. Hvilken lækkerbisken, det dog er, men jeg var lidt skuffet over de der uddrag fra den biografi, ham den tidligere superhelt har skrevet. Det vedblev dog ikke, da historierne egentlig blev ret interessante med de overvejelser, der gøres inden superheltegerningen blev taget op.


Mimeer
Mimeer

172
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#110 - Skrevet 20-08-2013 15:04

Læser en del DC (Justice League og Batman, ville gerne begynde på lynet) er i gang med Injustice serien og Knightfall. Har læst Avatar serien og har desuden lige downloadet et par short stories fra WoW for at se om det er noget.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#111 - Skrevet 20-08-2013 21:16 - Redigeret 20-08-2013 21:21

Jeg må indrømme at jeg knapt nok kan huske hvad der står i de fiktive biografiske sider i Watchmen. Mest af alt bidrager de nok til at "åbne verden op" i læserens fantasi, tror jeg. Det som Moore selv skulle være mest stolt af med Watchmen er dens metode med historiefortællingen og det var vist også det der gjorde størst indtryk på mig sammen med nogle af de interessante filosofiske og ideologiske problemstillinger. Der benyttes f.eks. "9 panel grids" i hele fortællingen, hvilket vil sige at hver side grundlæggende er delt op i 3 x 3 kasser, som kan fusioneres til at danne større kasser, men ikke videre opdeles. Det der skiller sig mest ud i min hukommelse fra Watchmen er nok den ekstremt effektfulde brug af mere eller mindre tilfældige objekter og scener som symboler for større koncepter. Når jeg tænker på Watchmen som værende et mesterværk er det nok den største faktor - kun en sand mesterlig historiefortæller ville være i stand til at gøre det Moore gjorde efter min mening. Faktisk var det nok i høj grad dét, der oprindeligt hookede mig på Moore og mediet i det hele taget...

Mand, nu bliver jeg også snart nødt til at genlæse det bæst!

Lige nu er der er ca. 50 hæfter i min samling jeg har til gode at læse. Blandt andet består de af 4 komplette serier (Roarin' Rick's Rare Bit Fiends, Top 10, Brat Pack og Skreemer). Som tidligere nævnt er Brat Pack en rå og brutal dekonstruktion af superhelte sidekicks. Jeg fik læst første hæfte i går og blev imponeret over kvaliteten - Rick Veitch har tydeligvis lagt meget mere i historien end bare at prøve at lave ballade. Heldigvis er der dog også rigeligt af ballade at komme efter. Grundplottet synes at handle om udnyttelsen og misbruget af de unge sidekicks i historien og hvis ikke jeg tager meget fejl kommer der også til at ligge en slags kommentar på tegneserieindustriens overordnede forhold til de ofte unge tegneseriekøbere. Veitch lavede lidt det samme nummer med den næste historie i hans King Hell Heroica-trilogi, The Maximortal, som er en slags dekonstruktion af Superman-myten. Den har jeg til gengæld ikke læst i endnu, så vil vente med at skrive yderligere om den Smiley




Mimeer
Mimeer

172
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#112 - Skrevet 21-08-2013 01:30

Jeg overvejede faktisk også at læse "The Walking Dead" er der nogen der har og syntes den var anbefalelsesværdig?


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#113 - Skrevet 21-08-2013 16:39

Jeg har ikke selv læst dem, men Zøvnig herinde læser dem vist. Ellers har jeg nærmest kun hørt godt om dem så vidt jeg kan huske.


Jonezy
Jonezy

4660
Offline
Level: 18 (Twhomp)

0
1ups givet

#114 - Skrevet 21-08-2013 17:06

Elsker Walking Dead! Kan jeg varmt anbefale, men det skal mest være for historien, da Charlie Adlard's sort/hvide tegninger ikke er prangende. Men historien er stadig spændende og interessant efter over 100 numre.




JOEP
JOEP

74511
Online
Level: 50 (Torizo)

0
1ups givet

#115 - Skrevet 21-08-2013 22:36

Der er nogle samlinger på Amazon, som ikke er så dyre igen, som en af mine venner har købt. Han har vist ikke fået læst noget i det endnu, men fra andre hører jeg også kun godt om serien.


Mimeer
Mimeer

172
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#116 - Skrevet 22-08-2013 14:40

Godt og høre - jeg tror straks jeg... køber (host host) den på nettet


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#117 - Skrevet 22-08-2013 21:01

Pas på, Mimeer Smiley


Mimeer
Mimeer

172
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#118 - Skrevet 22-08-2013 23:04

så det er en mand der vil have farver, men han kan ikke lide farverne, så han stjæler farverne, men får så farverne, men så har han farverne og så er farverne væk fra andre...
Wow det var lidt af en psykedelisk "comic" XP
Jeg har læst 13 styks af the Walking dead nu og jeg vil lige sige at jeg nyder den meget mere end serien, Tv-serien er fyldt med følelsesmæssigt sludder sjask som kærlighedstrekanter og what not. Hver episode varer 40 minutter, men kunne vare 20. For ikke at snakke om alle de ting med zombierne som tv-serien ikke kan på grund af deres budget og det er rigtige skuespillere. Jeg har svært ved at udtrykke hvordan præcis Tegneserien er bedre, men den er bare bedre all-around.


Hassus
Hassus

0
Offline
Level: 22 (Ice Keese)

0
1ups givet

#119 - Skrevet 24-08-2013 21:52 - Redigeret 24-08-2013 21:54

Mimeer skrev:
så det er en mand der vil have farver, men han kan ikke lide farverne, så han stjæler farverne, men får så farverne, men så har han farverne og så er farverne væk fra andre...
Wow det var lidt af en psykedelisk "comic" XP


Ja, en interessant tegneserie er det i hvert fald.

Den er tegnet af Rick Veitch, der også har lavet Brat Pack - en miniserie jeg blev færdig med at læse fornylig. Det er en meget ekstrem og brutal tegneserie, men på en måde der er så ironisk og selvbevidst over grænsen at det mest af alt bliver underholdende. Der er dog ikke kun tale om at gå over grænsen med det billedlige i Brat Pack. Selve historien er en dekonstruktion af både helte, sidekicks og måske mest af alt tegneserieindustrien. Jeg holdt personligt virkelig af at læse den, men vil ikke anbefale den til hvem som helst Smiley




Mimeer
Mimeer

172
Offline
Level: 10 (Bomchu)

0
1ups givet

#120 - Skrevet 24-08-2013 23:22 - Redigeret 24-08-2013 23:22

Hassus skrev:


Giver den mere mening med lidt baggrundsviden? XD
Det ligner virkelig noget en fjollet animator kunne finde på at lave, ikke at det er en dårlig ting Smiley