Overblikstrailer for Pape...

Lanceringstrailer for Gro...

Tales of the Shire: A The...

N-cast #215: Er Indie Dir...

N-club Streams: Uge 16

Indie World Showcase apri...

Europa kommer til Switch

Indie-udsalg startet nu

SteamWorld Heist II annon...

Penny's Big Breakaway ude...

Switch 2 - rygter og disk...

Amiibo!

Spil på vej til Switch

Pokémon GO

Hvad spiller du nu? Hvor ...

Pokémon Unite

Hollow Knight

Nintendo Switch

Tetris 99

Switch - spilrygter og sp...

Tilbudstråden

K: Diverse 3ds spil

V: Wii U Basic med Wii Fi...

S: Starlink inkl figur og...

S: Mario samlerting

GBxCart eller lignende GB...

Switch spil købes

S Bayonetta 3

K> NEW 2DS/3DS PAL (ubru...

S:Mario rabbids sparks of...

N-club Juletema 2018

Mario Party: The Top 100

Story of Seasons: Trio of Towns

Pixeline: Tåger over Talstrup (Nintendo DS)

Pokemon Ranger Shadows of Almia (Nintendo DS)

Preview: Mario Sports Superstars

Skrevet af KJ85 - 15-02-2017 15:32

Den næste større Nintendo-udgivelse til 3DS er Mario Sports Superstars, hvor Mario og vennerne tørner ud mod hinanden i fem forskellige sportsgrene. Dette er som bekendt fodbold, baseball, tennis, golf og hestevæddeløb, og der er ganske vist stadig en lille måneds tid til udgivelsen, d. 10. marts, men jeg har nu haft et lille døgn i selskab med spillet, hvorfor jeg kan fortælle lidt om, hvad der venter.

Jeg vil ikke bruge dette preview til at gå i dybden med mine indtryk af de forskellige sportsgrene, for det kræver noget mere tid med spillet at komme til bunds, men jeg vil i stedet beskrive, hvad der indholdsmæssigt er på programmet, når man kommer forbi spillets intro, som I kan se herunder.


Fælles for alle sportsgrene er det, at de indeholder en single player-del samt muligheden for at spille multiplayer enten lokalt eller online. Her er det vigtigt at slå fast, at lokal multiplayer ikke understøtter Download Play, så alle spillere skal foruden sin egen konsol også have en kopi af spillet. Hvor mange man kan spille sammen afhænger af den enkelte sportsgren. Fodbold er for max 4 spillere, baseball for 2 spillere, tennis for 2 eller 4 spillere (kun 2 online, med mindre man spiller med venner), golf for max 4 spillere og hestevæddeløb for op til 6 spillere.

Givet denne ovenfor beskrevne natur for spillets multiplayer-del, så er det ikke sikkert, at jeg vil kunne teste den del i min anmeldelse, men der er jo stadig single player-delen, som beskrives for hver sportsgren i det følgende.

Fodbold:
For, så vidt jeg ved, første gang skal Mario spille 11-mandsfodbold med ganske almindelige regler, inkl. off-side, og dette kan man gøre i turneringer, hvor man kan vinde trofæer, eller i enkeltstående kampe, hvor man selv vælger indstillingerne. I turneringerne har man inkluderet muligheden for at benytte særligt kraftfulde skud, men dette kan man altså slå fra i de andre kampe, og formentlig også i multiplayer.


Foruden kampene findes der en træningsdel, hvor man skal opnå point ved at skyde frispark gennem ringe tæt ved målet, og en fri træning, hvor man kan øve hjørnespark, indkast med mere.

Baseball:
I baseball skal man selvfølgelig både slå og kaste, som man nu gør det i den sportsgren, og dette gør man også her i turneringer eller enkeltstående kampe. Ligesom i fodbold, så er der nogle power moves, der kan benyttes, når man har fyldt et meter op, og disse kan benyttes, både når man kaster og slår.


Træningsdelen i baseball er inddelt i tre discipliner. I den første skal man slå bolde gennem ringe i luften eller på jorden for at opnå point, mens man i de to andre kan øve sig i at henholdsvis slå og kaste.

Tennis:
Tennis ligner gameplay-mæssigt meget det vi så i Mario Tennis Open med muligheden for at slå til bolden på forskellig vis alt efter tastetryk, og der begynder at tegne sig et mønster. Også her kan man nemlig deltage i turneringer eller spille enkeltstående kampe.


