N-cast #218: Endelig tale...

Salgstal for perioden mar...

Nintendo Switch-efterføl...

Animal Well ude nu - se l...

Nintendo World Championsh...

Endless Ocean Luminous (S...

Prøv Star Wars: Knights ...

SteamWorld Heist II annon...

N-cast #217: En eksplosio...

LEGO afslører tre nye LE...

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Switch - spilrygter og sp...

Super Mario 3D World + Bo...

Switch 2 - rygter og disk...

Nintendo Switch

Annonceringer af annoncer...

Tetris 99

Amiibo!

Luigi's Mansion 2

Fortnite

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Et kig tilbage på år 2008

Skrevet af Anders Hansen - 01-01-2009 20:01

På en sådan første dag i det nye år er det vel på sin plads at se tilbage på året der er gået og de dejlige spil og minder det har bragt med sig. Så på de næste tusinde-og-et-eller-andet antal ord vil jeg kigge lidt på de mange spil der er udkommet til den lille hvide Wii, men jeg skal blankt indrømme at jeg ikke har købt et eneste DS spil i år, så derfor vil jeg let og elegant undlade at snakke om dem.


Året der gik

År 2008 har i sandhed været ”casual” spillerens år, faktisk har det været så stor en succes for Nintendo at selv konkurrenterne er hoppet med på casualvognen; hvem havde i alt alvor troet at den største titel til 1080p sværvægtenren PS3 ville være det lillesøster venlige Little Big Planet? Eller at Xboxen blev invaderet af Mii dillen? Heller ikke mig, men på trods af alt dette, så har Nintendo fundet vejen ind i verdens stuer som ingen konsol nogensinde har gjort det før og så endda med god vilje fra mor og far.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at forældre altid har fnyst af den lille buttede blikenslager, eller set gabende på når Link giver Ganondorf enden på komedie med Master Sword, men med Wii Fit har fløjten fået en anden lyd og faktisk så bruger (mine forældre i hvert fald) ikke bare min Wii, men spørger da endda om jeg ikke snart tager den med ned i stuen.

Når mine forældre nu faktisk kan forstå at man kan have det sjovt med spil, så har de også meget nemmere ved at give spil i gaver. Jeg kan da afslører at det er meget, meget lang tid siden at jeg har fået et spil i julegave (Mario Party 4 til NGC helt præcist) Men nu spørger de mig endda om min gave Okami er sjovt? Ja det er helt mærkeligt.


De glemte

Men jeg ved hvad I tænker, casual spil er altså ikke nået for os hardcore gamere, så nu skal jeg nok hoppe videre til det vi alle elsker: Wii Music! Lyv ikke, I har jo brugt timer på at bjæffe med på Twinkle Twinkle Little Star. Hvad siger I ... Brawl? Mario Kart? Og øh, er der ikke flere spil i år? Jeg ved at disse 2 spil har været de 2 mest populære spil, men ellers har året set lidt sløjt ud med bluckbusters, eller har det? 2008 har faktisk været fyldt med fantastiske spil, men alt for mange af dem har stået i skyggen af de to ovenstående titler og det er en skam.

Året lagde ud med det finurlige Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, et pege og klik eventyr lyder godt nok lidt feset her i 2008, men Zack og Wiki havde en masse god humor og opfindsomme gåder som i bedste Mario stil, gav spilleren lyst til at se hvordan næste bane mon så ud. Men spillet blev en underlig, tragisk succeshistorie, for Capcom havde slet ikke troet at spillet blev et hit og havde produceret meget få eksemplare af spillet, endda selvom mange gjorde en masse for at reklamere godt om spillet, så var det svært at finde på butikhylderne.

En lignede ting kan siges om det fantastiske Okami, et af de spil med højest karakter til Playstation 2 i sin tid, men det blev aldrig den salgsucces som Clover Studios havde brug for og bukkede under. Spillet fik heldigvis en chance mere til Wii, men selv med endnu en chance sagde folk nej tak til den hvide ulv og hans ”loppe” (Vent det må man jo ikke kalde ham) Selv med en pris på små 300 kr. har det ikke hjulpet. Virkelig, dette spil fortjener en plads på din hylde, lige ved siden af Twillight Princess.

