Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Microsoft har forsøgt at opkøbe Nintendo

Skrevet af JOEP - 07-01-2021 06:40

Det kom måske som lidt af en overraskelse tilbage omkring årtusindskiftet, at Microsoft pludselig meldte sit indtog på konsolmarkedet og udgav Xbox, men det var faktisk ikke deres første forsøg på at komme ind på markedet. Det er nemlig netop kommet frem gennem et interview i Bloomberg, at inden udgivelsen af Xbox havde Microsoft haft møder med Nintendo med henblik på et opkøb.

Men ifølge Kevin Bachus, der dengang var ansvarlig for tredjeparts-relationer hos Microsoft, grinede Nintendo af Microsoft under hele mødet og afviste blankt et salg. Du kan herunder læse et uddrag af interviewet, som omhandler denne del:

BOB MCBREEN: (head of business development) The first company we reached out to buy was EA. They said, “No, thanks,” and then Nintendo.

BACHUS: Steve [Ballmer, former Microsoft CEO] made us go meet with Nintendo to see if they would consider being acquired. They just laughed their asses off. Like, imagine an hour of somebody just laughing at you. That was kind of how that meeting went.

MCBREEN: We actually had Nintendo in our building in January 2000 to work through the details of a joint venture where we gave them all the technical specs of the Xbox. The pitch was their hardware stunk, and compared to Sony PlayStation, it did. So the idea was, “Listen, you’re much better at the game portions of it with Mario and all that stuff. Why don’t you let us take care of the hardware?” But it didn’t work out.

BALLMER: I remember loving their content.


Idéen var altså, at Microsoft ville stå for Nintendos hardware fremadrettet, men dette blev altså afvist.

Hvordan tror du, det var gået, hvis handlen var gået igennem?

1
1ups givet

Kommentarer:

#1 - zcream

Level: 13 (Baby Dodongo)

07-01-2021 09:47

Jeg kan godt lide Microsoft og Xbox - særligt deres game pass er en rigtig fin service. Men jeg kan ikke komme på en meget mere tragisk tanke indenfor gaming-området, end hvis Nintendo blev opkøbt/styret af en anden spiller - og særligt hvis det var Microsoft, der har en helt anden kultur.

Nintendo gør nogle ting uhensigtsmæssigt og måske også direkte forkert, men deres vision og fokus på gameplay og rendyrket underholdning, er unik og af stor betydning. Både for os spillere, men for hele industrien.

Nintendo er en helt særlig størrelse og måske fordi de har været der så længe, men også fordi kulturen skaber nogle spiloplevelser, der ellers aldrig ville se dagens lys. Både når det kommer til kvalitet, men også tilgangen til spillene som sådan.

Så hvad var der sket, hvis MS havde stået for dele af Nintendo? Jeg tror, at det ville smitte af på hele selskabet og vi ret hurtigt ville have set et helt andet fokus, med flere skydespil og mindre indhold. Og så tror jeg, at kvaliteten (kvaliteten af udgivelserne) - generelt set i industrien, ville være betydeligt lavere.

Der skal ikke værre færre end de tre store - hellere flere. Både for konkurrencens skyld, men også fordi det bare skaber en dynamik, der kommer spillerne til gode.
1
1ups givet

#2 - DragonTail

Level: 6 (Cucco)

07-01-2021 21:17

Jeg forstår sådanset godt, at Nintendo valgte at sige nej, deres kultur (virker det til) passer slet ikke ind i Microsofts ambitioner. Når det er sagt så har jeg fået stor sympati for Microsoft de seneste år. Fra at have et ry som M$ i tidligere generationer synes jeg at deres nuværende tilgang er tiltalende. Selvfølgelig kommer man ikke udenom, at de skal tjene penge, men deres tilgang virker også til at ville det bedste for gamere og branchen generelt.
0
1ups givet

#3 - AND

Level: 35 (Lakitu)

07-01-2021 22:47

Nintendo er jo langt fra ‘bare’ gode spil.

Nintendo er innovation, nytænkning, uhæmmet kreativitet, snarere end bare stærkere hardware.

Hvis Microsoft havde opkøbt Nintendo, så tror jeg, at vi var gået glip af genialiteter som Wii og Switch.

Godt det ikke gik sådan Smiley
1
1ups givet