Træningen i tennis består af en udfordring, hvor man skal spille bolden gennem ringe for at få point og en udfordring, hvor man skal holde duellen kørende uden at ramme bestemte felter på banen.

Golf:
Golfen ligner umiddelbart også meget det vi så i Mario Golf: World Tour, når det kommer til gameplay’et, og man kan naturligvis også spille turneringer i denne sportsgren. I stedet for de enkeltstående kampe, så har golf dog en kategori, hvor man spiller 9 huller på en af umiddelbart fire forskellige baner.


Træningen i golf har ligeledes en udfordring, hvor man skal spille bolden gennem ringe for at få point, men her kræver det også, at bolden efterfølgende lander i et pointgivende område. Derudover er der tre forskellige øvelser, hvor man skal få bolden til at lande i cirkler på banen – den ene med skud, den anden med indspil til green, og den sidste med putting.

Hestevæddeløb:
Hestevæddeløb mindes jeg ikke, at Mario tidligere har deltaget i, men her skal man naturligvis ride rundt på forskellige baner med ambition om at komme først over målstregen. Rundt på banen finder man gulerødder, som giver hesten fornyet energi, så den kan løbe noget mere, og der er stjerner, hvilke man skal bruge fem af for at give den et særligt boost. Der er forhindringer på banerne, som man enten skal rundt om eller hoppe over, og man kan naturligvis spille det både som turnering eller enkeltstående ræs. Turneringsformen i denne sportsgren adskiller sig dog fra de andre, hvor man duellerer mod en modstander i hver runde, for her deltager alle på samme tid, og det gælder om at have flest point efter sidste ræs – præcis som i Mario Kart.


Træningen i hestevædeløb har også en udfordring, hvor man skal samle point sammen ved at løbe/hoppe gennem ringe, og derudover er der mulighed for frit at træne, hvilken som helst bane, så man kan lære de mest udfordrende sektioner bedre at kende.

Hestevæddeløb udmærker sig ved at have en ekstra del at give sig i kast med, for her kan man genere sine egne heste, som man selv navngiver, og ved at passe dem godt, så kan hestene få bedre egenskaber, der kan udnyttes i ræsene. På farmen kan man også gå ture med hestene, hvilket kan føre til, at man finder nyt udstyr til dem, men dette er kun ment som en kosmetisk ændring, så du kan personliggøre dine heste endnu mere.


Fra spillets start kan du i hver sportsgren vælge mellem 16 forskellige figurer, men der er mulighed for at åbne op for to hemmelige figurer i hver af dem, og dem får man på forskellig vis. Den ene kan man få ved at klare ringudfordringerne i de forskellige discipliner på henholdsvis Easy, Normal, og Hard, hvilket jeg hår formået at gøre, mens den anden formentlig fås gennem turneringsdelen. Der er nemlig tilsyneladende tre trofæer at skaffe i hver sportsgren, og jeg har blot fået det første af dem i hver kategori på nuværende tidspunkt.

For hver ting du spiller, hvad enten det er udfordringer eller kampe, så opnår du desuden mønter, der i spillet kan bruges til at købe fiktive kort til en samling bestående af 324 forskellige. Disse købes i pakker med enten 3 eller 10 kort, og tre gange daglig kan man tilmed indlæse en hvilken som helst amiibo-figur for at få en 3-pak gratis.

Slutteligt findes, der i spillet en spiltilstand, hvor man skal bruge de amiibo-kort, der kommer på gaden samtidig med spillet, men den har jeg i sagens natur ikke haft mulighed for at afprøve, og det får jeg formentlig heller ikke, før jeg skal levere anmeldelsen til jer.


Jeg har hygget mig med spillet indtil videre, og jeg ser frem til at få det spillet endnu mere, så jeg kan give jer en dybdegående anmeldelse umiddelbart før spillets udgivelse i marts. Med min korte gennemgang i mente, lyder det da til at være et spil for dig?

2
1ups givet

Kommentarer:

#1 - ThePatrickBay

Level: 33 (Hammer Bro)

15-02-2017 15:58

Jeg kunne sagtens overtales til at købe dette. Desværre har det en dårlig udgivelsesdato, hvor jeg har brugt de fleste af pengene fra min "spilkonto" på Switch...
0
1ups givet

#2 - KJ85

Level: 58 (Tektite)

15-02-2017 19:34

I denne video fra NintendoLife kan man få et kig på, hvad de enkeltstående kampe kan byde på, hvis man savner lidt videomateriale:


0
1ups givet