Ja det er snart helt deprimerende, men listen over spil folk undlod at købe til Wii i år er frygtelig lang: Disater Day of Crisis, Boom Blox, de Blob, Battalion Wars 2 og selv No More Heroes fik aldrig rigtig den succes det fortjente, og der er sikkert nogle flere spil som selv jeg har glemt. Var det nye Fire Emblem egentligt godt? Er der overhovedet nogen der har det? Så selvom mange siger at Wiien har stået i casual spillenes år, så vil jeg vove og påstå at det skyldes at en masse af hardcore spillene er blevet overset.

Faktisk har der været et en masse spil til Wii i år der har lagt over de 8+ i karakter, men de har alle været ramt af ”uheld”. Okami og de Blob ser jo lidt mærkelige ud ikke? Disaster: Day of Crisis var der ikke en eneste reklame for og blev listet ud i butikkerne. No More Heroes var blevet offer for censurens hårde hånd og er kun en ynkelig del af det herlige spil det skulle have været. Og et pege og klik spil med pirater? Ej det er da for nederen ikke?


Det gode

Mario Kart Wii er et af de bedste Mario Kart spil jeg har spillet længe. Hov fik det kun 7/10!? Anywho så er det en milepæl for Nintendo når det gælder online. Det er næsten på sidelængde med det roste Xbox Live, det mangler bare voice chat. Men hvem vil egentligt høre på alle de baneord når man, igen, bliver pøkket ned af et blåt skjold lige før målstregen? Nej vel, så det er nok for det bedste. Det er bare synd at se Brawl have en så simpel online del til sammenligning, men okay den virker da.

Mario Kart Wii gør så mange ting rigtigt når det gælder online, det er nemt at dele friend codes som kan ordnes med en simpel besked og det hele køre hurtigt og lack-frit. Mario Kart Wii manglede bare en co-up måde i Grand Prix som 64eren, men faktisk er det også det. Spillet er også kommet mere tilbage til det søskende/kæreste venlige niveau, med indførelsen af automatiske powerslides, så alle kan lidt bedre være med end i fx DS udgaven. Alligevel så kender jeg få som faktisk har spillet, men måske er jeg bare uheldig?

Men når det kommer til multiplayer, så er der INTET der kommer tæt på Brawl i år og jeg vil næsten sige uanset konsol, men hver sin smag selvfølgelig.
Jeg kunne godt fylde en bibel med alt det der er at sige om Brawl, men det vil jeg lade være med. Faktisk så ved du allerede hvad du syntes om spillet så at jeg skal prøve at forklare dig om spillet eller min mening om det, vil ikke ændre din alligevel. Enten elsker man det, eller også så gør man ikke.

Hvad jeg dog vil sige om spillet er at det er det spil jeg har haft det sjovest med, i selskab med mine venner, nogle poser chips og nogle liter Jolly Cola. Måske har du, ligesom jeg, endda fået nogle nye venner pga. spillet. Det er den styrke spillet har, evnen til at samle folk og sjælendt oplever jeg sure miner hvis man taber. Dette er sikkert et spil mange folk vil spille i mange år, sikkert indtil det næste i serien udkommer og det er der alligevel meget få spil der kan prale af.

Hvis vi ikke snakker om ”spil på skiver” så var 2008 også det år hvor Wii Ware blev introduceret og der har været en del gode spil imellem faktisk. Lost Winds være et af dem, men Star Soldiar R har jeg selv fået en masse tid til at gå med. Mangler kun 9.000 points i at ligge nr. 1 i 2 min. mode - suk. Bomber Man Blast er også et solidt køb til alle der kan lide 8 spillers kampe med den lille bombeglade mand og hvis du virkelig vil stene for hårdt, Defend Your Castle! Servicen er god og er et godt supplement for VC spillene.
Når vi nu er inde på emnet så har spil som Super Mario RPG for første gang været tilgængelig i Eu med -host- kun 14 års forsinkelse. Mange tak for det.


Det kommende

2009 ser ud til at blive et fremragende år. Vi kender dog ikke så mange af Nintendos egne spil endnu, men tredje parts spil er der i masse vis. Mad World, The Conduit og Sonic and the Black Knight fra Sega. Alle er yderst lovende spil, selv Sonic ser ikke helt håbløst ud, selvom man jo ikke skal forvente alt for meget jo. Beklager Sonic.
Et Final Fantasy er på trapperne og Chrono Trigger til DS vil også være et nærmere kig værd. Selv genoplivningen af gamle serier vil vi se næste år så som Punch Out!! og Sin & Punishment 2, 2 titler som har frygtelig godt potentiale til at blive fantastiske med Wii styring.

