Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

DSi Shop lukker om et år

Skrevet af KJ85 - 31-03-2016 23:20

Siden 2009, da man udgav den håndholdte Nintendo DSi i Europa, har Nintendo sørget for, at brugere af denne konsol kunne hente spil fra alverdens udviklere gennem DSi Shop, men dette kommer snart til ophør. Om præcis et år lukkes der ned for vedligeholdelsen af DSi Shop, og i en nyhed fortæller Nintendo i detaljer, hvad der kommer til at ske.

Først og fremmest fremhæves det, at butikken på DSi-konsollerne lukkes, da de fleste forbrugere er sprunget på 3DS-generationen i stedet, og så vil man hellere bruge krudtet der. Helt specifikt vil det være muligt at købe nyt software på sin DSi frem til d. 31. marts 2017, men kun frem til d. 30. september i år vil det være muligt at tilføje nye DSi Points til sin konto at købe for.

Muligheden for at gendownloade spil, som man allerede har købt, vil ligeledes forsvinde på et tidspunkt, men de fleste DSiWare-titler vil forblive mulige at købe fra 3DS eShop, og i et stykke tid endnu er det også muligt at overføre købte spil fra en DSi til en 3DS via system transfer.

Flere detaljer vil følge i fremtiden, og vil du vide mere kan du følge linket til den originale nyhed for neden.

Er det OK, at Nintendo lukker butikken på DSi efter 8 års tjeneste? Gjorde du brug af shoppen i sin tid, og er der spil, som du særligt husker fra den tid?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - AND

Level: 35 (Lakitu)

01-04-2016 12:56

Når man tænker på, hvor længe Nintendo holdt NES-vedligeholdelses-tjenesten åben, er det her selvfølgelig lidt fort varsel, men okay - det er vel fair nok. Mon det er et forvarsel for Wii'ens virtual console?
0
1ups givet

#2 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

01-04-2016 13:45

AND skrev:
Mon det er et forvarsel for Wii'ens virtual console?


Man skal nok i hvert fald tage det som et hint til, at der ikke går så forfærdeligt mange år, før den lukker.

0
1ups givet

#3 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

01-04-2016 13:53

Nu er Wii Shop Channel, som AND vel hentyder til, jo lidt en anden sag i og med, at den også kan tilgås fra en Wii U, og det er det eneste sted en lang række spil kan købes.

De fleste DSiWare-titler kan derimod også købes gennem 3DS eShop, og det vil man fortsat kunne efter d. 31. marts næste år.
0
1ups givet

#4 - AND

Level: 35 (Lakitu)

01-04-2016 14:50

KJ85 skrev:
Nu er Wii Shop Channel, [...] det eneste sted en lang række spil kan købes.



Jeg synes da nok at Nintendo har gjort hvad de kunne, for at opdatere Wii U'ens egen VC med de fleste relevante titler. Så med mindre Nintendo prioriterer segaerne og turbografen (hvilket de jo ikke har gjort siden Wiiens tid), så er det vel meget muligt, at man sløjfer Wii'ens shop helt. Der er jo allerede fjernet hele kataloger fra mindst en af '3rd party'-konsollerne.

0
1ups givet

#5 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

01-04-2016 15:02

Wii Shop Channel er jo ikke kun Virtual Console, selv om jeg ved det er det du bedst kan lide. Der er også WiiWare-titler, og en lukning vil potentielt kunne betyde, at nogle udviklere aldrig ser en krone for at have udgivet sit spil på Nintendos konsol.

Da Wii og DSi var aktuelle, da betalte Nintendo først udviklerne, når de havde solgt et vist antal eksemplarer af deres spil. Det så vi udvikleren af Retro City Rampage melde ud for et par år siden, men det spil kom også meget sent i konsollens levealder.. At lukke butikken kan således gøre Nintendo ret upopulære hos nogle udviklere, og jeg er ikke sikker på, at det er nogen god ide lige foreløbigt..
0
1ups givet

#6 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

01-04-2016 15:27

Mon ikke de så bare udbetaler det beløb, udviklerne har til gode? Det er jo bare fordi, de ikke ser nogen idé at lave udbetalinger hver eneste dag. Ved lukning ville der med al sandsynlighed bare blive lavet en sidste afregning med alle, uanset salgstal.
0
1ups givet

#7 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

01-04-2016 15:33

^Det var godt nok sådan noget, der lå til grund til deres gamle politikker, så det er selvfølgelig en måde at løse det på. Stadigvæk, så vil man dog tabe indhold ved at lukke Wii Shop Channel, men det gør man ikke rigtigt ved at lukke DSi Shop..
0
1ups givet

#8 - LinkTheWindWaker

Level: 22 (Ice Keese)

01-04-2016 16:31

Det er for mig i orden, at en gammel og outdated service bliver lukket. Men jeg bryder mig ikke om tanken om, at spil man har købt potentielt bliver umulige at gen-downloade.

Jeg husker, at Xbox Originals, som var en service, hvor man kunne downloade gamle Xbox-spil på Xbox 360, på et tidspunkt blev lukket, men at man forsat kunne hente de titler, man tidligere havde købt. Det synes jeg helt klart er mest fair.
0
1ups givet