LEGO afslører tre nye LE...

N-cast #216: Microsoft br...

N-club Streams: Uge 18

LEGO annoncerer nye LEGO ...

Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Spil på vej til Switch

Amiibo!

Switch 2 - rygter og disk...

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Hands on Flip Wars @ Post E3 Event 2017

Skrevet af ThePatrickBay - 04-07-2017 11:08

Blandt de mange stande, som vi så ved Nintendo of Europes Post E3 event, fandt vi rigtig mange store titler, som folk helt sikkert kommer til at glæde sig til at spille, men arrangementet havde også et mindre og lidt mere ukendt spil at byde på. ThePatrickBay og undertegnede spottede, at der næsten ikke var nogen som spillede dette spil til arrangementet, og det var synd, fordi Flip Wars kan sagtens gå hen og blive det næste store hit på Nintendo Switch eShop.

Flip Wars kan bedst beskrives, som hvis Splatoon og Bomberman havde fået en baby sammen. Det lyder måske underligt, men efter få sekunders spil giver det fuldstændig mening. Spillet er et multiplayerspil, hvor hver person styrer en lille robotfigur i hver sin farve rundt på en lille bane, som består af en række fliser. De eneste to knapper du bruger på din Joy-Con for at styre din robot, er styrepinden og en hoppeknap - that’s it.

Kernemekaniken i Flip Wars er, at du hopper med din lille robot, og mens du er i luften, kan du så trykke på samme knap igen for at lave et slag ned i jorden – lidt a la Marios “ground pound”. Når du udfører dette træk, vil den flise, du rammer, sammen med de nærliggende fliser i en plustegns-formation blive vendt om og få samme farve, som den farve din robot har. Oven i dette bevæger din robot sig også hurtigere på fliser, der har samme farve, og langsommere på fliser med de andre spilleres farver. Så snart du har gennemskuet og forstået denne spilmekanik, har du forstået alt i spillet.



Det lyder super simpelt, og det er det også. Heldigvis har Flip Wars tre forskellige game modes at byde på, som sikrer, at denne simple spilmekanik forbliver sjov langt tid efter, at du første gang har samlet spillet op. Den første game mode er “Panel Battle”, hvor det handler om at få vendt så mange fliser som muligt på banen til din farve. Når tiden er udløbet, er det den spiller med flest fliser farvet i sin egen farve, der vinder. Den anden game mode er “Knock Out”, og som navnet antyder, handler det her om at slå de andre spilleres robotter ud af banen. Det sker ved, at hvis en modstander står på en af de fliser, som du er i gang med at vende, så bliver spilleren slået ud. I Knock Out gælder det så om at slå dine modstandere ud så mange gange som muligt på tid. Den sidste game mode, “Life Battle”, er et lille twist på forrige game mode. Her har hver spiller nemlig et bestemt antal liv, og når du bliver slået ud, mister du et liv. Når du ikke har flere liv tilbage, så er du helt ude af spillet.

I hver af de tre forskellige game modes bliver der også placeret forskellige power-ups, som du kan samle op. Disse power-ups tillader, at du kan bevæge dig hurtigere, flippe fliser i andre mønstre og flippe flere fliser ad gangen, når du rammer. Disse power-ups er med til, at du hele tiden må træffe små valg, mens du spiller. Er det bedre, at du tager denne power-up, så du hurtigere kan komme hen i hjørnerne af banen, hvor de andre ikke har været, eller kan det bedre betale sig at gå efter den spiller, som lige er landet og du med god sandsynlighed kan lave et knock out på?



Men der er jo ikke noget sjovt spil, hvis der ikke også er nogle sjove baner at spille på, og heldigvis har Flip Wars en håndfuld baner at spille på. Banerne varierer fra små til store områder at bevæge sig på, og nogle har forskellige våben, som også kan bruges. I en bane er der for eksempel en kanon, som spilleren kan aktivere ved at flippe en flise tæt på kanonen. Sker dette, vil der blive affyret et skud, som vender alle fliser i tre rækker i en retning. Dette er yderst effektivt, hvis du gerne vil nakke flere spillere på én gang i Knock Out, eller hvis du har brug for at få farvelagt en stor del af banen i din farve.