Åh nej hvad har jeg rodet mig ud i, listen over gode spil er jo lang!! Okay jeg gør mig selv en tjeneste og lade som om at I godt ved hvilke gode spil der kommer. Nintendo har jo også Wii Motion plus på vej, noget jeg selv glæder mig rigtig meget til. Jeg kan ikke vente på No More Heroes 2, som angiveligt skulle understøtte denne nye add-on.
Hvis Motion+ viser sig at være så præsis som den så ud til, til E3 så tror jeg vi endelig får spil med andet en ”waggel” controls.
Voice chat vil også blive en del af online oplevelsen fra næste år af, selvom Animal Crossing allerede bruger det, så kan jeg ikke vente med at prøve det i The Conduit!

Ja, jeg skal snart ned og hjælpe til med resterne af gårsdagens nytårsmad, så jeg vil til at stoppe. Der er ingen tvivl om at mit nytårsforsæt med at dæmpe mit spilforbrug vil gå i vasken igen, igen og måske mere vigtigt - at det kommende år bliver et fyldt med en masse gode spil, måske vi får et nyt Zelda at se endda, hvem ved? Og Wiien vil være oppe på fyld styrke næste år. Motion Plus, 3. parts spil i stribevis og sikkert en masse gode overraskelser!

Godt nytår til alle

0
1ups givet

Kommentarer:

#1 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

01-01-2009 20:05

God idé til en nyhed, men ingen læser dette medmindre du får gang i nogle afsnit - og bold tekst er også velkommen.
0
1ups givet

#2 - Anders Hansen

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 20:09

- suk - jeg ved det, kom til at trykke på post alt for hurtigt og kan ikke rette i den igen. Smiley
0
1ups givet

#3 - BecelClaes

Level: 18 (Twhomp)

01-01-2009 20:09

... WALL OF TEXT. Nothankyou.jpg.

Jeg er enig med Michael. Afsnit og fed tekst, TAK.
0
1ups givet

#4 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

01-01-2009 20:15

Sturm -> PM sendt.
0
1ups givet

#5 - Anders Hansen

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 20:28

Tak for hjælpen!
0
1ups givet

#6 - Junder

Level: 2 (Keese)

01-01-2009 20:56

Hvorfor helvede har vi ikke rekrutteret Sturm for længe siden? Smiley Det her er jo nok den mest fantastiske "nyhed" jeg har set herinde i umindelige tider ... Sorry, nyheds skribenter, men sådan er det altså bare Smiley
0
1ups givet

#7 - The ultimate beast

Level: 20 (Moblin)

01-01-2009 20:58

Ja godt skrevet Smiley
0
1ups givet

#8 - Greven

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 21:20

Junder det er fordi mig og Sturm ikke var nemme at flå væk fra dome Smiley
0
1ups givet

#9 - Anders Hansen

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 21:31

Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv greve Smiley
0
1ups givet

#10 - MasterJJ

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 22:01

Et af mine nytårsforsæt er faktisk, at spille mere og at leve sundere. Håber 2009 bliver et godt spilår. 2008 var lidt skidt mht. til store Nintendo titler. Ja, okay SSBB og Mario Kart Wii er da meget sjove, men jeg savner et stort episk eventyrspil fra Nintendo (Mario, Zelda, Kid Icarus osv.) Nå, men godt nytår !
0
1ups givet

#11 - Butju

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 22:06

God "nyhed". Du har et godt sprog, men kig lige din tekst igennem næste gang. Jeg fandt ret mange stavefejl Smiley
Nyhedsdelen på N-club ser ud til at blive bedre end nogensinde før Smiley
0
1ups givet

#12 - Greven

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 22:37

Både sturm og mig er ca 67% stavefejl Smiley
0
1ups givet

#13 - Anders Hansen

Level: 1 (Goomba)

01-01-2009 23:16

Damn har kigget den igennem en 3-4 gange. XD

Vad mener du Greve vi læver da aldij stavefagl!? :9
0
1ups givet

#14 - Junder

Level: 2 (Keese)

02-01-2009 00:07

MasterJJ: Kid Icarus er et platform spil >_>
0
1ups givet

#15 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

02-01-2009 00:25

@ Junder:
Startede Super Mario jo også med at være. Det kunne da være spændende at se Kid Icarus som et 3D eventyr
0
1ups givet

#16 - Junder

Level: 2 (Keese)

02-01-2009 00:30

Men at han bruger Kid Icarus som eksempel er bare forkert. Desuden er jeg ved at blive sindsyg over al den Kid Icarus hype der har været siden Pit blev annonceret til Brawl >_>
0
1ups givet

#17 - Junder

Level: 2 (Keese)

02-01-2009 00:34

... og Mario er også forkert placeret i den sammenhæng
0
1ups givet

#18 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

02-01-2009 00:40

Nu går Mario, Zelda og Kid Icarus sådan set under samme genre; nemlig eventyr (adventure om du vil). Til Mario og Kid Icarus kan dog også tildeles, at det er et platformsspil - men det gør dem ikke til et mindre eventyr end som så.
0
1ups givet

#19 - Junder

Level: 2 (Keese)

02-01-2009 00:51

Nu er eventyr jo også en hel genre for sig selv Smiley
0
1ups givet

#20 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

02-01-2009 00:56

Zelda er faktisk også et platformsspil.
0
1ups givet

#21 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

02-01-2009 01:00

Vel ligesom at sige, at Zelda også er et racingspil, bare fordi man til tider får lov at ride til hest.
0
1ups givet

#22 - Lukas Skywalker

Level: 25 (Kokiri)

02-01-2009 01:05

Michael - Tjae, på de punkter er det vel - men platform-delen betyder meget mere end racing-delen gør i spillet.
0
1ups givet

#23 - Michael

Level: 18 (Twhomp)

02-01-2009 01:10

Det vil jeg umiddelbart ikke mene - og nu må man endelig rette på mig hvis det er -, men lige så snart ens hoppefunktion er automatiseret, så er det ikke længere et platformsspil. Det skal være en funktion, som man selv råder over, som Mario spillene.

Med den påstand taget i betragtning, så er det _eneste_ platformselement i Zeldaspillene når man får "Roc's Feather" i nogle af de tidligere spil i serien, der lod spillerne lave et lille hop.
0
1ups givet

#24 - Greven

Level: 1 (Goomba)

02-01-2009 01:21

Skal vi ikke være smarte og sige at den overskyggende del af et spil bestemmer hvad vi kalder det?
Mario handler om at hoppe fra platform til platform, historien er ikke vigtig= platformspil
Zelda handler om at løbe rundt i et eventyrsland og rede hele verden=eventyr/adventure
Kid icarus handler om at hoppe fra platform til platform og historien er ikke vigtig=platformspil

Hvis en anden del af spillet er vigtigt lægger vi den som "ekstra titel"

Metroid Prime handler om at udforske fremmede planeter og skyde pirater: first person adventure (/skyd og udforsk)

Smiley
0
1ups givet

#25 - Junder

Level: 2 (Keese)

02-01-2009 01:24

Greven - Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv Smiley
0
1ups givet

#26 - Jonas

Level: 15 (Geega)

02-01-2009 01:36

Jeg ville helt klart have købt No More Heroes, hvis det ikke var blevet censureret. Hvorfor gjorde I det!? Smiley
0
1ups givet

#27 - Anders Hansen

Level: 1 (Goomba)

02-01-2009 13:00

Ja det har forhåbentligt givet dem en lærestreg når man ser hvor lidt det solgte pga. censur. Please lad Mad World forblive ucensureret, PLEASE!
0
1ups givet

#28 - Butju

Level: 1 (Goomba)

02-01-2009 16:35

Hvis Mad World bliver censureret bliver spillet meningsløst...
0
1ups givet

#29 - MasterJJ

Level: 1 (Goomba)

02-01-2009 18:02

Junder: Det er mente var, at jeg ser frem til at drage ud på nye eventyrer med enten Mario, Link eller Pit. Jeg ved naturligvis godt Mario er et platformsspil og at Zelda er et action-adventure spil. Jeg har trods alt været Nintendofan i over 10 år. Nu må du ikke misforstå mig.
0
1ups givet