Hver bane kan også spilles med tre forskellige temaer; normal, vand og ørken. Forskellen ligger i hvilke forskellige elementer, der kommer frem på banen, som du skal holde øje med for at undgå at blive lammet, så du ikke kan bevæge dig i en kortere periode. Med vandtemaet kommer der en bølge hen over banen, og for at undgå dennes bivirkning, skal du hoppe mens bølgen rammer fliserne. I ørkenteamet kommer der lyn på tilfældige fliser, som man så vil blive straffet for at stå på. I det normale tema kommer der ikke nogle ekstra elementer, så hvis du er typen, som hader “RNGeesus”, så er dette lige temaet for dig.



Med tre forskellige game modes, forskellige layouts af fliserne på banerne og med forskellige temaer er der masser af variationsmuligheder at spille med. Mens ThePatrickBay og undertegnede spillede sammen med en gut, som præsenterede spillet, samt en enkelt AI-styret robot, blev kampene meget hurtigt intense og kompetitive. Siden hvert enkelt spil ikke tager særlig lang tid at spille, får man hurtigt den velkendte “lige et spil mere”-følelse, hvilket ThePatrickBay og undertegnede helt sikkert havde gjort, hvis vi havde mere tid til at spille i.

Til sidst skal det nævnes, at spillet udover at have lokal multiplayer også understøtter tilslutning af en anden Nintendo Switch, således at fire spillere kan spille sammen på i alt to Switch-konsoller. Spillet har selvfølgelig også online multiplayer, så du ikke behøver at sidde ved siden af dem, du vil spille med. Skulle du havde lyst til at spille om mere end bare æren, understøtter spillet også ranked online multiplayer.

KristianH siger:
For mig var Flip Wars helt sikkert arrangements positive overraskelse. Med den perfekte kombination af Splatoon og Bomberman, kunne jeg sagtens se mig selv hive dette spil frem - ikke kun til hyggelige spilleaftener med vennerne, men også til fester, hvor man har brug for at finde ud af, hvem der skal gå ned efter øl næste gang. Så sagt ganske kort; et super underholdende spil, der nok kræver, at man har et par venner at spille med, før det bliver rigtig sjovt.

ThePatrickBay siger:
To ord: Fantastisk underholdning. Såfremt Flip Wars ender med at koste i omegnen af Snipperclips’ pris eller derunder, er det et stensikkert køb for mig. Personligt kommer jeg nok ikke til at spille det alene, fordi det er skabt til multiplayer. Der er ingen kampagne eller singleplayer-mulighed, udover at spille mod AI, hvilket er lidt ærgerligt, men i det mindste er der online, som man ellers godt kunne frygte at Nintendo ikke ville inkludere, hvis man kender dem ret. Jeg glæder mig til at spille det igen, når det kommer, om end der i skrivende stund ikke er en udgivelsesdato.

Ser Flip Wars ud til at være noget, du kunne være interesseret i, når det en dag kommer på Nintendo Switch eShop?

3
1ups givet

Kommentarer:

#1 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

04-07-2017 12:24

Lyder interessant, men jeg tror nu ikke, at det er robotter man styrer. Det ligner Mii-figurer indeni dragterne Smiley
0
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

04-07-2017 14:00

Nu du siger det, kan jeg faktisk godt se det - men det blev til eventet præsenteret som små robotter Smiley
0
1ups givet

#3 - JOEP

Level: 50 (Torizo)

04-07-2017 15:14

Umiddelbart ikke et spil, jeg påtænker mig at erhverve, mest fordi det er sjældent, jeg alligevel har samlet fire mennesker til en gang multiplayer-spil, og det ser ikke helt så sjovt ud med to spillere.

Kunne dog godt tænke mig til, at det er sjovt med mange mennesker. Kan man kun spille fire spillere i det, eller kunne der lægges op til, at 8 spillere kan have det sjovt på samme maskine?
Måske en Switch-event på Café Ae, når det udkommer?
0
1ups givet

#4 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

04-07-2017 15:42

Vi så kun 4 spillere.
0
1ups givet

#5 - Brocky

Level: 14 (Inkling)

04-07-2017 21:03

Ser meget sjovt ud. Metroid Party!
0
1ups givet